Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Én is mindig igy járok. Azóta. Első "Reset." Majd firmware frissítés. :)

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#2) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Nem mered leírni, hogy Telekom? :F
Egy mocsok szemét semmirevaló cég sztem aki mucsipusztára bevezette az optikát de a megyejogú város mellett lévő városrészbe a mai napig maximális 50MB-os ADSL net érhető el. Ez 2023.
Párszor már leanyáztam őket levélben és telefonon is.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#3) ncc1701


ncc1701
veterán

Bridge mód, majd saját eszköz. Szolgáltató azt az eszközt veszi meg, és terjeszti, ami legolcsóbban teljesítni az általa támasztott követelményeket. Ilyen lett.

(#4) Adamyno válasza pusszycat (#1) üzenetére


Adamyno
tag

Sajnos ezen nem lehet firmwaret frissíteni mert nem gyári (ha egyáltalán van olyan) hanem szolgáltatói van rata.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#5) Adamyno válasza ncc1701 (#3) üzenetére


Adamyno
tag

Lényegében a custom FW-jükkel tönkretettek egy eredetileg jó eszközt.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#6) szabonagyur válasza Adamyno (#5) üzenetére


szabonagyur
félisten

Alapvetoen egy szolgaltatonak sem az a celja, hogy egy ilyen szinten allithato eszkozt adjon, hiszen ez nem atlag user felhasznalas. Aztan meg a szolgaltato szenvedjen azzal ha atlag emberke elallit mindent es nincs net…

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#7) Adamyno válasza szabonagyur (#6) üzenetére


Adamyno
tag

Számítottam ilyen kommentekre is. Az a baj, hogy azért tartunk ott a wireless technológiákkal kapcsolatban (főleg sűrűn lakott környezetben) ahol most tartunk, mert az eszközök buták és mindenki leegyszerűsíti a működésüket. Konkrétan ha nem elég jó valami, akkor veszünk egy nagyobb, drágább, "erősebb" eszközt. Ezzel csak az a baj, hogy folyton egymást akarjuk túlkiabálni mint egy átlagos osztályteremben óraközi szünetben. Ha normálisan be lennének konfigurálva az eszközök, akkor az mindenkinek jobb lenne műszakilag, anyagilag és környezetszennyezés-ügyileg is. Ez nem "elállítgatás". Egy többszáz vagy ezer megabites kapcsolathoz kell az eszköz, ami képes is kezelni a szolgáltatást. De ha ilyen ganéj a cucc, akkor inkább adjanak egy szimpla modemet, aztán csá.

A fő probléma az, hogy egyrészt kell mégegy eszköz mellé, így lényegében szemetet gyártottak a drága erőforrásokból. Pedig tudná hardveresen, amiket fent felsoroltam, egy LAN hálózaton minimális dolgok. A DHCP, a csatornaválasztás wifi esetén még a legócskább tenda vagy tp-link is tudja. Én dolgozom többmilliós eszközökkel is, nyilván nem azt a tudást várom el, de ez tényleg a bölcsi és pazarlás. Másrészt a plusz eszköz (azon túl, hogy plusz költség is) plusz áramzabáló a háztartásban. Akkor inkább adnának egy egyszerű optikai modemet ami nem tud semmit de cserébe keveset fogyaszt. Legyen rajta 1 db 2,5 gigás LAN port, a többit majd a júzer megoldja magának ahogy tetszik.

Ennek a cuccnak 20-30W a fogyasztása. Ez elég jelentős. A 2 lemezes NAS-om nem eszik ennyit. Ez napi ~500W, havonta 15 kW, ami a mostani 70 Ft-os villany árral számolvan egy ezressel megdobja a havi számlát és még mellé kell vennem egy másik eszközt is. Egy modem azért elröcögne ennek a töredékével is, de majd megmérem van-e különbség ha kikapcsolok rajta mindent és átrakom passtrough módba (ha az egyáltalán működik).

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#8) szabonagyur válasza Adamyno (#7) üzenetére


szabonagyur
félisten

Latom nem erted vagy nem akarod erteni.
En lezartnak tekintem reszemrol. :U

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#9) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Le egyszerűsítve amit Adam akar az a felhasználók 5%-át ha érinti tehát nincsen miért olyan eszközöket adnia a Telekomnak amik ilyen profik lennének főleg az említett elállogatás dolog miatt. Nekem pl a TARR-nál még azt is meghagyták, hogy még a Wi-Fi jelszavamat se állítsam el mert ha jön egy update akkor minden visszaáll alapra még a jelszó módosításom is.

Sztem is aki profin akarja konfigurálni a dolgot vegyen hozzá eszközt.

15kW az sok? Nekem csak a PC + TV + hangfalak esznek egy hónapba ~100kW-ot. (ezek vannak egy okoskonnektorra rákötve)

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#10) Tamás88


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Szolgáltató által adott routert tilos használni, nagyon lebutítják. Az ONT-t pedig csak arra szabad használni, hogy a routert összekössük.

(#11) UnA válasza Tamás88 (#10) üzenetére


UnA
Korrektor

A tilos azért erős :) de ha már saját eszközök és igények vannak, akkor mindenképpen ajánlott egy profi router a modem mellett.

(#12) szabonagyur válasza Tamás88 (#10) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem igaz ez sem, ahogy írtam userek nagyon nagy részének elég arra, hogy pár telefon menjen rajta meg netezni, filmezni.

Amikor már 40 eszközről beszélünk az nem annyira átlagos felhasználás, főleg ha sok igény is társul mellé.

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#13) GreatL


GreatL
őstag

T... mindenük hulladék. Hihetetlen.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#14) Adamyno


Adamyno
tag

Na látom elbeszélünk egymás mellett. A profi eszköz ott kezdődik, hogy külön van az AP a routertől. De ebbe most nincs is értelme belemenni, ezek alap dolgok.

Ha valaki játszik vagy van egy torrent, ahol a DHT-t ki kell engedni, webes felületet, stb. el akarod érni távolról, akkor a minimum 1-2 port forward. A DHCP sem egy nagy elvárás szerintem, de ne is a funkciók megnevezésén akadjunk fenn hanem azon, hogy mindenre ott van a menü. Mindent elém dob az eszköz, de amint kattintok egyet bárhová, semmi nem működik. 90%-ban nem működnek a gyári, alapvető funkciók. Ez az, amivel problémám van. Ha ilyen roncs az eszköz, akkor szedják ki a menüpontokat és hagyjanak benne kettőt az egyésgsugarú felhasználóna kaz is elég lesz.

De akinek csak 2 telefon meg 1-2 filmes gép lóg a hálón, annak nem kell 1000 vagy 2000 Mbps sávszélesség, ergó ilyen eszközre nincs is szüksége. A Netflixnek pl. állítólag a fullHD-hoz elég 6-8 Mbit. A napokban olvastam a FAQ-t.

Az én 40+ darab eszközömnek semmi sávszélességigénye nincs, mert javarészt szenzorok... klímák, bojler, kapcsolók, stb, de már egy hasonló számú szenzor szettet átköltöztettem zigbeere. Igazából ezeknek külön AP-jük volt eddig, mert az eddigi gagyi T-s router 30 eszköz után megkotlott. Na most ez legalább működik az új eszközben. De tényleg itt az a gond, hogy létező, hozzáférhető, elérhető funkciók jelentős része nem működik az eszközben.

Meg tényleg az, hogy megint ott egy áramzabáló ami nem jó semmire. Egyébként azért se s..tam le senkit, hogy elhozták az optikát a házig, mégis megteték mivel nyilván a szolgáltató érdeke, hogy a szolgáltatását el tudja adni. A szolgáltatás nem azzal ér véget, hogy belógatom az optikai szálat a lyukon. A végponti eszköz a szolgáltatóé, én pedig elvárom, hogy ha valamit kapok a pénzemért, akkor az hibátlanul és megfelelően működjön. Ráadásul a routert nem is kapod meg, csak bérled, mert amint a szolgáltatást lemondod, vissza kell adni. Viszont lecserélni meg nem tudod, mert saját ONT-vel nem fog működni a hálózat, így kénytelen vagy elviselni a szarjukat ami eszi az áramot, foglalja a helyet, +1 tűzveszély forrás és mellé még kell a saját eszköz is ezek szerint. Nem erre számítottam.

[ Szerkesztve ]

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#15) nemlehet


nemlehet
őstag

Én is hajam téptem a T szarjától... Nekünk egy ZTE ADSL router van. Külön modemet nem adnak, csak ezt a kombó trágyát.... Próbáltam sok mindent, azon se működött semmi, se a port nyitás, se a port forwarding, se a DHCP, se a fix IP, kb semmi. Ráadásul 4-5 eszköznél már folyamatosan szakadozott a net.
Nagy szerencse, hogy a DMZ működik rajta, ergo mindent áttol a rendes általam vásárolt routerre, az intéz mindent és érdekes módon pár havonta 1-1 megszakadástól eltekintve már semmi gondom sincs.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#16) Toltotollkin válasza AuraSync (#2) üzenetére


Toltotollkin
junior tag

És ettől gondolom rögtön el is szégyelték magukat.

Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak. Oscar Wilde

(#17) razorbenke92

Amikor eljutottam a Sagemcom említéséig, gyorsan rákerestem a típusra.

Anyáméknál pár éve jött egy ilyen eszköz. Belenéztem az adminconfigjába és nagyon megörültem, hogy mennyi mindent tud. Tartott ez addig, míg mindent be nem állítottam. Utána folyamatosan fagyott, újraindult, használhatatlan lett, kénytelen voltam resetelni.

Kérdésedre: Nem, nem csak neked tűnt fel, de a userek nagy része nem mi vagyunk.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#18) JoeYi


JoeYi
őstag

a Vodafone is ezt csinálja. A 250Mbites netjüket nem lehet normálisan megosztani wifin a saját eszközükön, mert ha elkezded kihasználni a sávszélt akkor leszakadnak az eszközök és felmegy a vezetékes ping is 500ms fölé. Háromszor járt nálam a szervizesük majd egy revizor és arra jutottak, hogy látják a hibát, de nincs megoldás

(#19) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ö, bridge mód, és saját hálózati eszköz nem működne?

Mutogatni való hater díszpinty

(#20) alpipapi


alpipapi
újonc

Nálam ugyanilyen ONT van, és hibátlanul működik a DHCP -s címek fixálása...

(#21) Adamyno válasza hcl (#19) üzenetére


Adamyno
tag

De működik. Plusz költség. Az eszköz és havonta az áram is amit fogyaszt.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#22) Adamyno válasza alpipapi (#20) üzenetére


Adamyno
tag

Akkor lehet megpróbálok egy cserét kérni. Hátha szerencsém lesz :)

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.