Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
félisten

most találtam rá erre a sorozatra, le a kalappal :R
kíváncsi leszek a folytatásra

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) Adamyno válasza Lenry (#1) üzenetére


Adamyno
tag

Arra én is :D

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#3) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Grat, ez hatalmas!
Gondoltam, hogy lehet ilyet csinálni, de nem mernék nekiállni :D
Ezt az analóg bemenetes gombsort az egyik órámon használtam már, és tök jól működik.

Mutogatni való hater díszpinty

(#4) Adamyno válasza hcl (#3) üzenetére


Adamyno
tag

Még nem biztos, hogy ez lesz a végleges terv, mert gondolkodom az atmegán2560-on vagy a 2560V-n. Utóbbi lenne a legideálisabb, mert 3.3V-on elműködik, viszont az arduino hivatalosan csak a sima 2560-at támogatja, ami 5V. A sima 2560 16MHz, a V csak 8 Mhz, de az is elég lenne. Egyrészt több I/O portjuk van és így nem szükséges a mátrix billentyűzet szerintem (bár pontosan még nem számoltam ki). A nagyobb előnye az lenne, hogy van több RAM. Így a kijelzőt használhatnám full buffer üzemmódban, mert jelenleg half buffer módban megy, ami azt jelenti, hogy lényegében képernyőfrissítéskor csak a képernyő felét rajzolja ki, majd a másik felét, így egyszerre fele annyi RAM-ot foglal le a kijelző buffer. A full buffer mód több szempontból is kényelmesebb és gyorsabb, valamint megbízhatóbb.

2560V-hez egy alaplapot találtam, de már nem kapható. Elméletileg fent van a kapcsolási rajz és a library is hozzá. Lehet, hogy kipróbálom. Ha nem fog működni, akkor muszáj lesz a sima Megát használni, aminek szerintem több lesz a fogyasztása már csak a magasabb órajel miatt is. Ráadásul kelleni fog a 3.3V-os jelszint illesztés + egy 5V-os step-up az áramellátás miatt, szóval kicsit bonyolítaná a dolokat, viszont sokkal kényelmesebben el lehetne férni az erőforrások tekintetében.

Atmel Studiot vagy hasonlót lehet, hogy nem most kellene elkezdenem megtanulni, mert akkor tényleg soha nem lesz kész, illetve nem tudom, hogy ahhoz milyen formában lehet illeszteni a kijelzőt, van-e elérhető könyvtár hozzá, stb. Viszont lehet egy olyan B opció, ha elkészül, akkor abban újraírni valamikor és akár optimalizálni. Sajnos a napokban igen gyorsan, mondhatni tragikus hirtelenséggel elhunyt a nagymamám így már nem fogja tudni használni ha elkészül. Ennek ellenére már csak az iránta való tiszteletem jeléül is így vagy úgy de megcsinálom. Épp ma jöttek meg a mikrofonok és hangszórók. Igazából nem az a kérdés, hogy elkészül-e, hanem, hogy mennyire igényesen illetve professzionálisan tudom megoldani mind az elektronikát, mind pedig a burkolatot. A szoftveres résszel nagyjából tisztában vagyok, persze legjobb az lenne ha nem egyedül a munka, család és a ház körüli munkák mellett csinálnám de készül, mint a Luca széke.

Gondoltam egyébként ESP32-re is, de az már eléggé ágyúval verébre című műsor. Legrosszabb esetben marad a jelenlegi felállás, bár tényleg jó lenne több I/O port, ha teljesen ki akarnám használni a modem adta lehetőségeket.

[ Szerkesztve ]

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#5) hcl válasza Adamyno (#4) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Részvét :(

Pedig szerintem az ESP-vel jobban járnál, sokkal több láb, sokkal több erőforrás.

Mutogatni való hater díszpinty

(#6) Adamyno válasza hcl (#5) üzenetére


Adamyno
tag

... és sokkal több fogyasztás is. Bár ezt csak tippelem. Megnézem mik a lehetőségek. Az a baj, hogy ESP8266-al foglalkoztam sokat, de az esp32 sokkal összetettebb minden szempontból.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#7) hcl válasza Adamyno (#6) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, én azt hittem, ugyanaz, csak a 32-esen minden kimenet kint van :D

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.