Hirdetés

2020. július 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Az a baj, hogy az eszközök többsége szemét. Az aktivitáskövetőkről meg annyit, hogy inkább edzésre fordítom az ezekre lqrt időt is, jobban járok. :P

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#2) Segal válasza Predatorr (#1) üzenetére


Segal
(addikt)

Mégis veszik őket...
Félelmetes hogy mennyi ember fülében van már (többnyire filléres) tws füles.

(#3) Kanczy válasza Segal (#2) üzenetére


Kanczy
(veterán)

Azért, mert az emberek többségének nincs pénze a sokkal jobb minőségű TWS fülesekre. Az utcai zenehallgatáshoz számukra fontosabb a kényelem, mint a hangminőség, tehát TWS, de nem a drága fajtából. Elég egyszerű a képlet szerintem.

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#4) moleculez válasza Kanczy (#3) üzenetére


moleculez
(addikt)

:K Nép egyszerű gyermeke ritka igénytelen ilyen téren, pontosan ahogy mondod.

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#5) omlosz válasza Segal (#2) üzenetére


omlosz
(csendes tag)

Na meg gondolom sokaknál már nem az első van. Legalábbis magamból kiindulva, szenvedek rendesen a tws fülesekkel :) . 10 ezernél többet nem szeretnék kiadni érte, de sikerült 2x befürödnöm már velük. Xiaomi és Spunky is többször megszakad fél-fél másodpercre, ha akár csak körbenézek zebránál, vagy csuklya van a fejemen.

(#6) dabadab


dabadab
(titán)

A TWS rövidítést csak én nem hallottam még?

Egyébként "true wireless stereo", vagyis az a drótnélküli füles, ahol a két oldal is drót nélkül van összekötve.

DRM is theft

(#7) Segal válasza omlosz (#5) üzenetére


Segal
(addikt)

Ne nézz körbe a zebránál :DDD

(#8) Uzi74 válasza omlosz (#5) üzenetére


Uzi74
(senior tag)

Jabra 65t néha akciósan 69 Eur-ért kapható, ha a 2x befürödtél vele, abból már kijönne a jabra

(#9) Micsurin válasza dabadab (#6) üzenetére


Micsurin
(veterán)

Sanszos, egy ideje már látni a használatát. Olyannyira, hogy a kínai bazárban is szűrő kategóriává vált. :D

"We're the patsies. The cover up. Don't forget we're the bad guys." Floyd Lawton Xboxlive: Pummpe Nexus 9, Huawei P8 > Honor 8 > Huawei P20

(#10) Noukoum válasza omlosz (#5) üzenetére


Noukoum
(addikt)

Úgy tudom hogy ez a technológia miatt van, nem azért mert olcsó.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#11) pusszycat válasza omlosz (#5) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Szerintem azért szakad meg mert nagy körülötted a bt. szennyezettség sokan használnak fülest körülötted. Próbáld ki egy erdőben vagy mezőn ahol csak te vagy, és fogathatod a fejed 360 fokban is minden probléma nélkül. Nekem is szakadozott a városban kimentem futni a pályára és megjavult. :)

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#12) omlosz válasza Uzi74 (#8) üzenetére


omlosz
(csendes tag)

Szerencsére kiharcoltam hosszú levelezéssel a xiaominál a teljes, spunkynál meg az 50%-os visszatérítést, úgyhogy 5ezerből lett 2 fülesem :D . De lehet tényleg a városi környezet miatt szakadoznak, mert otthon semmi bajuk :)

(#13) pusszycat válasza pusszycat (#11) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Azt még hozzátenném mikor szakadozott akkor egy BT óráról vette a jelet a füles, telefonnal nem szakadozott.

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#14) sxxorp válasza Kanczy (#3) üzenetére


sxxorp
(senior tag)

Hasonló minőségű TWS alapból drágább, mint a vezetékes.
Könnyebb elhagyni, mint a vezetékest.
Pici akkumulátoraik miatt rövidebb az élettartamuk, mint a hagyományos füleseknek.
Sokkal ésszerűbb nem túl drága TWS-t venni.

(#15) Micsurin válasza sxxorp (#14) üzenetére


Micsurin
(veterán)

Azért őszintén... hamarabb unod meg vagy tetszik meg egy másik mintsem, hogy az akkujuk elpusztuljon. :)

"We're the patsies. The cover up. Don't forget we're the bad guys." Floyd Lawton Xboxlive: Pummpe Nexus 9, Huawei P8 > Honor 8 > Huawei P20

(#16) pusszycat válasza sxxorp (#14) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Hmm, kellene bele építeni jeladót, h a telefon megtalálja. Mint pl. a bt. kulcstartót. :K

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#17) sxxorp válasza Micsurin (#15) üzenetére


sxxorp
(senior tag)

A legtöbb embernél igen, de van, aki nem egy tenyésztett fogyasztó, addig használ valamit, amit vett, amíg megy, ott szempont lehet :) A 2. pont önmagában elég érv - nekem.

(#18) <Adamsky> válasza omlosz (#5) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

Erről az "olcsó húsnak, híg a leve", ill. az "az igazán drága, amit nem szeret az ember" mondás jut eszembe. Szóval értem én, hogy 5e Ft-ből van két fülesed is, de megérte? Ha nekem csak ennyi pénzem lenne fülesre, tuti nem erőltetném a bt.-s vonalat.

(#19) omlosz válasza <Adamsky> (#18) üzenetére


omlosz
(csendes tag)

Na, azért ne túlozzunk. Nem ennyi pénzem van fülesre, ennyiért éri meg nekem mivel úgy is el fogom hagyni.

(#20) Micsurin válasza sxxorp (#17) üzenetére


Micsurin
(veterán)

Akkor annyit mondok nem veszélyesen veszti az élettartamot ha nem hagyod csutkára merülni. Haveromnak a lassan 2 éves AirPods is szépen tartja magát. :)

"We're the patsies. The cover up. Don't forget we're the bad guys." Floyd Lawton Xboxlive: Pummpe Nexus 9, Huawei P8 > Honor 8 > Huawei P20

(#21) <Adamsky> válasza omlosz (#19) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

"ennyi van", "ennyiért éri meg nekem" ... az eredmény szempontjából kb. mindegy. :)
Igazából oda akartam kilyukadni, hogy ennyi pénzért - szvsz. jó eséllyel - sose lesz jó TWS-es fülesed, ellenben lehetne egy nagyon jó kábeles.

(#22) sxxorp válasza Micsurin (#20) üzenetére


sxxorp
(senior tag)

Még egyszer: a 2. pont önmagában is elég nekem, az élettartam másodlagos, csak akkor, ha mákod lenne: könnyebb elhagyni mint a vezetékest (annál a megszakadás volt a gond) -> sérülékeny / kicsi fogyóeszközök, felesleges ésszerű használhatóságon túl pénzt ölni bele.
Adamsky: 1. baromira nem mindegy, hogy kényszerből (nem)döntesz, vagy tudatos döntést hozol
2. baromira nem ugyanolyan a vezetékes és a TWS használhatósága. Én is elvileg vezetékeseztem, míg a kiszemelt telefonomról el nem hagyták a Jack dugót. Ekkor jött az ötlet, hogy nem átalakítózok, nem költök USB-C végűre, nézzük meg olcsón, ha bejön, léphetünk feljebb. Össze sem lehet hasonlítani a vezetékes és a TWS szabadságát: nem igazán mennék vissza. Az esetleges valamekkora minőségbeli előny számomra soha nem fogja kompenzálni a kötöttséget. Viszont könnyebben elhagyható, pici akksija van (az meg szakad): nem éri meg túl nagy összeget rákölteni: 25$->40$, de ennyi.

(#23) <Adamsky> válasza sxxorp (#22) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

"... baromira nem mindegy, hogy kényszerből (nem)döntesz, vagy tudatos döntést hozol ..."
Nem véletlen írtam, hogy az eredmény szempontjából, mindegy. Egy olcsó füles akkor is ugyanúgy szól, ha két hónapot spóroltál rá, vagy ha egy kisebb afrikai állam éves költségvetése lapul a zsebedben.
Az igények, na ez egy másik sztori!

"Én is elvileg vezetékeseztem, míg a kiszemelt telefonomról el nem hagyták a Jack dugót. Ekkor jött az ötlet ... "
Ötlet? Muhaha! Gyk. megmondták neked, hogy ha erre a készülékre vágysz (mert azért vehettél volna jack csatisat is) akkor ezt fogod szeretni. Pont!

"Az esetleges valamekkora minőségbeli előny számomra soha nem fogja kompenzálni a kötöttséget."
Na, látod, pont erről beszéltem! Megszeretted (az más kérdés, mert részben rákényszerítettek), most már nem váltanál, mert neked a kényelem a fontosabb.

Nekem van mindkettő, és használom is. Egyiket se tudnám a másik helyett elképzelni. Hosszabb utakra (busz, vonat, stb.) még mindig a kábeles számomra az ultimate megoldás. Hangosabb, jobb, nem kell parázni, hogy lemerül, stb. Edzéshez, ill. sportoláshoz viszont TWS-t használok, mert ott már tényleg zavarna a kábel (valamint akkor annyira nem fáj, ha nem annyira "részletező" a zene).
Egy szó, mint száz, számomra a bt-s vonal egyelőre nem kompromisszummentes. Majd ha annyit tudnak, mint egy jobb bt-s fejhallgató (~30 óra), akkor talán. Persze, ehhez az is kell, hogy teljesen kinyírják a jack-es füleseket, mert ár/teljesítmény viszonyban mindig jobbak lesznek.

[ Szerkesztve ]

(#24) sxxorp válasza <Adamsky> (#23) üzenetére


sxxorp
(senior tag)

1. Jöhetsz az igényeiddel, de amennyivel többet fizetsz érte annyival messze nem jobb egy sokszorosába kerülő TWS-füles, főleg egy ilyen mobileszköz esetén a kockázatokat is figyelembe véve.
2. +Röhöghetsz, mint egy idióta, csak gyk. ott kerül szar a palacsintába, hogy már előtte írtam, maradhattam volna a vezetékes megoldásnál gyk. nemcsak új USB-c-sel, hanem átalakítóval akár régi fülesnél is, DE másképp döntöttem - főként mert baromira nem vehettem volna más telefont, mert megvettem az utolsó kompakt méretű jó ár-érték arányút (fogalmam sincs mi lesz a következő), ami minden főbb igényemet kielégítette, kivéve ezt. És messze a telefon a prioritás a füleshez képest ;)

3. Nem feltétlenül gond, ha az élet olyan helyzetbe hoz, hogy először nem tetszik, aztán kiderül, hogy sokkal jobb az új.
4. Nem tudom hova vonatozol, de 3 óra körül a legolcsóbbak is tudnak egyhuzamban, de nekem például 1-2 óra után elegem lesz a folytonos audio élményből, és több akár olcsó TWS is tud 30 feletti órát ha a tartójával együtt számoljuk. Itthonra van egy két vezetékes laptophoz, nem azért mert jobb, hanem inkább kímélem a TWS-t, annyira nincs nagy különbség köztük.
5. Természetes, hogy az elavultabb technológiájú kötöttebb vezetékes olcsóbb, nem is tudom annyira széleskörűen használni, ez a különbözet megéri.DE egy kielégítő minőségű élményen (és meglepetésemre ezt az egyik népszerű, de elég olcsó modell is hozta) túli túlköltés továbbra sem indokolt ;).

(#25) pusszycat válasza sxxorp (#24) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Tele van az emag olcsó TWS fülesekkel, nem merem megvenni, írnak jót, rosszat, a komentekkel sem megyek semmire.

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#26) <Adamsky> válasza sxxorp (#24) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

" ... amennyivel többet fizetsz érte annyival messze nem jobb ... "
Tudod nagyon jól (legalábbis remélem), hogy ez nem grammolható így ki. Teljesen szubjektív, hogy mi mennyivel szól jobban, valamint, hogy megéri-e azt a felárat. Egy biztos, ordas nagy különbségek vannak ...

" ... maradhattam volna a vezetékes megoldásnál ... "
" ... nemcsak új USB-c-sel, hanem átalakítóval ... "
Tisztában vagyok a "megoldásokkal" hidd el! ;) Az egyik nyomorultabb, mint a másik.

" ... másképp döntöttem - főként mert baromira nem vehettem volna más telefont ... "
Aha. Szóval, akkor ki is döntött igazán? ;)
Másképp (ha nem lennék egyértelmű): ha lett volna az ideális készülék jack csatival, vettél volna TWS-t? Lehet ... de tuti nem ilyen hamar! Na, ugye!

" ... először nem tetszik, aztán kiderül, hogy sokkal jobb az új ... "
Így van! Csakhogy az új még (?) nem - minden szempontból - jobb. Számomra (és sok más ember számára) legalábbis. Ennek ellenére a régi módszert gyakorlatilag száműztük.

(#27) sxxorp válasza <Adamsky> (#26) üzenetére


sxxorp
(senior tag)

pusszycat: olvass teszteket (bár jó részük fizetett, de rátalálsz olyanra, amelyik többnyire hiteles), és vásárlói véleményeket (lehetőleg angolul is).

Grammolás: Én próbaképp vettem egy sokat dicsért de meglepően olcsó TWS-t elsőre. Lényegileg (hangminőség) teljesen megfelelt, innentől leegyszerűsödött a kérdés: mi az ami hiányzik belőle?
- jelezze ki a tartó töltöttségét is (nagy bajom nem volt vele, de van egy bizonytalanság-érzés)
- legyen minél vízállóbb (a párom kimosta a bal felét, és sokáig semmi baja nem volt, de egy idő után behalkult)
- a telefonom támogatja az aptX-et kiváncsi vagyok számít-e
- lehetőleg maradjon gombos, de picit finomabb megoldással
Nagyjából ennyi, ezért hajlandó vagyok pár dollárral többet adni, de a kockázatok miatt ez a maximum.

Döntés: Ember te személyesen tervezed a kütyüidet, vagy a piacról 'választasz'? De ha sokáig idétlenkedsz eljuthatunk a 'létezik-e a szabad akarat' problematikájáig: [link] Konkrétan azt is csak képzeled, hogy különálló létező vagy, innentől lényegileg mindegy ez a diskurzus, csak a beszélgetés kedvéért játsszuk el, mintha döntéseik lennének. :D És hidd el, ahogy te hétköznapi módon érted, bár külső tényező motivációjára, de én döntöttem, ha szerettem volna meg tudtam volna oldani.
Biztos, hogy jack csatist vettem volna akkor, de ha nem lennék egyértelmű: örülök, hogy az élet nem hagyott a megszokott pocsolyába ragadni, és mégis úgy döntöttem a még mindig érvényes vezetékes opciók ellenére, hogy váltottam. Lehet, hogy megérted végre, mi inkább a lényegi kérdés: a friss tapasztalatok fényében mondom, hogy ha lehetne sem térnék vissza ugyanazon telefon jack csatis verziójára, mert már nem érdekel, eggyel kevesebb koszolódó nyílás, örülök, hogy így alakult!
Számomra egy jobb minődségű kedvező árú TWS is minden lényeges szintet elér, kivéve élettartam: vagy a könnyebb elhagyhatóság, vagy ha az nem, akkor az pici akkuk elfáradása lép életbe. De mindig elfelejtem, hogy valahova viszont előbb-utóbb a vezetékes is beakadt, és vagy belül meg-, vagy konkrétan elszakadt, úgyhogy lehet, hogy ez az érv sem áll meg a lábán.

(#28) <Adamsky> válasza sxxorp (#27) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

" ... ha sokáig idétlenkedsz ... "
Kevdes sxxorp! Kicsit vegyél vissza! ;)

" ... vagy a piacról 'választasz'?"
Pont ez a bajom, hogy a piacról vagyok kénytelen választani. Lassan nem a legjobbat, hanem a legkevésbé rosszat. Mindezt úgy, hogy én fizetek, - nem is keveset - és nem pedig nekem fizetnek.

" ... ha szerettem volna meg tudtam volna oldani."
Erre írtam, hogy ismerem a megoldásokat, amiket mind a kényszer szülte. Ezért igazából egyik sem tökéletes.

"Biztos, hogy jack csatist vettem volna (... ) örülök, hogy az élet nem hagyott a megszokott pocsolyába ragadni ... "
Hát, nem vagyunk egyformák. Én annak örülök, ha nem akarnak valamit - még kis mértékben sem - rám erőltetni, hanem én választhatok. Azt azért tisztázzuk, hogy bluetooth van a jack csatlakozóval rendelkező készülékeken is, így a választás (!) régóta adott (volt) ;)

" ... eggyel kevesebb koszolódó nyílás ... "
Ezzel nem tudok vitába szállni. Ha, így látod, akkor tényleg nincs miről beszéljünk. :R

[ Szerkesztve ]

(#29) sxxorp válasza <Adamsky> (#28) üzenetére


sxxorp
(senior tag)

Nem én kezdtem gykzással, muhahával ;)
Kompakt telefonok híve vagyok, nagyjából ennyi volt (Xiaomi Mi9SE) ,fogalmam sincs mi lesz az utód, ehhez képest a TWS/jack-en való rugózásod, ahol kifejezetten jól jött ki a dolog számomra tényleg felesleges, és irreleváns.
Rád erőltetés: választhattam. Ha valamelyik típusnál megértem, hogy elhagyták a jack-dugót, az az enyém. Amíg nem motiváltak erre, nem volt valódi választásom, a régibe ragadtam bele. Most már van, de a vezetékes nagyon korlátozottan alternatíva, kímélés céljából. Remélem jobb akkuk jönnek, fejlesztik még jobbra a TWS-eket, ennyi.

(#30) RazorDaPro válasza <Adamsky> (#18) üzenetére


RazorDaPro
(tag)

"Ha nekem csak ennyi pénzem lenne fülesre, tuti nem erőltetném a bt.-s vonalat."

Az a baj (sajnos) hogy ez nem mindig választás kérdése. Van egy hasonló árú jack fülesem, de a készülékemben nincs DAC ezért aktív átalakítót kellett vennem, és sistereg, meg halkabb részeknél ki is hagy. Nem a telefon gyártójától (Google) vettem, de utólag olvasva azzal is vannak ilyen tapasztalatok. Úgyhogy marad a nyakbaakasztós Bluetooth, vagy egy TWS.

Pixel 4

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.