Hirdetés

2020. március 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Carlos Padre


Carlos Padre
(addikt)

A Huawei mit is mondhatna mást?

Szerintem.

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Mondjuk a Trump impeachment tárgyalás után bármi megtörténhet, ahol megtiltották a tanúk és a bizonyítékok bemutatását, de remélhetőleg egy ilyen nemzetközi üzleti ügyben előbb vagy utóbb be kell mutatniuk a bizonyítékokat, pontosabban független szakértőket, akik tanúsítják, hogy az érintett eszközök hardvere és/vagy firmware-e esetén milyen backdoorokat találtak.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) sh4d0w válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


sh4d0w
(nagyúr)
LOGOUT blog

Hány bizonyítékot láttunk pl. a Kaspersky-féle hangulatkeltéssel kapcsolatban? Egyet sem, itt is ugyanaz lesz... Csak teljes FUD, hogy ellehetetlenítsék a potenciális versenytársakat.

https://coreinfinity88.blogspot.com

(#4) -Morrowind-


-Morrowind-
(senior tag)

No akkor majd csak többet megtudnunk már ha vádirat is van,abban a bizonyítékok leírása is szerepel,ha jól tudom abban benne kell legyen tételesen,(független szakértő...háát igen,azt nem tudhatja senki)majd letisztul ez szépen. :)

Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

(#5) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Annyira jó lenne, ha legalább újságíróként dolgozó emberek tisztában lennének a tagadás és a cáfolat közötti "enyhe" különbséggel! És nem találomra használnák hol ezt, hol azt. :(((

sh4d0w: Eddig csak az USA ellen találtak bizonyítékokat kémkedésre, nem is keveset. Azt hiszem, emellett az Intel processzorokat sem a Kínai Népköztársaságban tervezik és gyártják. Csak azt támadják (kint a lóláb seggig), akinek a biztonsági rendszerein, védelmén (fegyver, szoftver, hardver) ők nem tudnak átjutni. Szóval amíg a Huaweiit támadják, addig legalábbis remélhetjük, hogy az ő eszközeik biztonságosabbak a drágább és rosszabb amerikaiaknál.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#6) -Morrowind- válasza Predatorr (#5) üzenetére


-Morrowind-
(senior tag)

Épp a minap botlottam bele ebbe a 2015 ös cikkbe(lehet hogy emlékeztek rá)..ez a téma elsikkadt,vagy nem tudom mi lett belőle,nem hallani mostanában róla,lehet az ssd-k elterjedése miatt vagy ki tudja..ez is érdekes ügy volt(ha már a procik szóba jöttek)..van itt minden.. :)Merevlemezek kémkednek a tulajdonosuk után

Bardo Tödol --- Naraka --- A nézetek mindent felölelő hálója --- A létesülés gyökere

(#7) Predatorr válasza -Morrowind- (#6) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Emléxem. Volt még nagyobb botrány a nyomtatók lézeres jelölgetése, meg a kinyomtatott dokumentumok digitális másolatának NSA-nak (megint) elküldése miatt is, arról sem szabad már írni. Ez marketing, hogy ha kiderül valami, nyomunk helyette mást, mint a Snapdragon procik biztonsági rései után orrba-szájba a snapis telefonok hájpolása, stb. De kutyaeb alapon a hongkongi tüntetők szétlövetése után is jött koronavírus. :U
Qui prodest?

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#8) doooo válasza Predatorr (#5) üzenetére


doooo
(őstag)

"Eddig csak az USA ellen találtak bizonyítékokat kémkedésre, nem is keveset."

Wow... azért ilyesmiket lazán kijelenteni... Mondanám, hogy ferdítés, meg miegymás, de inkább csak szimpla hazugság. És hatalmas informálatlanságra és naivitásra vall, bár a vörös szemüvegen keresztül nyilván ez tűnik a valóságnak (kivéve persze ha mindez csak szándékos "fake news" terjesztés... bár az még rosszabb).

Egyébként cui prodest lesz az...

[ Szerkesztve ]

(#9) joey04


joey04
(félisten)

Még szép, hogy tagadják.

(#10) pnauser válasza doooo (#8) üzenetére


pnauser
(senior tag)

+1

(#11) dajkopali válasza doooo (#8) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

hát igen... a cui a qui dativusa, latinul a "qui prodest"-nek nincs értelme

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#12) unforeseen válasza Predatorr (#7) üzenetére


unforeseen
(junior tag)

"Volt még nagyobb botrány a nyomtatók lézeres jelölgetése, meg a kinyomtatott dokumentumok digitális másolatának NSA-nak (megint) elküldése miatt is, arról sem szabad már írni."

Nem csak a lézeres hanem a tintasugaras is megjelöli a papírt és ennek nyomós oka van, de aki nem tud tovább látni a gyíkemberes összeesküvés elméleteknél, azt ez nem érdekli természetesen.

Az meg, hogy a nyomtató ELKÜLDTE az NSA-nak a másolatot, egyenesen nevetséges, ami már a gyíkemberek alatti szint.

"De kutyaeb alapon a hongkongi tüntetők szétlövetése után is jött koronavírus."

Vicces, hogy azelőtt leesett a gyíkemberi szint, mielőtt eljutottam volna a kommented végére.

[ Szerkesztve ]

(#13) Ricardo


Ricardo
(félisten)

Azért érdekes, hogy állítanak valamit "A Huawei hozzáfér az adatokhoz" de a bizonyítását valamiért nem erőltetik. :U

Pedig hangoztatják is nagy hanggal, hogy van bizonyítékuk rá,de az mégsem akar előkerülni.

[ Szerkesztve ]

(#14) Itt Nokia válasza Carlos Padre (#1) üzenetére


Itt Nokia
(kezdő)

Ne haragudj én a Huaweinél voltam és kérdésem az volna hogy konkrétan melyik termék pontosan hol, mikor csinál gyanús dolgot?

Ezek nélkül ez nem több, mint rágalmazás, hitelrontás.

Trampli az egyáltalán nem ismeri a kínaiakat, max. eszik néha egy GuangBaot.. a Tiannen téren akasztanák fel a Huawei vezérigazgatóját, ha kiderülne, hogy Amerikában vírust terjeszt, pedig otthon kötelezik rá.

[ Szerkesztve ]

https://youtu.be/y3QLasbPHmY

(#15) Carlos Padre válasza Ricardo (#13) üzenetére


Carlos Padre
(addikt)

Ezek nagy része szigorúan bizalmas, nem oszthatják meg a nagyközönséggel érthető okokból. Lásd a Bloomberg esetét a Supermicroval, ami valószínűleg igaz volt, mégis az összes érintett összezárt és a végtelenségig tagadtak.

Szerintem.

(#16) Tetsuo válasza Carlos Padre (#1) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Amerikának sincs más választása, muszáj Kínát támadnia és bevédenie piacait akár piszkos eszközökkel is.

Az embargó pedig egetrengető pofátlanság a világ csendőrétől, de már megszoktuk... sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#17) hallador válasza Tetsuo (#16) üzenetére


hallador
(addikt)

Na igen, azt azért számításba vetted, hogy Kína 30 évvel ezelőtt hol állt technológiával, és hol áll most. Szerinted azért áll ott mert kifejlesztették vagy azért mert ellopták a 80 %-ékát? Persze-persze lehet jönni a világ csendőre demagóg szöveggel, meg lehet jönni ez elszipkázták a tudósokat szöveggel, és honnan tudták elszipkázni ahonnan elüldözték azokat, mert inkább ellopták a pénzt amit fejlesztésekre kellett volna költeni.
Vagy van a másik megoldás, hogy az embereket diktatúrában tartja, ellop mindent és a gyártáskapacitásának köszönhetően, amit szintén ellopott, azzal elkezd gyártani, mert megteheti.
No Offense, de a csak rózsaszín szemüvegen látok mindent, mert hát azzal szimpatizálok a történelmi adottságokból adódóan, vannak a tények is.

Igen nagy eséllyel a nyugati világ bedőlne, ha nem lenne a kínai bérgyártás. És azok az országok lennének a legnagyobb vesztesek, ahol a legkevesebben vannak, és hozzászoktak a jóléthez. pl: Kelet-Európa, kisebb országai. Nem pl: egy kis Közép-Amerikában lévő banánköztársaság, mert ott hozzászoktak a szegénységhez, és a napi munka kényszeréhez, ha meg akar élni.

Ebbe belegondoltál? Gondolom a pofátlanság részbe ezt is beleszámoltad...

[HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#18) cog777 válasza hallador (#17) üzenetére


cog777
(aktív tag)

"Na igen, azt azért számításba vetted, hogy Kína 30 évvel ezelőtt hol állt technológiával, és hol áll most. Szerinted azért áll ott mert kifejlesztették vagy azért mert ellopták a 80 %-ékát? "
Teljes respectel, anelkul hogy elllentmondanek..

- de egyreszt a nyugati cegek aszisztaltak ehhez, orommel vittek a cuccaikat gyartatni csak hogy nyerjenek 2 centet a gyartason. Kozben "otthon" meg a munkanelkuliseg nott (meg a parkoltatott penzek, lasd az Apple)
- Kina "szoci" berendezkedesu volt es azert M.o. meg a tobbiek is ezt csinaltak a szociban anno a 70-es evekben, loptak amit tudtak nyugatrol es arra alapozva inditottak el az annak idejen sikeres elektronikai fejleszteseket.Tehat ezt a viselkedest mar 50 eve tudniuk kellett a nyugati vilagnak! Ja, hogy csak a penz szamitott.

Nekem USA most kevesbe szimpi ha lehet azt mondani, ugyanis az IT-ben levo szabadalmaival, IT nagyvallalataival rovidporazon tarthat barkit. Ez kozvetlen veszely. Lasd, EU-nak nem tetszik hogy nem adoznak az USA IT cegei, erre befenyiti EU-t vamokkal.
Kinat meg helyen kell kezelni, ok meg jobban hajlanak megegyezesre/egyuttmukodesre az EU-val mint trumpli bacsi.

Lenovo T440s Thinkpad - Kubuntu 18.04

(#19) hallador válasza cog777 (#18) üzenetére


hallador
(addikt)

Nekem sem szimpatikus USA viselkedése. De Kínáé még annyira sem. Ebben igazad van, hogy a nyugati cégek oda vitték gyártást, de akkor az azt jelenti, hogy automatikusan ellopják, ahelyett, hogy megvennék pl a licenceket, ahogy ezt a HP csinálta a Huawei-el (pl: H3C), az üzlet annyira jól sikerült, hogy a HP nagyvállalati cloud switcheit, még ma is a Huawei gyártja. Na de amit a Huawei csinált pl hálózati, vagy szervergyártás címén, az szimpla lopás volt.

Szerintem mindenkinek megvan a lehetősége, hogy fejlesszen saját technológiát, ott van Japán, vagy ott van Svédország, meg tudták csinálni nagyrészt, de említhetném Dél-Koreát is.
A volt szoci országok valóban ezt csinálták, erre a Szokol rádiós a legjobb példa, mondjuk meg is lehet nézni, hol tartanak most ezek az országok függőségben, meg hol tart például Japán, Dél-Korea.

[HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#20) Samott válasza Predatorr (#5) üzenetére


Samott
(senior tag)

Teljesen jol hasznaltak a tagadja kifejezest. Ez nem cafolat ez csak tagadas. Cafolathoz bizonyitas is kellene.

Szerk: es ezert nem akarja az 5G halozatat kinai eszkozokre bizni amerika: A CIA 50 éven át, a legolcsóbb trükkel verte át saját szövetségeseit

Nyilvan nekik mar most is megvannak az eszkozeik es nagyon nem akarjak, hogy kina is hasnolo pozicioba keruljon.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#21) Tetsuo válasza hallador (#17) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Félrebeszélsz és szalmabáb-érvelsz. Én ilyenbe nem megyek bele. (Nem is értelmesek az állításaid, csak sugallsz, de azt is rosszul. Mindegy.)

(#22) Tetsuo válasza hallador (#19) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Mindenki lopott MINDIG. Erről szól a "fejlődés".
Természetesen nem minden cég és minden ország találta fel újra egyenként a máig alkalmazott találmányokat.
Amerika 2. vh. utáni technikai fejlődése leginkább a náci tudósoknak köszönhető, a szovjeteké pedig az eltulajdonított vagonok tízezreinek, tele minden jóval.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#23) hallador válasza Tetsuo (#21) üzenetére


hallador
(addikt)

Ne is mond, most nem tudsz belekötni a nem létező nacionalizmusba másra meg csak annyit tudsz mondani hogy félrebeszélés. Na akkor ki itt a nacionalista?

Mindenki lopott MINDIG. Erről szól a "fejlődés".

Na igen. A középkorban ez még elment volna. De ma már nem illik. Szerintem.

Amerika 2. vh. utáni technikai fejlődése leginkább a náci tudósoknak köszönhető, a szovjeteké pedig az eltulajdonított vagonok tízezreinek, tele minden jóval.

pl: Dennis M. Ritchie, Ken Thompson és sokan mások! Akik között mennyi német is volt, csak azért mert kb az Operációs rendszerek fejlődése ma erre épül. Az IBM tudósai akinek a programozási nyelvek mai formáját köszönhetjük, előtte is programoztak, csak nem így.
Ha csak az informatikára korlátozzuk, nem a rakétákra amit nem tudom honnan vettél elő ismét...

Ki is beszél félre, meg terel folyamatosan. Sajnos vannak tények.

Ha lehetne választani akkor: Én ha egy nyugati civilizációban élnék, nem egy poszt szoci diktatúrában. De ahogy érzed.

[HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#24) Carlos Padre válasza cog777 (#18) üzenetére


Carlos Padre
(addikt)

A dolog emberi oldala meg le van szarva, csak az IT számít, mert azt érint téged. Szép.

Szerintem.

(#25) beyruth82 válasza doooo (#8) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Nem kell vörös szemüveg(főleg a teljesen kapitalista gazdasági rendszerű kína esetében), hogy a wikileaks a Snowden és most a Crypto AG botrányok fényében bátran kijelentsük az USA világ legkémkedőbb állama akik még a saját szövetségeseiket is lehallgatják,megfigyelik.Lehetsz akármilyen elfogult és antikommunista(mert kína szerinted kommunista ország-nem az amúgy)de az usa kémkedési botrányait nem tudod letagadni.Egyenlőre még kínáról nem derült ki hogy kémkedne a saját szövetségesei után.Az usáról már igen....

(#26) Carlos Padre válasza beyruth82 (#25) üzenetére


Carlos Padre
(addikt)

"Egyenlőre még kínáról nem derült ki hogy kémkedne a saját szövetségesei után."
Hátőőő.... :U

Szerintem.

(#27) beyruth82 válasza Carlos Padre (#26) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Egy forrás,link,stb kína kémkedéséről SAJÁT SZÖVETSÉGESEI ellen(nem semleges vagy ellenséges ország ellen)?Várom :D

(#28) somogyib


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Egy igen vs. egy nem. Most kinek higgyek? :)

(#29) pnauser válasza Ricardo (#13) üzenetére


pnauser
(senior tag)

Ezt érdemes elolvasnod, mielőtt fotelből kéred számon őket:
[link]

beyruth82: Éljen a párt!

[ Szerkesztve ]

(#30) beyruth82 válasza pnauser (#29) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Nem éljen a párt mert kínában pártállami diktatúra van ugyan de nem kommunizmus vagy szocializmus.Némileg korlátozott kapitalista piacgazdaság,szabad tőkeáramlás,milliárdos cég és vállalattulajdonosok,nacioalizmus,stb.
Ezek mind homlokegyenest szembemennek a marxizmussal.Sokkal inkább hasonlít a rendszerük az egykori fasiszta diktatúrákra(pl olasz,portugál,spanyol) mint bármilyen valódi szocializmusra.De mindegy kár belemenni a lényegen nem változtat.

[ Szerkesztve ]

(#31) Nilnarunion válasza hallador (#19) üzenetére


Nilnarunion
(tag)

“ott van Japán, vagy ott van Svédország, meg tudták csinálni nagyrészt, de említhetném Dél-Koreát is.”
Dél-korea és Japán, mint pozitív példa? Hogy az emberek milyen gyorsan felejtenek... :C

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

(#32) cog777 válasza Carlos Padre (#24) üzenetére


cog777
(aktív tag)

"A dolog emberi oldala meg le van szarva, csak az IT számít, mert azt érint téged. Szép."
Nem tudom milyen emberi oldalrol beszelsz. Kifejthetned.

EU-ra IT-n keresztul USA kepvisel nagyobb veszelyt, EU-ra kina nem jelent emberi oldalrol veszelyt. Az hogy mit csinalnak orszagukon belul, az egy masik dolog, az USA guantanamoi tabora sem tetszik, ahogy nem va'gyok kinaban dolgozni sem.

[ Szerkesztve ]

Lenovo T440s Thinkpad - Kubuntu 18.04

(#33) Ricardo válasza pnauser (#29) üzenetére


Ricardo
(félisten)

Ezt miért nekem?

(#34) dreampage


dreampage
(HÁZIGAZDA)

Nem szabad kínai telefont venni, ennyi. Egyiket sem. És az épülő 5G hálózatokhoz sem lenne szabad odaengedni a Huawei-t.

A játéknak soha nincs vége.

(#35) somogyib válasza dreampage (#34) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nem megoldás amíg a tableteket, laptopokat, pc alaplapokat vagy bármilyen alkatrészt (pl. hálózati adaptert) ott gyártanak.
Ha bele is építenek valamibe "lehallgató dolgokat", nem hiszem, hogy csak a telefonokra koncentrálnának.

[ Szerkesztve ]

(#36) beyruth82 válasza dreampage (#34) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Amerikait szabad? Ők gyűjtenek adatot,figyelnek meg,hallgatnak le az nem baj?Ja az a demokrácia védelmében történik(jó kis demokráciat csinaltak irakban,afganisztanban,líbiaban,szíriában,stb 😂😂😂 )

(#37) ClioRS


ClioRS
(őstag)

Lufi meg blöff az egész mindaddig, amíg nincs bizonyíték. Így pont annyit ér, mintha én (vagy bárki) mondtam volna. Az a szomorú, hogy ilyen lufik ilyen hatásokat váltanak ki... :U

(#38) Vesa válasza sh4d0w (#3) üzenetére


Vesa
(addikt)

Nem mintha az USA nem pont ezt csinálná, de arról a kínáról beszélünk, akik jelenleg is erőszakkal eltüntetik Vuhanból a reálisan tudósító civileket. Már a második ember tűnik el nyom nélkül. Ez egy kommunista rezsim, ami bármire képes, nem kéne elfelejteni...

(#39) beyruth82 válasza Vesa (#38) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Csak egy sima rezsim kommunista nélkül.Kb annyira kommunisták mint te.Nyomokban sem találni a rendszerükben hiteles marxista elemet.

(#40) Vesa válasza beyruth82 (#39) üzenetére


Vesa
(addikt)

Valószínűleg másik csatornát nézünk...

(#41) beyruth82 válasza Vesa (#40) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Vagy valamelyikünk nincs tisztában a különböző társadalmi rendszerek fogalmával 😉

(#42) Vesa válasza beyruth82 (#41) üzenetére


Vesa
(addikt)

Esetleg valamielyikünk nem akar tudomást venni a valóságról ;-)

(#43) beyruth82 válasza Vesa (#42) üzenetére


beyruth82
(addikt)

A valóság:
A kommunizmus internacionalista,osztályok(mai értelemben társadalmi rétegek),tőke, magántulajdon és központi állam nélküli az emberek autonóm társulásán alapuló közösség ahol a megtermelt javak közösségi tulajdonban vannak és mindenki képességei szerint járul hozzá a termeléshez és szükségletei szerint részesül belőle.
Ezzel szemben Kína:
Rétegzett társadalom,magántulajdonban lévő vállalatok,óriási magánvagyonok és tőke,erős elnyomó központi államgépezet,nacionalizmus.A megtermelt javakból mindenki úgy részesül amennyit össze tud magának harácsolni.
A két rendszer egyetlen ponton sem egyezik.

[ Szerkesztve ]

(#44) Vesa válasza beyruth82 (#43) üzenetére


Vesa
(addikt)

Kína sajátos módon vegyítette a szocialista/kommunista politikai ideológiát, a nyugati gazdasági modellel (ezt is csak nem túl régen). Te ez utóbbival érvelsz, összemosva azt Kína elnyomó politikai, ideológiai és társadalmi valóságával. A kommunizmus sehol sem valósult meg az elméleti formájában, tehát ezzel nem érdemes érvelni. Észak-Korea is egyértelműen kommunista rezsim, pedig ott is rétegzett a társadalom, vannak kiváltságosok, vannak jobb módúak, csak éppen a gazdaságuk kb. nem létezik. Közös azonban az egypárti, elnyomó és diktatórikus rendszer, melynek már a nevében is benne van a kommunista jelző (Kínai Kommunista Párt).

A lényeg itt az, hogy Kínában semmiféle ellensúly nem létezik, esély sincs arra, hogy a vezetés hibáit vagy aljasságait bárki feltárja. Ezzel szemben az USA ebből a szempontból -gyűlöld is bármennyire-, egy lapon sem említhető ezekkel a rezsimekkel. Amerikai elnököt lehet mutatni aki belebukott a korrupcióba, Kínai pártfőtitkárt aligha. Éppen ezért, a Huawei lényegesen veszélyesebb, mint bármely amerikai vállalat.

[ Szerkesztve ]

(#45) doooo válasza beyruth82 (#25) üzenetére


doooo
(őstag)

Azt képzelni, hogy mások, de főleg Kína, aki beismerten kémkedik, megfigyel mindent és mindenkit az országán belül is, nem kémkedik idegen államok állampolgárai után... az a Kína, amely nyilvánvalóan (nem feltétlenül a szó szoros értelmében, de gazdaságilag, politikailag, "befolyásilag" mindenképp) hódító szándékkal próbál mindent kifosztani és felemészteni a kiszolgáltatott, sebezhető, fejlődő országokban, világszerte... mondhatni mindblowing... (Persze ezt rá lehet fogni másra is, de ilyen módokon, ilyen mértékben, ilyen kétségbeesetten senki más, soha nem csinálta, még Amerika sem, amikor az olajat hajkurászta régebben.)

Egyébként ezek a felsorolt botrányok, mind belsős dolgok... mind belülről leplezték le a kémkedéseket, mekkora ennek az esélye egy mai Kínában vagy Oroszországban? Minek az indikátora ez?

Kína egyébként nem teljesen kapitalista gazdasággal rendelkezik... ha úgy lenne, akkor nem az állam részei lennének a lekövethetetlen, titkos gazdasági-, és pénzügyekkel rendelkező, állami pénzből hizlalt, teljesen versenyellenes módon működő cégek, mint például a Huawei is... akik eddig elképzelhetetlenül agresszív árazással csábították magukhoz az embereket mindennek köszönhetően, hisz a masszív veszteséget mindig a kínai állam állta és állja (vagyis pontosabban az állampolgáraik).

Mellesleg az Afrikai Unió új központi épületében helyet kapó szerverek összes adatának lemásolása/ellopása például elég egyértelmű kínai kémkedés... és pont a Huawei a főludas benne... keress csak rá.
De itt van egy wikipédiás (mindazonáltal releváns, számtalan hivatkozással alátámasztott) felsorolás az összes többiről is: [link]

(#46) janeszgol válasza hallador (#23) üzenetére


janeszgol
(veterán)

"Na igen. A középkorban ez még elment volna. De ma már nem illik. Szerintem."

Megkérdezhetem, hogy te eddig melyik világban éltél? Számolatlanul vannak szabadalmi perek ma is. Nem csak Kína felöl.

2020: búcsú a Samsung márkától (Galaxy M21/M31 vs A51, illetve Enynos miatt). | Huawei és Nokia marad. Kéne új márka a piacra.

(#47) beyruth82 válasza doooo (#45) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Nem tisztem védeni kínát mert egy pártáállami diktatúra van ott amit ugyan úgy elítélek mint te de az usa vádaskodása nevetséges kémkedés ügyben mikor ők kémkednek a világon a legjobban.A forrásokra épülő wikipedias cikkeket relevánsnak,hitelesnek tartom csak le kell ellenörizni a forrásokat és általában fedik a valóságot de az általad linkelt szócikk angol, angolul pedig 3 év tanulás ellenére is alig tudok valamit :DDD
Ezt viszont nagyon nagy tájékozatlanságnak tartom és meglep hogy van aki ezt komolyan így gondolja:

"(Persze ezt rá lehet fogni másra is, de ilyen módokon, ilyen mértékben, ilyen kétségbeesetten senki más, soha nem csinálta, még Amerika sem, amikor az olajat hajkurászta régebben."

Az usa csak a 2. világháború vége óta legalább 80 alkalommal háborúzott,tamogatott és robbantott ki puccsokat,polgárháborúkat segitett vagy tartott hatalomban őt kiszolgáló diktátorokat.Elsősorban latin amerikában a 20.század 50-60-70-80-as éveiben de a monroe elv meghírdetése óta (1823) óta lényegében folyamatosan.Számtalan szó szerinti tömeggyilkosságot és népirtást támogatott különböző jobboldali latin amerikai halálbrigádok által amiket ők szerveztek és bonyolítottak le.Csak üsd be a keresőbe a kondor hadművelet,dél amerikai halálbrigádok vagy bármelyik közép és dél amerikai ország történelmét olvasd el ott az usa fel fog bukkanni mint agresszor.Az afganisztáni,iraki,szíriai,líbiai beavatkozásai csak a jéghegy csúcsa.Ilyent és ilyen módon amit az usa művelt(és művel jelenleg is) egyetlen ország sem csinál.
A huawei kémkedése lehet igaz is de egyenlőre nincsenek megcáfolhatatlan bizonyítékok(az európai tanács szerint sem).
Az usában le lehet váltani az elnököt(de csak 4 évente ahogy a sikertelen ipeachment eljárás is mutatja) de ahogy minden tőkés polgári demokráciában úgy ott is csak olyant lehet mindig a helyére választani aki elsősorban a különböző gazdasági érdekcsoportokat szolgálja ki.Minden más csak ezután jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#48) Ricardo válasza beyruth82 (#47) üzenetére


Ricardo
(félisten)

Nem olyan rég lőtték ki drónokkal Irán második emberét Irakban. Szóval egy ország vezető beosztású emberét egy másik országban annak tudta, és engedélye nélkül.

(#49) beyruth82 válasza Ricardo (#48) üzenetére


beyruth82
(addikt)

Ó ha csak ennyi lenne a számlájukon.Ez egy kis pitiáner ügy a másik több százhoz képest de igen pl ez is mutatja az usa gátlástalanságát.

(#50) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]
Némi háttérinformáció.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.