Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
ezt egyébként nem is értettem, amikor először olvastam.
mind a vezetékes, mind a mobiltelefonok esetében kb a legegyszerűbb dolog azt meghatározni, hogy fizikailag melyik környékről indult a hívás, én szentül meg voltam győződve, hogy ez alapján automatikusan a legközelebbi rendőrkapitányságon / tűzoltóságon / mentőállomáson csörög a telefon (amíg ugye külön számaik voltak), mert ez a leglogikusabb és leggyorsabb.
amikor valahol ezt olvastam, hogy mindenképp Bivalybasznád-Alsóra fog befutni a hívásom, és majd onnan kapcsolgatnak jobbra-balra, akkor azért erősen megrendült a rendszer hatékonyságába vetett bizalmam.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
az ember azt gondolná, hogy vannak azok a tabu témák, amiket jól belátható elemi érdekből nem basz szét a kormány, pl az olyan mellékes apróságok, amilyen az életmentés.
aztán kiderül, hogy de.
most komolyan, értem én hogy orbitálisan kapzsik az ország vezetői, de komolyan volt az az összeg, amiért cserébe valaki ezt aláírta, hogy "tuti jó lesz"?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
veterán
Nem fogják, túl sok eu-s pénz ment bele, ha vissza lenne állítva az egész, akkor sok házat kellene lebontani ami az eu-s pénzből épült, ingyé'.
Inkább erőltetik.
Ha megdöglesz, az nem fogja érdekelni őket.
Nekik meg úgyis privát orvos, és kórház van, téged magasról leszarnak.
Adót fizess, azt is el lehet folyósítani... ha érted mire gondolok.Ennyi a lényeg.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
bambano
titán
jön a telefonhálózatból a hely-információ, elektronikus térképről a többi.
de nézd a másik oldalt is: 3178 település van az országban. ez 3178*(3-5) ember telefonügyeletbe. fizetsz egy csomó embert ott is, ahol nem történik semmi, vagy veszel belőle mentőautót?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
*mindig* *minden* nyilatkozó több pénzt akar.
erről szól a média. soha nem láttam egyetlen nyilatkozatot se a tv-ben, ahol azt mondta volna az illetékes elvtárs, hogy megpróbálunk takarékoskodni, tevékenységet optimalizálni, stb. a tűzoltók szakszervezetének az a dolga, hogy apokalipszist vizionáljon minden megszólalásukkor, különben lehet, hogy más kapja azt a kis zsetont, amit el lehet osztani.én sem gondolom, hogy rendben vannak ezek a dolgok. de azt se, hogy a központosított callcentertől itt összedől a világ.
Tüzi kolléga által emlegetett fecskendő ritkítás sem függ össze a callcenterrel. azt, láthatóan, megtették akkor is, amikor nem volt központosítva a telószám.
másik hsz-re: nem értem, mitől olyan nagy dolog a 911-et is ideirányítani. egy sor programkód a telefonközpontokban. amióta számhordozás van, azóta hasonló beállítások valószínűleg százezerszám vannak minden szolgáltatónál.
-
bambano
titán
a skandináv országoknak van pénze megfizetni a kihasználatlan munkaerőt is.
nálunk állítólag munkaerőhiány van, főleg Pesten és a nyugati országrészben. honnan lesz megfelelő szakember pl. Győrben, amikor elviszik az embereket a cégek?24 órás callcentert, ha normálisan akarod csinálni, munkahelyenként 5 emberrel lehet elvinni. tehát ha az országban minden megyébe + Pestre akarsz mentős callcentert, az több, mint 100 ember. egy összevont callcenter kevesebb emberrel is kijön. azt pedig, hogy releváns dolgokat kérdezzen és gyorsan, megfelelő képzéssel kell elérni.
-
bambano
titán
"a halálesetről (traktoros) ne is beszéljünk.": szerintem se, mert még kiderülhet, hogy a helyi bevetésirányítás is hibás volt.
az, hogy a központiban a diszpécser nem vette észre, hogy a rendszer a térképen hova rakta a bejelentőt, nagy hiba, és sajnálom érte az áldozatot, de nem azon múlt, hogy központi vagy regionális a callcenter.
utána pedig, idézem: "Valóban félreértette az operátor a települést és hibás adatlapot küldött, DE hangot kapcsolt a tűzoltóság műveletirányítójának az adatlap küldése után, aki beszélt a bejelentővel, mégsem tűnt fel neki a hiba. Tehát a műveletirányító beszélt vele utoljára, mégsem ellenőrizte a helyszínt, pedig többször is hallhatta a bejelentőtől. A mentőkkel szintén beszélt a bejelentő nekik sem tűnt fel a hiba.”
tehát ha velem akarsz vitatkozni, azt a részét emeled ki a történetnek, hogy a központban hibáztak, ha meg egyet akarsz érteni velem, akkor azt, hogy a helyi tűzoltósági és a helyi mentő callcenterben is hibáztak. tehát 2:1 arányban a helyi erők vesztettek.
Kiemelek egy mondatot: "A mentőkkel szintén beszélt a bejelentő nekik sem tűnt fel a hiba.": ez alapján, aki sarkítani akar, simán bezáratja a mentők regionális callcentereit. és nem is vét vele túl nagy hibát.
-
batmanéhes
tag
én vagyok a batman. tök mindegy, amíg valaki fel nem mutat egy, az enyémnél hasznosabb posztot a topikból. puszta jószándék vezérelt, ez megint nyilvánvaló lehet ha érteni akarja az ember.
@DeFranco: tűzoltókészülék vane? éjszakai családos riadógyakorlat kisgatyában házból kiszaladással vane?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Szerintem arra céloz, hogy a legtöbb ember borzasztó okos, mikor az állam által működtetett mentő/tűzoltó rendszert kell minősíteni. Közben pedig önmaga gyakorlatilag semmit sem tesz a saját biztonsága/élete védelme érdekében. Nincsenek hozzá eszközei és nincs hozzá ismerete. Általában ugyan ez a helyzet az egészségüggyel. Azt szokták mondani, hogy csak betegségügy van, mert akkor foglalkoznak veled, ha már beteg vagy. Igen? Magaddal nem neked kellene foglalkoznod? Nem a te érdeked, hogy egészséges maradj? Mit teszel azért, hogy egészséges legyél? Tapasztalataim szerint az emberek 90%-a semmit. Csak pofázni tudnak, megmozdulni már nem. Nem érek rá, nincs kedvem stb stb, mese az egész.
Gyakorlatilag az emberek 100%-a abban a hitben van, hogy ő sosem betegszik meg. Mint az autóbaleseteknél, velem úgy sem történik ilyesmi. Dehogynem történik. Abban is biztos lehet mindenki, hogy meg fog majd betegedni. Előbb-vagy utóbb, de biztosan meg fog. Na emiatt kellene az olyan szenvedélyektől amik nem olyan fontosak megszabadulni és minden nap kicsit edzeni a szervezetet, hogy legalább a saját ellenálló képességét fenntartsuk vagy amennyire lehet, megerősítsük.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Horgász topik
- NASCAR
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest