Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz Cybertrone #12550 üzenetére
Ilyen 30-40FPS-el megy, egy vga-val meg 60.
-
tejeskifly
aktív tag
Na 6950 tulaj lettem, ma este érkezik meg pestről, egy 1gb-s sapphire kártya
2 gigást akartam, de nekem nem ért +10k-t
-
szilrobi
aktív tag
Sziasztok!
Beszálltam ma én is közétek egy Asus 6950 DirectCU2 2Gb csöppséggel
Pont befért a CM690-be, itt a hétvége, meglátom mit tud játékokkal. Van benne tuning potenciál is bőven, azt hiszem megteszi egy darabig fullhd-ban egy monitorral
Kellemes hétvégét! Robi
-
Kartács
aktív tag
válasz tejeskifly #12552 üzenetére
Majd pár 1-2 hó vagy fél év múlva fogni fogod a fejed hogy nem dobtál rá +10k-t, de akár már mostani játékoknál is...
Bár felbontás függő ahogy mondták.i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
SzlobiG
félisten
Megnéztem a Saintsrow 3-at nálam tökéletesen fut semmi gond vele és olyan a grafika fullon, hogy ilyen játékba még nem láttam ilyet...természetesen az új CAP fent van.
-
Gery15
addikt
válasz Tirexi #12530 üzenetére
"Kipróbálom a régi 430-as tápommal is és ha ott is melegedik akkor valszeg nem táp gond lesz hanem lap."
Erről nem írtál még, hogy ezzel mi lett az eredmény? Melegedet?Illetve most akkor miért olvadhatott meg a tápcsati? Mert ahogy olvastam a hozzászólásokat senki sem írta le konkrétan.
HyperX
-
-
Tirexi
addikt
Figyi Zack én már belefáradtam abba hogy mindig azt keressem mi a hiba. Unom már egyszerűen hogy hiába veszek jó cuccokat mindig van valami ami nem rendeltetés szerűen működik. Pl én mindig kifogom a tuningolhatatlan CPU-kat... Pl ehhez is 4.1Ghz-hez már 1.36V kell hogy stabil legyen ami azért nem kevés más meg vígan tolja alapfeszeken...
Ja és a QPI is 1.35V alatt kifagy szal az is elég magasan van.Vegyek másik alaplapot? Ne vicceljünk kérem vadi új 1 hónapos kb az alaplap és a TOP P55-ösök között van mert van benne NF200-as lapka is és nem 20k volt az ára. Érted elvileg pro tuningos alaplap, van hozzá minden még külső LCD kijelző is és mégis 206-os FSB felett behal.. Vicc.
Hiába vettem meg a drága cuccot ha csak szopok vele.A táppal szintén nem volt gond mert a régi Asrock alaplapba is az volt használva már az 1 kártyás korszak végén és semmi baj nem volt mint ahogy most sem 1 karival.
Most fogom magam és amit lehet cserélek de még1szer én két GPU-s s.art nem rakok össze.
A poén az hogy amíg nem írtátok hogy jobban megy Skyrim 1 VGA-val addig ki sem próbáltam CF nélkül. Na most 1 kártyával tökéletesen megy a game tegnap éjjel 2 órát toltam a játékot melegedés és tápcsati égés nélkül. 2 GPU szarabb mint 1 GPU? Azért gyerekek... Ez már minden csak nem ésszerű. Egy szóval illetném a dolgot: SHIT.
Ezt bírom az ilyen cuccokba hogy dupla teljesítményt nem ad de a dupla fogyasztás az előszeretettel meg van.Inkább játszok majd kompromisszumokkal minthogy azon fájjon a fejem hogy ez meg az miért nem megy rendesen CF-ben vagy SLI-ben.
Ráadásul a két VGA-nak olyan hangja volt mint egy Boeing 747-esnek amikor felszáll ebben még NV is jobb volt.
A béna CCC nem képes rendesen vezérelni a VGA-kat és szépen hagyja hogy megégjenek. Furmark 1 perc után 98 fok volt a belső VGA a CCC irányítása alatt és még ment feljebb. Ha nincsen MSI Afterburner párszor már elégtek volna Crysis 2 alatt.
A VGA BIOS-ában ott a tökéletes ventiszabályzás de az nem jó inkább a CCC elégeti hogy vegyél másikat. Kösz nem. Többet ilyet nem.Szal Zack nem lesz tesztelgetés meg semmi ilyen időpazarló szarozás. Nincs CF? Szarok a driver-ek? Textúra hibák? Kösz nem.
A VGA-knak sincsen semmi bajuk amint mondtam már 3x-orra és többet nem mondom el hogy ha nincsen CF csak 1 VGA akkor tökéletesen megy minden terhelés alatt is.
Úgy látszik még is igaz, hogy amelyik VGA cég több pénzt áldoz a fejlesztőnek azon a VGA-n jobban is megy az adott game. Bár ez ATI esetében nem mindig igaz.
AMD Gaming Evolved mi? Meg a kis f.....m. -
Cybertrone
veterán
válasz Tirexi #12558 üzenetére
Hiába veszed meg a legdrágább cuccokat, lehet hogy képesek azok mindenre, csak be kéne állítani őket....
Az hogy égettszag van a gépben számomra azt jelenti hogy valami nagyon szar... ellenben ha neked fasza, hisz leírtad minden komponens fasza akkor nincs miről beszélni... Add el az egyik vga-t és kész, marad egy amivel majd faszán tudod tolni!"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Tirexi
addikt
válasz Gery15 #12559 üzenetére
Szerinted ha tudnám akkor most itt sírnék meg kérdezősködtem volna?
De leírom röviden a történetet:
Vettem egy MSI Big Bang Trinergy alaplapot Hardverker-ben 53k-ért. 2 hétig ment a két VGA-val a lap aztán egyszer csak gondolt egyet és az asztalon írás közben lekapcsolt a gép és többet nem lehetett bekapcsolni. Csak indulgatott a végtelenségig. Aztán elküldtem vissza gariba és aszonták hogy kivették az alaplapi elemet és utána minden jó lett.
Ok vissza jött az alaplap és ment is tényleg faszán. aztán egyik éjjel videó konvertálás közben megint ugyan úgy gép lekapcsolt és nem indult el. Most okosabb voltam és az elem kivétellel kezdtem de az sem segített. Mondom ilyen nincsen szombat van még felhívni sem tudtam őket vagy valami.
Erre fogom csak úgy kihúzom az alaplapi 24pin-es tápcsatit mondván másik 430-as táppal is kipróbálom 1 VGA-val és akkor látom hogy el van égve a vezeték és bele van olvadva a műanyag az alaplapi csatiba.
Na mond magamban meg van a hiba. És tényleg vissza bedugtam és a gép pöccre indult.De hogy ez miért történt így arról fogalmam sincsen.. Hétfőn az volt az első hogy elpanaszoljam a gondom a Hardverker-es szervizesnek aki RÖGTÖN rávágta hogy a táp csatlakozója volt rossz. Nyilván a saját termékét védi... De mind1 azt mondta gariban ki tudják cserélni a tápcsatit. Persze ez megint nekem lesz 2k hogy felküldjem Pest-re...
Kielégítő választ kapott uram?
Cyber:
"hogy képesek azok mindenre, csak be kéne állítani őket...."Gondoltam hogy ez lesz a válasz mi mást is írhattál volna pont te aki... na inkább nem mondok semmit. El lehet jönni ki lehet próbálni a cuccost. De gyanítom hogy neked sem menne alapfeszen a CPU 4Ghz-et sem nem hogy 4.1-et.
Használtál te már P55-öt amúgy? Azt ugye tudod hogy ez nem X58 és itt nincsen végtelen beállítás. A QPI beállítás háromféle van. Van Auto meg még 2 szorzó aztán kifújt nincs itt játszadozás mint X58-nál.
Memória visszaosztás is csak 3 van nem 88 mint X58-nál.
De persze ezt te jobban tudod.[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz Tirexi #12561 üzenetére
QPI-t vedd a leg kisebbre... úgy is emelkedni fog a BCLK-val A tápot meg cseréld, mert egyszer egybe fog olvadni a lappal... hidd el nekem nem érdemes szórakozni a tápokkal!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Gery15
addikt
válasz Tirexi #12561 üzenetére
Igen kielégítő válasz, köszönöm.
Elég fail egyébként, hogy nem próbáltad egyből azzal, hogy elem ki... Ha valami nem jó általában van egy olyan megoldás, hogy "f*szom ki van az egésszel szét szedem az egészet és összerakom megnézem, hogy úgy jó lesz-e..." utána pedig jöhetnek a tanácsok, cmos clear, elem ki/be, memóriák cseréje másik memóval kipróbálni, másik táppal megnézni. És, ha egyik sem megoldás akkor gari. Én mielőtt vissza küldök valamit gariba előtte minden lehetséges utat végig járok...
Szerintem próbáld meg mindenféleképpen másik táppal, de már úgy is mind1, mert könnyebb volt eladni.[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Tirexi
addikt
válasz Cybertrone #12562 üzenetére
A QPI mindig is a legkisebben volt az egyel nagyobb szorzó már 4000Mhz fölé vinné amit már ugye nem bír a lap. Most 4Ghz-en a QPI 3200Mhz és 1600Mhz a ram.
Ennyi remélem elég lesz 1 VGA-hoz...
A HT-t is kikapcsoltam mert nem láttam értelmét. Többet fogyaszt és jobban melegszik de semmi nem lett jobb tőle sőt még a konvertálás talán lassabb is lett.Gery15:
Másik tápot nem tudok kipróbálni mert a beleégett műanyag miatt nem tudom bedugni a tápot a lapba.
De látom nem figyeltél. Nem az elem volt a hiba az első alkalommal sem hanem már akkor elkezdett az egész dolog besülni csak nem vettem észre mert gondolom kezdeti stádium volt.De azt is bírom hogy mindenki olyan könnyen mondja hogy próbáljam ki így meg úgy másik cuccal. Hát nem tudom ki hogy van vele de nekem nincsen készletem még egy 200k-s PC-m hogy tesztelni tudjam. Vagy nektek ha vesztek valamit ajándékba kaptok mellé még1et hogy tudjátok tesztelni a cuccost ha behal vagy mi? Ja és nincsen senkinek ilyen a szomszédba sem meg a munkatársi körben sem. Állítom nektek hogy itt a faluban senki nem tolta még 2 VGA-val rajtam kívül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gery15
addikt
válasz Tirexi #12564 üzenetére
Az gáz. Akkor másik lap? Vagy a gari erre nem szól? Bár, hogy beleéget...
Érdekes egy szervizben lehetett akkor, ha nem vették észre ők sem a "kezdeti stádiumot".Jó nem úgy gondoltam én sem, hogy van mindenből 2...mert nekem sem. De azért vannak barátok, haverok akiktől tudok kölcsön kérni és megnézni, hogy még is mi a helyzet, de akkor nálad ez nem így van.
HyperX
-
Tirexi
addikt
válasz Gery15 #12566 üzenetére
Másik lap van és Asrock H55M-GE R2.0 a neve. De ezzel nem nyerek semmit mert ez MicroATX és csak egy VGA megy bele.
De mondom hogy a VGA-k külön-külön mennek lazán terhelés alatt is. Tehát VGA kizárva.
Táp vagy lap lehet maximum semmi más.
De tök mind1 mert a táp volt tulaja nem igen akar visszaírni a PM-re.
Akkor lehet ezért volt ilyen olcsó?
Bár itt a garipapírja a kezemben szal... -
Zepphy
csendes tag
Hello!
Tegnap sikerült hozzájutnom egy ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 hoz és szeretném két monitorral használni, mind 2-t a dvi kimeneten dvi->vga toldással használni.
A gondom a következő: az első porton megy mind két monitor ha kipróbálom, viszont a másik port teljesen süket. Az arra csatlakoztatott monitor source váltás után is no signal-t dob. Van valakinek bármi tippje ezzel kapcsolatban? Hardveres, vagy szoftveres gond lehet ez?
Windows 7 64bit a felbontás beállításnál is csak egy monitort észlel.
A kártyát GIGABYTE GA-Z68X-UD3-B3 alaplappal és i5 2500k-val használom
Elöre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
válasz Tirexi #12570 üzenetére
Hát elég érdekes számomra, hogy ilyen olcsó... 28k most is újonnan. Szerintem hagyd a p*csában azt tápot dobd el jó messzire és inkább innen válasz valami megfelelőt.[link] A tápegység az amin nem szabad spórolni soha sem. Értem én, hogy olcsó volt meg minden, de akkor is látod mi lett... Használtan pedig soha nem vennék tápot ez az egy amit nem!
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Tirexi
addikt
válasz Gery15 #12571 üzenetére
Jó de érted amíg nem derül ki hogy mi okozta a gondot addig nem szabd semmit elkiabálni.
Nem dobom el mert nem olcsó gagyi ez boltba, azért egy Corsair-ról beszélünk ami nem igen adja meg magát könnyen ráadásul ez az új széria. Amikor a TX850-eset vettem ez még sehol nem volt. Meg amúgy sem lenne most pénz cserére. Tudom mondani könnyű hogy dobjam el meg cseréljem meg stb de nem vagyok milliomos egyenlőre, a gép meg kell.Inkább ajánlj valamit amivel kicserélhetem a 24pin-es csatit a tápon vagy ezt számtech boltba meg tudják csinálni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Zepphy #12569 üzenetére
szerintem a 69x0ás széria már csak az egyik (felső) DVI csatin tud analóg jelet kiadni. maga az átalakító egy dolog, de ha a jel nem megfelelő, akkor nem fog kimenni.
valamelyik kijelzőn nincs digis bemenet?
Tirexi: néztem a lapod, úgy néz ki nincs extra tápcsati rajta a 24+8pinen kívül. a manual nem ír semmit arról, hogy multiGPUnál nem kéne valami extrát állítani rajta? elvileg tud 3wayt is, szóval gyanús ez nekem.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Gery15
addikt
válasz Tirexi #12572 üzenetére
Tudom nagyon jól, hogy miről beszélünk Corsair. Az egyik legjobb tápegységgyártó, de látod, hogy megéget... Lehet, hogy csak egy rossz darabot fogtál ki vagy ki tudja, de nem szokták megadni magukat csak úgy hibába drágák, de jól bírják akár csak a CM tápok is. Viszont nekem elég gyanús, hogy 28k boltba és 2 hetes volt és 18k-ba oda adták, érdekes dolog... Értem én, hogy a gép kell meg, ha már sok pénzt beleöltél akkor az a minimum, hogy működjön is én megbízható legyen és nyilván engem is idegesítene, ha csak azt írnák, hogy vegyél másikat bla, bla... De küld vissza akkor gariba, ahogy írta SzlobiG is megcsinálják, de szólj, hogy nézzék meg azért jobban ne csak kicseréljék a csatit oszt csőő. Majd írj a fejleményekről, mert érdekel a dolog.
Más: Tudom én, hogy kevés a procim a 6950-hez, de azért ennyire kétlem... Adot játék NFS Run full csutka granyón, kimaxolva minden 30fps ami rohadt kevés, ha viszont lejeb veszek a grafikából low-ra mindent vagy mediumra mellette csökkentve a felbontást is ugyan úgy 30fps... sőt még érzem, hogy lassabb a játék. Nálatok is ilyen? 11.11-es driver van fent, de ugyan ez van 11.9-el is.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tirexi #12575 üzenetére
hm, régebbieken még szokott lenni (giga p35ön pl volt -pedig az multigpura nem is igazán volt jó megoldás-, de pl evga sr2őn is volt egy dedikált 6pines a bővítőknek).
nekem a dolog amiatt fura, mert a gpuk az áram egy részét még mindig a lapról veszik fel, a lapod meg 3way. másik oldalról viszont más z68as lapokon se láttam extra tápcsatit
Gery15: gyanús, nincs a játék lekorlátozva 30fpsre?
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gery15 #12580 üzenetére
nem a 8pinesre gondolsz? mert az a procinak van. p35ön volt még egy extra molex is, ami később lemaradt (x58-ud9re került).
Zepphy: a képen csak az egyik dvi csatit írja vga compatiblenek. azt tudom, hogy pl a his kártyámon eleve rá se lehet dugni az egyik csatira az átalakítót.
[ Szerkesztve ]
-
kris75
aktív tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni! ASUS 6950DC II es vga-m van és egy Full HD monitor Samsung BX2335,olyan probléma jelentkezik,hogy például a Company of Heroes játékban 1920*1080 ra állítom a felbontást és ekkor nem megy a játék teljes képernyőn csak ablakban.Ha teljes képernyőre váltok(alt+enter) akkor
Not optimum mode 1920*1080 digital ablak jön elő egy teljesen fekete képernyőn!
Mi és hol kellene beállítani hogy fusson rendesen?Köszönöm előre is!
Krs[ Szerkesztve ]
Asus Maximus IX Formula - i6700k - Asus 2070 Strix - Asus mx25aq - Asus Strix Tactic Pro - Claw Dark -Asus Strix Dsp - PS4 Pro - G29 - Zenfone 3 - Zenwatch 2 -
-
Gery15
addikt
válasz proci985 #12581 üzenetére
De én arra gondolok. Akkor eltévesztettem bocsi. Ti erre gondoltok akkor, a felső pci-e port fölött ami van ugye?
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Kartács
aktív tag
Széria hibáról nem hallottál még? Attól hogy 100k-t is érhet egy alaplap attól még széria hibás lehet és elszállhat 0,0001V + fesztől is...
Azt én is alátámasztom, hogy nem adnám/adtam volna el kapásból hanem kicseréltem volna a "hibaforrást" (szétégett tápod/alaplapod).
De ez csak saját vélemény.
Beleteszel a jövő héten v mikor veszel egy Nvidia kártyát áld az eget hogy ne égjen le az egész géped...!i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
tejeskifly
aktív tag
gpu-z sensors fülén, a gpu temp #3 mit takar? Illetve mi a normális egy 6950-nél játék alatt?
-
zack
nagyúr
Összeségében ez így nagyon nem igaz.
Fosol a tanácsainkra (amik azért nem hülyeségek), és mész a saját fejed után. Nem értem, akkor miért írod le a gondodat, ha így is úgy is azt csinálod amit gondolsz, topikos hozzászólásoktól függetlenül?
Felesleges leírnod, hiszen így is úgy is az a vége "hogy majd te tudod", és semminek semmi baja, csak és kizárólag a CF hibáztatható mindenért. A megégés meg szóra sem érdemes, ugorjunk át rajta, valószínű egy arra repülő madár lefosta, és ezért néz ki úgy, mintha meg lenne égve.
Magam részéről befejezem a segítségnyújtást feléd, mert nincs értelme.
Leírtam, hogy többünknél is teljesen jó a CF, és anomáliáktól mentes. Ami gondom volt, azt nekem is megoldotta egy Win re-install.
Nekem nincs csili-vili új lapom, mégis ragyogóan futott benne eddig az összes CF rendszerem.
Szóval nem az ATi és a CF a hibás a kialakult problémádban, hanem a géped egy vagy több komponense instabil, amit ráfogsz a CF-re.
Cserélj, vegyél Nv-t, sok sikert hozzá, de felesleges ódákat írnod, ha még a fáradtságot se veszed arra ha a többiek segítenek, akkor legalább kipróbáld a javaslatokat.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
SzlobiG
félisten
-
Tirexi
addikt
akkor legalább kipróbáld a javaslatokat.
De miket próbáljak ki???
Honnan az any...ból szedjek elő egy másik 800W-os tápot vagy honnan ássak elő még egy CF képes alaplapot?
Nagyon el vagytok tévedve... Azt hiszitek mert tudtam két VGA-t venni akkor csak pik pakk azt veszek egy másik lapot meg tápot. De persze... jó is lenne.
Vagy a 430W-os tápomat küldjem rá a CF-re? Nem kéne...
Meg szerinted majd a kedves Hardverker nekem leteszteli a lapot 2 VGA-val és megvárja míg elég a tápjuk? Ezt is kétlem... Kicserélik a 24pin-es foglalatot aztán ádíosz alaplap.
Valami hibás ez tény és való ezt elismerem de SAJNOS nem áll rendelkezésemre se nekem se másnak a környezetemben olyan cuccai ahol le lehetne tesztelni a dolgokat. Fel lehet fogni? De elfogadok segélyt ha már ennyire jószívűek vagytok lehet küldeni 800W-os tápot meg egy CF képes alaplapot tesztelésre. THX. Ja P55 legyen.De itt most nem csak a leégésről van szó hanem az egész egy nagy szar. Skyrim rosszabbul megy két VGA-val mint egyel. EZ SZTED NEM HIBA?
Vagy a GTA 4 játszhatatlanul szaggat EZ SEM ATI HIBA?
Sokkal több mikroakadás van ATI-val mint NV-vel volt. Crysis 2 még CF-el is szinte játszhatatlan...
Továbbá ott a CCC ami baxik rendesen vezérelni a VGA-kat hagyja őket elégni. Lehet hogy ez is közre játszott a dolgok kialakulásában.Akár le is zárhatnánk a témát mert már nem vagyok ATI tulaj és nem szopok többet 2 GPU-s rendszerekkel az fix lesz 1 VGA aztán játszok 1600-ban ennyi. A videókat meg felveszem 720p-be aztán a kimenetnél felkonvertálom 1080p-be gond megoldva.
THX az eddigi segítséget.
-
Dracula
őstag
Sziasztok!
Asus 6950 2GB vagy HIS 6950 2GB?
Igaz, az HIS olcsóbb, de mondjuk ettől tekintsünk el.A zajszint érdekel pl.
Üdv!
-
stranger28
addikt
válasz Tirexi #12597 üzenetére
Egy kártyával is le tudod tesztelni a kártyákat meg a lapot, ahhoz meg elég a táp. GTA 4 nekem is 5 frame per minute, Crysis 2-vel viszont ugyan jónak kéne lennie.
Most a The Run kezdett el fagyogatni, ugyanúgy mint anno a BF3 beta, de CF nélkül is. Ez nem tudom kinek a sara, de kib..szott idegesítő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest