Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Quake Champions

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-04-13 15:57:37

LOGOUT.hu

:::: Téma összefoglaló / lenyitható ::::

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) Picco válasza D4v3 (#4100) üzenetére


Picco
addikt

koszonom a valaszt, gauntlet eleg randomnak tunik, hogy ki hal meg ha ketten egymasnak megyunk, talan 75-ot sebez alapbol, lehet hogy olyankor mar nem volt idom ranezni hogy mennyi a HP.

kozel harcba, orb hasznalat eseten 70% megpusztulok, mondjuk sokszor hasznalom vegszukseg eseten, tehat franc tudja, mindenesetre egy kerdest megert :R

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4102) Picco


Picco
addikt

klikk -> :Y :C

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4103) Aprósólyom válasza Picco (#4099) üzenetére


Aprósólyom
addikt

1.Amit érezhetsz sebezhetőség alatt teleportáláskor, hogy a teleportáláshoz is kell egy nagyon rövid időkapu. Viszont, amíg nem zárul le a folyamat, addig Ranger teste ott van még az eredeti kiindulási ponton, és ott még sebezhető.
Továbbá, a teleportáláskor jellemzően kell egy reakcióidőnyi intervallum, mire felfogjuk, hogy pontosan hova teleportáltunkés mit csináljunk. Ez idő alatt is jellemzően növekszik a sebezhetőségi kockázatunk, szóval gyakorolni kell, hogy mikor és hogyan használjuk.
2. A botnak mindig előnye van szerveroldalon, ezért a fentebb vázolt rövid 150-200ms időket simán ki tudja használni.

Hogy jobban értsd mit jelent az, hogy a botnak előnye van a szerver oldalon: Ha pl. egy bot Nyx-be már csak egy shoti lövés kellene és abba az adott shoti lövésbe belehalna, amit épp lőnél, akkor a bot Nyx tuti hogy hamarabb fog eltűnni, mint ahogy a szerver neked regisztrálná a halálos shoti lövést. Miközben az lenne a korrekt, ha beadná. Kicsit undrító tudom, de tapasztalatom alapján ez van. (valószínű ezzel a priorizálással próbálják elérni, hogy a botok kicsit életszerűbbek legyenek.)

Gauntlet: Szerintem épp az aktuális szerver oldali időpont alapján. Szóval ez nagyon random. De feltételzem, hogy az esélyét növelheted, ha kiengeded az fps-t és a lehető legmagasabb fps-sel játszol, ugyanis:
A QC kliens annyi csomagot küld el a szervernek, ahány képet lerenderelt a számítógéped.

(Szerintem ezért is szarok sokszor a szerverek (értsd. abnormális szinkron a playerek movementje, hitregje, hangja között), mert egyszerűen nem bírja a CPU kiszámolni azt a sok adatcsomagot, ami beérkezik egy 4v4 TDm alatt. Pláne, ha a meccsben résztvevő játékosok több száz fpsekkel játszák a gémet....)
Legtöbb esetben érezni is LG hitregnél hogy jobban "adja" ha stabil 240+ fps-sel játszok szemben ha csak 125fps/139fps capet használok. (Ez utóbbit ECO és monitor Hz szermpontok szerint.)

Jevons paradox

(#4104) Aprósólyom válasza Picco (#4101) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Közvetlen közelharcban az említett okok miatt szerintem csak akkor érdemes használni, ha feltételezésed szerint azzal az orbbal kivégzed az ellenfelet. Egyébként inkább középtávon érdemes trükközni a teleporttal... Pl... LG után rátelportálsz az enemyre és rakétával vagy shotgunnal kivégzed.
vagy egyszerűen oda küldöd az orbot de LG-zed tovább. Ha szerencséd van, kicsit eltereled a figyelmét az orbbal és addig nyugodtan befejezheted LG-vel.

[ Szerkesztve ]

Jevons paradox

(#4105) Picco válasza Aprósólyom (#4103) üzenetére


Picco
addikt

1/2-es pontot ertem, sejtettem hogy ezeknek lehet a kombinacioja, de eddig csak tippelgettem, nem voltam benne biztos.

amugy 200-240fps meg szokott lenni 4v4 TDM-be(240hz monitor)
rubber-bandinget is velek sokszor felfedezni, mondjuk van egy NASom amin lehet nem artana kiloni a feltoltest amikor jatszok, altalaban single player peasant vagyok, tehat ez meg nem jott elo eddig.

orb amugy sokszor hasznos taktikai szempontbol, gy pelda:
blood covenant, emeleti-teleport kornyeken kilovok 2-3 rocketet a megat varo botokra, kozben hatra egy railt a jumppadhez es mindekozben megy az orb is mega iranyaba. bonusz ha pont ugy jelenek meg hogy van valaki elottem/hallom a jump padet es mar poccinthetem is a railt/shotit.

koszonom szepen a reszletes postot es segitseget :R

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4106) Aprósólyom válasza Picco (#4105) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Érdemes lehet lelőni a NAS-t. De ha van egy fejlett/erős routered, akkor akár beállíthatsz rajta egy QOS-t, hátha. Vagy csak lekorlátozod a NAS sávszélességét a neted sebességének töredékére.

Mert sajna nem csak a sávszélesség a lényeg. Nem mindegy, hogy sok kicsi (pl. 64 byte) vagy sokkal kevesebb de nagy csomagot (pl. 1500 byte) próbál közvetíteni a rendszered/routered a net felé. Erőforrás kell a csomagok közvetítéséhez a géped és a net között és ennek vannak korlátai. Bzonyos márkák ezeket mérik és feltűntetik az adatlapon. Itt egy példa.

Jevons paradox

(#4107) D4v3


D4v3
őstag

Újra Quake lan a hétvégén! [link]

(#4108) D4v3


D4v3
őstag

Csak a szokásos :O
De rapha azért meglőtte a végén a lan shotját [link]

(#4109) MDMA válasza D4v3 (#4108) üzenetére


MDMA
tag

Hát én nagyon szomorúan vettem ezt tudomásul. Szegény Raisy az örök második. Sajnos végig látszott, hogy kívül van a komfort zónáján. Olyan morcosan ült ott mint egy sértődött kisgyerek, nem úgy mint egy győztes.
Rapha hozta a csúcsformát sajnos de még így is meg lehetett volna verni. Abba az utolsó csapdába, ha nem szalad bele...
Remélem addig nem nyugszik Raisy, amíg egyszer végre neki gratulálnak a végén. Már nagyon kijárna neki a győzelem. Én szorítani fogok legközelebb is.

Bocsköszi

(#4110) D4v3 válasza MDMA (#4109) üzenetére


D4v3
őstag

Nincs szerencséje ezekkel a döntőkkel az tény. Olyan szempontból mondjuk hasznos neki, hogy rengeteg tapasztalata gyűlik így a versenyek végéről, nem is izgatja már magát nagyon rajtuk szerintem, amikor nagy a tét. Bár ő alapból sem egy szívbajos ember, nem tudom, hogy tényleg morcos volt-e, vagy nála ez a fókusz állapot.
Azt viszont továbbra is utálom, hogy a felső ági győztest jutalmazzák egy map win-nel, azon felül, hogy az alsóágról jövő embernek legalább 1 Bo5-öt még meg kell pluszban azért nyernie ugyanazon a napon, a döntő előtt 20 perccel. De ugye most is az volt, hogy kellett neki még a korai leesés miatt egy Bo3-at és egy Bo5-öt is nyernie . Ezek után meg játssz jól a legjobb formában lévő ellen (hiszen ő ment végig felsőágon), map hátrányban, dög fáradtán, ráadásul Bo7-ben. Tök esélytelen az egész helyzet, visszanéztem és egyedül K1llsen tudott így fordítani QC-ben még pár éve cyhper ellen, minden más esetben sima felsőági győzelem volt.

(#4111) SP!T


SP!T
addikt

Ritkán nézek erre, de ez a rapha még mindig darál... Amúgy mi van az ex pro ql playerekkel? Leginkább szegény evil-re lennék kíváncsi, mert neki nagyon nem ment a QC már kezdetektől. Lelt magának valami alternatívát ahol remekel? Esetleg alteregóban nyomja? :D Szerettem a játékstílusát.

There's a device that I've been using called a whoop.

(#4112) Heroes fan


Heroes fan
őstag

Hihetetlen hogy a semmiből megjelent a játék, pedig nem írtak róla semmit.

(#4113) edgR válasza Heroes fan (#4112) üzenetére


edgR
őstag

mindössze 5 év early access után valószínűleg úgy gondolták, hogy senki sem venné komolyan ezt a bejelentést :DDD

(#4114) Heroes fan válasza edgR (#4113) üzenetére


Heroes fan
őstag

Jah szerintem is, csak a quakecon miatt dobták rá szerintem, hogy huzzon már kifele belőle azt ennyi. Gépigénye megnött ahogy láttam.

(#4115) Lortech


Lortech
addikt

Nemsokára k1llsen - Raisy (magyar) negyeddöntő. [link]

Thank you to god for making me an atheist

(#4116) 6absbulldog válasza Lortech (#4115) üzenetére


6absbulldog
tag

Durva meccsek voltak, ezért éri meg nézni ezeket a versenyeket.

(#4117) Lortech válasza 6absbulldog (#4116) üzenetére


Lortech
addikt

Meg a mostani miatt Rapha ellen.. Nem tudom, hogy bírják a játékosok, a kanapén ülve is szívroham és agyvérzés között vagyok, olyan intenzív némelyik meccs.

Thank you to god for making me an atheist

(#4118) 6absbulldog válasza Lortech (#4117) üzenetére


6absbulldog
tag

Killsenből is kijött a végén az üvöltés :D Jó ez az évad.

(#4119) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
őstag

Másnak is van olyan gondja a játékkal, hogy kilép amikor egy mecshez akar az ember csatlakozni?
Régebben játszottam a QC-vel, de kb. egy-két évig pihenettem, csak a "megjelenést" követően tettem fel újra az új gépemre. Viszont ez a big hihetetlenül idegesítő, és se az nVidia driver frissítése, se a Steam validation nem segített, az eredmény ugyanaz. Lehet az gond, hogy a régebbi gépen a Bethesda Launcher alól játszottam, és most a Steam merge miatt akadt össze valamivel?

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#4120) 6absbulldog


6absbulldog
tag

2023-as QPL bejelentve, most szombaton indul a szezon és augusztusig tart.

[link]

(#4121) Porcica


Porcica
csendes tag

A véleményem erről a játékról:
Egy ipari hulladék, de tényleg. Nem hiába nem játszik vele csak a kemény mag, pontosan számokkal írva kb 1000ember. Vannak kiugrások, néha ilyen 2000 emberig, de az el is csendesül, mert látják nem éri meg.
Én annó a 2. epizódtól kezdtem, UT-t is toltam egyaránt, és jelenleg totálisan holt leszarják sokan a tryhardot.
Az, hogy nem tettek bele az elején egy normálisan felépített rendszert, alapjaiban lőtte tökön a játékot, mert rengetegen lemorzsolódnak, és mennek utána vagy a fortnite ba, vagy a szaros codba az emberek, persze hangosan emlegetve a devek felmenőit rituálisan a másik játék installerje közepén.
Én is magamon érzem pedig még nem vagyok 40, hogy rohadtul nincs kedvem egy szerveren cseszni a ..opadék orosz 10éves kis nyomorékkal az időmet.
Tehát alapjaiban véve, ez egy nagyon rossz tákolmány.

A problémák, észrevételek, hiányok:
-az engine egy fosrakás
-érthetetlen, olykor irreálisan bünteti a játékost
-magas gépigény
-veteránoknak tervezték(!?) akkor miért olyan rohadt izzadtságszagú egy két karakter
-veteránoknak tervezték(!?) akkor miért vannak benne no skill képességek
-nincs szeparáció lehetőség a veteránok és kezdők részére, totálisan telibe szarták, de még server browser szinten sem törekedtek megoldani, lehetőséget biztosítani játszani MINDENKINEK
-ha az előző dolog említve van, a sok egoista toxic .e.gfej egyből írja minek is az - Na pont a játékos számokon látjuk miért is KELL.
-Kevés karakter

Ezek után mit várjon az ember? :((

(#4122) D4v3


D4v3
őstag

Idén is szépen menetel fiunk eddig a QuakeCon-on, ideje lenne már nyernie is egyszer. Van vagy 7 2. helye az elmúlt évekből :K [link]

[ Szerkesztve ]

(#4123) Lortech válasza D4v3 (#4122) üzenetére


Lortech
addikt

Rapha most nem hiszem, hogy verhető, előző két alkalommal Raisy kaparta ki Vengeurnek és k1llsennek a gesztenyét Rapha kiejtésével, de most szerintem ő sem tudja megállítani. 2 évvel ezelőtti top formában van megint.

Thank you to god for making me an atheist

(#4124) 6absbulldog


6absbulldog
tag

Aki utólag akarja visszanézni a meccseket, az ne olvassa tovább, mert SPOILER-es.

Nagyon ütős szezon volt, izgalmas meccsekkel. Meglepődtem Killsen teljesítményén az év során, gyengébb volt valamiért. Ennek ellenére azt hittem, közelebb lesz a tűzhöz.
Zenaku sokat fejlődött, meglepődtem a teljesítményén.
Strongestage-et is jó látni, mint újonc és egyre jobb lesz Ő is.
Raisy pedig megint második lett, pedig voltak nagyon nagyon erős meccsei. De Rapha mindig előrántott valamit a hátsó zsebéből és behúzta. Méltó bajnok, de reméljük Raisy jövőre elveri.

(#4125) D4v3 válasza 6absbulldog (#4124) üzenetére


D4v3
őstag

SPOILER szintén:

Igen jó formába került most a LAN idejére rapha, amikor meg megláttam, hogy milyen ágra került és mikor nyerte a felsőági döntőt, akkor biztos is voltam benne, hogy nem lesz legyőzője. Szerintem óriási nagy hiba a szervezők részéről, hogy egy napon tartják a döntőt a többi meccsel. Iszonyat megterhelő lehet azért ilyen szinten játszani napokon keresztül, aztán erre még rájön, hogy az alsóágról érkező legalább 1 Bo5-tel többet játszik, de ez simán lehet ugye akár több is, ha hamar leesik. Aztán a végén 30 perc szünet után, játszon még le egy Bo7-et a kipihentebb ellenfele ellen. Az elmúlt 6 döntőnek mind felsőági nyertese volt amúgy, ami beszédes (és az összes 8 double elim. döntőből 7-et nyert a fentről érkező). Nekem a legjobban a mindenki játszik mindenkivel (round robin) és utána top8 single elim. vagy valami hasonló tetszene. Ez így iszonyat unfair az egyik oldal számára.
Én amúgy Veng-re tippeltem volna, mert nagyon nagy formában volt végig az évben, amit meg leművelt Strong ellen 9 perc full hátrányban Deep Embrace-n, az abszolút feljebb helyezte őt nálam mindenkinél. Strongot biztos látjuk még, nagy tehetségnek tűnik, de azért itt kijött, hogy LAN-on nem adja túl sokáig a bully játékstílusa. K1llsen meg szerintem vissza fog vonulni ez után, sokat nyavajgott már év közben is, de most meg leszerepelt kvázi a saját mércéjéhez képest. Meg remélem azért, hogy jövőre nem az USA-ban szervezik meg megint, mert valahol nagyon ciki, hogy 4 kvalifikált játékos sem jutott el az országba ilyen-olyan útleveles okok miatt (Yup, Av3k, serious, Xron), akik közül 3-at azért szívesen láttak volna sokan. Meg ugye egy Baset és cyphert sem bánt volna senki.

(#4126) 6absbulldog válasza D4v3 (#4125) üzenetére


6absbulldog
tag

Egyetértek, így hogy egy napon vannak az alsóági meccsek a döntővel, kissé igazságtalan azzal szemben, aki az alsóágról érkezik.
Av3k azt hiszem, elhagyta az útlevelét, vagy valami ilyesmit magyarázott az egyik videóban. Viszont a quakecon-t hagyományosan Texasban szokott megrendezésre kerülni, nem hiszem, hogy ezen változtatnak. Meglátjuk jövőre.

(#4127) D4v3 válasza 6absbulldog (#4126) üzenetére


D4v3
őstag

Ugye csak a nyári döntő szokott Amerikában lenni, mert már eleve ott tartják a klasszikus Quakecont, aminek csak egy kis része a QC döntő. és akkor már könnyű mellé egy ilyet is szervezni. De régebben meg volt Romániában, Olaszországban és Lengyelországban is döntő, amikor még tartották az év közbeni versenyeket is. Jobb lenne ezt Európában tartani újra, max. az MS kicsit jobban zsebbe nyúl :)

(#4128) wjbhbdux válasza D4v3 (#4127) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Amíg nem lesz új Quake (felkészülve konzol crossplayel, meg olyan játékmenettel :U ) addig ez legfeljebb lélegeztetőgépen lesz tartva.

Alsóág lényege, hogy igazságtalan legyen, és a felülről jövőt favorizálja, hiszen ő sosem vesztett. Másik régebben használt megoldás hogy már eleve pár beírt győzelemmel kezd a fentről érkező pl 2-0-ról kéne csak 4 winig jutni.

[ Szerkesztve ]

/s

(#4129) D4v3 válasza wjbhbdux (#4128) üzenetére


D4v3
őstag

Utóbbi használatos itt is. Bo7 a döntő és a felsőági 1-0-ról kezd mindig. Plusz ott van neki legalább 2-3 óra pihi a felsőági döntő óta. Meg ha szerencsés, akkor nyeri a pénzfeldobást is és kezdheti ő a pickelést. Ez így összeségében óriási nagy kedvezmény már neki szerintem.
De igen amúgy, kisebb csoda, hogy egyáltalán létezik ez a liga még. Kár lenne veszni hagyni egy ilyen IP-t, de sajnos nagyon niche mára már minden arena fps.

(#4130) wjbhbdux válasza D4v3 (#4129) üzenetére


wjbhbdux
veterán

na azt nem láttam, azt hittem csak lekéstem az első mapet :D

/s

(#4131) pilu85


pilu85
őstag

Most próbáltam ki a Championt, első 3 óra hihetetlenül tetszett. Igazi Quake 3 hangulat, csak jobb.

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#4132) D4v3 válasza pilu85 (#4131) üzenetére


D4v3
őstag

Hajrá, ne tántorítson nagyon el, ha az éles, nem botos meccseken beledöngölnek a földbe sokan :) Van egy kitartó bázisa még ennek a játéknak és velük szemben azért hátrányban leszel. VengeurR csatornáján sok magyarázó videó van amúgy a játékhoz [link]

(#4133) pilu85 válasza D4v3 (#4132) üzenetére


pilu85
őstag

Nem vagyok profi, de egész jól sikerült az a 3 óra...nem éreztem magam lownak, kivéve 1-2 kört.
1 kérdés, van olyan mikrotranzakció ami nem idő limitált? Vagy csak időlimitesen lehet megvenni a dolgokat? A karakterek érdekelnének főleg.

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#4134) D4v3 válasza pilu85 (#4133) üzenetére


D4v3
őstag

Új account esetén jó eséllyel botok ellen játszottál amúgy :) , a nevükről is felismerhetők, de a pingjük is mindig 0. A skinek szoktak csak a boltban változni időnként, a karakterek viszonylag könnyen feloldhatók játékkal is valahol az egyik menü alatt.

(#4135) pilu85 válasza D4v3 (#4134) üzenetére


pilu85
őstag

Pff, a botokat figyelem majd. Ha veszek valamit azt véglegesen megkapom?

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#4136) MDMA válasza pilu85 (#4135) üzenetére


MDMA
tag

Igen, a skinek megmaradnak.

Bocsköszi

(#4137) pilu85 válasza MDMA (#4136) üzenetére


pilu85
őstag

És mi az ami nem marad meg?

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#4138) D4v3 válasza pilu85 (#4137) üzenetére


D4v3
őstag

Minden megmarad tudtommal. Asszem van/volt lehetőség régen kibérelni karaktert 1-2 napra, de az is egyértelműen jelezve volt.

(#4139) pilu85 válasza D4v3 (#4138) üzenetére


pilu85
őstag

Oksi köszi. Mert igy a kezdeteknél 4 karaktert ad, s az :R okon is számol vissza az idő, amiatt féltem, hogy csak időre lehet venni.

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#4140) Porcica válasza D4v3 (#4129) üzenetére


Porcica
csendes tag

Kisebb csoda?
Iszonyat pénzek mozognak vagy mozoghatnak azon, hogy ne dögöljön meg a 'Quake' név, ez hasonlóan a Doom esetében is teljesen igaz.

A probléma ott van, hogy ez a QC is szar, de normálisan tákolt arena shooter az úgy alapjaiban véve nincsen, olyan jellegben hogy, amibe mondjuk szívesen pörgetnél 5évet az életedből, mert látod hogy igen ez egy nagyon jó irány, és sokrétű, és raknak bele lehetőségeket a stratégiákra akkor lesz jövője.
Ez nagyon kevés amit ez a program hozott magával, iszonytatóan rengeteg a hiánya vagy hiányossága, és mellékesen sokkalta jobb játékok vannak a piacon. Lassan jobbakat már pár fős brigádok rakják össze, mert a nagy kiadók csak másolnak meg skineket pakolnak, de semmi ötlet...és max fél év egy játék...amíg bírja.
Itt a legjobb példa a Diablo4, az IP már nem minden sajna. Ha szar ami a név alatt fut, nincs értelme.

(#4141) moha21 válasza GEIL (#3182) üzenetére


moha21
addikt

Főleg h 99 Ben jelent meg. :-)

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#4142) ev3nS74R


ev3nS74R
csendes tag

-- Rising-Challenge Winter Frag Fest 2023 --
Egy rendhagyó téli frag fesztivállal jövünk nektek idén december 9-én. A tavaszi közösségi verseny után, egy év végi 1on1 versennyel kedveskedünk, amin online és offline is részt vehettek. Az offline mókát választók, a regisztráció során kérjük külön jelezzék az OFFLINE gomb kipipálásával szándékukat!

Az offline lehetőséget pedig a budpesti Infinity Esport Bár biztosítja, ahol van lehetőségetek 10 gépről játszani a verseny folyamán. További infó és nevezés >>>
https://play.toornament.com/en_US/tournaments/7252718509264592896/

(superr0x)

Quake Champions | ITSEC | Dublin

(#4143) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

Ahogy sejthető volt a q1/2 remasterekbe került új pályáik után, MachineGames-nél készül a Quake 6. része [link]

/s

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Quake Champions
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.