Új hozzászólás Aktív témák

• PNP

őstag

Sziasztok,

Elnézést, hosszú. tl;dr: melyik Miele-t?

60 nm-es lakásba keresek porszívót. Csempe és tölgyfa szalagparketta burkolat, 3 db vékony szőnyeggel. Kutya van, én pedig erősen allergiás vagyok, most már nem csak nyáron, de mostanában is, ebből arra következtetek, hogy poratkára is érzékeny lehetek. Valamiért elég poros a lakás, ha nyáron sokat szellőztetek, kintről jön be sok por (homok?), de zárt ablakokkal is sűrűn kell portörölni.

Van egy robotporszívóm (Xiaomi első generációs, lidaros), ami 1-2 naponta takarít, a kutya miatt menet közben is kell üríteni. Ezen kívül van egy Xiaomi akkus rúdporszívóm szánalmas akkuidővel és egy kis méretű, "ipari" Parkside vezetékes porszívóm, amit konkrétan munkavédelmi fülvédővel tudok csak hasznáni :K , és nyilván alig szűr kifele.

Ezek közül egyedül a robottal vagyok megelégedve, illetve sokáig volt módom használni egy kb. 40 éves, vízszűréses Rainbow-t, ami körülményes volt, de elképesztően minőségi volt az összes tartozéka. A Parkside-ot meghagynám lakásfelújítós, műhelymunkás gépnek, és a sokadik gyatra, akkus álló után most valami vezetékes lakossági porszívót szeretnék.

Sokan ajánljátok a Miele-t, ezek közül ha jól látom, csak némelyik C3 Hepa szűrős, Ez tényleg fontos (főleg allergiásként), vagy az olcsóbb C1/C2 szűrője is elég? Vékony szőnyeghez mennyire létkérdés a forgókefés fej (ha jól láttam, semelyikhez nem jár alapból)? Elég sok verziót látok a Miele oldalán, de sokszor nem értem az árkülönbségeket, az adatlapokból kiszűrhető eltérések pedig gyakran tűnnek bullshitnek, így bizonytalan vagyok, melyiket vegyem. Ami még fontos, hogy szeretnék vele bútort is portörölni időnként, tehát valami puha kefés fej is jól jönne hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés