- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Halihó!
Elég hülye voltam mindig is a webprogramozáshoz, és ez így is marad, de sajnos egy öregeknek szóló villamosmérnöki levelező képzésen kitalálták, hogy weblapot kell készítenünk.
Reggel óta próbálom megoldani ezt az elméletileg tök egyszerű feladatrészt a komplett weblapomhoz, de sajnos nem megy, pedig a stackoverflowt már rongyosra olvastam.
A feladat ezen részében egy php oldalon be kellene kérnem néhány text adatot, majd ezzel machinálnom MySQL-ben.
Sikerült is megoldanom, egészen addig tök jól működik, amíg egy darab adattal variálok, pl. az elsődleges kulcs alapján ki akarom törölni az egész rekordot.HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type='number' name="torlesid" id="torlesid" value="">
</form>PHP:
$torlesid = $_POST['torlesid'];
$sql = "DELETE FROM lista WHERE id = '$torlesid'";A feladat későbbi részében már több text adatot kellene bekérnem, és ezekkel az adatokkal feltölteni a rekordot. Na itt azt gondoltam, hogy okés, akkor legyen több input, és több változó, és már készen is vagyunk. Na ekkor dőlt össze minden, mert kizárólag az első változó működik, a többi már nem.
Hogyan tudom megoldani, hogy több HTML textboxból csináljak változókat, és azokat beadjam az SQL parancsnak? Stackoverflown csak olyan példát láttam, ahol egy textbox adatait adjuk át.Ez a nem működő próbálkozásom:
HTML:
<form name="form" action="" method="POST">
<input type="text" name="adid" id="adid" value="id">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adhelyszin" id="adhelyszin" value="Helyszin">
</form><form name="form" action="" method="POST">
<input type='text' name="adfajta" id="adfajta" value="Fajta">
</form>PHP:
$adid = $_POST['adid'];
$adhelyszin = $_POST['adhelyszin'];
$adfafajta = $_POST['adfajta'];$sql = "INSERT INTO lista (id, helyszin, fajta) VALUES ('$adid', '$adhelyszin', '$adfajta'); ";
Előre is köszi minden ötletet, hogy mit ronthatok el a változók átadása terén!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Corsair K100 RGB INGYEN FOXPOST
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest