Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atos23

senior tag

válasz Mike #21094 üzenetére

Halihó!

Elég hülye voltam mindig is a webprogramozáshoz, és ez így is marad, de sajnos egy öregeknek szóló villamosmérnöki levelező képzésen kitalálták, hogy weblapot kell készítenünk. :D Reggel óta próbálom megoldani ezt az elméletileg tök egyszerű feladatrészt a komplett weblapomhoz, de sajnos nem megy, pedig a stackoverflowt már rongyosra olvastam.

A feladat ezen részében egy php oldalon be kellene kérnem néhány text adatot, majd ezzel machinálnom MySQL-ben.
    Sikerült is megoldanom, egészen addig tök jól működik, amíg egy darab adattal variálok, pl. az elsődleges kulcs alapján ki akarom törölni az egész rekordot.

HTML:
    <form name="form" action="" method="POST">
    <input type='number' name="torlesid" id="torlesid" value="">
    </form>

PHP:
    $torlesid = $_POST['torlesid'];
    $sql = "DELETE FROM lista WHERE id = '$torlesid'";

A feladat későbbi részében már több text adatot kellene bekérnem, és ezekkel az adatokkal feltölteni a rekordot. Na itt azt gondoltam, hogy okés, akkor legyen több input, és több változó, és már készen is vagyunk. Na ekkor dőlt össze minden, mert kizárólag az első változó működik, a többi már nem.
    Hogyan tudom megoldani, hogy több HTML textboxból csináljak változókat, és azokat beadjam az SQL parancsnak? Stackoverflown csak olyan példát láttam, ahol egy textbox adatait adjuk át.

Ez a nem működő próbálkozásom:

HTML:
    <input type="text" name="adid" id="adid" value="id">
    </form>

<input type='text' name="adhelyszin" id="adhelyszin" value="Helyszin">
    </form>

<input type='text' name="adfajta" id="adfajta" value="Fajta">
    </form>

PHP:
    $adid = $_POST['adid'];
    $adhelyszin = $_POST['adhelyszin'];
    $adfafajta = $_POST['adfajta'];

$sql = "INSERT INTO lista (id, helyszin, fajta) VALUES ('$adid', '$adhelyszin', '$adfajta'); ";

Előre is köszi minden ötletet, hogy mit ronthatok el a változók átadása terén! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés