- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Inkább örültél volna, hogy még megoldásnak neveztem a tiéd. Soakot leszólod azért, mert sántít az OO látásmódja, de a tiéd sem jobb. Azt mondod:
public function addNewTab(tabId, tabLabel, htmlContentOfTab)
Első körben syntax error, második körben pontosan tudod, hogy egy Tab-ot akarsz hozzáadni, akkor adj hozzá egy Tab-ot, ne pedig egy metódusban hozz létre raw adatból újat, és azt add hozzá. Single responsibility mond valamit? Nem hiszem.
$tabs = array(
'fragment-1' => array(
'label' => 'One',
'content' => '<p>tartalom egy.............</p>'
)
);Ezt meg hol tanultad? Tömb mire való? Azonos elemek (néha a végletekig leeegyszerűsítve (pl. valami alap osztály)) tárolására, nem arra, hogy újabb olyan tömböket rakjunk bele, amelyek inkább szótárak, így az azokban lévő KeyValuePair-ok csak úgy lógnak a levegőben.
private $tabs = array();
Miért private? Mi van, ha később hozzá kell férni egy leszármazott osztályban? Vagy ilyet nem lehet, annyira egységbe zársz?
Soak kódját nem magasztaltam, az ő megoldása PHP-san ronda és finom, egyedül kiemeltem benne egy jó elgondolást, de az is igaz, hogy az övé több és jobb, mint a te általad berakott pár gondolat, ráadásul te csak leszaroztad, ahelyett, hogy megpróbáltad volna megfogni benne a jót, esetleg a jó útra terelni. Sőt, azt mondtad, hogy a public field-ek miatt akármit berakhat oda bárki, miért, a tiédbe talán nem?
Ráadásul az egyszerű megoldást emeled ki, szerintem a te általad folytatott sokkal bonyolultabb azzal, hogy gyakorlatilag egy helyen intézel mindent.
És még egyszer ne add be senkinek, hogy nekem könnyebb volt a rövid beszélgetések után összehozni azt, amit.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #11061 üzenetére
Az mondjuk mindenesetre érdekes, hogy neked szabad olyat, hogy "kiokádj" valamit ami jelen állapotában még nem is használható - legalábbis azt vettem le, hogy egy bőven kezdő a segítség kérő. Mondjuk Athlon kódjával sincs semennyire beljebb szvsz - , nekem viszont nem szabad összedobni 2.5 perc alatt egy, az ő kérését maximálisan és egyszerűen megoldó kódot ( ami nyilván nem tökéletesen OOP meg miegymás, de nem "erőltettem" meg magam ) .
U.i.: Leírtam neki, hogy miért megyek végig a $this objektumom. A tulajdonság neve a tab neve, az értéke pedig amit a tab-ba szeretne. Ennyire egyszerű, de nem értem, hogy eddig miért nem vetted a fáradtságot ehelyett a hosszú hsz helyett és összedobtál valamit. Nekem semmit nem tudónak 2percig tartott összedobni amit összedobtam. Gondolom neked ugyanennyi időbe tellne egy normálisat, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Napelem
- Háború Izraelben
- Mesterséges intelligencia topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Dell notebook topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tölthető a Battlefield 6 nyílt bétája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest