Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Harcban az adathalászokkal - az AI tud segíteni?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Aktív témák
-
TotGe
csendes tag
Jah, és a következő:
Valszeg nem ISO-8859-2-es karakterkészletet használtál az oldalnál, akkor csinál ilyet. Sztem írd be a köv. taget a kód HEAD részébe:
<META HTTP-EQUIV=''Content-Type'' CONTENT=''text/html; charset=iso-8859-2''>
És mégegyszer mondom, szerintem felejtsd el azt az idézőjel idézőjelet, tegyél be helyette ASCII kódot, és idézőjel lesz belőle, csak a kódban nem fog zavarni.
"
(vagy ")-t tegyél be a HTML kódba, esetleg a hozzászólás tárolásánál cseréld az idézőjelet ki erre. Hajrá. -
TotGe
csendes tag
A quote-ok kiszedése legegyszerűbben a következőképpen működik:
$str = ereg_replace( ''[''']'', '''', $str );
Valszeg a smiley sem egyszerűen '':)'', mert gondolom a hosszab smileykat is ugyanúgy cseréli: '':[)]+'' De ha ilyesmiket akarsz tudni, akkor tudom ajánlani a PHP Manual hozzászólásait, ami nem csak heppből van ott, pontosan az ilyen gyakorta előforduló problémákra jelent gyógyírt:
http://www.php.net/manual/en/function.ereg-replace.php
Visszatérve az eredeti kérdésre, a tördeléssel a következő a probléma: a textarea tartalma direkt formázással kerül át MySQL-be, tehát nem HTML tagekkel lesz tördelve. Erre két megoldás van, az egyik ha eleve eltárolásnál, a másik ha kiiratásnál beteszel egy
$str = nl2br( $str );
függvényt, ami a new line-t brake-ké konvertálja. Ha vissza akarsz kapni egy tagek nélküli stringet, akkor pedig strip_tags() függvényt kell használni, ez visszacsinálja a fentit.
A strip_tags() fv.-t amúgy jó ha nem felejted el a tárolásnál sem használni, különben érhet olyan meglepetés például, hogy valaki a következő üzenetet írja :
<FONT SIZE=7>bla-bla</FONT> és egy ótvar nagy felirat jelenik meg a fórumodban.
A quote-okról még annyit, hogy lehet, hogy egyes emberek idézgetni akarnak, de egy összetettebb fórum nagyon sok helyen hibázhat ha idézőjelet kap, ezért a legjobb egyből kiszedni mindet. Vagy nagyon sok munka lesz a konvertálgatásokkal. Remélem hasznát veszed a fentieknek.
Aktív témák
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest