Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kicsi Huszár

csendes tag

Sziasztok!
    Egy kis segítséget kérnék. Az autó egy 1996 októberi Astra F Caravan 1.6 benzin, X16XEL motorkóddal és a 1996.03 utáni Multec S ECU és 297e km van benne. Az előző gazdáját ismertük, vigyázott a kocsira és költött is rá. Kb 3 éve van nálunk. Mi kb. 3 nap városban használjuk (kb 5-7km) és heti egy napot biztos megyünk vele kb. 50-70 km-t. Olajcsere periódus szeptemberben lesz, GM olaj és szűrő van benne, csereperiódus kb 10e km-enként vagy 1 év. A kocsiba 100-as benzint tankolunk(van úgy, hogy több hétig nem mozdul a kocsi, emiatt ezt használjuk adalékolás helyett).

Van egy idegesítő problémánk vele, főleg hosszabb távon jön elő. Odafelé úton minden oké, viszont visszafelé nem működik a sebességmérő óra. Többi óra működik a műszerfalon. Időnként sárga "Check Engine" is bevillan és világít. Félreállok, leállítom, gyújtást leveszem, majd ismét elindulok darabig megint semmi és visszajön a lámpa, km óra továbbra sem.

Tegnap a párom jött haza és néha nem egyenletes hangja volt. Mikor megérkezett nem állította le így rádugtam az ODB-re a hibakiolvasót(kínai cucc Delphi-vel) és a hibakódtárolóban a "P0325 A kopogásérzékelő 1 áramkör hibás működés (1. sor vagy önálló érzékelő)" hibát adta be. A hibát nem töröltem. Leállítás után vártunk 2-3 percet, majd indítás után alapjárat tökéletes. Mentünk úgy 10km-t és szépen duruzsolt. A km óra viszont megint nem működött, parkolóban megint rádugtam.
    Itt volt a tárolóban egy új: "P0500 Járműsebesség érzékelő hibás működés".

A kopogásérzékelő tegnap jött elő, a km-órával lassan egy éve már szívunk.
    Mit gondoltok - így látatlanban? :DD

Új hozzászólás Aktív témák