Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tbs

addikt

válasz Chal #5749 üzenetére

Szvsz egy subscribe az mqtt-re a legegyszerubb. mosquitto_sub, es szkriptelheto akar egy email kuldes is. ;)

Vezerleshez: nekem a node-red valt be, ott gyakorlatilag nincsenek korlatok, es alapbol faszan interfeszel mqtt-re.

Melotemaban elegge ruhellem a node(js) temakort (mert nagyon sokszor egy bloated valami), de a node-red valogatott (ertsd: nincs elvakult dependency hierarchiaja) pluginekkel nagyon kezes. Pillanatnyilag egy rpi3-n fut, 12 flow, 28 iot vegponttal, es jobban reagal mint pl. a HA arra az egy feladatra, amin probaltam :DDD .

A tesztfelulet: a nagyszoba eleg nagy alapteruletu, 4db messze levo, fuggetlen lampa vilagitja be. Mindegyik egy sonoff basic-en uldogel, az egyik sonoff basic kapja a nyomokapcsolotol kozvetlenul a jelet (igy ha lehal a komplett rendszer, akkor is van 1db drotozott "szuksegvilagitas"), ez a sonoff mqtt-zik, a node-red meg szol a tobbinek (mqtt-n vagy http-n - egyforma reakciokkal), hogy fel/le kapcsolni kell. HA alatt ezt osszerakva kisse hektikusan es LASSAN viselkedett (nem igazan ertettem miert), domoticz alatt megvolt a flow elmeny a villanykapcsolaskor - sajnos ott a nemszabvany mqtt miatt, meg mashol is problemak jottek elo. Node-red-ben a kolok megrajzolta a flow-t a lampakhoz - es azota is az mukodik; egyszeru (fun for kids), gyors, hibamentes es szabvany mqtt.
    Igaz, minden apro pucokkel foglakozni kell es csuklobol nem ad szep user UI-t. Nalunk szerencsere ez nem cel. :B

Új hozzászólás Aktív témák