Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szjoci
őstag
Segítsetek pls!
Gázórát szeretnék RF nyitásérzékelővel logolni, de a programozáshoz (is) kasu vagyok... Hogy tudok node-redben a domoticz felé MQTT-n ilyesmi formátumot küldeni? Legalábbis gondolom ilyen kellene ahhoz, hogy egy dummy incremental counterrel tudjam domoticzban logolni:MQTT: Topic: domoticz/in, Message: {"idx":22,"nvalue":0,"svalue":"228"
A kapcsolóimhoz való function node így néz ki, működnek is szépen:msg2 = {};
payload = {};
msg2.payload=payload;
msg2.payload.command = "switchlight";
msg2.payload.idx = 59;
msg2.payload.switchcmd = "Toggle";
msg2.payload.level = 100;
msg2.topic="";
return msg2;
Mit kell ezen átírni hogy a feljebb lévő formátumot kapjam? -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Két BMP280 szenzorom is megtréfált (kép), hasonló értéket mutat a másik is. Újraindítás után eltűnik a szenzor (?), áramtalanítás után megjelenik és jól mér egy darabig. Ezek tönkrementek, vagy valami más gebasz lehet?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz jedie82 #9493 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen mérőm van, és ugyanez a gondom... A 6-oson egy tükör van, azt optikai érzékelővel lehetne számoltatni. A mágnes elvileg a tizedes számjegyen kellene hogy legyen, mert a leírásában azt olvastam hogy 100l-enként ad impulzust.
Akinek ilyen mérője van, leírná hogy milyen állásban ad jelet? Mondjuk egy egész napot rajta volt a mérő, és ment is a gázóra annyit hogy kellett volna jelet küldenie.Nagy pacsi ojb fórumtársnak a részletes leírásért
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Funry ST2 kapcsolót (RF433MHz) távirányító nélkül össze lehet valahogy hozni tasmota fw-es Sonoff RF Bridge-el?
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz UberMutant #9636 üzenetére
Ha az ajtó belső oldalára teszed, akkor nem tudják leütni
-
szjoci
őstag
Van itthon kapcsolóm (ilyen) ami EV1527 jelet küld, de azzal sajnos nem működött...
Kis totózás után viszont sikerült Sonoff RF Bridge-en keresztül megtanítani a Funry ST2 kapcsolót az alábbi kóddal, hátha valakinek még hasznára lesz:mosquitto_pub -t "RFbridge/cmnd/Backlog" -m "RfSync 8500; RfLow 300; RfHigh 840; RfCode xxxxxxx"
RFbridge helyére a Sonoff RF Bridge mqtt topiknevét kell írni, RFCode után tetszőleges szám írható.
#funry #rf #sonoff #tasmota
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz vampire17 #9999 üzenetére
Tutira reklamálnék, leírásban ott van mindenhol hogy wifis...
Hasonlóképpen jártam a bmp280 szenzoraimmal: a leírásában benne volt hogy mér páratartalmat is. Amikor megjött és a helyükre raktam akkor kerestem rá hogy a bmp280 az bizony nem tud, hanem az a bme280 lesz. Írtam neki hogy mi a helyzet (és hogy no problem, mert annyira nem lényeges adat számomra), javítsa a hirdetését hogy ne legyen gondja belőle. Erre visszaírt hogy mea culpa, újraküldi a szenzorokat Na gondoltam magamban ez aztán a support, de azóta (kb másfél hónap) még érkezett meg[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz zambozoli #10094 üzenetére
Szia!
Nekem BMP280 szenzorokkal van hasonló a gondom... Teljesen random eltűnik a szenzor (espeasy van a basicen, a logban "unable to detect chip ID" megy egészen áramtalanításig, vagy amíg fizikálisan újra nem csatlakoztatom a szenzort. Újraindítás sem segít sajnos. Kb 10cm-es árnyékolatlan vezetéken lógnak nálam is, és azokkal szokott gond lenni amelyeknél sűrűbben van használva a relé.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Nincs szerencsém a villamosenergia mérőkkel...
Volt egy DDS238 típusú mérőm, aminek az OC kimenetét az istenért nem sikerült úgy elcsípnem hogy pontos adatot tudjak kinyerni belőle.
Most vettem egy PZEM-016 mérőt egy RS485-TTL átalakítóval, Sonoff basic-re kötve működik frankón - kb 1 napig Utána ilyesmi értékeket dobál: kép1 kép2 Nincs valami tippetek mi lehet a hiba?Köszönettel, Joci
-
szjoci
őstag
Halihó!
Domoticz-cal szeretnék egy RF kapcsolót Sonoff RF Bridge-en (tasmota van rajta) kapcsoltatni. Eddig úgy működik a dolog, hogy megtaníttatom pl. RfKey7-re a jelet, és azt elküldöm így:
http://RfBridgeIP/cm?cmnd=RfKey7
Mivel a tárolható kulcsok száma véges (16db), jó lenne ugyanígy vezérelni a kapcsolókat, csak magával a kóddal. Ennek nem találom a formuláját, tudnátok segíteni?
Pl egy ilyen jelet hogy küldök el:RFbridge/stat/RESULT = {"RfKey7":{"Sync":8500,"Low":300,"High":840,"Data":"1C7B0E"}}
Köszönettel,
Joci[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz szjoci #10500 üzenetére
Problem solved:
Csináltam sh fájlokat, amikbe mosquitto_pub paranccsal elküldöm a jelet az RF bridge-nek, Ezeket a fájlokat hívom meg scriptként a kapcsoló beállításánál. Fenti példánál így néz ki a fájl tartalma:mosquitto_pub -t "RFbridge/cmnd/Backlog" -m "RfSync 8500; RfLow 300; RfHigh 840; RfCode 1866510"
-
szjoci
őstag
válasz guess.who #10513 üzenetére
Szia!
Én is sokat keresgélek, mert a programozás számomra eléggé magaslabda
Ha elküldted a sync, low, high, data adatokat, akkor utána az rfbridge konzolján az
rfkey<x> 4
paranccsal el tudod menteni egy gombra (plrfkey3 4
a 3-as gombra menti az utolsó beérkezett rf jelet).
Az rfbridge-be érkező jelekhez pedig nodered-del csinálok idx-eket, és küldöm tovább mqtt-n a domoticz-ba. Ehhez is vannak tök jó leírások, de segítek én is szívesen priviben, ha nem megy -
szjoci
őstag
Aki cc2531 adaptert használ zigbee2mqtt-vel: lassan egy hónapja jött ki hozzá új fw, minap vettem észre. Eddigi tapasztalatom alapján lényegesen jobb lett a jelerősség, érdemes felrakni
-
szjoci
őstag
Szia!
Érdemben sajnos nem tudok nyilatkozni, mert újra kellett raknom a raspbiant és eközben kerestem rá hogy van-e valamihez frissítés. Debuggerrel frissítettem, az tudom hogy rendesen működik. Domoticzos backupom volt, de a zigbee2mqtt könyvtárban lévő configuration.yaml nem volt mentve, így újra párosítanom kellett a szenzorokat.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
Beüzemeltem egy cc2531 routert a cc2531 coordinator mellé. Honnan tudom meg hogy azon keresztül jönnek-e az adatok, vagy pedig a coordinatorra vannak csatlakozva még mindig az eszközök ?
-
szjoci
őstag
Megjött az USB-s RTL2832U tunerem, rá tudna nézni valaki hogy rendesen feltelepült-e? Pár "hibát" próbáltam kiemelni, nem tudom hogy az normális-e. Már csak azért kérdem mert a 433MHz-es kapcsolók jeleit látja, viszont van egy digoo dg-r8h szenzorom amit nem hajlandó felismerni. pastebin az egész telepítésről.
-
szjoci
őstag
válasz SwissAirplan #10996 üzenetére
Szia!
Hasonló gonddal küzdök, úgyhogy beállnék én is a sorba
Így néz ki a function node:
var pressure=msg.payload.BMP280.Pressure
msg.payload = {"idx": 143, "nvalue": 0, "svalue": pressure};
return msg;És a domoticzos naplóm részlete:
2019-06-08 07:27:57.576 MQTT: Topic: domoticz/in, Message: {"idx":105,"nvalue":0,"svalue":"229","Battery":86,"RSSI":2}
2019-06-08 07:27:57.687 MQTT: Topic: domoticz/in, Message: {"idx":104,"nvalue":0,"svalue":"1.826","Battery":86,"RSSI":2}
2019-06-08 07:27:57.793 MQTT: Topic: domoticz/in, Message: {"idx":56,"nvalue":0,"svalue":"25.5;0.0;0;991.3;5","Battery":86,"RSSI":2}
2019-06-08 07:27:57.898 MQTT: Topic: domoticz/in, Message: {"idx":143,"nvalue":0,"svalue":991.3}
2019-06-08 07:27:57.898 Error: MQTT: Invalid data received!A 143-as idx custom sensornak van beállítva, légnyomás adatot szeretnék belevarázsolni. Szintaktikai hiba van szerintem, de nem jövök rá hogy mi...
szerk.: Basszus, ide bemásolva észrevettem! az svalue értékét "" közé kellene rakni...
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz SwissAirplan #10998 üzenetére
Szia!
Ha idézőjelben lenne az svalue akkor menne... Rá tudnátok nézni a kódra, hogy mit rontok el?
[{"id":"b7df498e.98b4c8","type":"tab","label":"Villanyóra to Domoticz","disabled":false,"info":""},{"id":"3b2437fc.95f4f8","type":"mqtt in","z":"b7df498e.98b4c8","name":"Villanyóra","topic":"tele/villanyora/SENSOR","qos":"2","datatype":"auto","broker":"cb5049e6.5afe18","x":120,"y":200,"wires":[["a4aae980.605918"]]},{"id":"a4aae980.605918","type":"json","z":"b7df498e.98b4c8","name":"","property":"payload","action":"","pretty":false,"x":310,"y":200,"wires":[["343e2758.2d2f58"]]},{"id":"343e2758.2d2f58","type":"function","z":"b7df498e.98b4c8","name":"Légnyomás","func":"var pressure = msg.payload.BMP280.Pressure\nmsg.payload = {\"idx\": 143, \"nvalue\": 0, \"svalue\": pressure};\nreturn msg;","outputs":1,"noerr":0,"x":490,"y":200,"wires":[["c822d2b1.a4857","3f00600.d52c3a"]]},{"id":"c822d2b1.a4857","type":"debug","z":"b7df498e.98b4c8","name":"","active":true,"tosidebar":true,"console":false,"complete":"false","x":710,"y":120,"wires":[]},{"id":"3f00600.d52c3a","type":"mqtt out","z":"b7df498e.98b4c8","name":"","topic":"domoticz/in","qos":"","retain":"","broker":"cb5049e6.5afe18","x":710,"y":200,"wires":[]},{"id":"cb5049e6.5afe18","type":"mqtt-broker","z":"","name":"MQTT broker","broker":"192.168.1.50","port":"1883","clientid":"","usetls":false,"compatmode":true,"keepalive":"60","cleansession":true,"birthTopic":"","birthQos":"0","birthPayload":"","closeTopic":"","closeQos":"0","closePayload":"","willTopic":"","willQos":"0","willPayload":""}]
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
válasz nababika #11281 üzenetére
MyDomoticz elméletileg megoldja a távoli elérést. A domoticz beállítások menüjében is van valami, amit meg kell adni hogy működjön (API key vagy user/psw, már nem emlékszem)
Szerk.: De én vpn-t használok, azt biztonságosabbnak érzem...
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz guess.who #11349 üzenetére
Ilyenem van nekem is falban lévő ablakos villanyóra szekrényben. Kínlódok vele 1-2 hónapja, de most jutottam el majdnem 100% tutira hogy bizonyos (34-38°C) hőmérséklet felett elkezd hülyeséget mérni amíg le nem hűl a levegő kb 34-32°C-ra. Láttam már fórumban ilyen hibát, de nem tudták mihez kötni. Amíg nem jöttek a nagy melegek addig nekem is csak "random" hozta a hibát, de mikor már napokig kánikula volt feltűnt hogy periodikusan ismétlődik. Ekkor kezdtem el hőmérsékletet mérni és egyből adta magát a dolog...
AliExpress-en vettem a gyártótól, most levelezek velük hogy hibás darabot fogtam ki, vagy a specifikációban szereplő max 60°C üzemi hőmérséklet nem valós.[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz DougButabi #11404 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz szjoci #11355 üzenetére
Megválaszolom magamnak a megoldást, mert lehet másnak sem egyértelmű mit hova illik kötni...
Szóval egy PZEM016 fogymérő RS485 kimenetét ráaggattam egy RS485-TTL konverterre, aminek a jelét egy wemos D1 mini pro dolgozza fel tasmota fw-rel. Egy darabig jól működött, de utána elkezdett hébe-hóba fals adatokat közölni. Egy műszerdobozban vannak rögzítve a motyók, ez pedig egy északi homlokzaton lévő villanyóraszekrényben méri ez egyik fázist a bent lévő 3 közül. Nyáron egyre sűrűbben jött a hiba, szinte mindig ugyanabban az időpontban, így hogy biztosra menjek beraktam a BMP280 szenzort is a dobozba. És láss csodát: amikor 36°C felé emelkedett a hőmérséklet a dobozban jött is a hiba, majd mikor beesett 34°C alá akkor helyreállt a rend.
A probléma -mint ahogy indítottam is a hsz-t- a helytelen GPIO-ra kötésből fakadt: az Rx-Tx jelet az ESP Rx-Tx lábaira kell kötni (hw serial), és akkor mér rendesen a fogymérő...
-
szjoci
őstag
válasz Yoshida #11677 üzenetére
Nálam is van ez a hiba, de találtam egy szkriptet amit 5 percenkét futtatva ellenőrzi hogy megy-e a service, és ha nem akkor újraindítja.
A szkript tartalma:#!/bin/bash
DomoticzState=`sudo service domoticz.sh status`
if [[ $DomoticzState == *"active (running)"* ]]
then
echo 'Domoticz is running. Nothing to do.'
elif [[ $DomoticzState != *"active (running)"* ]]
then
echo 'Domoticz is not running. Restarting Domoticz...'
sudo service domoticz.sh restart
echo 'Domoticz restarted.'
fi[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz kicsi kecske #11842 üzenetére
Kiegészíteném még (#11844) wroadd hozzászólását azzal, hogy célszerű a mélyebb dobozokat berakatni, úgy kényelmesen elfér a szerelvény mögött pl egy shelly.
-
szjoci
őstag
válasz tatu611088 #11867 üzenetére
Szia!
Van Mijia gw-m és aqara eszközökkel (mozgásérzékelők, hőmérsékletszenzorok, nyomógomb, cube) használtam. Mindegyik Kínából lett rendelve, gond nélkül működnek együtt.
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz jézusom #13457 üzenetére
Itt egy leírásszerűség domoticzhoz magyarul, példákkal.
Ha megy az angol, a domoticz wiki nagyon jól használható, rengeteg példa is van benne. -
szjoci
őstag
Azokhoz lenne eléggé off kérdésem, akik rendeltek alzáról google home mini-t: a csomagban benne volt az ingyenes (ajándéknak van írva a terméknél) goobay átalakító? Ha igen, a számlán rajta van ez a tétel?
-
-
szjoci
őstag
válasz vampire17 #13546 üzenetére
Szürkére vártam pár napot hogy készleten legyen rendelés után, de miután tolták a beérkezés határidejét inkább szerkesztettem a megrendelést, kicseréltem feketére. Azt másnap már hozta a postás.
(#13545) MaCS_70 : megoldódott a dolog, küldik a hiányzó adaptert
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- ArenaRacer Supreme (prémium szövet ergonomikus gamer szék)
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest