Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#56384) Tamás9x válasza Janaboy (#56383) üzenetére


Tamás9x
őstag

Ha végig olvasod akkor ottvan ;] Mintha kinyitnád magadra a hűtőt...:D Kb anyit is ér az egész. Hacsak nem választjuk le a primer fűtő egységet és hozunk neki kintről levegőt, így nem csinál vákuumot a szobában.

"Hogyan működik a mobil klíma?

A mobil klíma is úgy működik mint egy osztott (split) klíma (Lásd feljebb!). Csak a hő kijuttatása van másképp megoldva. A split klímánál vékony rézcsövekben szállítjuk ki a hőt a kültéri egység kondenzátorába a fent leírt módon és ott közvetlenül leadjuk a kinti levegőnek a hőt. A mobil klímának nincs kültéri egysége, itt a mobil klímában lévő kondenzátor a belső térből beszívott levegőnek adja át a meleget amit egy ventilátor egy Ø125mm csövön keresztül kifúj a szabadba. Eddig egyszerűnek hangzik, egy lyukat fúrunk és kész.

Na de, ha kifújunk a 300m³/h felmelegített levegőt. Akkor a kifújt levegő helyett valahonnan hozni kell be helyette ami csak kintről jöhet. Lássuk be ha kifújunk ~45°C fokos levegőt, és beeresztünk helyette 35°C-ost egy hamar nem lesz bent 26-27°C. Ha pedig nem engedünk be levegőt akkor a klíma túl melegszik és vagy leállítja a túlmelegedés védelem vagy tönkre megy. Természetesen ha a mobil klíma elé ülünk akkor ott hideg levegőt fúj akár +15°C fokost is, de az állandó légcsere nem a legtakarékosabb módszer.

Tehát mobil klímát csak műemlék épületbe ahol nem engedik meg a homlokzatra szerelt kültéri egységeket!"

https://www.youtube.com/@kisstontour

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.