Hirdetés
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpi6k
addikt
Pont témába vág
Intel & ATI
-
Delirious
tag
RTX 4060 Ti (16 GB) 1080p-re lesz nálam. Egyébként kicsit off, kipróbáltam a GeForce Now 1080p-s verziót váltogattam Starfieldnél felváltva játszottam vele és felváltva a gépen lévő Game Pass verzióval. Nálam hiába van több fps és max. felbontás de a játékban nem érzem annyira a 3D-t mint a gépen lévő saját eszközöket használó verziónál. Ezzel csak én vagyok így? Sőt a GeForce Now ultra grafika sem tűnik nekem olyan hű de szebbnek mint a vegyes (alacsonyabb) beállítás saját vga-val.
-
BaJaZo
tag
válasz rumkola #3347 üzenetére
Úgy tűnik szövegértelmezési problémád van. Világosan leirta, hogy PS5-ön játszik, és csak azokra a játékokra kell neki VGA ami nem jelenik meg a konzolra. Ilyen nagyon kevés lesz. Logikus, hogy költséghatékony megoldást kell választania.
Amúgy a linkelt videóból kiderül, hogy hiába 128 bites, az Fps bőven elég még 1440p-ben is 40-60 fps-re. Delirious azt irta, hogy őt a 30 fps se zavarja.
Itt egy teszt 4K-ban: [link] Jól látható, az első és utolsó teszben, hogy amikor meghal a 4060ti, akkor vége a 4070-nek is... -
Alex18
tag
Amúgy szerintem most 2k ra simán jó az RTX4070 ahol meg nem ott a 4070Ti se lesz elég mert az a 25% MAX teljesítmény plusz nem fog kihúzni a szarból ....
-
Peace
nagyúr
Én ha kártyacserére szánom magamat, akkor valami olyat szeretek választani, amiben van kraft. Nem látom értelmét olyat venni, amivel szinte egyből a beszerelés után kompromisszumokra van szükség. Az olyan lelombozóan **ar érzés lehet. Kiadtam 250k-t, de vissza kell vennem medium-ra a grafikát. Persze így is befürödhet az ember, mert ott egy Jedi Survivor vagy Starfield, ami fos állapotban jelenik meg. Ilyenkor is van kis elkeseredés, de legalább lehet anyázni a kiadókat! Viszont sajnos továbbra is ez a tendencia, hogy nem optimalizálunk, hanem majd a kártyák megoldják erőből és a paraszt majd fejleszti a gépet, vagy a felskálázási technológiára bízzuk (Frame Generation). Ez sem jó irány és tényleg sokszor tele van a hócipőm a PC gaminggel. De idióta vagyok, folyamatosan öntöm a pénzt a masinába.....egy bizonyos pontig. Ahol is majd kiakadok és leállok vele.
-
Delirious
tag
válasz s.bala31 #3361 üzenetére
Nos, ez már eldőlt marad a régi gép (i5 10600k), új vga 4060Ti (lehet elég lenne a 4060 is) és marad az 1080p. Eddig is elvoltam RTX 2060-al. Ami kijön PS5-re azt azon játszom 4k-ban kontrollerrel nekem teljesen megfelel a 30 fps (nem multizom), most végeztem a Horizon Forbidden Westtel. PC arra kell, ami nem jön PS5-re. New World és Star Wars the Old Republic mmo-kat játszottam számítógépen, de lövöldözős multit nem. Starfield, STALKER 2 stb. ami számítógépet érint. Azért ha már 1080p-ben játszom PC-n ott nem szeretnék 50-60 fps alatt. Starfield most 40 fps körül megy vegyes beálításokkal, de még számomra játszható. Ez az első játék ami ilyen szarul megy a gépemen (biztos lenne több is de azokkal nem játszom). Nem szeretnék 800k-t elkölteni egy új gépre (monitorral).
[ Szerkesztve ]
-
Rexcor
őstag
Én pont így jártam hogy alulterveztem a 4070-el, de nem az én hibámból 1080p-re vettem a 4070-et szóval nem voltam naív, arra talán 1-2 évig elég is lett volna. Csak aztán kaptam egy 4K-s 48 colos LG C2-t amit azóta használok monitornak (előtte is egy 42-es tv volt a monitorom) csak erre meg a 4070 nagyon karcsú, szóval váltok hamarosan 4090-re. Pedig még csak nem is a legújabb játékokkal játszok mert kicsit le vagyok maradva a kevés szabadidő miatt, hanem 3-4 éves játékokkal és oda is kevés. Pl FH5-ben a frame generationt nem tudom bekapcsolni mert kifutok miatta a VRAM-ból...
-
BaJaZo
tag
Teljesen megértelek, hasonlóan gondolkozunk, de én már eljutottam arra a bizonyos pontra. Még március környékén sikerült vennem nagyon jó árban egy MSI 4070ti Gaming X Trio-t. Aztán csak néztem a monitor előtt, hogy továbbra is 60 fps, hiszen a monitor 60Hz-es...
Cserélni kellene monitort, de akkor már 4K legyen, ahhoz viszont kevés a kártya. Eladtam...
Pár héttel később vettem egy PNY 4080-ast egészen hihetetlen áron. Az meg nem fért a házba, plusz tápegységet is illett volna cserélni és persze a monitort is 4K-ra... Ez volt az a pillanat amikor azt mondtam, hogy itt le kell állni. Egyrészt nekem elég a 2K, másrészt nem zavar a 60 fps, ehhez meg elég a mostani 3060ti MSI Gaming X kártyám is. Ezt is eladtam...
Majd, ha valóban rákényszerülök a cserére akkor hajlandó leszek VGA-t cserélni. Valószinű, hogy megvárom a következő generációt.
A rosszul optimalizált játékokat meg kerülni kell, bár nekem egyenlőre nincs problémám a Starfield-el sem, igaz a városban még nem jártam. -
Rexcor
őstag
Hát igen, én is az elmúlt jópár évben nem fejlesztettem gépet és most tavasszal szántam rá magam és bőven több mint 6 számjegyű összeg ráment. Mondjuk a GPU kivételével próbáltam kimaxolni hogy a jövőben jópár évig csak GPU-t kellen upgradelni és máshoz ne kelljen nyúlni. Csak hát korábban meg mindig 80-as végződésű geforce-okat vettem (580, 680, 780, 1080) és most durva volt azzal szembesülni hogy annyiért most egy 60-as végződésű se jönne ki De hát már megbántam sajnos a 70-es végződést is. 2K-ban sztem a 4070Ti jó lehet még egy ideig, ha nem Starfield-hez hasonló szép optimalizálással jönnek a játékok és ha mondjuk a DLSS és FG használate sem derogál. Én is csak ezekkel tudom élvezni a 4K-t jelenleg a kis 4070-el.
-
Peace
nagyúr
Nem tragédia, 50-52 FPS-re zuhant be natív 1440p-ben némely városban ezekkel a beállításokkal. Ezt leszámítva végig nagyon szép 70-120 között. De akkor is bekaphatják, hogy nem kerülhetett bele egy DLSS megjelenésre! Jedi Survivor rosszabb volt, az játszhatatlan lett bekapcsolt RT-vel, 40 alá is bezuhant. Az volt az igazi vicc! Az ilyenek nem esnek jól a 419k-s kártyával. De még mindig 99%-ban PC-n tolom, a PS5 évente 2-3 alkalommal van megjáratva maximum. Horizon Forbidden West kiegészítő óta van kikapcsolva és Póki 2 lesz a következő október végén, ami miatt bekapcsolom majd. Szóval sajna kénytelen vaygok költeni a masinára......
-
Peace
nagyúr
Nekem erős felfelé menet volt most az utóbbi két váltás. A 2000-es évek elején voltam teljesen idióta és volt két méregrdága kártyám, de nem érte meg, mert piszok hamar elavultak. Az azt követő jó 15 évet szépen kihúztam olcsóbb és okos megoldásokkal. A 2016-os GTX 1060-as vásárlás után jött 2020-ban az RTX 2080 Super, aminek az áránál nyeltem egy nagyot megint, de a Cyberpunk 2077 miatt megvettem végül. De most januárban ez a 419k-s 4070 Ti valami pusztulat árazást kapott. Számítottam sajnos rá és össze volt gyűjtve rá a lóvé, de ez már tényleg az a szint, ami nonszensz.
-
Rexcor
őstag
Igen, így már teljesen meg is éri ha spórolok vele a gázszámlán Ja nem. Csak 4k-ra sajnos nincs nagyon más opció, és az a sz@r ha az ember hozzászokok a jóhoz utána már nehéz visszamenni.
SoulReaver: Nem akartam senki kedvét elvenni 2k kb dupla FPS 4K-hoz képest, az még jó lehet, én is próbálgattam úgy csak native 4K-n sajnos 1440p is homályos. Csak nekem sajnos 100 alatt már nem az igazi az élmény és ahhoz a 4070 nagyon gyenge. De hát ez már az én bajom
-
Peace
nagyúr
válasz ScomComputer #3372 üzenetére
Mókoljon, akinek két anyja van! Itt az elv a lényeg. Hogy a mocsok AMD nem engedte a beépítését, később meg már tagadta, hogy ilyet tettek volna....
-
Rexcor
őstag
válasz SoulReaver #3373 üzenetére
120Hz - LG C2. A kis monitorok nem az én világom, már 12 éve TV-t használok monitornak, előtte 42 colos volt de azt is kicsinek éreztem, most 48 van ami már jobb de talán egy 55 lenne nekem az ideális. De az az LG nagyon tetszik, van benne minden ami kell - 4K, 120hz, VRR - Gsync, Freesync stb.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz tibaimp #3379 üzenetére
Ez így igaz. Már ha valakinek még érdekes maradhat a new game+ra is.....szerintem a fő kampány kicsit vérszegény lett és baromi hamar véget ért. Ami igazán élvezetes volt, azok a frakció küldetéssorozatok és a hajóépítés meg az űrharc! Lehet extrém magas nehézségen a sima harc is nagyobb élmény. Normálon én csak átgázoltam az összes ellenségemen.
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok az mitol lehet hogy valamikor a kép bekockázik nem tudom hogy magyarázzam el mint ha rossz minoségu lenne a video, de ezt siman webfeluleteken is eljátsza, nvidia driver? a graf. 4070es
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
mSchumi87
senior tag
válasz gainwardgs #3382 üzenetére
az szép lenne pár honapos kartyánal
-
mSchumi87
senior tag
válasz Vigneau #3384 üzenetére
Az utolso nvidia 537.34 minden alapra van allitva semmi OC es UV sincs sot meg a performance mod sincs bekapcsolva a kartyán hanem a sillent mode.
pandras83 koszi megprobalom, honnan tudok letolteni régi drivereket, rendesen az nvidia oldalárol?
Brekkk annyira gyorsan torténik hogy nem tudom hogy vannak e sziness pottyok es nagyon ritkan csinalja csak, de érdekes hogy játekkozben még sose vettem észre csak a chrome-ba vagy két ablak kozti ugrásban valamikor, vagy scrollozásnal.
G-Sync bevan kapcsolva az nem lehet a ludas?
-
Brekkk
senior tag
válasz mSchumi87 #3387 üzenetére
Így viszont más lesz a gond. Nem memóriahiba. Ha memóriahiba lenne akkor folyton csinálná, és nem csak néha.
A G-sync-et kapocsold ki. Lehet a gond forrása.
Nekem is voltak gondjaim korábban a freesync-es monitoromnál g-sync kompatibilis módban. (kb 2 éve volt ez)
Szétesett a kép 2 fél részre. A bal oldali félkép a helyén volt, a jobb oldali félkép viszont 1 cm-re lefelé elcsúszva kilógott a monitorról. Felül volt 1 cm fekete csík a kép felett.Most pár hete visszakapcsoltam próbaképp, és már működik rendesen. Valószínűleg driver hiba volt.
-
Stitch
őstag
Van ez a Resizable BAR cucc (ASRock-éknál Clever Access Memory).
ASRock B460 Pro4 + i5-10400 + RTX 4060 kombónál érdemes hajtani erre?
Hozhat valami gyorsulást? Ha igen, akkor nekiállok a BIOS frissítésnek, ha nem akkor marad a mostani. -
-
Van olyan játék, aminél van hatása, de egyelőre kevés az ilyen. De igen, érdemes bekapcsolni, mert nem tudhatod, hogy melyik játéknál használja a kártya, és melyiknél nem, ill. az Nvidia időnként újabb játékokhoz engedélyezi a driverben.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mSchumi87
senior tag
Sajna nem oldodot meg mégsem, de most mar legaláb láttam is, es csak fekete kis négyzetek, szines nincs kozte ez is lehet VRAM hiba? Nem ossze vissza voltak csak egy sávban végig. Sajna screenshotot eselytelen csinalni rola
-
tibaimp
nagyúr
válasz mSchumi87 #3397 üzenetére
Még két dolgot tegyél meg (szerintem), vagy a VGA-t vidd el máshoz, ott megnézni, így kizárva az összes többi komponenset (pl.: alaplap pcie vezérlő, bár kétlem, mert nagyon ritka hiba), illetve próbáld meg másik monitoron is megnézni, hátha a monitorod rossz.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest