Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szanyi20
tag
válasz BaJaZo #12537 üzenetére
Szia. A szín az utolsó volt. Természetesen előtte alaposan utána néztem mindennek, itt a fórumokon, külföldi teszteken, stb. A vége volt az, hogy néztem a desing-et is. 1 nap után végletekig meg vagyok vele elégedve. 1440p 144 Hz monitorral használom nagy megelégedéssel (és nem melegedéssel ) .
-
zakarmihaly
tag
sziasztok. még ősszel vettem elég jó áron a foramaxban egy komplett pc-t, 3060tivel, 10400f-el, a lap egy ASUS PRIME H410M-E és 16 gb rammal (mivel single chanell volt vettem mellé még egy 16-osat és most így van benne 2x16 gb ram, igaz csak 2666mhzen pörögnek a 3200 helyett, nemtom ez mennyit számít)
őszintén szólva nem vagyok elégedett annyira a teljesítményével. mármint papíron erős a gép, de azért sztem tudhatna többet. kevés fps meg droppok úgy általában (WFHD, 2560 x 1080 felbontáson pl a battlefield játékokban, de pl a FarCry6 is droppolgat). biztos optimalizálatlan hulladék minden, de gondolom azért lehetne javítani a teljesítményen.
egy alaplap proci csere sokat dobhatna a dolgon? ha igen akkor mit javasolnátok ? mennyi marad a kártyában ezzel a procival? mi lenne ami teljesen kihajtja? köszi előre is -
Találtgyerek
veterán
válasz zakarmihaly #12552 üzenetére
Szia!
Amennyiben BF5, akkor legalább egy i5 10600k a 3060ti mellé, ha 60 Hz felett játszol. Azt viszont nem ajánlanám abba a H410-es alaplapba. Az alaplapot is cserélném és akkor még a memória is menne 3200-on. Az is tud javítani a droppokon.[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
csaba951
veterán
válasz zakarmihaly #12552 üzenetére
Elsőnek talán kapcsold ki az energiatakarékossági funkciókat.
CPU
Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Teljesítménycentrikus legyenGPU
NVIDIA Vezérlőpult -> 3D beállítások -> Képbeállítások megadása előnézettel -> Speciális 3D képbeállítások használata -> Vigyen oda -> Energiagazdálkodási mód -> Maximális teljesítmény előnyben részesítése -> Alkalmaz gombJátékokban ne Ultra, hanem eggyel kisebb (very high) beállításokkal használd. Játékok ugye SSD-re vannak telepítve?
-
szanyi20
tag
válasz Találtgyerek #12539 üzenetére
Szia. Futtattam is egy tesztet, a következőt kaptam. Nem tudom, jó e vagy nem. A kártya egyébként egy GeForce RTX™ 3070 Ti VISION OC.
[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
válasz Puma K #12560 üzenetére
KÖSZÖNÖM, ez hasznos volt! Átfogalmazom, hogy ha nem a memória, és nem a GPU a legmelegebb pontja, akkor hol mérheti a hotspotot? Nálam is ugyanez a kártya, ugyanilyen értékeket mutat, de sosem a GPU vagy a memória a legmelegebb része.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Puma K
nagyúr
válasz Joachim21 #12562 üzenetére
Az AMD hozta be a Radeon VII kártyájától kezdve, hogy teletömte a GPU-it hőszenzorokkal avagy helyesebben egymással összekapcsolt hőmérő hálózatot alakított ki:
a narancssárga pöttyök a hőszenzorok, Radeon VII esetén szám szerint 64 db
A GPU más-más része más hőmérsékleten üzemel. Ez függ az adott terheléstől-programtól amit ráengedsz, hogy mely részét használja a GPU-nak. A sima GPU hőmérséklet és a legmelegebb GPU pontja között simán lehet 20°C-os hőmérséklet különbség is.
Az, hogy mit mér GPU-n belül "hot spot"-ként Nvidia esetén azt csak az Nvidia tudja mert nem tette közkincsé senki számára, hogy hol és mennyi ilyen hőmérő szenzor van a GPU-iban.
De legalább egy ideje már monitorozható-olvasható ez az érték.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Találtgyerek
veterán
Csináltam pár tesztet gyorsan. Superposition 4K teszteket csináltam, mert ezt szoktam minden kártyán és így van viszonyítási alapom. Minden SP teszt után nyomtam, egy Metro EEE tesztet is, amik hiba nélkül lementek. Szóval nem csak a SP-re lettek beállítva az értékek.
Asus 3070 Ti TUF OCOC (1.025V-2130Mhz +1000 memória) :
Ez a végleges (925mV - 2010Mhz +250 memória és kicsit csendesebb ventiprofil.)
06-3o/9759I39
-
Találtgyerek
veterán
válasz Találtgyerek #12565 üzenetére
06-3o/9759I39
-
dannyl
addikt
válasz Találtgyerek #12566 üzenetére
Timespy-t nézhetnél
-
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 3060ti-t.
Két monitorral szeretném használni.
Az egyes a DVI kábellel megy, a kettes az HDMI-vel.
A jelenség az, hogy egy kis idő után, a 2-es monitorról vibrálás után elmegy a kép.
Mi lehet a gond?Tudnátok adni ötleteket?
Köszi!
Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +
-
szanyi20
tag
válasz Találtgyerek #12564 üzenetére
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz dannyl #12570 üzenetére
Új monitor, új Gygabyte 3060ti.
Összedugom, működik, van kép, windows 10 képkiterjesztés funkcióval használom.
A kábelek, a Moinitor LG27 880 ergo csomagjában voltak.
A régi monitor egy AOC32 ezt használom a Display kábellal.
Az LG-t HDMI-vel.
Az első használatnál felállt a windows, van kép mindkét kijelzőn.
Páperc múlva Villogás, feketekép, windows képe, fekete kép, 10 másodpercig, majd marad a fekete kép.
Az ablakokat át tudom tolni, de nyílván nem látom...
Cseréltem kábelt, egy másik gagyira, ment egy hétig jól. Nagyon örűltem, tegnapig.
Most mindegy mit hova dugok, feketekép.Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +
-
csaba951
veterán
válasz Hiperhuje #12572 üzenetére
Helyedben kipróbálnám másik (régebbi) driverrel. Akár többel is. Hasonló hiba már többször előfordult az évek során. Nem mindegyik driverrel működik helyesen. 1-2-3 kiadással később azért javítani szokták.
Esetleg ha Windows 11-et használsz, azzal is lehet gond. (Még) nem érdemes átállni.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Hiperhuje #12580 üzenetére
A DDU egy olyan program ami a VGA kártyák (AMD és Nvidia) és hangkártyák driver-eit úgy letörli, hogy semmi sem marad a gépen.
"Download Display Driver Uninstaller DDU - Display Driver Uninstaller is a driver removal utility that can help you completely uninstall AMD/NVIDIA graphics card drivers and packages from your system, without leaving leftovers behind (including registry keys, folders and files, driver store). "
Ezért érdemes VGA driver telepítés-csere előtt letölteni-gépen tartani a legfrissebb DDU-t majd lekapni a telepítendő (legfrissebb?) VGA driver-t majd a netet letiltani vagy kihúzni arra az időre a gépből amíg ez a törlési és telepítési procedúra végbemegy.
Amúgy VGA driver-t sem kell minden újabb verziónál frissítgetni. Ezt mindenki eldönti saját maga, hogy mikor lépi meg. Én rendszerint akkor szoktam csak frissíteni, amikor adott új funkcióval bővül az addigi tudása a driver-nek. Vagy -bár ilyet jó régen tapasztaltam- ha futtatásbéli problémával találom szembe magamat egy újonnan megjelent játék és egy régebbi verziójú driver összeengedésénél. Újabb játékokhoz a GPU tervezők (AMD-Nvidia) szoktak új driver-t is kiadni amivel jobban tud futni az adott frissen megjelent játék.
Alapból a Windows megpróbál valami régi driver-t felrakni. Gyors nettel és gyors géppel ez meg pillanatok alatt megtörténik és akkor lesz az, hogy ott van valami ezer éves driver amivel ugyan kapsz képet, de játékok támogatottsága és játékokbéli sebességben érhetnek hátrányok.
Alapból ha a VGA driver-t simán törlöd (Eszközkezelő, Telepített programok, CCleaner stb), akkor az hagy fent maradékfájlokat amik nem jók a gyakorlatban.
Minden egyes alkalommal úgy érdemes VGA driver-t törölni-telepíteni, hogy az addigiból ne maradjon fent semmi. Meglehet túlmisztifikálásnak tűnik, de 2008/2009 óta így végzem a saját és mások gépén a VGA driver telepítését.
Még van egy csavar a történetben.
Van egy pl NVSlimmer program amivel a driver-ből csak a lényeges dolgokat tudod telepíteni.
A -számomra- szutyok GeForce Experience-t, telemetriás és HDMI hangkimenetes hülyeségek nélkül. Itt a koncepció azaz, hogy amire amúgy sincs szükséged azt minek felrakni...? A Windows is stabilabban és úgymond jobban működik, ha nincsenek feleslegesen háttérben futó folyamatok-programok amiket soha nem használsz, de cserébe neked tekergetik a procit, az adattárolót, memóriát foglal és esetleg még a rendszerfájlokban is kuszaságokat tapasztalhatsz... persze ez mostanra megmosolyogtató érv a több magos és több ezer MHz-ces procik esetén plusz a több ezer MB/s-sel írni képes SSD-k korában.
Ilyen módon karbantartott gépeken én sosem tapasztaltam olyan anomáliákat mint amiket némely ismerősömnél vagy ismerősnek az ismerősénél tapasztaltam... felraknak minden sz@rt amiről azt sem tudják, hogy mi az vagy egyáltalán kell-e nekik aztán lassú a gép, nem megy, kilép és miegymás hibákkal találja szembe magát az illető, mert a Next-Next-Next-Install-on kívül mást nem ismer...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Dönc
tag
válasz Puma K #12582 üzenetére
Számomra nem ismeretlen a DDU (még réges-régről, de nem igazán használtam az utóbbi években), viszont az NVSlimmer csak itt jött szembe párszor. A fenti leírással maximálisan meggyőztél. Szerintem kipróbálom, hogy mit hoz a konyhára a felesleges feature-ök elhagyása W11 mellett. Stabilitásban egyébként semmi kirívót nem tapasztam, mondjuk én mindig a studio drivert telepítem, azt is egyéni beállításokkal és nem is túl gyakran.
Referálok majd, hogy mik a tapasztalatok. (Nem hinném, hogy más lesz amit, Te is írtál.)[ Szerkesztve ]
-
I
tag
Sziasztok, melyek azok a GPU, memória, hot spot hőmérsékletek, ami "jónak" mondható játék közben egy 3070Ti-nek? Be szeretném lőni a ventilátor karakterisztikát, fejhallgatóval játszom, szóval nem zavar ha hangosabbak a ventik.
Have a nice day!
-
ricpet
tag
Szia, nálam most 15 perc 100% terhelés után (furmark):
GPU: 58
GPU hotspot: 69
GPU memória: 83
GPU ventillátor: 1750 RPM0.9V -ot kap a kártya.
Játék alatt nem nagyon szokott 100% terhelés lenni (tisztelet a kivételnek), ott ennél azért lényegesen kevesebb. De természetesen játék függő a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
I
tag
válasz ricpet #12586 üzenetére
Alapbeállításon nálam a Time Spy Extreme benchmark után a max. elért értékek
GPU: 75°C
hot spot: 88°C
memória: 78°C
GPU feszültség: 1,081V
venti sebesség 62% / 2150 ford.Akkor érdemes a GPU-t kb. 60°, a hot spotot 70°C körülre belőni? Megpróbálom agresszívabbra állítani a venti profilt, persze Battlefield alatt tesztelem majd
Have a nice day!
-
I
tag
válasz Találtgyerek #12588 üzenetére
És a GPU feszültséggel érdemes játszani, lejjebb venni? Vagy ajánlott amit ő szabályoz?
1830 MHz a boost órajel, próbáljam meg kisebb feszültségen, bírja a kártya?Have a nice day!
-
Találtgyerek
veterán
Az mindenképp ajánlott! Hűvösebb, csendesebb lesz a kártya és kevesebbet is fogyaszt.
Szerintem megpróbálhatod kicsit feljebb is a frekvenciát alacsonyabb feszültséggel.
Mondjuk egy 925mV -1900 Mhz-et. Lehet ennél jóval többet is tud a GPU, de lehet kicsit több fesz kell majd. Kísérletezd ki!06-3o/9759I39
-
Benhill
senior tag
gpu max 75
hotspot max 90Ezen a hőmérsékleten semmi baja nem lesz.
Jelenlegi beállítást kicsit alulfeszeled 1,081V helyett kapjon 0,9V-t. Frekvencia 1950MHz menjen első körben, ha nem stabil, akkor 1920 vagy 1905. Memória kaphat +500-at.
Az a 62% venti pedig elég hangos szerintem, volt nálam 3070TUF, de nyitott fejhallgató alatt hallottam úgy eléggé. Lődd be a venti profilt 52-55% körülire max.
-
I
tag
Köszönöm a tanácsokat, amint lesz egy kis ráérő időm, eljátszogatok ezekkel a beállításokkal.
Ja, még annyit, hogy az MSI Afterburner ami ajánlott ezekhez a beállításokhoz?
[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
ricpet
tag
Az alulfeszeléssel mindenképpen érdemes kicsit eljátszani.
Ha nem is 0.9V, de mondjuk 0.95 V-nál még a gyári sebesség felett is megy. A kártya hűvösebb, venti kevésbé pörög és az sem mindegy, hogy kb. 300W + helyett 215W körül lesz a kártya fogyasztása maxon. Ahogy előttem írták. -
Találtgyerek
veterán
Igen, az MSI Afterburber az ajánlott.
Alulfeszeléshez [segítség.]06-3o/9759I39
-
Chapel
addikt
Hahó,
Vettem és azóta sem bántam meg tavaly ősszel egy új 2 év garis bontatlan Zotac 3070 Ti-t.
Nos, nem esküszöm meg hogy az új driver óta vagy már előtte is volt e (későn raktam fel),de csinál ilyet hogy 10-20-30mp-re az egyik venti megőrül (csak egy!!) és 100%on megy miközben 35-40 fokos a gpu majd lenyugszik és minden megy tovább.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
I
tag
1950 Mhz-nél állítottam 900mV-ra az Afterburnerrel, de felmegy a gpu frekvenciája1980 MHz-ig. Memóriára adtam +500-at.
Venti még automatikus módban, így alakul a max. hőmérséklet:
GPU: 1980 MHz
GPU hőfok: 66°C
GPU fesz.: 0,9V
Hot spot: 78°C
Memória: 1250 MHz
Memória hőf.:74°C
Venti: 44% /1503 rpm[ Szerkesztve ]
Have a nice day!
-
gainwardgs
veterán
Sziasztok
Caseking.de-ről kb mennyi a szállítás ide Magyarországra?
Vagy van esetleg jobb bolt?
Gondolom gari ugyanúgy vonatkozik rá, ha valami gond lenne megy vissza futárral
Ahogy számoltam 330-ba jönne ki onnan egy 3070Ti Tuf
Ajánlott ez a típus egyébként?? -
ScomComputer
veterán
válasz gainwardgs #12597 üzenetére
B.szod..ide írj itt vannak a tudorok.. [link]
echterion thx..[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz gainwardgs #12597 üzenetére
Pakold be a kosaradba az adott terméket és jelöld be hazánkat, így kiköpi a szállítási díjtat (10-15€ jellemzően). Ja, ha hozzánk rendeled, akkor az ára is magasabb lesz a cuccnak, mert a német helyett a magyar áfával fog számolni.
A gari az nálunk is háztól-házig, kapsz egy pdf-et, aztán ingyé' rendelsz futárt a rossz kártyához.Mod: Megnéztem neked, nem ócsó':
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest