- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_seth_
veterán
Saját tapasztalataim:
CPU:
2,66-os asztali P4 proci volt az előző notimban gyárilag amit lecseréltem egy 3,06-os mobile P4-re, eredmény: kevésbé melegedett a gép és kevesebbszer kapcsolt max fordulatra a venti, nőtt az üzemidő akksiról és még gyorsabb is lett! Ezzel 2007-ben csak az a baj, hogy találni ilyen mobile procit szinte lehetetlen
HDD: A 4200-as vinyó notiba nagyon lassúaz enyémben egy toshiba 4200rpm 2mb-os vinyó volt amivel meg is voltam elégedve amíg nem raktam bele egy szintén 40-es de 5400 rpm és 8mb-os vinyót! Érezhetően gyorsult tőle a gép, programok betöltésekor jött elő főleg a gyorsasága ami ugyan nem volt nagyságrendekkel nagyobb mint az előzőé de azért lehetett érezni... (a mostani notimban gyárilag egy 80-as samsung volt (5400/8mb) ez még az előző fusit is odaverte... a samsungot pedig hitachi 160 gb-os vinyóra cseréltem (5400/8mb) na erre már azt mondom, hogy kellően gyors a notihoz
persze az ára is meg van (32k, ennyiért már 2x250 gb sata 2-es vinyót lehet venni!!!).
Lényeg: érdemes lenne lecserélni a vinyót egy 40-60-80 gigás (tőled függ) 5400/8mb-os vinyóra a 40-est pedig beteszed egy kis rackbe (2k) és azt is rá tudod dugni a notira.
Szerintem látni fogja még a 160-ast is a gép de azért fogadni nem mernék rá.
A többire már xedos válaszolt én csak a saját véleményemet írtam le -
sssent
senior tag
Ha nem zavar a gépről lógó plusz doboz, akkor mindenképp célszerű egy külső, 3,5-es racket és egy jó nagy hdd-t beszerezni (esetleg ezeket együtt, egy rendes külső hdd formájában, de úgy drágább). Olcsóbb is és sokkal több helyed is lesz, mint egy belső 2,5-es esetén. Cserébe csak hálózatról használható.
3. Ha torrentezek, ugyanúgy meg tudom - e osztani a file-okat, mint a reguláris merevlemezről?
igen
4. Elég gyors lesz-e, tudok -e nézni innen is filmeket?
Lassabb lesz valamivel, mint a belső, de bőven elég ahhoz, hogy filmeket nézz rajta.
5. Milyen márkájú és milyen méretű vinyót ajánlotok? Firewire, vagy USB?
A firewire annyival jobb, hogy kevesebb CPU-t eszik, mint az USB. Csak legyen firewire csati a gépen. A márka és a méret már ízlés dolga.
6. Le tudom-e cserélni a rissz-rossz CD-író/DVD olvasót egy beépített DVD-íróra?
elvileg igen
7. Processzor cserének van e értelme, s ha igen kivitelezhető-e? Ha igen, milyen lenne az optimális?
Kivitelezhető, de nincs értelme. Csak egy másik, esetleg mobil P4-et tudnál belerakni, de hálózatról ez utóbbi sem előrelépés. Nem összekeverendő a jó kis Pentium M-ekkel, az nem megy bele.
szerk: jó sok a válasz is, ilyenkor még lassan pötyörgök
[Szerkesztve] -
xedos
addikt
Jó sok kérdés...
A külső winyónál ugyanazért a pénzért nagyobbat kapsz!
Akár külső-akár belsőt veszel elég a sebessége HD-hez...
Ugyanakkor, ha a notiba újabbat, nagyobbat, gyorsabbat veszel -jobb lesz a géped is.
Proci csere ? max 3ghz-ig kérdés elég lesz e a hűtés? normál p4 van benne vagy mobil?
Ez a SIS videokártya elég a HD filmekhez?
DVD írót lehet cserélni benne, de a konkrét notit nem ismerem.
Ha értesz hozzá, akkor megcsinálhatod. A DVD író előlapja miatt kérdéses...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Vicces videók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- E-roller topik
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest