Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4175) asdf_


asdf_
veterán

KÖZLEMÉNY
a támogatásban részesített pályázatok megvalósítási határidejéről, 3 hónapot meg nem haladó késedelemről

Tisztelt Kedvezményezettek!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az RRF-6.2.1-2021 Pályázati Felhívás keretében a megvalósítási határidő meghosszabbítására a Helyreállítási Tervben Magyarország által tett vállalások teljesítése érdekében nincs mód.

Kizárólag napelemes rendszer létesítésére irányuló projektek esetében a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 20. hónapon, míg a napelemes rendszer létesítésére és fűtéskorszerűsítésre irányuló projektek esetén a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 26. hónapon jár le a megvalósítási szakasz, melyről részletesen a Pályázati Felhívás 5. pontjában tájékozódhat.

Felhívjuk a figyelmüket azonban arra, hogy amennyiben a beruházás fizikai befejeződése három hónapot meg nem haladó késedelemmel valósul meg, abban az esetben a beruházás elfogadható, záró elszámolás és beszámoló benyújtható!

Fontos, hogy ezen esetben a késedelem tényét nem szükséges módosítási igény formájában az EPTK felületen, vagy egyéb módon bejelenteni, azonban azt a záró elszámolás benyújtása során az elszámolási felületen részletesen indokolni szükséges. Ezen változás Támogatói Okirat módosítást nem von maga után.

Amennyiben a lakossági napelemes pályázat keretében támogatott beruházás teljes mértékben megvalósult és az üzembehelyezés lezárult, valamint a kivitelező kiállította a szükséges dokumentumokat, kérjük, hogy az EPTK felületen a záró elszámolás és beszámoló rögzítését haladéktalanul tegye meg. A Pályázati Felhívás értelmében a beruházás befejezését követő 15 napon belül a záró elszámolás és beszámoló kötelező jelleggel benyújtandó. A napelem pályázati portálra feltöltött segédletekben lépésről-lépésre bemutatásra kerül a beadás módja (https://napelem.palyazat.gov.hu/lakossag/felhivas).

Amennyiben jelen közleménnyel kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken: telefon: 06-30-705-2388 e-mail: nap@emi.hu
Tisztelettel, Nemzeti Hatóság

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.