Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
Valakinek van ötlete rá, hogy miért ír ki az sbs 2008 a felhasználók által megosztott adatok áthelyezésénél (folder redirection) a varázslóban 0 bájtot? Miközben az össz cucc 64Gb.
Nem merek így rányomni az áthelyezésre, hiába csináltam backup-ot.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #8835 üzenetére
Eléggé szét van amúgy a szerver, de még "működik".
Mivel 1gb hely van a merevlemezen, ahol a redirection van, ezért égető, hogy áthelyezzem.
Belemerjek így egyáltalán vágni?Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #8837 üzenetére
Hja, de a backup-ot robocopy-val csináltam, mivel a normál backup sírt, hogy a szerverben lévő diszk dinamikus és arra nem tud menteni.
Elvileg a /copy: DATSUO átnyomja az attribokat (aka user jogok) is, vagy rosszul tudom?[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata/ötlete, hogy mit csináljak az exchange 2007-el (sbs 2008-on van), ha egyszer csak megállt a mobilos sync? Illetve azt írja ki a telefonokra, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez. Minden google-s cuccot, amit ezzel kapcsolatban találtam, kipróbáltam, sikertelenül.
1-2 héttel ezelőtt kezdett elszállni az egész, először csak 1-1 mobilon, mostmár egyiket sem engedi be.
hint: (ssl meghosszabbítva és cserélve, mert lejárt, azt már javítottam)Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Igen, ezen teszteltem én is, elsőre SSL volt, azóta már ezt dobja:
An ActiveSync session is being attempted with the server.
Errors were encountered while testing the Exchange ActiveSync session.Additional Details
Test Steps
Attempting to send the OPTIONS command to the server.
Testing of the OPTIONS command failed. For more information, see Additional Details.Additional Details
A Web exception occurred because an HTTP 503 - ServiceUnavailable response was received from Unknown.
HTTP Response Headers:
Transfer-Encoding: chunked
Cache-Control: private
Content-Type: text/html
Date: Fri, 12 Dec 2014 10:57:53 GMT
Server: Microsoft-IIS/7.0
X-AspNet-Version: 2.0.50727
X-Powered-By: ASP.NET
Elapsed Time: 429 ms.Tény, hogy nekem az iphone simán csatlakozik.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz gaborbol #8996 üzenetére
Egy ilyen hibaüzent van végig 1016-os eseményazonosítóval:
"Exchange ActiveSync has encountered repeated failures when it tries to access data on Mailbox server [myserver.mydomain.local]. Exchange ActiveSync will temporarily stop making Exchange ActiveSync requests to the Mailbox server. The process will be postponed for [60] seconds. This may be caused if the Mailbox server is overloaded. If this event is frequently logged, review the Application log for other events that could indicate the root cause of performance problems on the Mailbox server specified in the event description."
A legrosszabb az egészben, hogy a microsoft erre annyit mond, hogy nézzem meg a naplóban valami nem terheli-e a szervert, de nem az a probléma.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #9001 üzenetére
Foggalmamsincs, egy sbs 2008 van fent, ami ugye alapból felrakja az exchange-et telepítéskor, ha kéred, ha nem.
Egészen 2-3 héttel ezelőttig működött rendesen, azóta dobja ki a telefon az exchange-re való csatlakozásnál, hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez..Szerk.: Hol tudom megnézni, hogy az említett dolgok fent vannak-e?
[ Szerkesztve ]
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz gaborbol #9006 üzenetére
Ugyan a mail része redirectelve van az exchange-nek (linux-os imap-ot használnak már), de a mailbox database dismountolva volt, ez számíthat?
Szerk.: Windows update-ek között nincs ott az sp3.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #9010 üzenetére
Pont azért lett linuxos imap, mert az exchange-el állandóan csak a gond volt, ahogy most is van, csupán a naptár funkció maradt meg, mivel azt használják mobilon és outlook-ban. (ezt egy openchange ki fogja váltani remélhetőleg nem sokára)
Az egész exchange már csupán a naptár funkciót látja el. Viszont egyik androidos mobil sem tud csatlakozni, mert mindegyikre azt dobja, hogy a "nem sikerült csatlakozni a szerverhez". Ezzel szemben nekem iphone-on és ipad-en működik.BTW egy normális imap miért lenne hátrafelé haladás egy letisztult roundcube-al?
Pont az a baj, hogy minden, csak nem tisztességes az exchange.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz gaborbol #9012 üzenetére
Az a baj, hogy a szerver nem túl stabil, pontosan ezért is lett a levelezés átrakva annakidején. Konkrét információkkal nem szolgálhatok arról, hogy hogyan is lett pontosan beállítva a levelezés, mert akkoriban még nem voltam a cégnél, csak azt tudom, hogy a levelezés már a linux-os szerverükről megy. Az imént említett stabilitási gondok miatt nem szivesen próbálkoznék update-el. + Eddig működött a dolog update nélkül is, hogyan padlózott meg hirtelen akkor? A mount leeshetett az előző újraindításnál, amelyet eszközöltem, mivel hittem benne, hogy attól talán megjavul. (sok esetben segített már)
A telefonokon a fiókot már próbáltam újra tenni, semmi hatása, mivel beállítás közben már kiírja, hogy nem tud csatlakozni a szerverhez. Az érdekes az, hogy belső hálózaton, ha megadom a szerver ip címét, akkor viszont annyit dob csak ki, hogy hibás a tanusítvány. Ezt megpróbálom egy startssl-es tanusítvánnyal orvosolni holnap.
Mi több cégnek szolgáltatunk levelezést egy darab linux szerverről (minden szerverünk linuxos már, ez az egyetlen, amivel szenvedünkm az utolsó hirmondója a windows-os korszaknak) egy darab sql-el és egy darab imap + postfix szerverrel. (nem 2-300 póstafiókról van szó) Mióta alá raktunk a mailq-nak egy SSD-t, azóta 10-15k levél meg se kottyan a cuccnak. + Ott a baromi egyszerüen használható roundcube, mert mindegyik cégnél kérés volt a webes felület. Azt nem is részletezném mélyebben, hogy miért az imap mellet tettük le a voksunkat, legyen elég annyi, hogy baromi egyszerüen kezelhető/javítható, a leveleket a szerveren maradnak és persze egy 1 perc alatt összehányt script-tel tudom backup-olni az egészet.
BTW nagyon köszönöm az eddig tanácsokat/segítséget, mint fentebb is látszik nem éppen a windows a fő profilunk, így örülök, hogy sikerült segítőkész fülekre találnom.
Szerk.: bobsys: Köszi, erre ránézek holnap.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Sikerült megtalálni a hibát, eléggé triviális dolog volt. Tanusítvány-t kellet cserélnem. Kapott egy startssl-es p12-es tanusítványt, és most működik gond nélkül.
A nevetséges inkább az, hogy, ahhoz hogy erre rájöjjek egy linuxos tcpdump kellet..
Iwu, ha a 6óra sok, akkor sosem próbálj meg egy 5 diszkes szoftveres raid5-öt restorolni egy prescott magos p4-en linux alatt.. durván 2 napig dolgozott.
-
-
Ranagol_5
senior tag
Attól függ, hogy melyik szolgáltatónál van a szerver. Én pont tegnap csináltam image-eket a szervereinkről rackspace-en, ott ingyen van és két kattintás.
-
Ranagol_5
senior tag
Üdv!
Ha átállítom GPO-ban a folder redirection-t egy másik mappára/meghajtóra, és utánna a user-ek belépnek, akkor elvesztik a file-aikat (mert ugye nincs semmi a szerveren), vagy felszinkronizálja őket a gépükről az új helyre?
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Valakinek nincs meg esetleg elfekvőben a XenServer 7.2 iso-ja? Ugye a 7.3 free verzióban bevezetett limitációk miatt, azt nem szeretnem használni, viszont valamilyen oknál fogva restricted lett a letöltése a 7.2-nek is a hivatalos oldalon..
Előre is köszi!Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #17792 üzenetére
Hat, ha a hivatalos oldalrol linkelnel, valoban nem segitene..
Nekem eddig nem volt gondom veluk, de ez a mostani modositas teljesen szet fogja verni az amugy is fragmentalt xen-es kozosseget, ami van..
Most egyelore a 7.2-es iso-jat kell elokeritenem, aztan ha lesz idom, elkezdek jatszadozni az ovirt-el.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #17794 üzenetére
Microsoft-tot szerveren latni sem szeretnek.
Az esxi-n viszont mar lamentaltam parszor. Milyen limitacioi vannak az ingyenes verzionak?Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #17796 üzenetére
Koszi az infot!
Valahogy a microsoft termemektol szerver szinten es a powershell-tol raz a hideg..
Jobban szeretem, hogy ha adott a linux, es azt meg tovabb tudom testreszabni, mint pl a xen eseteben az alatta levo centos-t.
Szoval ezt az esxi-t megnezem, de ha valakinek akad 7.2-es iso-ja, tovabbra se tartsa magaban.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz kraftxld #17798 üzenetére
Halam a sirig uldozni fog.
Neked van ezekszerint ilyen szintu jogosultsagod naluk?
Regen, meg talan az 5-osverzional nezegettem, de elegge limitaltak voltak a lehetosegek a xen-hez kepest, ahol egy kis mokolassal siman egy teljeserteku centos 7-et lehet kapni.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek oracle support hozzáférése? Ezek a nyomorultak az összes sun-os cuccot betették fizetősre.. Egy SUN Fire x2200 M2-höz kéne a legfrisebb tools and drivers diszk meg a legfrissebb bios.
Tudom old stuff, de teszt gépnek tökéletes lenne, ha menne benne rendesen a quadcore, ezért kéne a bios frissítés.
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van Oracle support hozzáférése, és le tudja ezt tölteni nekem?
Homelab szerverekbe szereztem gombokért 4 magos procikat, de firmware frissítés kéne. Természetesen orálék mindent feliratkozás mögé raktak, még a 1x éves szerverek cuccait is..
Előre is köszi!Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest