Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dzsi23

addikt

válasz Donki Hóte #6613 üzenetére

A kés nagyon elnagyolt: vastagabb a penge, a liner, a távtartók, még a műanyag is. Ez nem probléma, csak észrevétel, ettől csak masszívabb érzést kelt, mint az eredeti. A probléma az, hogy igénytelen is, nincs rajta egy eldolgozott él, kb. az összes alkatrészével vágni lehet. Talán az egyetlen kezelt él, az maga az él, mert az olyan éles, amilyennek lennie kell... de éles a liner, a pengehát, az ujjtámasz, és ami a legzavaróbb, az a zár (liner lock), ami nem csak éles, de marhára erős is, szal nem nagy élmény zárogatni, max. két kézzel, mert úgy nem hagy nyomot az ujjamon. Nyitni sem túl jó, mert a thumb stud is elég éles.
    A másik probléma pedig az, hogy a dobozból kivéve használhatatlan: a liner lock úgy ki van hajtva, hogy a penge alig mozog tőle, olajnak meg nyoma sincs. Nem gond, kicsit visszahajtottam, olajoztam. De még így sem mozoghat rendesen a penge, mert az egyik csapágy be sem fér a helyére, mert van egy benyomódás a pengén (1. kép... nagyjából ezt is sikerült orvosolnom kis reszelgetéssel).
    Továbbá a távtartók is pontatlanok, az egyik annyira sorjás, hogy totál ferdén áll (2. kép... majd ezzel is kezdek valamit, még nem volt rá időm). Persze, ha össze van rakva, nem ennyire ferde, mert a másik csavar egyenesen tartja, csak nem lehet rendesen becsavarni, mert nem pattan a helyére.

#6614 Fred23:
    Nem fura, hogy AUS-8 van ráírva, mert az eredetin is az van, de hogy milyen acél valójában, fogalmam sincs. :)

Elrettentésnek jó lesz az ilyen gagyik rendelésétől. :D Nem mentség, csak magyarázat, hogy olcsó volt, nem jártam utána, és rendeléskor még kés témában sem voltam otthon (bár még most sem vagyok, de legalább már van mihez hasonlítanom - Elementum).

• Fred23

nagyúr

válasz Donki Hóte #6613 üzenetére

Mondjuk fura, hogy AUS-8 van nyomva rá, de ha esetleg a kínai 8Cr14MoV az valójában, pont olyan jó. A 8Cr13Mov volt az AUS-8 első másolási próbája, de azt már nem gyártják, a helyére jött 8Cr14MoV viszont már legalább olyan jó, mint az AUS-8. Kicsivel a Sandvik 14C28N alatt összességében. Teljesen jó.
    Szóval tippre nem az acél, bár az éltartás biztosan nem fantasztikus.

Kíváncsian várom én is a baj okát. dzsi23?

Új hozzászólás Aktív témák