Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz ncc1701 #17884 üzenetére
És vajon volt engedélye? Ugyanis még a saját telken történő fakivágás is önkormányzati engedély köteles. A parlagfű nem írtásáról már ne is beszéljünk.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz Stylewars_kp #17911 üzenetére
Pedig jó eséllyel komposztálódna. Frissen nyírt füvet rakd kupacba és jó óra múlva egy maghőmérővel mérd meg a hőmérsékletét a közepén, meg fogsz lepődni, akár 50+ fokot is mérhetsz.
Amit a nyáron nyírtunk füvet a kertben, ment a paradicsom ágyas tetejére mulcsnak. 1x sem kellett a paradicsomot gazolni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz hiperFizikus #17933 üzenetére
Mirabolán? Vagy közkeletű nevén Fosó szilva?
-
-
válasz 4Grider #17954 üzenetére
Jó pár évvel ezelőtt láttam egy kisfilmet a Budapesti füvészkertről, abban hagzott el, hogy van egy bizonyos hínár ami a halakat nem bántja, de beültetve a kerti tóba, nem lesz szúnyog keltető.
-
válasz enginev3.0 #17964 üzenetére
link
Válogass Szerintem van 6 db itthon is, vagy 3 cm-t nőttek tavaly ősz óta.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz sharp4 #17995 üzenetére
Nekem a baloldali van link
Vagy az az előtti tipus, mert a tartálya a jobb oldalira hasonlít, de az alsó rész az még körbe fém, és nem műanyag .
Ha jól számolom már közel 40+ éves. Pár éve újítottam fel, a nyomás harangot kellett cserélni. Rendes gazdaboltokban minden részéhez van utángyártott alkatrész.[ Szerkesztve ]
-
-
-
link TikTok allert
-
-
válasz Stylewars_kp #18087 üzenetére
Azért fura ez az időjárás, egyiknap éjjel még 24⁰ van a következő éjjel meg már csak 12⁰
-
-
-
-
válasz modflow #18162 üzenetére
Mert biztos akad aki szét tudja szedni. Te most egy Babettát szerelsz?
Fötengely szétszedését nagy hidraulikus géppel csinálják akik ilyennel foglalkoznak.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz modflow #18167 üzenetére
Én elhiszem, hogy buzog benned az otthoni
gányolbarkácsolási kedv. Én is újítottam fel itthon Trabant motort, de ahhoz lehetett venni gyári később pedig felújított főtengelyt, hajtókarostul, csapágyastul.
Kinézetre az erőst csere érett, de ha te nem tudod szétszedni, akkor némi készpénzért egy ilyenekkel foglalkozó gépműhely még igen.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz eldoble #18226 üzenetére
Azért érdekes lenne, ha összerakott állapotban a hajtókarnak lenne tengely irányú mozgása működés közben. Vajon hány perc fordulaton működés után könyökölne ki a törött hajtókar a henger oldalán, ha mozoghatna oldalirányba is.
Az a gépzsír odakenés is értelmetlen dolog volt, motorolajjal szokás kenni össze szerelés közben. Ha a motor össze van rakva, akkor a dugattyú beáll egy adott pontra a csapszegen, és onnantól nincs a csapszegen tengely irányú mozgása.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz eldoble #18236 üzenetére
Na de kérlek az acél csapszeg még kenve is, mennyi idő alatt eszi meg az alumínium dugattyút csapágyazás nélkül? Vagy ez a betervezett elhasználódás miatt lett ilyen? Végül is a dugattyú gyártóknak is élniük kell valamiből.
-
Ifjabb éveimben a Kusági főcsatornára jártam horgászni, körben kukorica fökdek voltak és bizony ment a locsoló. Vagy bevállalni az essetleges jégkárt, és nem szétlőni ezüstjodiddal a felhőket. Meg gyakran eljárni az esőtáncot. Zene az régóta van hozzá. link
Unokaöcsémnél még most is 29⁰ fok van éjjel. Nyáron napközben volt 50⁰ is, ott reggel ha 25⁰ van bemondja a rádió, hogy emberek hideg van tessék jól felöltözni.
Még is 2x aratnak rizst egy évben. Igaz ő a Fülpp szigeteken él már 10 éve.
[ Szerkesztve ]
-
A Bluefree Stnley és a President keresztezéséből származik. Lényeges még, hogy a Sharka virusra (szilva himlő) kevéssé érzékeny. (toleráns)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz OPiiPO #18471 üzenetére
Tehát akkor csak a kukorica és a napraforgó termesztők deszikkáljanak Glifozáttal. Ha vakaki otthon akar füvet vagy gyomot, esetleg bambuszt írtani hatásosan, az kapjon ásót vagy kapát a kezébe.
-
válasz noorbertt #18469 üzenetére
Bemész az első Gazda boltba és kérsz valami Glifozátos gyomírtót. Pl Fozát 480 etc...sokféle van.
Vigyázat! Nem OBI vagy Praktiker -be mert ott a 2 dl-ért kérnek annyi Ft-ot mint amennyiért a Gazdaboltban literest veszel.
Egy előkertre bőven sok a 2 dl is.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Dorian #18486 üzenetére
Nem a ház körüli használat az ártalom forrása, hanem az ipari mennyiségű kukorica deszikkálása. Majd az abból kivont kukorica 🌽 keményítővel sűríted magadnak otthon az ételt
-
-
-
válasz Szilágyi84 #18612 üzenetére
Mirabella link
-
válasz Szilágyi84 #18621 üzenetére
Valamilyen Zsálya.
-
válasz hiperFizikus #18639 üzenetére
Van ilyen. A telefon középső gombját hosszan nyomva előjön egy ilyen link Itt egy ujjal a kijelzőn bekarikázom ami érdekel (kép vagy szöveg) és rákeres. S22+ és tán Android14
-
válasz fulton #18647 üzenetére
Tegnap belefutottam az Fb-on Kertember a leylandy ciprusok betegségei írásába. Nem igazán érdekelt akkor, most meg nem találom. Mármint a Fb-on az embrt igen, csak a bejegyzést nem. Egyébként kertészmérnök az illető
-
válasz forceberg #18654 üzenetére
Itt pár utcával arrébb van egy öreg bácsi, egy rakás van neki a kertben kiültetve napos helyekre.
Bp. 15. kerület.
Tőle tudtam meg, hogy az elvirágzott virágot nem bántva a következő évben magot hoz hüvelyben, és magról is szaporítható.
[ Szerkesztve ]
-
válasz soldi3r #18690 üzenetére
A nagyapámnak volt egy amit még én is használtam bő 40 évet, sajnos a költözéskor elveszett.
De 17 őszibarackot tartottam vele karban. Plusz volt mellettük kajszi, szilva, vilmoskörte, mandula és naspolya is. A nagyobb dolgokhoz ágvágót és fűrészt használtam, és aztán ha kellett akkor a kacorral tettem rendbe.
Akkoriban még nem dívott a fertőtlenítőben áztatás, meg a tavaszi metszést úgy is követte a lemosó permetezés.Egyébként igen, lehet más is tud tartós és használható kertiszerszámot készíteni. Főleg ha nem játszik be a tervezett avulás. Ami a nagyapám idejében készült olló esetében még nem létezett.
-
-
válasz modflow #18732 üzenetére
Ha papír tömítés akkor majd megszívja magát és abba hagyja, esetleg próbáld meg keresztben meghúzni a csavarokat. Ha ez nem megoldás, akkor új tömítés kell. Esetleg megvárod amíg el vízkövesedik.
-
válasz soldi3r #18781 üzenetére
Nagymamám Kecelen a szöllőben ősszel mikor ekével betakarták a tőke tövét, akkor a sorok közt képzett árkot két évente megrakta kukorica szárral. Aztán a tavaszi nyitáskor ráhúzták kapával a homokot a tőkék közül , tökéletesen komposztálódott és táplálta a szőlőt.
-
Két éve még Soroksáron laktam, ott erősen homokos a talaj. A Fügének van egy a felszín közelében szétfutó gyökérzete is, az ott a homokban kb 15 cm mélyen volt. Két éve nyáron az a gyökér az aszályban tuti kiégett, hiába locsoltam. Az összes levele lógott, aztán ősszel mikor megjött az eső, lassan magához tért. Pár utcányira laktunk a Kis Dunától, és a pincében volt az ásott 17 betongyűrűs kút. A szivattyú naponta kemény 5 percig tudott vizet kivenni. Nem aszályos időben akár órákat is mehetett gond nélkül.
-
Mit tehetünk a dióburok-fúrólégy ellen link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest