Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
iDomonkos
csendes tag
Képek a Wind gyártósoráról: [link]
-
stefanitsr
senior tag
válasz iDomonkos #2651 üzenetére
Ez hatalmas !!!
Általában nem engedik a gyártósort fotóztatni a legtöbb gyártó üzemben különféle okokból, rulz.
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
-
Yoshida
aktív tag
Na lefotóztam a wind karcokat:
-
Mr.Grincs
veterán
Nagyon ügyesen dolgoznak a munkások, és biztos hogy hajtaniuk is kell, hogy hamar hozzá tudjunk jutni a gépekhez
Yoshida:
Ezek a karcok hogy keletkeztek? Mennyi idő után vetted észre a karcokat?[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Yoshida
aktív tag
válasz Mr.Grincs #2657 üzenetére
Akkor vettem észre, amikor szóltak a többiek itt a fórumon hogy karcos lett nekik, én meg nagyokosan mondtam hogy nekem még nem
Aztán megnéztem
A gyári hozzá adott táskában lett ilyen, kb 3hét után (ebből 2-3nap kivételével minden nap utazott a noti velem, egy hátizsákba bedobva - most mentegethetem szegényt, akkor is előbb utóbb karcos lett volna ha hetente csak 1napot hordom - ) Én most egy pamut pólóba bugyolálom, ha ez is túl durva anyag neki, akkor tényleg jön a flex, csiszolópapír, reszelő stb.
Ja és az alja szerintem se fog kopni, karcolódni így, szerintem is anyagában van színezve (de erről volt már szó korábban itt)
-
Mr.Grincs
veterán
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Yoshida #2658 üzenetére
Hallod ezek alig látszanak. Bambultam a monitorba jó 1 percig, hogy észrevegyem, hogy mit is kéne látnom a képen. Azt hittem úgy csumára lekopott és sötétszürke az alapozó.
[ Szerkesztve ]
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Mr.Grincs
veterán
válasz kelzsoca #2662 üzenetére
Én is rosszabbra számítottam, de azért ennek sem lehet örülni. Arra gondoltam, hogy egy airbrush festő természetesen ugyanolyan fehér vagy fekete színnel lehet hogy el tudná tüntetni, vagy ha későbbiekben súlyosabb lenne a karcolás, vagy a festékkopás.
Vagy bármilyen mintát is rá lehet festeni a notira...kelzsoca: Nem is tudtam, hogy a FS is csinál mininotit. Ha így haladunk, akkor teljes lesz a paletta. Magán viseli a FS vonásokat az már egyből látszik a kis képen is.
Régen nagyon bejött a FS 1520as 2gb rammal C2D procival a maga 12" coljával, de sokkaltam érte 300K-t kiadni. Volt benne még azt hiszem 160as vincsi meg dvd rw is, wifi, meg kékfog is.[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Mr.Grincs
veterán
válasz kelzsoca #2664 üzenetére
Láttam és okos ötlet ez a fedlapcsere.
Jó ötlet ez az "olcsó" noti projekt a gyártóknak, mert jövőre úgyis le kell cserélni, vagy max két év múlva, és akkor már úgyis fejlettebb technológiát pakolnak bele a 100K-s laptopokba.
Azért egy benyelős dvd rw maga lenne a tökéletesség ezekbe a gépekbe ennyi pénzért.
Mondjuk nem szakad le a kezem hogy rá kell dugni az usb-s írót de azért mégis jobb lenne, ha nem kellene cipelni./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Mr.Grincs
veterán
válasz kelzsoca #2666 üzenetére
Számomra nagyon idegen ez az IBM/Lenovo márka és a Dell annak ellenére hogy nagy márka.
Szerintem a Toshiba sem maradhat ki ebből a buliból, ahogy Packard Bell, vagy a Panasonic sem. De azok már szerintem háromszor ilyen drágák lesznek./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
SXtheOne
csendes tag
válasz JamesS_Hun #2643 üzenetére
A görgetős azt jelenti, hogy nincs az egész asztal a monitorodon egyszerre, hanem mikor az egeret a 'hiányzó' rész felé mozgatod, lejjebb csúszik a kép. Tehát mint pl. netezésnél a honlapoknál, csak itt nincs ablakkeret, meg csúszka
-
Imibácsi
aktív tag
-
stefanitsr
senior tag
válasz Yoshida #2656 üzenetére
Helló,
Esetleg lehet tudni, hogy ezen karcok keletkezésekor tettél valami mást a noteszen kívül is a neszeszerbe ? A táskában volt mellette valami, ki volt-e tömve a hátizsákod és hasonlók ?
Mert amióta felmerült a karc mizéria én nézegetem az enyémet, meg vigyázok rá stb, egyelőre még nem karcos sehol.
RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539
-
P3Dr0
senior tag
Sziasztok !
Én kb. 1 hete használom a windet.(fekete) Megvagyok vele elégedve.
Amit észre vettem rajta,hogy akksival kb. valamivel több mint 2 órát bír a gép.Van valakinek ötlete,hogy honnan lehetne beszerezni nagyobb akksit?
(Most is akksiról nyomom a nappaliból egy fotelben ülve WiFi zone on keresztül)
A másik. Írták,hogy képes lejátszani HD 720 -as filmeket.
Nekem az a gondom,hogy pl. ha elindítok egy ilyen filmet pl. Media Player classic-ban akkor szépen játsza de kb. 1 percig.
Utána hírtelen állókép vetítéssé alakul az egész :s
Ha nyomok egy pause-t és megint play akkor megint szép folyamatos rajta a film.
Van erre valami megodás? Más playerrel is ugyanez a jelenség.
Gépben van még plusz 1 giga ram és XP Pro megy rajta.
Esetleg ötlet,hogy mivel próbálkozzak lejátszani a HD videot?
Bios is a legujabb van benne és a cam is meg kapta a legujabb firmaware-t.
Amúgy a fekete gépekről annyit,hogy 1 idegesítő dolog van velük az pedig a sok ujjlenyomat ami elég idegesítő tud lenni.Mindíg törölgetem
Sokan írták,hogy kattogó hangja van a HDD-nek.
Nálam nincs ez a jelenség.Üdv.
Peter -
P3Dr0
senior tag
Karc : én egy zacsiba teszem és úgy az MSI tokba. Hozom, viszem. Városban általában bringával járok........gépnek semmi baja.Lehet csak a fehér szín ennyire érzékeny a karcra.
-
Yoshida
aktív tag
válasz stefanitsr #2670 üzenetére
A "neszeszerbe" mindig csak a notit tettem, hát a hátizsákom pici 15L körüli lehet, és épp belefér minden (kaja, váltóruha, szerszám stb.), persze ehhez egy önképző "hogyan pakoljunk kétszer annyi cuccot a zsákba mint amennyi belefér" tanfolyamon kellett átesnem
Ha arra gondolsz hogy más cucc nekinyomódásától lett karcos, arra azt kell mondanom, hogy akkor nem a két sarka, (ami a saját súlyától is nyomódik oda), hanem közte is lenne karc vélhetően.
-
Mr.Grincs
veterán
Próbáld meg a winamppal lejátszani. Nállam olyan volt hogy egy db mp3at nem játszotta le a media player 11, de a winamp vitte azt az egy db zenét. Windows media plyer szerintem a legjobb, de csak akkor, ha kodekek fent vannak, ha nem jó kodekekt raksz föl vagy régi akkor még ilyen elmosódott színe is lehet, vagy egyáltalán nem játsza le. Az elmosódás nekem vistán volt megfigyelhető.
-
Yoshida
aktív tag
Az atom épp le tudja játszani a 720p-t, de ehhez megfelelő codec is kell. Alapból a legtöbben ffdshow-t használnak (pl. zoomplayer le is tölti magának), de a coreavc codec-je (lehet már coreavcpro a neve) kevesebbet eszik, és azzal nekem eddig mindent lejátszott (sajna fizetős), illetve sokan esküsznek a kmplayer, bsplayerre, nem próbáltam még őket.
-
Yoshida
aktív tag
válasz Yoshida #2675 üzenetére
Tegnap vettem egy földi antennát, 1hete meg egy usb-s külső DVB-T-s tunert, mivel tegnap óta megy az olimpia HD-ben földi szórásban. Ma ha nem esik nagyon és hazaérek, össze is rakom. Az érdekesség az, hogy ez 1080i ami ugye váltott soros (tehát egy képkocka elvileg 1920X540), két ilyen félképet ad ki, és ez a felbontás ugyanannyi pixelt tartalmaz, sőt picit kevesebbett, mint a 720p-s videók, 1képkockára vetítve. Szóval megnézem a notin, ki tudja-e kódolni ezt az adást akadás nélkül.
-
stefanitsr
senior tag
válasz Yoshida #2677 üzenetére
Merre lehet dvb-t adásban fogni az olimpiát ?
Egyébként én is egy régi mercis promo hátizsákba teszem a cumót író meg hsdpa modem mellé, néha kis dobozban a napi kajám és egy öreg túrabicajjal járok melózni ha az idő engedi, egyébként autóba teszem ugyanígy a hátizsákban. Mondjuk én már vásárláskor befűztem az eredetileg billentyűzet és a kijelző között levő szívacsos csomagoló anyagot a neszeszer hálójába, ami záráskor kicsit rálóg a notesz elejére. Lehet ez védte meg ?
-
Yoshida
aktív tag
válasz Yoshida #2656 üzenetére
Ja igen, a karcok után van két kép a zsanérról, látszik hogy egy picit más színű ott a festék, ezt már írtam egyszer, olyan mint amikor a műanyagot feszegeti az ember (vagy ha rossz felületre fest az ember, és felhólyagosodik). Ez már nem a táska hibája, egyszerűen ezzel a festéssel nem próbálták eleget a wind-et, pl. kinyit-becsuk 10.000-szer. Akkor előjött volna ez is.
-
P3Dr0
senior tag
válasz Yoshida #2677 üzenetére
Nekem ilyen tunerem van : AVerTV Hybrid Volar HX (USB)(DVB-T)
Sajnos ezzel a HD TV (m1 HD és m2 HD) élvezhetetlenül akad.
(jelerősség 96-98%)
Esetleg ha valaki rájönne ,hogy hogyan lehetne élvezhetővé tenni a HD adást Winden annak nagyon örülnék.
Sima analog adással semmi gond. -
stefanitsr
senior tag
válasz Yoshida #2675 üzenetére
Nekem az smplayer meg a media player classic home cinema jött be a legjobban amikor az itt fórumozók által ajánlott playereket próbálgattam. Codec packként a cccp-t tettem fel.
[ Szerkesztve ]
-
Yoshida
aktív tag
válasz stefanitsr #2678 üzenetére
nekem 20percel tart tovább bringával beérni mint kocsival, de cserébe megvan a napi 1.5óra mozgás
Mindenképp nézd minden nap a sarkait, előbb utóbb karcos lesz, az a szivacslap nem elég széles, az élét csak középen végi, ahol karcos lesz azt pont nem.
DVB-T 3 adóról jön (Széchenyi hegy, Hármashatár-hegy, Száva utca), elvileg Bp 30km-es körzetében van rá esély fogni az adást minél messzebb vagy, annál inkább kell a rálátás, illetve plussz antenna. Én a reptérhez közel lakom, XVIII.kerületben, és ha a koax kábel végét megfogom kézzel, akkor épp bejönnek a sima DVB-T-s adások (és látom a Hármashatár-hegyi adót közbe) de a HD-s nek ez még kevés, ezért vettem az antennát.
-
Yoshida
aktív tag
-
hano2
csendes tag
Sziasztok!A Wind nálam az "előre feltett" XP-vel 2 partíciót készített(39 GB és 31,5 GB a teljes terület-ezek szerint vagy 9 GB-t nem tudok használni.)Szeretném megtudni a felesleges negyobb állományoktól hogyan szabadulhatok meg?(pl.a nem magyar nyelvű XP.k)Üdv:Hano
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Yoshida #2684 üzenetére
A pr210-esemen 48%-ra terheli a procit az 1080p videó a BSplayerrel. Tehát ha azt veszem alapul, hogy a procim 2x1,9GHz, akkor kb. 1,8 GHz kell minimum a full HD videónak. Szerintem...
Továbbá számít hogy a proci hány lebegőpontos műveletet képes végrehajtani függetlenül attól milyen gyors.
[ Szerkesztve ]
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
elkurtuk
csendes tag
Én is tervezem Wind vásárlását, de arra leszek kíváncsi - és ez sajnos csak akkorra derül ki mikorra már nekem is lesz - hogy a belseje és úgy összességében az egész mennyire kopik, és milyen színű lesz kopás után?
Akinek van Macbookja az pontosan tudja miről van szó... Itt van néhány kép az ebayről, amin valamennyire látszik a probléma. Ahol az ember ráteszi a kezét a notebookra (tapipad mellett jobbra és balra), ott kikopik, és szürke lesz... ugyanis a macbook anyagában nem fehér hanem szürke:
-
quby
őstag
Hát a HDD nekem is kattog, de ez szerintem tipikus WD jelenség! Én nagyon szvesen kicserlném a vinyóját! Ez mocsokság az msitöl hogy nem lehet se ramot se vinyot cserélni!
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
kelzsoca
félisten
válasz Shadows #2676 üzenetére
Igen a Dell gépére én is kiváncsi leszek!
Amit tudok róla:
DELL E, és DELL E Slim ez a két változat fog jönni!
Az E változatot a Dell az Eee PC, az MSI Wind, az Aspire One és a Mini Note riválisának szánja. A gép 8,9 inches képernyőt kapott, 1,6 GHz-es Intel Diamondville processzorral, 512 MB RAM-mal és 4 GB flash memóriával rendelkezik.
Az alapmodelltől eltérően az E Video és az E Video+ már 1 GB memóriával, maximum 16 GB-os flash tárolóval, beépített webkamerával és Bluetooth-modullal érkezik majd.Az E Slim már 12,1 inches képernyővel rendelkezik, így a MacBook Air és az X300 riválisának tekinthető. Az 1,3 és 1,6 GHz-es Intel Silverthorne processzorokkal kérhető gép 8 és 40 gigabájtos tárolóval választható, és a kisebbik testvérétől eltérően 3-vagy 6-cellás akkumulátorral rendelkezik (az E 4-cellással)
A gépek Windows XP és BlackTop operációs rendszerekkel kérhetőek. A BlackTop egy olyn Linux-fajta, amely a jelek szerint instant-on-képessé teszi a Dell készülékeit -
Stephen003
tag
Most gondolkodom hogy nyaralásra venni kéne egy memóriakártyás/Hd videókamerát.
Ez a Samsung SC-HMX10 -lenne a gép 720p felbontású videókat készít de vmi H.264/ MPEG-4 part 10/ AVC vagy milyen formátumban szerintetek ezt elbírja a Wind.
Mert ugye szeretném megnézni a majdani elkészült felvételeket a gépen és a felbontást meg nem szeretném lejebb kapcsolni mert az otthoni Samsung Hd tv-n meg kifejezetten a 720p mutathatna jól.
Valaki segíthetne hogy ehhez a 720p/ H.264 dologhoz mi a legjobb kódek és lejátszó program (linket is írjatok légyszíves)
Hd videóknál a proci vagy a memória számít jobban?
(megérné még 1gb belerakni a Hd videó nézegetés miatt?)Amúgy tudom hogy a 720p nem fér ki a Wind kijelzőjére de nem akarok konvertálgatni pont azért nem hogy otthon a Hdtv-n szép/jó minőségű 720p felbontás maradjon.
Másik kérdés hogy az SDHC memóriakártyának a nagyobb akár 16Gb változatai amik a Kamerába jók lennének azt a Wind is kezeli?? Mert 16Gb méretben már nem is drágák, vajon mi a különbség a SSD éd az SDHC között??
Nothing Real
-
ctrlshift
csendes tag
válasz Stephen003 #2690 üzenetére
720p H.264-es videók nálam zökkenőmentesen futnak a Wind-en (1 GB RAM).
Ingyenesen elérhető videók, amiket tesztelésre használtam:
Big Buck Bunny
Chaos Theory by Conspiracy
Function07 by Conspiracy
Wall-e teasersLejátszónak már régóta az ingyenes GomPlayer-t használom (számomra talán a legkezesebb, kellemesen felhasználóbarát program), plusz ha nagyon takarékos akarok lenni az erőforrásokkal a Media Player Classic HC van fenn a gépemen (perpill. szarakodik a SourceForge szervere, de megtalálod az USite szájton is).
A GomPlayer saját codecjei mellett nálam kizárólag a Combined Community Codec Pack kerül a gépeimre, ha ezen felül valami gebasz van akkor még az FFDShow-t telepítsd (ez a kombó nálam eddig mindent megoldott).
Ha *.mov és Real videókat is gyűjtesz érdemes az önálló Quicktime Alternative és Real Alternative codeceket telepítened.[ Szerkesztve ]
-
Awalon
csendes tag
válasz elkurtuk #2687 üzenetére
Szerintem belül nem fog kopni, belül ugyanis nem hófehér, hanem gyöngyház (kicsit szürkés) fehér és nekem úgy tűnik hogy anyagában van festve. Enyém csaknem egy hónapja van meg és semmi jelét nem mutatja hogy hajlamos lenne a kopásra, még a kis gyöngyházcsillámkák is megvannak mindenhol.
Legalábbis belül. Kívül a két alsó sarok sajnos nálam is pont úgy néz ki mint a többieknél (mint a képeken amit egyikük linkelt) Legalább az újabb tulajok okultak, másik táska vagy valami egyéb védelem kell. Ez mondjuk engem nemigazán vigasztalViszont ennek ellenére igazi társsá vált nekem a picike, szeretem nagyon
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
-
C.I.M.B.I
csendes tag
Na sziasztok!
Nagyon boldogan használom a Windem, és gondoltam (és mivel kértétek leírom tapasztalataimat így 2-3 nap után.
A vásárlás körülményeit inkább hagyjuk, ott sz.pattak ahol értek az ócsanban, de végül kifizethettem, és még be is pecsételtek.. ezt kapjátok ki.
Első kibontásra megörültem, mert nagyon szép, igényes, jól összerakott gépet tarthattam a kezemben. Rögtön neki is ugrottam és életében először beröffentettem. Nem kérdez, cselekszik-->Teszi a dolgát, vagyis feltolja a winfosXP-t. Partíciók átalakításáról nem ajánlott fel opciót, így 2 40 Gb-os részből áll a winyó, az egyik az os_system névre hallgat asszem . 20 perc alatt kb már használható is volt, semmi extra kérdést nem tesz fel, indul a windóz, dolgozhatsz. A bill kiváló, nagyon kényelmes, a gépnek 0 hangja van. Este, full csöndben semmi hangot nem hallat a venti, viszont a vinyó néha nyökög 1-et Hol 2-3 percenként, hol pedig órákig semmi... A tapipad is teljesen jól hasnálható, szerintm nem zavaróan kicsi. A wifivel viszont akadnak gondok. Az eredeti driverrel, ami alapból volt rajta nekem 1szer sem dobta el a jelet, de mondom mindenki tanácsolta, töltsük le az msi honlapjáról a király drivert. Na azóta szopok Bár lehet hogy csak én vagyok gyík, de a windózos meg ez a wlan utility teljesen összeakad, dobálóznak, szenvednek. Nem nagyon értem a problémát, mert ez kb 10 perccel a gép bekapcsolása után megszűnik, addig viszont szenvedés. (várom az ötleteket A másik érdekes dolog az, hogy a gép nem képes kikapcsolni... Az istenért sem kapcsol ki, csak újraindul. Valszeg beállítási probléma, csak azért nem értem mert beállítottam, hogy ha megnyomom a power gombot akkor: Leállítás... Felettébb érdekes. Van még1: A bluetooth tegnap délután, a wlan driver feltelepítése után bekapcsolt, és azóta sem hajlandó kikapcsolni... Vicces a fiú, tesztel A kijelző nagyon szép, a gép meglepően gyors, minden ful jól műxik rajta, rátoltam a vista skint, ami nagyon szépen harmonizál a fekete házzal! Tegnap még CS-ztem is rajta, full király volt Webcam és mic is teljesen korrekt.
Ha bárkinek bármi kérdése van szívesen válaszolok, és én is szívesen fogadom az ötleteket!!!
ha valami még eszembe jut akkor megosztom ;) -
exy
tag
válasz C.I.M.B.I #2698 üzenetére
Nekem nincs windem. Bizos félreértetted amit írtam. Windes Skype kapcsolatról beszéltem. Nekik volt vacak. Értehető? Veled is szívesen teszek egy próbát, ha felinstalláltad a Skypet és beállítgattad. De te is kezdeményezhetsz másokkal beszélgetést, akár itt a fórumon is. Soknak van Skype. Próbáld ki ha nekem nem hiszel. Aztán írd meg mi volt. Jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Toshiba Satellite L50-B (128GB SSD,8GB DDR3L RAM WIN1064BIT
- HP HSTNN-I11X A7E32AA dokkoló 8460p, 8470p
- HP HSTNN-I15X dokkoló 2560 2540p, 2560p, 2570p gépekhez
- ASUS TUF GAMING FX505DT9 (SSD / 144Hz / 16GB RAM / windows 11)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest