- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
Valószínű sokan fognak anyázni, hogy milyen állatságot csináltam, de azért leírom a házi vízhűtő rendszeremet.
Ugyebár az MSI laphoz adtak csöveket, meg csőtoldót, csőbilincset, stb.
Bekötöttem a csöveket, hátul kivezettem az erre kialakított két lyukon. Volt itthon egy 220V-ról üzemelő mini vízszivattyú, ilyen szobaszökőkúthoz, akváriumhoz. Fogtam egy befőttes üveget, beletettem a szivattyút, a szivattyú felső kimenő csövére rákötöttem az egyik csövet, a másik meg csak simán belelóg a befőttes üvegbe. Megtöltöttem vízzel, a szivattyú nyomja a vizet, a másik csövön pedig folyik vissza az üvegbe. Tettem egy fóliát a tetejére, hogy ne menjen bele a retek, és kész is!Ha lesz egy kis időm, akkor aplikálok rá egy olyan kupakot, aminek ki lesz vágva a teteje, a két csőnek meg a szivattyúkábelnek, körülötte meg mondjuk szigszalaggal szigetelném.
Mondjuk nem egy tökéletesen zárt rendszer, a szivattyúnak van egy szűrője, hogy a nagyobb krokodilokat ne nyelje be, de szerintem nem is kell több.
No meg illene deszt. vízzel tölteni, és valami ártalmatlan fertőtlenítőszerből is tenni bele néhány cseppet, azért mégse algásodjon már...
Radiátor nincsen, de elég nagy a hűtőkapacitása egy teli befőttesüveg víznek. (kb. 1l)
Most félig van csak, két és fél óra után azért elkezdett langyosodni, de nem vészes, meg tele üveggel majd többet bír. A semminél mindenképp több, ha nagyon kell majd csőhosszabbítással lehet még egyszerűen tuningolni.Igazából ez leginkább egy teszt, ha ezek után fagy, akkor nem a hűtés a gond. Persze jót tesz neki a hűtés, de a fő probléma akkor máshol van.
Amúgy néztem ezt a Zalman hűtőt, lehet hogy jó cucc, de nekem még egy világító bigyó nem kell a gépembe, így is nem győzöm alkoholos filccel eltüntetni ezt a Star Trek-es kék fényáradatot. Ja meg télleg jó drága is.
Még annyit, a melegedéshez, hogy nemrég került a házba egy levonó Thinkcentre gép, és valahogy érdekes módon se hangja, se hője. (meg se fénye)
Hát ez van, így volt olcsóbb ekkora teljesítményhez jutni, bár most lehet lemondanék róla egy stabilabb gépért...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS PRIME X670-P WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest