Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibor
addikt
válasz Polcrendszer #5092 üzenetére
Most komolyan a belépő notitól mit vársz?A procit leszámítva /sempron / ugyanaz a gépem,de ilyen feladatra alkalmatlan.6100 go kategorijában igenis jó,csak ne melegedne ennyire.
-
Polcrendszer
tag
válasz VaniliásRönk #5100 üzenetére
uuu, most úgy elszégyelltem magam, de csak azért, mert így jól megaszontad...szánalmas bolond...
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
xedos
addikt
válasz Polcrendszer #5096 üzenetére
Csak meg kell nézni itt a PH-n a proci teszteket!
Direkt vannak renderelő, tömörítő és videós progik tesztje is.
Ha meg videózással foglalkozol, akkor Macbook vagy Macbook PRO :-)
Tudom drága, de jó :-) Nekem volt... -
Polcrendszer
tag
Nyilván relatív, hogy hol az alkalmassági határ, örülök, hogy elrohangál rajta a vágó progi, csinálja úgy-ahogy.Nem érdekel különösebben, hogy most 10perc alatt renderel, vagy 10óra alatt, amikor vettem, tudtam, hol vannak a határai.A bajom az, hogy ha 160at költök egy gépre, akkor abban a cucc annyit is érjen, és az összes 160ezres notiból a lehető legjobbat vegyem. Mivel láttam egy 2ghz-es acert , ami ráadásul core2duo,165körül, ezért elszomorodtam. Különben nem érdekelne.Ami extrára használom, az a videóvágás-effektelés, és nem tudom, vajon ihasználja-e a 2 magot, mert nekem nem úgy tűnik, hogy kevesebbet fogyasztana. Nem tudom, megérte-e a 2magos cucc...
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
csibor
addikt
válasz Polcrendszer #5104 üzenetére
Szerény tapasztalatom szerint az nvidia szereti az áramot.A program amít használsz az támogatja a 2 magot?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Teszek mégegy kísérletet, hátha felfogod. A CPU x Wattos. Pont. Az hogy hány magos (1 vagy 4+), marhára nem számít sehova, mikor terheled, akkor a megadott x Wattot fel fogja venni, és szépen elfűtti. Notebookba jellemzően ~30W-os CPU-k kerülnek gyártótól (AMD/Intel) és tipustól függetlenül. (ultrigénytelenbe (DTR), "gamerbe" akár 45W-os is, ultralacsony fogyasztásúba 10-15W-os)
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
stefko
csendes tag
Te nagyon okos Vanília. Te biztos a NASA-nál vagy kutatómérnök ha ennyi eszed van.
Te csak fikázni ,meg sértegetni tudsz,vagy esetleg ha valaki kérdez valamit, akkor tudsz válaszolni emberi módon is? Nem úgy tűnik. -
Polcrendszer
tag
szerintem szimplán csak szánalmas az alak, szót sem érdemel
azt nem értem, ki szólt hozzá, hogy csak beszél, csak beszél...[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
válasz Polcrendszer #5092 üzenetére
Nézd meg az MSI EX610 vagy EX600-at. A 3dmark meg nem az amd vs. intel miatt annyira szar, hanem mert 6100-as nvidia. Nem akarlak elszomorítani, de szerintem rosszul választottál, nem nézted, hogy milyen vidkarira van szükséged a videozáshoz. Az általam említett notikban 8400-as nvidia vagy hd2400-as ati van. Azok 1400 körül muzsikálnak a tesztoldalak szerint.
ui.: szerintem nem kioktattak, csak elmondták a tényeket. A Te hozzászólásodra reagált. Ami mellesleg kb. olyan mondanivalóval bírt, hogy "Hello, van egy trabantom 300ezer-ért, de nem viszi a 190-et, meg hangos is! Szerintetek is azért, mert kék színű?".
[ Szerkesztve ]
-
[KGR]
tag
válasz Polcrendszer #5109 üzenetére
Szia!
Ez a stílus ezen a topicon nem volt eddig jellemző. Ha észrevetted volna senki nem támadott téged olyan bunkó hangnemben, egészen addig, amíg te fel nem vetted ezt a stílust.
Nekem m673-am van. kb 2 hónapig keresgéltem és mióta megvettem, nincs vele problémám. Ebbe egy go7400as kártya van (nem integrált, ahogy te irtad valahol, hogy "mindegyik az"). Crysis-t végigjátszottam ezen a gépen. Jelenleg 170 körül már lehet kapni ezt a notebookot. Ilyen árfekvésbe ilyen VGA-val nem kapsz 2 magos gépet egyik gyártónál se!! Nézz utána.
Videoconvertáláshoz hogy képzelted, hogy jó lesz egy laptop, aminek a winyója 5400-on pörög? Erre a célra vagy egy 500eft-os notebook kell (de még abban is csak 7400 as pörgésű winyót kapsz jobb esetben is), vagy asztali!
Rosszul válaszottál. Ennyi. törődj bele.
MSI Megabook M673X
-
Vincentph
csendes tag
Az teljesen érthető, hogy a legjobbat akarod venni az adott árért, de 1 hónapnyi keresgélés után, valljuk be, az M670X nem éppen a legjobb döntés. Most lehet itt fikázódni a gépre, de a gef 6100 a legbénább notebook videokarik között van (notebookcheck.net) és egy Dell gépben sem fog szebben muzsikálni. Ha hosszú akkuidőt szeretnél olvass teszteket v. legalább nézd meg az adott proci TDP-jét (thermal design power), sok minden kiderül belőle. Ha veszel 1 C2D-t akkor sem fogsz sokkal jobban járni ha nem nézel utánna semminek.
-
Kumite
aktív tag
Egy kis elő segítséget szeretnék kérni.
Ha minden igaz, akkor hétfőn érkezik meg az új EX610-em, hétvégén pedig szeretném feltenni rá a nekem szükséges programokat. Sok helyen olvastam eddig, hogy nem nagyon szeretik az új notik az XP-t. Ha az MSI honlapján lévő drivereket leszedem + az ebben a fórumban valaki által ajánlott mobility modder-t felteszem, akkor elvileg minden simán megy (win-hez képest persze ), mint a régi szép időkben, amikor még nem volt Vista? És ez a mobility modder a legjobb, amit feltehetek majd az Ati HD 2400-ashoz?
Vagy annyival nem eszik meg több erőforrást a Vista a merevlemezen kívül, hogy nem éri meg bajlódni az XP-vel? -
Vincentph
csendes tag
A "nem szeretik" igazából annyit tesz, hogy sok gyártó már nem csinál drivert XP alá az új gépeihez v. amit csinál az sz*r. Az MSI EX610 esetében is várni kellett az XP-s driverekre, de azért szerencsére elkészültek és működnek is. Már többször írtam, hogy sajna a vidkari gyári drivere elég vacak (nem csak XP, Vista alatt is), de mondjuk ha nem akarsz a géppel játszani akkor nem gáz. Egyéb esetben fel se rakd, mert szimlán nem lehet leszedni (hibaüzik stb. és nem csak nálam van így). A mobility modder egy lehetőség, van még ezenkívül pl. az Omega projekt [link] és esetleg mások is, de ezekről nem tudok beszámolni mert sosem raktam fel őket.
-
Kumite
aktív tag
válasz Vincentph #5114 üzenetére
Omegáról már hallottam, ráadásul jókat. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire viszi a notis 2400-at. Eleve nem értem, hogy hogy lehet, hogy az Ati oldaláról leszedett driverek nem jók hozzá? Azt nem hiszem, hogy annyival más lenne az asztali, mint a mobil vga felépítése. Vagy nincs ilyen asztali, így nincs is hozzá driver az Atitól?
-
Vincentph
csendes tag
Az Omega elvileg visz minden ATI kártyát, mobilt és asztalit egyaránt csak elég ritkán frissül. Az ATI oldaláról egyszerűen nem tölthetsz le a mobil kártyákhoz drivert (hd2/3k és sorozathoz és fölötte), nem arról van szó hogy nem megy a fenn lévő. Ez egyszerű üzletpolitikai döntés. Már több helyen olvastam, hogy a notebookgyártók nyomást gyakorolnak a chipkészletek gyártóira, hogy ők készíthethessék a drivereket a gépeikhez. Hogy miért jó ez bárkinek is azt viszont ne kérdezd...
-
Kumite
aktív tag
válasz Vincentph #5116 üzenetére
Omega honlapra az vagyon írva, hogy támogatja a Radeon Mobility-t, meg a HD 2k szériát is. Szerintem maradok az XP + MSI oldaláról driverek + Omega vga driver kombinációnál. Ha valaki nem válaszol egy olyat, hogy ő ezt próbálta, de a Vistás az jobb volt, vagy valami más eltántorító érv.
Köszi a segítséget.
-
Nagya21
addikt
Hali!!!
Pénteken vettem meg a 610-es notit a lánynak:-))
A driverlemezen csak vistás progik vannak, az MSI honlapról kellet leszedni az XP-s drivereket!!!!
Minden csont nélkül feltelepült!!!!!
A Vga Drivert is le lehet törölni csak utána kell az easy cleanert is használni, más driverrel nem megy csak a gyárival(omegát nem próbáltam).
A webkamerával szívtam mert sehol nem irják azt, hogy be kell kapcsolni!!!!! A P1-es gombbal kell
Akkuval 790 pötty a 3D03, 220V-on a 3D03 1456 pötty
Üdv:Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
válasz Nagya21 #5118 üzenetére
Ja hogy pontosítsak VR 610-es athlon64 x2-es procival (1.8ghz)
2*1Gb ram, 160Gb vincsi Ati Radeon x1200 vidkari.
A vidkari meghajtó progiba be van építve a csipszet progi is (szerintem, ha nem jól mondom majd szoltok ) azért nem kóser hozzá más catalist.
ÜdvTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
PBR13
csendes tag
válasz Vincentph #5082 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett:
Aki régebb óta követi a ezt a topicot, az emlékezhet rá, hogy magam is MSI ex600x és ex610x notija között lamentáltam. Mindössze azért írtam ide, mintegy lezárásképpen az Albacomp V4-el kapcsolatban, hogy aki hasonló cipőben jár, az tudja, hogy van jobb ár/érték arányos gép mint az említett típusok. Magamtól is tudom, hogy az Albacomp gépeknek is van topic-uk, és higyjétek el, hogy tanácsot kérni nem is innen fogok.
Ha az elkötelezett MSI fanokat megbántottam, akkor elnézést kérek tőlük. Úgy gondolom, hogy ez a topic, és általában a net arra való, hogy egyébként egymást nem ismerő emberek véleményt cserélhessenek bizonyos témákról.
Összességében nem hiszem, hogy rosszul tettem volna, hogy ide írtam. Azért köszönöm a segítséget, amit az itteni topiclakóktól kaptam, nem a sértődöttség miatt nem írok többet, hanem mert valóban okafogyottá vált. -
Noda10
tag
én örülök, hogy írtál ide, mert én is haasonló cipőben járok, de én azért az ex610 mellett döntök, mert azér nem láttam 180 alatt ilyen albacompot, márpedig 2 gigás ex 610et veszek 158ért... De köszi a felvetődött infokat. nem emlékszem korábbra, nemtom beírtad-e, hogy te mennyiért vetted azt az albacompot??? lehet csak én kerestem rossz helyn olcsót?
-
Polcrendszer
tag
válasz Nagya21 #5119 üzenetére
ooooo hogy ezt én akkor miért nem találtam, amikor 3 hónapja notit néztem?!! most meg beírom a keresőbe és az első egy oldal, ahol 160rugó...váááááá
-
Noda10
tag
ennél jobbnak tűnik az ex 610
-
-hNeo-
csendes tag
Hali.
nekem EX600 van, nagyon szuper gép.
Photoshop CS3-mat használom rajta.
Oblivion közepes felbontásban fut, Fifa08 maxon, Stalker maxon, az Arma minimumon is szaggat.
de ami a legfontosabb, hátul az MSI logo világít.Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyit fogyaszt egy ilyen masina hálózatról működtetve?
Akár egy asztali PC hez viszonyítva. (felét? harmadát? 5szörösét?) -
Nagya21
addikt
válasz Polcrendszer #5123 üzenetére
Hali!!
Az extremdigitalnal most csökkentették az árát 136-ról132500ra.
ÜdvTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Vincentph
csendes tag
Az még önmagában nem gáz, hogy beírod hogy végül az MSI helyett az Albacomp noti mellett döntöttél, sztem ez senkit nem zavart. Az viszont már bajos, ha mások a hozzászóláson felbátorodva elkezdenek róla kérdezgetni és itt válaszolsz.. Ha most vennék notit, én is a Business V4-et venném, de ennek a diszkurzusnak szimplán nem itt van a helye. Voltam fórum moderátor (nem itt) és tudom milyen baromi idegesítő ha szétoffolják a topicot és pont azoknak árt, akik esetleg Albacomp notit akarnak venni, hiszen egyértelmű, hogy nem az MSI topicban fognak rákeresni. Ennyit akartam, peace.
-
Vincentph
csendes tag
Csak kb. adatokat tudok neked mondani a noti fogyasztásával kapcs. mert csak egy régebbi gépet volt alkalmam mérni (volt nálam vmi energy check 3000 v. ilyesmi nevű eszköz). A noti alapállapotban 20-30w között fogyasztott inkább a 20hoz közel, terhelve 40w körül. Ez kb. negyede v. kevesebb mint egy átlagos asztali gépé. Egyébként itt egy topic ami ezzel foglalkozik : [link]
[ Szerkesztve ]
-
zsoca929
aktív tag
Sziasztok!
A segitségeketeket kérem...
Játékra(is)alkalmas laptopot szeretnék venni,kb 200.000ft-ig!Akár használt is szóba jóhet...
Nem csak MSI érdekel,nagyjából az összes ebben a szórásban...
Melyik tipus lenne a legmegfelellöbb?Illetve mennyibe kerülne...
Az az igazság,h ne mvok otthon a laptopok világában ezért fordulok ide...
Segitségetket köszönöm! -
házimozis
tag
válasz zsoca929 #5132 üzenetére
MSIben gondolkodva:
Például:[link] [link] [link] Persze ezek korántsem tudnak annyit mint egy azonos áru asztali-gamer konfig. (Ez még 300ért is nehézkes noteszban.)
Más típusokra vonatkozóan azok topikjában, vagy a "milyen notebookot vegyek" topikban célszerű kérdezni.[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
válasz zsoca929 #5132 üzenetére
Én olyat vennék játékra, amiben legalább egy radeon 2600-as, vagy egy nvidia 8600-as van. 2600-ról pl.: [link]
Ha másmilyen kártya érdekel, akkor nézz szét, hogy a link jobb oldalán lévő Class2 részben milyen kártyák vannak. Bár jóval kevesebb pénzért egy 2400 vagy egy 8400 vga-s notit is vehetsz, de az korlátozottabban fogja futtatni az erőforrás igényesebb játékokat. Az egész a pénztárcád függvénye szinte. -
Noda10
tag
srácok! embertelen láma kérdés lesz, de így tudom meg legkönyebben...
szóval miért is érdemes biost frissíteni? és hogy is kell?
most vvettem meg az ex610et épp megy rá a windows, és eszembe jutott, hogy írtátok mostanában párszor...
vagy ez csak akkor aktuális, ha valami nme működik a gépen.
szóval leírná valaki a menetét és a célját ennek?
köszönöm -
Noda10
tag
MÁS
ugyebár még csak a telepítésnél tartok ezáltal nem is futott sokat gép, pláe nem megerőltető dolgok történnek vele, de már most meleg a kéznél, meg a billentyűzet felett is.
ez nomrális? vagy valami nem stimmel odabent? -
gr.bence
aktív tag
szia.
attól függ mennyire melegszik egy minimális hőt kell adjon le mert ugy elektromos árammal üzemel
nézz everest vagy más programmal hőmérsékletet és keress neten tesztet a notiról ahol szintén leirták a hőfokokat amit ők mértek ezek alapján már te is eltudod dönteni hogy jó értékeket kaptál vagy sem. -
-
deedee
őstag
üdv!
EX600X-076HU: 3 csati van a hangkarin...Azt kérdezném,hogy 5.1-et kiadja?Vagy csak sztereot tud?
thx
-
dominik009
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy igy notinál van e olyan lehetőség, hogy én választom ki milyen alkatrészeket akarok bel mint az asztalinál. A sima PC-s boltokban foglalkoznak laptoppal is ??ájjjjj véletlenül rossz hejre írtam elnézést... nemtudom kitörölni :S xD
[ Szerkesztve ]
-
Vincentph
csendes tag
Mindig a jobb kéz alatt melegszik a legjobban, ez sajnos tipikus 610-es probléma (EX, GX, VR). Azért érdemes tényleg egy Everestet futtatni, de nem hiszem, hogy komoly gond lenne. BIOS-t meg csak akkor frissíts ha vmi inkompatibilitási probléma van, egyébként nem érdemes bajlódni vele.
[ Szerkesztve ]
-
jodován
tag
MSI VR601X-012HU
MSI VR601-012HUmi a különbség? amit néztem specifikációkat, ua.-ok az adatok vannak.
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
Noda10
tag
üdv/
újabb láma kérdés!
miután leszedtem az MSi honlapjáról a drivereket mit kell azokkal csinálni, amik csak .sys meg hasonló kiterjesztésűek, tehát semmi setup. hova kell ezeket manuálisan másolni? -
házimozis
tag
válasz Polcrendszer #5145 üzenetére
Igen.
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Eddig erre adtam a voksom: EX600X-076HU de most már akár EX610X-011HU is lehetne...Nem tudom melyik lenne jobb. Melyik gép erősebb?
Amúgy pont tegnap láttam a Saturnban az első gépet bruttó 225.000 Ft-ért... Nevetséges...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest