Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
Oké nem írtam de azt azért magától értetődőnek gondoltam hogy ne sufnituning legyen hanem MO-i boltban beszerezhető
Meg azért az a paneltáp táppal 30 fölött van magában, és a cpu coolerről sem hiszem hogy a legcsendesebb ekkora méretben.
A projekt little big-es elrendezés messze szimpatikusabb, mondjuk 70 mm-el hosszabb lehetne az eleje hogy beleférjen egy sfx-táp vagy egy tfx és biztos vennék, de nincs. -
flashpointer
őstag
Nem tudom hogy ennyit fejlődött-e hirtelen a gyártástechnológia ,csak elírás vagy megjelent a konkurencia is de az egy hónapja még 999$-ba kerülő 500w-os pico boxos paneltáp ára 90$-ra mérséklődött : )
Ami elég érdekes helyzet mert a full passzív atx-tápokat így árban simán veri az adapterekkel együtt is.[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #23985 üzenetére
Nekem is hasonló van csak alpenföhn (silvretta) méretre hőcsőszámra pont ugyanilyen,tdp 55w legkisebb fordulaton idle 36fok 1550rpm épp hogy hallatszódik, render közben meg kb 72-3 és 2400-2600 fordulat de legkisebb fordulatszintre van beállítva a biosban.
-
flashpointer
őstag
válasz McSzaby #24013 üzenetére
Jutubon van pár videó intel hd graphiccel, úgy látom a 4000 és felettiekkel is vígan elvan, i3-4330 hd 4600-al 34k
videó
amd-set is találni mindenfélét viszont azt számold hozzá hogy a legolcsóbb amd-s itx alaplap is 5-el drágább mint az inteles és gyorsabb ramok is kellenének bele. Mondjuk csak fifára lehet alkalmasabb az apu miatt.Ahogy nézegetem csak fifához semmiképp nem vennék dvga-t, az meg hogy egyes topikokban úgy gondolják hogy i5 és gtx 750 alatt csak excelre valók a gépek ne bátortalanítson el.
Keress videókat nézd meg melyikkel milyen és úgy már tudsz mérlegelni
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #24015 üzenetére
Meg közben eszembe jutott hogy ez elég szubjektív tanács volt mert számomra fontosabb hogy kisebb helyre elférjen és csendben legyen egy picoval ami azért nem a leggazdaságosabb, úgyhogy ha az értékarányt választod cpu+dvga jobb lehet, de a g3220 kicsit túlzásnak tűnik, volt egy prohardveres cikk pont így összehasonlítva valami cerka+dvga vs amd apu és hát az előbbi jobb felállás. Persze nem tudom mennyire cpu igényes a fifa.
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #24030 üzenetére
Szerintem a 40 liter nem egy nagyobb mITX ház kategória hanem egy elcseszett atx ház amibe nem megy bele csak matx
Ha már matx akkor csakis inwin bk644 kár hogy 25k -.- (és hasonlót nem is kapni) -
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24077 üzenetére
Nem kell picopsu a ház már alapból 90w tápegységgel jön ami ugyan magában még nem lenne garancia hogy elbírná a linkelt procit de volt egy teszt és a 65w tdp-t is simán vitte.
Ebbe semmiféle bővítőkártya nem megy bele, úgyhogy ha később bővíteni szeretnél akkor házcsere .
Kinek mi a halk relatív, alap intel hűtőt annak mondják de az számomra hangos.
fsp tápomat annak írták de messze az a leghangosabb a gépben, zavaróan.Úgyhogy azóta nem hiszek senkinek
-
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24080 üzenetére
Amit linkelt a kollega a képen láthatod rajta a 24pin csatlakozót ami belemegy az alaplapba és egy notebook adapterrel együtt tulajdonképpen egy hagyományos tápegységet helyettesít csak némán, nagyobb hatásfokkal, kisebb helyen, viszont jóval kisebb teljesítménnyel is. VAn rajta minden ami kell sata pata stb
De mondhatjuk azt is hogy az adapterből jövő áramerősséget és feszültséget osztja szét megfelelően
Így egy szett az egész persze külön megvásárolható: -
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24152 üzenetére
Ha sikerül a duplaslotos VGA-t beletenni egy slotba és levágni a kártya hosszából úgy 50 mm-t akkor sikerülhet
Ha ragaszkodsz a kártyához akkor csak valami sg05 szerűbe megy bele de ha ilyen felépítésű ház tetszik akkor inkább egy rövidebb kártya+ pl BT-04B-U3[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
IP-AD160-2
U jó kis cucc intel procival fél óra játék után semmi hangja nincs csak 30 centinél közelebbről lehet hallani egy pici morgást.
CPU hűtő lépett elő leghangosabbnak úgyhogy megvan a következő cserélni való : ) -
flashpointer
őstag
használ valaki 4cm ventit? A tápegységen ki kellene cserélni mert kicsit morog. A noctua NF-A4 szimpatikus de 5 ezer kicsit fájna ha mégsem jó.
-
flashpointer
őstag
Segítenétek a végső döntésben, a válogatásban oda jutottam hogy a hd2500 igp helyett egy gt730-as megfelelne, főképp mert elvileg 35-50w körül fogyaszt. típuson belül mindegy a márka? Illetve a fogyasztásukban lehet eltérés mert egyik márka 38w-ot ír másik meg 48-at igazából apróság de ha azt nézzük 25% eltérés
zotac gt730 1gb ddr5
MSI gt 730 1gb ddr5
gainward gt730 1gb ddr5 -
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #24276 üzenetére
Jó most látom hogy a gtx 750 csak egy tizessel drágább úgyhogy tárgytalan
-
flashpointer
őstag
válasz shteer #24278 üzenetére
Az a problem végül is elég lenne a gt730 tudása is de így már rettentő drága a 750-hez képest viszont a 12v 10A tápegységem lehet nem szeretné a 110W tdp-t és akkor egy paneltáp is kéne adapterrel. De mindig ez van gépvásárlásnál úgy indul hogy x összegből megúszom erre több mint duplája összejön a végére
-
flashpointer
őstag
válasz zed1983 #24300 üzenetére
Ha csak ennyi helyet szánsz rá ami a képen van a videókarival
- és egy klasszikus intel 55w tdp procit akkor kizárólag paneltáp jöhet szóba
-esetleg 35w tdp intel procival picopsu de akkor közel plafonon van.
-barkácsmegoldással: lehet a notitápot egyből a procira kötni a picoról meg kapja a kakaót a vga
-vagy rendelsz egy 300w-os paneltápot kínából hozzá apróról egy ~150w-os adapter és összedugod megy.
Ha jól látom a vga alatt az ott egy SSD, ha tudna hangot kiadni szerintem sikítana[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Na alakul, belekerült a gtx 750, már csak valami nagyobb hűtés, kábelelrendezés, egy paneltáp kell bele és jó lesz mert ekkora terheléssel elkezdett visítani a táp 4cm-es ventije
kép : ][ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
-
flashpointer
őstag
VGA-ból a két gigásat venném, az 1gb-ost választottam én is de hiába 50+fps a játék mikrolagok vannak ha a textúra high, csak medium mellett nincs, és hiába bírná kevés az 1gb.
De nagyon jó cucc minden maxon van csak a texture med.
meg 5ért elment belőle a kupon úgyhogy gyakorlatilag 25k-ért elég kellemes volt az ára -
flashpointer
őstag
Valaki használt 20 pines paneltápot? Ha bírja szuflával tud menni róla dvga-is az alaplapi ellátásból (<75w)
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #24569 üzenetére
Jah közben látom hogy csak a panelen jön ki 20 , és 24 ben végződik
-
flashpointer
őstag
ennek a paneltápnak vajon jó mindenféle 12v-os forrás? Dell da-2, xbox táp, megyen velük ha a tápkábele megfelelően van csatlakoztatva?
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #24656 üzenetére
Egy csomó helyen ki lett már beszélve miért írnak annyi ajánlottat.
Nekem is az i3 55w+gtx 750-et egy 160w-os táp viszi ami 12v-on 10A-t ad le és nagyon jól elvan.
Úgyhogy ezért remélem hogy az ugyanilyen paneltáppal is ugyanígy el lesz (: -
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #24678 üzenetére
Szerintem azt csak csökkentett teljesítményű CPU-val vinné el, de próbáld ki mert engem is érdekel
-
flashpointer
őstag
válasz viperabácsi #24681 üzenetére
Igen de azt nem írta mekkora felso fogyasztás volt neki engedélyezve a biosban mert egy 55-set is lehet 35-re korlátozni.
-
flashpointer
őstag
válasz AxBattler #24770 üzenetére
Ez nem SFX csak ilyen félmagas ATX, elég megvezető neve van, van ennek is szabványa de elég ritka. Amúgy meg azért nem láthattál még 120-as ventis SFX tápot mert bele sem fér a 120-as max a 92-es : )
szerk: sőt most látom hogy ez nem is az a típus amire én gondoltam , mert ez keskenyebb kicsit, SFX és ATX táp közötti . Lényegében a 120-as venti köré építettek egy tápot, csak nem tudni mibe fog belemenni[ Szerkesztve ]
-
-
flashpointer
őstag
Olyan tápkábel hosszabbítót mint az mx31-nek van , max 30 centis lehet külön beszerezni? Nem látok csak ilyen 2 métereseket
-
flashpointer
őstag
inwin bk 644 matx 12,6 liter sfx belemegy, 4 slot és még szép is ,, csak az a baj ez is 120$, habár táppal együtt
-
flashpointer
őstag
Lett néhány új xigmatek és rajintek mitx ház az iponon :]
-
flashpointer
őstag
Nem emlékszem pontosan a szabályokra de fel lehet hívni a figyelmet egy szuper eladó itx házra az apró rovatból? : >
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest