Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz Mihama Rabbi #7416 üzenetére
3m-es fokusztavon, gombfejjel mar a celt sem fogod megtalalni. Nekem Skywatcher AZ-3 van, az egesz jo, de mivel hosszu es nehez, sosem viszem sehova.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Mihama Rabbi #7421 üzenetére
"egyes távcsövekhez külön céltávcsövet is gyártanak"
Na ja. Sot, minden csillagaszati tavcsore van valami, amivel celozz."Először vissza fogom állítani a távcsövet 20-szoros nagyításra, és ha megtaláltam a témát, akkor zoomolok rá jobban."
Jo modszer, en is hasznalom, (bar nincs ekkora atfogasm,) de nekem ez nem volt eleg. Nagyon nehez egy gombfejjel fuggolegest korigalni az nelkul, hogy elmenjen a vizszites beallitas. Szoval en ennek ellenere is 3D fejet ajanlanek, ha ilyen nagyitasban gondolkodol. De persze, nem akarok nagyon beleszolni... Az en tapasztalatom szerint olyan 800mm-ig eleg a gombfej is, folotte mar nem. Egy olcso kinai 3D fejem van, az felette is turheto, de nem art, ha nagyjabol ki tudod egyensulyozni rajta a gep+obi kombot. Nekem erre van egy 20cm-es arca talpam.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Mihama Rabbi #7423 üzenetére
"Én egy olcsó kínai gimbal fejet vettem, azzal képzelem el a dolgot."
Akkor az mar ki lesz probalva, remelem visszajossz, es elmondod, milyen.
A kollegamnak, ha jol emlekszem egy Cullman Mundom 525M allvanya van, arra szokta felrakni a Nikon D750-jet, egy Skywatcher 127/1500mm-es csovel. O igazabol a gombfejre panaszkodik, hiaba egyensulyozza ki, az elmaszik, de maga a 3 lab megbirja. Oke, ertem en, hogy nem akartal ennyit kolteni, de egy ilyen allvanynal olcsobban nem nagyon jossz ki, szerintem. Nem mondom, hogy csak-a-Cullman, ez csak egy pelda. Biztos jo a Manfrotto is, meg a tobbi.
Milyen tavcsorol van szo?
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz jaszy91 #7437 üzenetére
Most nem talalom hirtelen, de Peturnak van valahol egy nagyon jo allvanyos videoja, meg lehet talalni nala. (Ha megtalalom, atkuldom.)
En azt javasolnam, ha hallgatsz ram, hogy nezz meg par videot, hogy kell hasznalni a tripodot, gondold vegig mit, es hogyan fotozol, vagy szeretnel fotozni. Ugy sokkal konnyebb lenne segiteni.
Ja, es megvalami. Az is fontos lenne, hogy milyen objektiveket akasz hasznalni. Nem mindegy, hogy egy 35mm-essel tajfotozol, vagy egy 150-600-zal madaraszkodsz. Persze, ha igy irod, hogy OBI, akkor az gondolom a kit objektiv, de nem biztos...
Bocs, hogy nem segitettem elore, hanem inkabb hatra!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz BoscoD55 #7444 üzenetére
Jo kis stabil allvany a Magnesit. Ugy emlekszem, hogy szerencsesebb orszagokban van ra 10 ev garancia. Addig lesz hozza alkatresz is. Annyi kellemetlenseg van ezekkel az allvanyokkal, hogy labnak a mechanizmusa karbantartast igenyel. A tekeros labut csak tisztitani kell.
(#7443) jaszy91
Azt nem irtam, hogy Manfrotto kell legyen. (En nem vagyok oda erte annyira.)Kollegamnak ez van: Sirui T-2005X + G-20X. Franko ez is, persze vannak korlatai. (Ez egy olcso allvany.) De vannak popec Benro-k is, esetleg Cullmann. (En magamnak valoszinu egy Cullmann-t valasztanek most, a 10 ev garancia miatt. Sajnos ez Magyarorszagon nem ervenyes.)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ja. Ez ilyen. IPA-val lejon rola a bevonat. Vagy, megprobalod teniszuto bandazsszalaggal betekerni, en volt, amin ezt alkalmaztam. Franko lett.
(#7477) peppe79
Ne legyen mar PVC! Az VESZELYES! Legyen gumis, csak jo anyagbol. Erdekes, hogy a Makita furon nem lesz ilyen nyalkas.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz andrasferenc #7479 üzenetére
Izopropilalkohol
-
tvamos
nagyúr
válasz andrasferenc #7481 üzenetére
Pl: [link]
De gondolom, ha nemez a legközelebbi festék boltba, ott is lesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz kisharsany #7525 üzenetére
Nekem egy aliexpress-es copy van, Nikon 1J5 + 30-110-zel használtam. Szerettem. Jó cucc. Most M50 + EF-S 55-250 van, és talán 1x használtam. Ez már túl nehéz, és csapkod. EOS M 22-vel nem próbáltam.
De lehet, hogy neked bejön, szerintem érdemes kipróbálni.
-
tvamos
nagyúr
válasz kisharsany #7527 üzenetére
Ezzel csak 10-15 centit, és úgy csapkod. Van, aki szereti...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz t72killer #7551 üzenetére
Itt a megnevezesben azt irja, hogy "GH3 Professional Gimbal Camera Tripod Monopod Head", oldalt meg, hogy "GH-03", amire rakeresve egy masik dolgot kapsz: [link]
Ha lejjebb gorgetsz, oda meg az van irva, hogy "Brand: INNOREL, Model: CH6". Ez ugy nez ki, mint ami a kepen van. Valoszinu ezt kapod, vagy egy masolatat.
Szoval az altalad csatolt termeket en biztosan nem valasztanam.
Amugy meg 50% ezeknel a kinaiaknal, vagy jo lesz, vagy nem, de az tuti.
Azt mondjuk el birom kepzelni, hogy a Sunwayfoto GH-03+ jo lehet...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz t72killer #7553 üzenetére
Meg az is lehet, hogy egy Benro-t lehet javitani. Esetleg.
Nekem van kinai allvanyom, szoktam haznalni, nincs vele baj, de nem terhelem agyon. Ha baja lesz, majd kidobom, vagy szetszedem es hasznositom belole a karbon csoveket.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ne vegyel ilyesmit szerintem!
Mondjuk egy Sirui T-1005 jo lehet, az nem tul draga es eleg szilard. Fotoplus-ban E-10 gombfejjel 56 ezer.
De van ezer mas, amit erdemes megvenni, Cullmann pl. 10 ev garanciat ad, ha nem Magyarorszagon veszed.
En nem vennem az Aliexpress-en, mar nem annyira olcso, hogy megerje a kockazatot, hogy a masolatot, vagy a masolat masolatat kapod osszeganyolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest