Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
Tisztelt hölgyek/urak!
Nagy dilemma előtt állok. Kb. fél éves késéssel sikerült összehozni az anyagiakat új gépre, a kérdés az, hogy 4830 vagy 4850? 19"-os monitoron 1440x900-ban kockulnék a dolgokkal. Arra elég a 4830 is?
Esetleg jó árasat ha tudtok mutatni
Köszönöm szépen mindenkinek előre, aki válaszol
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Attici
őstag
Ki tudja hogy ez:
SAPPHIRE HD4870 512MB Sapphire Edition PCIE
miért drágább mint ez:
SAPPHIRE HD4870 TOXIC GDDR5 512MB FULL PCIE"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
jaja1981
addikt
válasz Mr.Csizmás #25902 üzenetére
Arra jó a 4830, és kis tuninggal eléri a 4850-et.
-
joi29
őstag
válasz Mr.Csizmás #25902 üzenetére
-Az a helyzet hogy a 4830 jelenleg best buy mert teljesítményben alig 10%-al
marad el a 4850-től viszont árban majd 10K-el olcsóbb.
-Vagyis ha az ár/érték arány mutatókat figyeljük akkor kiderül hogy a legolcsóbb
4850 úgy 38-40K környékén kapható tehát a 4830-nak valahol 34~35k környékén
kellene lennie, ennek ellenére már 28-ért is kapni. -
Zalaymate
senior tag
Most látom csak, hogy "senior tag" lettem!
(= Zala =)
-
jaja1981
addikt
válasz Attici #25910 üzenetére
Lehet, hogy a Toxicot még jó euro árfolyamon tudták beszerezni, csak a nyakukon maradt, mert mindenki a sima 4870-et vette, ami elfogyott és csak magas árfolyamon tudtak szerezni, ebből van az anomália.
Mint a márkakereskedőknél, a sok beragadt autó még tavalyi jobb euró árfolyamon lett véve, és ha az elfogy, felmegy az ár is. -
bartucc
addikt
Ahogy mondták előttem a kollegák, 4830 a legjobb most ár/értékbe, kis tuninggal meg 4850 is lesz belőle.
Attici: vegyél két 4830-at
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
LordDarkness
aktív tag
üdv! szerintetek egy 4830 megéri elcserélni 8000ft ráfizetéssel egy 9800gtx+ galaxira? Mert mintha szaggatna 1280*1024 felbontásban az nfs igazz minden fullon van dehát úgy is kell lennie
Rock Katona
-
Zalaymate
senior tag
válasz LordDarkness #25917 üzenetére
Tudásukat nézve igen.
Kérdés, hogy mennyi idős a kártya, mennyi garancia van rá, ...
(= Zala =)
-
bartucc
addikt
válasz LordDarkness #25917 üzenetére
Hát megérni megéri, de inkább 4850-re cserélném, mondjuk milyen hűtős a tiéd, a cserealany milyen stb. Szval sok mindentől függ.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Zalaymate
senior tag
válasz LordDarkness #25920 üzenetére
Akkor szerintem megéri!
Meg a 9800GTX+ -al ezen a felbontáson sokáig nem lesz semmilyen akadály a játékokban! Mindent visz Full beállításokon! (Kivéve GTA IV ! )
(= Zala =)
-
Gaboman
nagyúr
válasz bartucc #25915 üzenetére
4830-ból sosem lesz 4850 akármilyen tuningot is csinálsz rajta,mivel felépítésben nem csak az órajel a különbség!
joi29:Volt mind a két kártyám 4830 és 4850 de nem 10% a különbség a kettő között,főleg a minimum FPS-nél marad el jóval %-ban a 4830.
És ez a nem mindegy,a 4850 sokkal stabilabb.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
bartucc
addikt
válasz Gaboman #25922 üzenetére
Nem lesz olyan gyors, tudom, felépítésben is van, de azért meg lehet közelíteni, és ingyen van.
Hogy stabilabb az nem kérdés. Inkább lehetőséget mondtam, mintsem alternatívát.LordDarkness: akkor nagyon jó cserét csinálsz, jólteszed
[ Szerkesztve ]
-
P100
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem.
A konfigom:CPU: Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Alaplap: Kobian KOB P4X400 NDSX (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, LAN)
Videokártya: RADEON 9200 SERIES (128 MB)
Memória: 768 MB (PC3200 DDR SDRAM)Ebbe be tudom tenni a következő videokártyát?: ASUS Extreme 6600GT
Az adatai: 128MB DDR3 ram, magórajel: 520MHz
Ami zavar; az a DDR3 ram, amiatt lehet esetleg nem kompatibilis az alaplapommal, vagy most hülyeséget kérdeztem?
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
patyik75
tag
Hi.
Cod 4 multizáshoz keresnék kártyát,1440*900-ban 19ˇmonitoron,teljesen lebutított grafikával.
minéltöbb fps-t szeretnék kapni a kártyától.
olyan 40-50e között keresnek. -
TopaMo
aktív tag
Sziasztok!
Milyen vga-t ajánlotok.
Jelenleg 8800gt(g92) van a gépben. (E8200 procival, EP43-al)
A napokban próbáltam a 4830-at szerintem gyengécske.Tehát nvidia és ati vonalon is kellene alternatíva.
Hőkazánok nem érdekelnek.
Jó lenne 30k-ban megoldani. (Max 60k.)Köszi,
TopaMo -
brugo
aktív tag
Tisztelt Uraim ,
ajaljatok 1 nagyon kis fogyasztasu kartyat nekem csak irodai alkalmazasra kellene, esetleg megneznek 1 filmet nagy ritkan . -
Apone33
őstag
-
P100
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem.
A konfigom:CPU: Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Alaplap: Kobian KOB P4X400 NDSX (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, LAN)
Videokártya: RADEON 9200 SERIES (128 MB)
Memória: 768 MB (PC3200 DDR SDRAM)Ebbe be tudom tenni a következő videokártyát?: ASUS Extreme 6600GT
Az adatai: 128MB DDR3 ram, magórajel: 520MHz
Ami zavar; az a DDR3 ram, amiatt lehet esetleg nem kompatibilis az alaplapommal, vagy most hülyeséget kérdeztem?
Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier
-
bartucc
addikt
Nagyon jó kis kari lesz, még procicsere esetén is elég, mert van benne tartalék. Az alaplapi ram nem számít.
brugo: 8400gs, 3450, 4350.
patyik75: nagyobb FPS lesz, de főleg hogy stabilabb, jóval magasabb lesz a minimum.
TopaMo: játékfüggő a dolog, egyébként erősebb egy picivel a 4830.
Apone33: hülyeségeket ne beszéljünk azért:
1. A 4830-ban a shader egység is kevesebb, nem csak órajelekben van kölünbség.
2. Az ati semmivel sem megbízhatóbb. Driver téren is stabilabb egy picit az Nvidia.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz South Velen #25944 üzenetére
Gondolom úgy érti, hogy szebb, hogy élesebb, kifinomultabb színek, szebb összkép, 2D-ban, és 3D-ben egyaránt.
Az hogy ez ma is így van-e, azt nem tudom. Én akkor vettem észre, mikor FX5700-ról váltottam radeon 9550-re. Egy az egyben hanyatt vágódtam a székkel. Pedig az FX5700-al mindent elkövettem, hogy ne legyen mosott az asztal, stb... de sikertelenül. Összefolytak a színek, nem volt elég éles. Az ATI-t beraktam és klasszisokkal szebb lett a kép, alapon. Aztán amikor elkezdtem beállítani a catalistban a szín beállításokat, még szebb lett.Szerintem ez már ma nem érvényes. A 8500GT, és a 2600XT-nél még megvolt, ráadásul ég és a föld volt a két kari képe, az ATI javára persze. Azóta nem tudom mi változott.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz tzsolesz #25945 üzenetére
Most én is vga vásár előtt állok, egyenlőre 8500GT lesz vszinű, de kicsit talán szebb a képe az ATI-nak, de finomhangolás nélkül nekem a 7300GT is nagyon bejött, legalábbis az X1600XT-nek nem volt szép képe.
A 8800GT egy picivel gyengébb mint a 4830.
-
South Velen
addikt
válasz tzsolesz #25945 üzenetére
Még én is ott járok, hogy az ATi képe a szebb (legalábbis alapból, mert az nV-t is ki lehet pofozni, de az Ati mindig is élesebb volt, azért csodálkoztam, hogy klasszisokkal szebbnek találja a Geforce-t. Fejlődött az nV ilyen téren, de az ATi is, tehát a kis képminőségbeli különbség szerintem megmaradt az ATi javára, de ez ma már -ahogy írtad- alig-alig észrevehető. Persze, lehet hogy valaki szebbnek találja az nV csúnyább képét.
Egyébként ennek az nV-nek kevésbé szép a képe dolog fele onnan jött, hogy régen az nV előszeretettel kapcsolta ki az árnyékokat, hogy gyorsabb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz bartucc #25946 üzenetére
Ezért nem akartam általánosítani. Inkább leírtam két példát.
A 8500GT nem rossz kari. Öcsémnek vettem olyat az első "komolyabb" gépébe. 1024-ben mindent vitt, még akkor, egy E4500-al megtámogatva. Csak jókat tudok róla elmondani, ráadásul elég tuningos volt a kicsike.
Én játékra ma már nem ajánlanám, esetleg 1024-es felbontáson , alacsony-közepes beállítások mellett. Az összes játékot viszi szaggatás mentesen 2007-es játékokkal bezárólag.
Turok, BIAH, Pro Street, stb meg sem kottyan neki 1024-ben, tűrhető részletesség mellett.americanidiot Nem tudom, lehet hogy az LCD elterjedésével egyre kevésbé jelentkeznek hasonló észrevételek. De Fagy53 kolléga, aki egy 9600GT tulajdonosa, még ma is előszeretettel teszi be a gépébe a HD3650-et, hogy gyönyörködni tudjon a gyönyörű, és éles képben, amit a monitoron lát olyankor. Ez lehet hogy gyártó függő is, nem tudom.....
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Alister71 #25949 üzenetére
De bizony van! Ha két azonos gyártmányú 96GT között van, akkor az ATi és az nV között meg pláne hogy van, és LCD-n, nem kell a CRT-hez visszamenni.
A második 96GT-m már közelebb van az ATi-khoz de a Digital Vibrance-t még mindig 10-15% közé kell állítanom, hogy pariban legyen a 3650-el, de ez a korábbi elhalálozott 2600PRO-ra is igaz volt. Ugyanabban a gépben, azonos monitoron teszteltem valamennyit.
Nemcsak a színek, de az élesség is jobb, az nV mindig egy kicsit mosottabb megjelenítést ad.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs