Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz Zalaymate #25098 üzenetére
Felbontás, beállítások?
1650*1080ban elég a 3Ghz, de lejjebb nem, amúgy ez játék specifikus is. Teszteld le magadnak ha gondolod. Nézd meg 2-3 játéknál mennyit hoz a proci tuning az általad használt beállítások mellet.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
I3uC!
csendes tag
Szevasztok! Spanomnak rakok össze egy gépet filmezni meg netezni! Milyen VGA lenne elég egy 19"-os wide monitorhoz?
-
czanga
őstag
válasz South Velen #25101 üzenetére
erre gondolsz?
sapphire:
[link]asus:
[link]pontosítva én ezekre gondoltam, e kettő közül meik a jobb főleg hűtés terén...
egy halk gépet építek, vagyis törekszem rá.
-MSI P35 neo2-FR
-e5200
-AC freezer 7 pro
-cooler master CM-690
-ati 4830
-corsair cx400[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Zalaymate #25106 üzenetére
Sztem nem.
Amikor egy vga-hoz procit ajánlunk vagy általában fordítva sajnos, akkor azt kell figyelembe venni milyen alakmazásra és milyen beállítások mellett akarjuk azt használni. Vannak úgy nevezett vga illetve cpu limites beállítások a legjobb a vegyes limit ezt szeretjük elérni. Például valami régi egyszerű grafikájú játékban 800*600-on minimum grafikán egy jelenlegi csúcs vga mellé nem tudsz semmilyen olyan cpu-t rakni ami 100%osan kihajtaná. Ezért érdemes meghatározni milyen beállításokon akarunk játszani mik az elvárások és ahhoz választani vga-t és procit (meg persze megfelelő mennyiségű ramot). Ha jól válogatunk akkor a legtöbb esetben minkét konponens 90%+ os kihasználtságot fog kapni. Kicsit gyakorlatiasabban.
800*600 AA és AF off beállítások mellett egy E8600 is kevés ahhoz hogy kihajtson egy 96GT-t vagy egy hasonló karit.
Full HD vagy nagyobb felbontáson egy kisebb c2d is bőven elég még egy 260GTXhez, mert hamarabb fog elfogyni a bika vga-nk minthogy a relatíve gyengébb procink.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
South Velen
addikt
válasz czanga #25105 üzenetére
Igen, ezekre.
Nézve a géped alkatrészeit, mindenképp a VGA hűtő lesz a leghangosabb.
A leghalkabban úgy járnál, hogy vennél egy Asust és rá Accelero S1 r2-et, meg valami halk ventilátort de így már elég drágán jössz ki. (bár a Sapphira is rámegy szerintem.)
Én MSI-t ajánlanék, abból is a nemOC-set, ha úgysem lesz tuning.[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz South Velen #25108 üzenetére
Köszi.
A hűtés cserés halkítás még késöbb elő fog kerülni, de jelenleg mindenképp az a fontos, hogy meik kártya lenne jó vétel számomra, a gyári hűtés tekintetében is. -
Zalaymate
senior tag
válasz MZsoltee #25107 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Szóval 1680x1050-es felbontáson játszok mindent (Crysis, COD4, COD5, GRID, Bournout Paradise, ...) szeretnék emellett minnél nagyobb részletességet, meg szűrést használni.
Valószínűleg VGA limit lesz, de a kérdésem arra irányul, hogy milyen processzor teljesítmény kell, ilyen felbontáson, ezekben a játékokban ahhoz, hogy ne CPU limitbe ütközzek?
Tehát hogyan járassam az E6750-es C2D procimat?
RAM az jelenleg sajna csak 2 giga van (2x1GB 1066MHz Kingmax) de ezt is valószínűleg bővítem 4GB-ra.(= Zala =)
-
fagy53
nagyúr
válasz Zalaymate #25110 üzenetére
A proci sohasem hajtja ki a VGA-t, és viszont sem. A képalkotásnál a proci végez előbb a számításokkal és aztán kerül sor a VGA-ra, ez a klasszikus eset amikor mindketten a saját feladataikkal foglalkoznak.
Ha egy teljesen lebutított grafikájú 640x480-as felbontású játékot egy csúcs VGA-val használunk, akkor kapjuk meg azt, hogy az illető játékhoz alkalmas a procink vagy sem.
A gyengébb VGA vagy a max grafikai beállítások magas felbontásban már csak rontani fognak ezen az értéken.
Kizárólag a játék szoftvere határozza azt meg, hogy az illető processzor milyen beállítások mellett alkalmas feladatának elvégzésére. Általánosságban elmondható, hogy a kétmagos procik 3-3.4GHz között a játékok 99%-ra alkalmasak. A GTA4 kivételével a legalacsonyabb felbontásban sem lesz CPU limit. Ez azt jelenti, hogy nem esik az FPS soha 20-25 alá semmilyen szituációban.
A RAM kérdésben meg gyorsan döntsél, mert a 2GB ma már kevés még XP-n is. Az idén megjelent 2 játékdemó F.E.A.R 2 és NecroVision kevésnek fogja találni a 2GB-ot. -
james007007
csendes tag
válasz james007007 #25095 üzenetére
Nincs itt egy régi motoros se ??
mindenki csak a legujabb kártyák paramétereit vágja ...Na mindegy kivárom mig erre téved egy veterán és tud válaszolni a 25095 hozzászólásomhoz
[ Szerkesztve ]
-
poc013
tag
Sziasztok!!!
Most még a következő dolgokból áll a gépem:Gigabyte EP43-DS3, E7300@ 3,2Ghz, 4Gb OCZ Platinum 1066Mhz, Shappire HD4850, 550W Chieftec!!!!!
A VGA kártyát a közeljövőben le szeretném cserélni mert nem vagyok meg elégedve a teljesítményével igaz nem játszók a 19" monitorom miatt nagy felbontásban(általában 1440x990) de ha minden szűrőt be akarok kapcsolni akkor nagyon vissza tud esni a lendülete sajnos ! Úgy hogy ezen okok miatt szeretnék venni egy másikat olyant ami még egy darabig vinni fogja az új játékokat és lehetőleg a 1440x990 felbontásban minden szűrőt gond nélkül betudjak kapcsolni!!!
Szerintetek melyik lenne az a VGA???
Én most amiket nézegettem, amik meg felelnének azzok a Sapphire Toxic HD4870 512Mb/1Gb vagy XFX GeForce GTX 260 640M XXX!!
Ezeket ki hajtaná még a gépem???
Vagy esetleg jobban járnák HD4850 CrossFire-vel???
Előre is köszönöm az összes hasznos infót[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz poc013 #25117 üzenetére
1440x900-ban bírnia kellene pedig.
A sapphire Toxic 4870 szerintem jó választás és még ki is tudja hajtani a géped, logikusan azt mondanám, hogy 512-es is elég lenne, de a biztonság kedvéért legyen akkor 1GB-os.
Egyébként az említett XFX GF is jó választás, vedd azt, amelyik olcsóbb.
CF szerintem felejtős. -
poc013
tag
XFX-es karitt 67,000 be meg tudnám venni a Toxic 512Mb -os is 86,000Ft!!!!
Akkor melyik érné meg jobban vajon a Toxic tud anyival többet hogy egy +20 meg érje???
Gondolom ehhez a felbontáshoz felesleges még feljebb menni??? -
Zalaymate
senior tag
válasz poc013 #25117 üzenetére
Ne szórakozz!!!!!! Valami más gond lehet ott!
Mi az, hogy nem viszi ilyen felbontáson rendesen?????
Nekem 8800GT-m is visz mindent 1280x1024-es felbontáson full grafikán!!!! Ez a kártya (4850) meg sokkal jobb!!!!!Épp most akarok ilyenre váltani, hogy 1680x1050-ben is minden menjen rendesen!
Elmagyaráznád, hogy mi a pontos gond? Hogy érted, hogy "visszaestik a lendület"?
100fps -> 79-re? vagy hogy? Mert ez azért még nem zavarna....
(= Zala =)
-
poc013
tag
válasz Zalaymate #25120 üzenetére
Szia!!!
Igen amit írtál minden rendeben van amíg csak a játékokban teszekt full-ra mindent, de amit kint a Catalystban is mindent(AA, AF, Adaptive Anti-Aliasing) full-ra nyomok mindent igencsak 25-30fps környékén táncolnak az értékek pár játéknál!!!!És sokszor van olyan hogy belassul a dolog játék közben -
poc013
tag
válasz South Velen #25121 üzenetére
És ha hasonló áron tudnám beszerezni mind a kettőt mind ahogy írtad akkor melyiket érdemesebb bár nézegetem külföldi teszteket ott a XFX 260 XXX 5-10% szinte mindenben verte a HD4870! Bár már nem tudom hogy érdemes e hinni a teszteknek
-
poc013
tag
válasz South Velen #25125 üzenetére
Köszi az ötletet hogy én ezt eddig mér nem így csináltam
Hülye voltam hogy erre nem gondoltam
Nem biztos hogy meg lehetne mondani a kép minőségen hogy be van e kapcsolva vagy alkalmazás vezérlésen van e!!!!
Most a gépen csak a Sacred2 van fent de ahogy az előbb ki próbáltam eltűnt az az idegesítő be lassulás!!!
Köszi még egyszer de ettől függetlenül azért fontolóra vesszem a cserét mert már lenne vevőm is a karira!!!! -
LordDarkness
aktív tag
Szerintetek a 8800gts512 és a 4850 közül melyik a jobb?
Rock Katona
-
littlelion21
addikt
válasz LordDarkness #25128 üzenetére
Kicsit egzaktabb kérdést pls.
-
Neoteric
addikt
válasz LordDarkness #25128 üzenetére
ha egy árba tod megvenni őket akkor 4850, de ha jó árba veszed akkor a GTS is lehet jó választás.
PSN: ne0teric_sAN
-
jaja1981
addikt
válasz james007007 #25116 üzenetére
james007007:
Azért nincsenek tesztek a Te karid x850 és az újabbakról, mert fényév a különbség.
A 4630 sokkal, de sokkal gyorsabb. Még egy 9400GT is köröket ver rá.
Én régi motoros vagyok, és akkortájt volt 9600XT-m, majd 2600XT, ami alázta a 9600-ast. De a 2600XT sem rúg labdába egy 4630 mellett. -
LordDarkness
aktív tag
válasz littlelion21 #25129 üzenetére
1280*1024 felbontáshoz AMD 6000 X2 3.1ghz megy ehez kellene kártya mert a mostanit elakarom adni ami 4870!
[ Szerkesztve ]
Rock Katona
-
balajti
tag
Abban kérnék segítséget, hogy gondolkodom egy új videókártya vásárlásán, de nem vagyok benne biztos melyik lenne a jó a gépemhez. A proci egy 2magos intel dual core 2,2-es és olyan kártyát szeretnék venni amit kihajt ez a cpu és játszani is tudok vele normális az új játékokkal. Az alaplapom: EZ. Várom a véleményeket, jah és az ár az olyan 40-50k között jó lenne.
-
littlelion21
addikt
válasz LordDarkness #25132 üzenetére
Ahhoz a felbontáshoz bőven elég a GTS. De még egy sima GT is.
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Zotac 9800GT-ben miért 64 Stream processor van? Van olyan is ami 112, de nem értem ezt :S. A Zotac oldalán néztem! Mo.-on melyiket foragalmazzák? Nem szeretnék belecsöppenni egy 64-esbe :S. Előre is köszi
-
elfelejtette
veterán
válasz balajti #25133 üzenetére
Hy!
Abból a 40-50eFt-ból már kijön egy Radeon HD4850/GeForce 9800GTX+ is, de egyrészt a procit is 3GHz fölé kell húzni ezekhez a karikhoz, másrészt viszont az alaplapod csak PCI-E x4 sebességet tud, tehát a kari jócskán le lesz korlátozva a lassú foglalat miatt!belsodavid: 112 SP van benne, ha a 'product details'-ra kattintasz a középső szöveges részen már 112-t írnak (az adatlapot elb@szták).
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
zolynet
veterán
válasz LordDarkness #25132 üzenetére
kár annyit belefeccelni, akkora felbontáshoz bőven elég lenne egy 8800gt körüli karesz
Life is too short to stay stock!
-
belsodavid
aktív tag
válasz elfelejtette #25136 üzenetére
Thx!! Nem értettem miért így van, nem gondoltam volna, hogy ekkora hibát ejtenek egy ilyen oldalon. Amugy Zotac-ot mennyire ajánljátok?
-
törölt tag
válasz belsodavid #25138 üzenetére
Szia! Én is a kéknyákos 9800gt amp limited editiont szeretném megvenni nagyon jó kártya szerintem a zotacot nyugodtan meg lehet venni mert a zotac valójában a sapphire-vel áll szoros kapcsolatba csak a zotac nvidia kártyákat ad ki.
-
balajti
tag
válasz elfelejtette #25136 üzenetére
hát a húzás nem fog menni mert én ahhoz nem értek, viszont akkor ha megvenném a 2 kártya közül az egyik amit ajánlottál, akkor az a lassulás mennire lenne észrevehető? tehár jó hogy többet is bírna de attól hogy csak 4x-esen megy attól még lehet majd normális játszani, meg úgy általában használni is a kártyát?
[ Szerkesztve ]
-
LordDarkness
aktív tag
válasz littlelion21 #25134 üzenetére
Hmm.. Akkor jóljártam mert előte 8800GT O.C. volt. Éljen a tudatlanság De azért kösszi mindkettőtöknek!
Rock Katona
-
lsc
nagyúr
válasz balajti #25140 üzenetére
Vegyél egy radeon 4830-at, az most olyan 27 körül kapható, a maradékból meg vehetsz egy normális alaplapot, egy giga ep35 ds3, vagy kisebb kerettel egy giga ep31 ds3l . Akkor már jelentős gyorsulás lesz, remélem a procid nem valami d9xxx vagy 8xxx .
Az élet kegyetlen .
-
Gaboman
nagyúr
Sokat gondolkodtam hogy mit vegyek és döntöttem,MSI 9800GTX+ OC rendeltem ma.
Van jelenleg egy GW 4850GS karim,kíváncsi leszek mi is a különbség köztük,mindegyik gyárilag szinte a legmagasabb órajelű kártya.
És azt hallottam a GTX OC tuningban is nagyon jó.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
elfelejtette
veterán
-
Gaboman
nagyúr
válasz elfelejtette #25145 üzenetére
Jó lenne ha meg lehetne valósítani,lenne ám jó Hibrid rendszerem!És itt nem csak a fizikai meghajtót gondoltam a GTX+nak szánni
Bár tudom ez így sajnos nem lehetséges,csak fizikára nem fog kelleni a GTX[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
fagy53
nagyúr
válasz james007007 #25116 üzenetére
Ebből következtethetsz! Több mint 10x gyorsabb a 4670.
-
poc013
tag
Sziasztok!!!
Ezek a karik közül melyiket érné meg a legjobban meg venni hosszú távra!!!
- Asus HD 4870 DK 1Gb - 77,671Ft
- Gainwaed HD 4870 1Gb - 76,300Ft
- Gigabyte GTX280 1Gb - 84,800Ft
- MSI GTX280 1Gb - 83,900Ft
- Power Color HD 4870 PCS+ 1GB - 80,000FtSzerintetek menyire fontos az 1GB ram mondjuk egy HD4870-es mellé???
Egyenlőre csak 1440x990 felbontásban tolom de majd később akarok venni nagyobb monitort!
És szeretném ha legalább 2évig full-on vinné a játékokat!!!!(Lehet hogy ez erős volt )
Előre is kösszi!!!
Esetleg érdemes kivárni a márciust hát ha az ATI kinyom valami új kártyát és akkor lejjebb mennek az árrak?!?!?!?!?!?!?
Tényleg ezekhez a karikhoz elég egy Chieftec 550W táp????
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs