Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok projektor vásárlás előtt állok. A kiszemelt áldozat ACER 5360BD. Kérdésem az lenne, hogy kb. 4,5 m-ről tudnék vetíteni, ekkora távolsághoz mekkora vásznat ajánlotok? (ahová vetítek 3,5m széles hely van) Illetve a plafontól milyen távolságra kell raknom a projektort, vagyis milyen tartót vegyek hozzá? Főleg film nézés esetleg 3d, ritkán játékra használnám.
Esetlegesen milyen vásznat vegyek? Én az Optoma DS-9120PMG+ vagy Optoma DS-9106PMG+ vásznaira gondoltam.
A fenti projektoron kívül még néztem az Optoma Hd67-t is a kettő közül melyiket ajánlanátok?Előre is köszönöm segítő válaszaitokat!
-
ocsi12
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget!
Még annyi lenne a kérdésem, hogy bydium 100ˇˇ vásznat találtam az optoma helyett ha a mennyezetre szerelném akkor a projektort mennyire kell belógatni a plafontól?
A bydium HD vagy oldal feszítős vásznak mennyire jók?
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy acer 5360bd projit 2 db acer dlp szemüveget a filmeket pedig popcorn c200 játszom le.
A problémám annyi lenne, hogy a 3d-s filmekben a mélység érzet nem olyan jó mint a moziban. Ezt lehet valahogy álitani vagy probálkozzak pc-ről lejátszani a filmeket? Esetleg más ötlet.Előre is köszönöm a segítséget!
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok szeretném eladni ACER H5360BD típusú projektoromat. A gépet 1 éve vásároltam kb. 200 óra van benne + van 2 db eredeti acer 3d szemüveg hozzá. Egyben vagy külön kb. mi lenne a reális összeg amit kérhetek értük.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok hol találok Acer projektorhoz olyan kalkulátort ami kiszámítja, hogy a plafonról mennyire kell belógatni a projektort? Vagy esetlegesen hogyan lehet ezt kiszámolni?
A projektor H5360BD típusú, 96" Bydium vászonra vetítenék (45 cm fekete kifutóval). Az Acer oldalán lévő kalkulátor azt írja, hogy min: 3,5 méter távolságra helyezzem el a vászontól. De azt nem írja, hogy milyen magasságba. Valamint még annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen tartókat ajánlotok?
-
ocsi12
csendes tag
válasz yodamastah #6469 üzenetére
Köszi. user manual van táblázat is van benne csak offset nincs. Táblázat pedig arról van, hogy milyen messziről mekkora képet vetít.
-
ocsi12
csendes tag
válasz yodamastah #6472 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Bocs az értetlenségemért.
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni projektor árazásban?
Elszeretném adni 2011. szeptemberében vásárólt Acer H5360BD típusú gépemet. A lámpában 350 óra van, hiba mentes.
Jelenleg mennyiért lehetne eladni?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ocsi12
csendes tag
Köszönöm a tegnepi kérdésemre a válaszokat!
Valamint érdeklődnék, hogy mi a véleményetek az optoma hd25-l?
Esetlegesen tesztet hol találok róla. Vegyes használatra szeretném tehát 2d,3d.
Acer H5360BD váltanák Optomára. Az acer gyári dlp link szemüvegei jók az optomához?A hd33 és hd25 között mekkora a különbség?
-
ocsi12
csendes tag
válasz yodamastah #8455 üzenetére
Köszönöm akkor ha jól vettem ki a szavaidból a sima dlp link szemüveggel nem megy.
-
ocsi12
csendes tag
Az optoma hd25 és optoma hd131x között mi a különbség? A két gép egyforma teljesítményre de a hd131x olcsóbb.
-
ocsi12
csendes tag
Az Optoma Magyar forgalmazójától a HD25 és HD131x összehasonlítására azt a választ kaptam, hogy a két típus csak nevében és színében tér el(árában minimálisan). A HD131X-t nálunk hivatalosan nem forgalmazzák.
A fentieken kívül mindenben megegyezik a két gép.[ Szerkesztve ]
-
ocsi12
csendes tag
Segítségeteket kérném!
Projektor oproma hd25
Mi a legszélesebb kép amit 3D vetítésnél lehet alkalmazni? (16:9 képaránnyal 240 vagy 260 cm gondoltam) Korábban olvastam, hogy 220 cm szélesebb képet már nem érdemes 3d-ben vetíteni. A nézési távolság kb 4 méter lenne.
Valamint szeretném eladni Bydium motoros 96" 16:9 vásznamat mi a reális ár érte?
Köszönöm a segítő válaszokat.
-
ocsi12
csendes tag
válasz yodamastah #8508 üzenetére
Akkor se menjek ha 2,8 gain fényvisszaverő képességű vásznat veszek? Ha ilyen felületű vásznat választok akkor az jó lesz 2D mozihoz is? A 2D mozinál a 240 cm szélesség az meg felel gondolom mert 90% arra lenne használva.
-
ocsi12
csendes tag
válasz yodamastah #8513 üzenetére
Akkor a 2.8 vászon kilőve. A másik vászon tulajdonságai amire kaptam ajánlatot az:
ScreenLine FASHION 240 135 DIAMOND matt fehér, 1,4 gain, 0,25mm anyagvastagság, 150° látószög, ezüst hátoldal erről mi a véleményed?
Legfőképp 2d használat!
Valamint korábbi hozzászólásomban kérdeztem, hogy Bydium 96" 16:9 motoros vásznat kb. mennyiért lehet mostanság eladni, ebben esetleg nem tudnál segíteni?
-
ocsi12
csendes tag
Én az alábbi tanácsot kaptam szakembertől:
Projektorom 2000 lumen ezért elég nagy szerinte a fényerő, a szoba ahol vetítek teljesen sötétíthető.
Először a 2.8 gain felületű vásznat ajánlotta majd az 1.4 gain felületű Diamond vásznat mondván az valószínűleg még 3d-ben is kielégítő lesz. Szerinte bőven elég lesz a fényerő 240 vagy 260 széles vászonhoz 2d és 3d vetítésnél is.
Te azt írtad, hogy 233 széles a vásznad neked milyen felületű van és milyen a vetített kép?
-
ocsi12
csendes tag
válasz yodamastah #8574 üzenetére
Rendben értem és köszönöm. A 3d csak másodlagos lenne arról már itt a fórumon lebeszéltetek tekintve a 3d filmek mennyiségét.
Tehát "néha nézek 3d-t" ennek a tekintetében az 1.4 gain diamond vászon 240 vagy 260 szélességgel működő verzió lenne?
Esetlegesen milyen üzletben tudok meg nézni vetítés közben vásznakat. Valamint ajánlották nekem, hogy lehetséges szűrőt rakni a lencse elé. Ez konkrétan milyen szűrő esetleg típust tudsz ajánlani?
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Van egy Optoma HD131x projektororom ami nem kapcsol be, csak a power led zölden villog. Esetlegesen valakinek volt-e már ilyen problémája? Melyik szervizet ajánljátok. Előre is köszönöm segítő válaszaitokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest