Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
felon
tag
Üdv
Szeretnék venni egy venni egy projektort, számítógépre és xbox360 (1080p)-ra lenne kötve és gyakorlatilag felváltaná a mostani LCD kijelzőmet (42") Tehát mindenképp ledes projektor jöhetne szóba az is az alsó szegmensből. Amit találtam és megfelelő lenne az LG től a PB60G, vagy PA70G, de inkább az első mivel az árban jobban fekszik nálam. Nézegettem a minőségéről videókat youtube-on ill. hogy milyen méretbe képes vetíteni, itt egy videó ahol 150" (lehetséges ez?) ban működik a készülék.
Gondolom ez csak sötét szobában lenne működőképes. Többféleképpen használnám egyik szobában 60"-80" környékén a másikban filmezésre esetleg nagyon 100-150" attól függően mit tud a masina.Fényviszonyok tekintetében akár nappal is tudok szürkületet varázsolni szóval ez nem lenne probéma. Kérdésem az lenne hogy mennyire lenne használható számomra ilyen feltételek mellett? Esetleg valakinek nics e konkrét tapasztalata vele, vagy nem e tud egy részletesebb tesztet róla (akár angol) mivel én nemigazán találtam csak ezt. Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
felon
tag
Úgy értettem hogy nem heti pár órában lenne használva, hanem napi több órás szinten. Így a normál izzós projektorok nem jöhetnek szóba, mivel nincs pénzem évente égőt venni bele.
edit: és megszabadulnék a nagy LCD kijelzőmtől persze.
[ Szerkesztve ]
-
felon
tag
Egyszerűen nem tudom hogy belevágjak e, nem akarok egy használhatatlan vetítőt venni :-/ Egy tapasztalatból származó vélemény megnyugtatna, hátha még lesz valaki aki vásárolt már ilyet (Ha lazán megtudnám venni a drágábbik verziót akkor lehet nem filóznék..)
yodamastah: Esetleg LG HW300G nem volt a kezeid között?Annál biztos jobb valamivel.
-
felon
tag
válasz yodamastah #6496 üzenetére
Már pár éve nézegettem ezeket a ledes vetítőket, akkor tájt ilyen 20-50 lumenes prezentálásra alkalmas kis csodákat láttam, nekem megfelelő üzemidővel. Már akkor elhatároztam hogy ha nekem megfelelő árkategóriában és "minőségben" kaphatóak lesznek, beruházok egyre.
Kinek mi a jó kép, nekem amit a videóba látok (amit linkeltem) teljesen megfelelő, talán azért mert még nem igazán láttam közép/felső kategóriás projektorokat (videón sem) és nem is akarok (még lebeszélném a magam az occso' ledesről) Nem tudom hogy hova lyukadok ki.. Persze a PA70G felé hajlok, de árban akkor is a kistestvére sokkal megfelelőbb lenne..Ha megvettem valamelyiket mindenképp megírom a tapasztalataimat (ha.. :-/)
Köszi mindenkinek az útbaigazítást, skubizom mostantól a fórumot napi szinten, jó látni hogy valakinek legalább jól megy ^^ " Mico150"
[ Szerkesztve ]
-
felon
tag
válasz szaszlaci #6499 üzenetére
Ha csak napi 3 órát menne akkor valószínűleg nem is gondolkodnék ledesben, de kb 10 órát biztos hogy megy naponta, így kb 1-1,5 évig szolgálna ki egy 4-5k üzemidővel rendelkező projektor, és ahogy nézegettem 40-50k ft körűl mozognak a gyári égők egy olcsóbb lámpás projektorba.
8-10k Ft lenne lehet nem érdekelne de ez azért sok számomra és persze az a 4-5k óra sem garantált, lehet megy 1500 at és vége. Természetesen én is jobb szeretnék egy normális fényerővel meg egyéb tulajdonságokkal ellátott masinát
[ Szerkesztve ]
-
felon
tag
Ez mindenképp megnyugtató hogy az a 300-as fényerővel is jól szuperál
Tegnap elmélyültem a külföldi avsforumba, elolvastam vagy 30 oldalt (már amennyire sikerült elolvasni) és mindenki pozitív véleménnyel van a PA70G ről, sokan 3d-ben is használják olcsóbb DLP link-es szemüveggel, és szerintük arra sem olyan rossz, csak kicsit életlenebb a kép és persze sötétebb.Mondjuk én nem hiszem hogy valaha is vennék hozzá szemüveget, de aztán kitudja.
-
felon
tag
Sziasztok
Pár napja megvettem az LG PA70G-t, valami eszméletlen király cucc. 110" os képet vetítek vele, függöny behúzva medium fényerőn nappal is nekem megfelelő. (így nem is hangos) PC monitor helyett van bekötve, át kellett rendeztem a szobát miatta, de teljesen megérte Egyetlen félelmem volt az pedig a válaszidő, mivel játszok is rajta de igazából nem vettem észre hogy sok lenne. Egyedüli problémája hogy a fókusz nem teljesen egyforma a bal felső és jobb alsó sarokban, de ezzel ahogy láttam nem csak nekem van problémám, majd ha lesz valami jó kis leírás a kiküszöböléséről akkor megfogom csinálni.
(már szétszedtem, mivel találtam egy olyat hogy a felső csavart kitekerve a lencsén és kitámasztva valami kis 0,1-0.2mm-es lapkával javítható a fókusz, ami valamilyen szempontból javított is de nem lett tökéletes az eredmény. Lehet hogy többet kellene vele kísérleteznem. Ez a hiba inkább nagyobb vetítési méretnél látszik jelentősen, 60" körül nem véltem annyira komolyan felfedezni.
Majd szeretnék hozzá 3d szemüveget, de sajnos 120Hz-en csak 1024*768 -as felbontáson tud működni, az pedig nem olyan bőséges.
Nem tudom mit lehetne még róla írni, ha bármire kíváncsiak vagytok kérdezzetek
Devid_81: Ajánlani tudom, 2m-en elvileg 66"-os képet tud vetíteni, ha szeretnéd akkor letesztelhetem.
-
felon
tag
OFF: nem projektor,hanem vászon homemade darab, és keret is került rá. A keretes diskurzushoz szólnék hozzá. Én eddig is egy keretben lévő lcd panelt néztem (lásd:tv) Nekem sokkal jobban tetszik ha van rajta, van egy határozott eleje és vége a képnek.
-
felon
tag
Sziasztok, eladóvá vált LG PA70g-s projektorom, remélem nem baj hogy beírom ide.
[ Szerkesztve ]
-
felon
tag
Üdv!
Keresek eladó LG PA70G projektort, ajánlatokat PM-ben várok!
(Remélem elfér. )
[ Szerkesztve ]
-
felon
tag
Üdv!
Gondolkodom hogy nem feltétlen kellene nekem ledes projektor. Találtam egy short throw modelt "BENQ W710ST" személyében. Több dolog is érdekelne a lámpás projektorokkal kapcsolatban, az alábbi modell 6000 üzemórát ígér ECO módban. Ez mennyire valós, kibír ennyit ténylegesen vajon?
ill. összehasonlításképp, jobb vagy rosszabb képe lehet mint egy LG PA70G-nek? (már volt ilyen ledes projektorom, és az amit nyújt képminőségre nekem tökéletesen megfelelt.)
Körülbelül 110" környékén használnám, de később ha átrendezem a szobát ezt kitudom tolni 150" körüli értékre.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
felon
tag
válasz Devid_81 #14325 üzenetére
Én lemértem a PA70G inputlagját, laptop kijelzőhöz hasonlítva a különbség a kettő között 30ms volt, tehát olyan 30-40ms lehet.
// #14324 Nehezet kérdeztem?
Arra jutottam hogy mindenképp benq-t veszek W710ST, W770ST ha esetleg egyiket sem sikerülne beszerezni akkor W700. De a helyiség adottságai miatt inkább ST kellene. Használtan mennyiért lehetne ezeket kifogni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Borderlands 3
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs