Hirdetés
Aktív témák
-
HornedReaper
senior tag
Mennyire egyformák a billentyűzetek / laptop-házak.. Egy Dell linkjét láttam nemrég, a gép ugyanúgy nézett ki, mint a Lenovo Z575, csak a LED-ek voltak máshol, még a szálcsiszolt fém felület is egyezett.. Túl sok billentyűzet-beszállító nem lehet, mondjuk tetszik is az a típusú billentyűzet, tényleg jó rajta gépelni
-
janakbacsi
őstag
Ez jó választás szerintetek bruttó 130-ért? Általános használatra + mkv lejátszásra + esetleg video fájlok konvertálására lenne használva.
Msi CX640-601XHU Silver
Intel Core i3-2330M, 4GB, DDR3, 500GB, 15,6", LED, 1366x768, DOS, DVD Super Multi, AUDIO, NVIDIA GeForce GT 520M, WLAN, Gigabit, 2xUSB, 2xUSB 3.0, 2,6Kg, WEBCAM, Kártyaolvasó, HDMI, Silver, 6cella, D-SUB"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
polip
addikt
válasz janakbacsi #42506 üzenetére
msi a legnagyobb kalap...
ráadásul az albacomp szervizeli, ami most csődölt be
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
NathanCullen
senior tag
-
őstag
A 2-essel kezdődő millió is jó? De viccet félretéve kemény munkára érdemes üzleti gépet venni, a te igényeidhez egy workstation illene. Kb másfélszer annyi pénzért (az enyém szerintem mostani dollcsi árfolyam mellett olyan 480 ezer lehet) be tudsz itt a prohardveren szerezni teljesen új magyar garis M6600-at. És az nem másfélszer olyan jó mint a felsorolt gépek, jó lenne legalább 4 évig szerintem. Jóval jobb ár/érték arány.
A kérdés csak az hogy kereted csak elhatározáson vagy lehetőségeken múlik. Ha nincs több és kell a gép akkor nincs mese meg kell venni a legjobb munkaeszközt az adott keretből. De ha tudsz többet rászánni akkor érdemes lehet elgondolkodni az M6600-on.
-
greg83
csendes tag
Sziasztok!
Eddig ez a noti volt a befutó nálam [Toshiba L750D-16K]
de kaptam egy másik ötletet spyducktól [HP Probook 4535s]
Ez kicsit elbizonytalanított. Igazából a 135ezer HUF is már eléggé felső határ. De ha megérné (és nagyon megérné) az a 15ezer többlet, talán össze tudnám szedni. Szerintetek?
Továbbra is cél a megbízhatóság is (Főleg irodai felh., de néha játék is) -
Armis
tag
Az Y580 leggyengébb változata is olyan jó lesz árban is, hogy érdemes rá várni?
-
Pocok256
veterán
-
GaborGh
őstag
válasz greg83 #42511 üzenetére
Ha a fő cél a megbízhatóság és általános felhasználás, akkor sokkal jobb vétel a ProBook, a 3 év garanciával, matt kijelzővel, fém anyaghasználattal, bill, touchpad és gombok tekintetében, belépő az üzleti kategóriába, de ha kétségeid vannak nézd meg élőben mindkettőt és próbáld ki...
-
Borote
addikt
válasz GaborGh #42518 üzenetére
Nehéz döntés, mert a ProBook jó gép, de a benne lévő APU harmatosan gyenge. (Persze egy Brazosnál még mindig erősebb )
És ha azt nézi az ember, hogy ezek már majdnem a legrosszabbul sikerült darabok, akkor lehet, hogy az is kérdéses, hogy mennyire bírja az alulfeszelést, szorzóemelést
Illetve ugyanilyen grafikus, de vagy kétszeres processzor teljesítménnyel ott van a Fujitsu A531, ami szintén nem egy rossz gép. -
Zsolti900114
tag
válasz GaborGh #42492 üzenetére
Köszönöm a választ!
Esetleg ismertek olyan megbízható webshopokat, ahol használt notebookokat árulnak? Mármint persze találtam én is google-ben, de hátha vannak tapasztalataitok ilyen téren.
Mert én mondjuk ezt a kettőt néztem most legutóbb:
http://www.laptopsystem.hu/index.php
http://www.pc-outlet.hu/hasznaltlaptop.htmIlletve a gyakorlatban mit jelenthet ezeknél a T61-eseknél a hosszú üzemidő (és esetleg hasonló ár/teljesítmény/minőségben milyen alternatív választás adódhat még)?
[ Szerkesztve ]
-
karmester
senior tag
Sziasztok!
Hurcibálásra, és intenzív munkára (multimédia) keresek laptopot. Eddig Lenovo Ideapad Y570 volt a kiszemelt core i7-el, de inkább az üzleti, könnyebb, hordozhatóbb és jobban összerakottabb, tartósabb modellek felé mozdulnék, szigorúan 300 alatt, numerikus billentyűs verzióval. Két típust szemeltem ki: Lenovo Thinkpad Edge E520 3 év gyári garival (core i5 2450 / Ati 6630), vagy Hp Probook 4530s szintén 3 év garival (core i5 2450 / Ati 6490).
Ha valakinek van tapasztalata ezekkel a készülékekkel, vagy tudna ajánlani olyat, amely a fenti kritériumoknak megfelel, jó néven veszem és KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
karmester
http://www.andrasvass.com http://www.youtube.com/user/Zakatatralala/videos?view=0&flow=grid +36-30-4920098; +36-20-4498506 Skype: bandika1338
-
Borote
addikt
válasz karmester #42521 üzenetére
Pontosan milyen jellegű munkára kellene? Mekkora ezeknek a hardverigénye? Főleg arra gondolok, hogy GPU-s gyorsítást használnak? Mennyire kell az erős GPU?
300 alatt az egyik legjobb a valódi ThinkPad, a T520-ast nézd (nem pedig Edge )
(#42520) Zsolti900114: ha jól tudom nem rossz boltok, a lényeg, hogy használtan ThinkPad, EliteBook, Latitude hármasból érdemes választani (esetleg Precision, ha találsz )
ITT az aprón is körülnézhetsz
[ Szerkesztve ]
-
karmester
senior tag
válasz Borote #42522 üzenetére
Külső usb 2.0 TASCAM hangkártyával profi audió felvételek, vágás, mastering, saját videóim vágása, szerkesztése, renderelése. A numerikus billentyűzet nagyon kellene, nem akarok külön azt is cipelni a gép mellé, így is rengeteg külső kütyüt kell cipelnem. Ezért a T520 annyira nem nyerő nekem, bár a minősége biztos, hogy jobb az Edge sorozatnál...
http://www.andrasvass.com http://www.youtube.com/user/Zakatatralala/videos?view=0&flow=grid +36-30-4920098; +36-20-4498506 Skype: bandika1338
-
Borote
addikt
válasz karmester #42524 üzenetére
Ez esetben várd meg, amíg a többiek elirányítanak a megfelelő személyhez, mert a legideálisabb számodra egy külföldről behozott Dell Precision M4600 lenne.
260k-ról indul i5+FirePro 5950M kiépítésben, 3 év helyszíni garanciával.Edge-nél, ProBooknál klasszisokkal jobb minőségű
-
karmester
senior tag
válasz Borote #42525 üzenetére
Köszi, én is nézegettem ezt a modellt, de ilyet Magyarországon alig találni, és azt is csak horribilis áron, 500 ezer fölött. Ha lenne olyan személy, aki nekem tudna ilyenben segíteni, nagyon szívesen vennék ilyen gépet... ez tényleg nagyon jó masina...
-
-
Borote
addikt
-
Tomocso
tag
Sziasztok!
Még mindig lapos vásárlás előtt állok, most olyan 17-es laptopot keresek amibe van hely egy plussz ssd-nek, olyan 170-180k lenne rá, kicsi játék is lenne de nem ez az elsődleges, i3-as proci elég és usb3 kell, eddig a lenovo g770-et néztem de ebben asszem nincs plusz 1 hely ssd-nek, csak ha kiveszem az odd-t.
Tudnátok ajánlani vmit?
Köszi
-
-
-
darvak
senior tag
válasz Tomocso #42534 üzenetére
Újban én most csak az ACER Aspire 7750G-t tudnám mondani. De egyrészt csak 1 év gari, másrészt nem is ismerem. De 2HDD hely+ usb 3.0.
MOD:
Az a plusz HDD hely elég ritka. Inkább valami jobb minőségű gépet kéne nézni, v használtat[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz darvak #42536 üzenetére
gari kiterjesztés
De ha csak a 2HDD a lényeg, van ilyen 15.6"-os acer is. -
Tomocso
tag
válasz darvak #42536 üzenetére
Huuuhh ACER azt inkább kihagynám! Hmm kár hogy ilyen ritka a plusz hely, pedig bőven elférne egy 17-es laposban, akkor maradjak a G770-nél és dobjam ki az ODD-t? Modjuk nem is emlékszem mikor raktam be utoljára dvd-t a gépbe, már mindent pendrive-on cipelek, de azért vmikor lehet hogy jól jönne. Nem tudom! Az SSD viszon nagyot dob a gép gyorsaságán, legalábbis a videókból kiindulva.
Tényleg ha van benne SSD az i3 még mindig gyorsabb, nem a proci lesz a szűk keresztmetszet?
MOD: Nem! a 17 colról már megygyőztem magam, csak itthon használnám.
[ Szerkesztve ]
-
-
darvak
senior tag
válasz Tomocso #42539 üzenetére
Vagy külső HDD-ként használod filmek tárolására a HDD-t, akkor akár az ODD is maradhat. Amúgy is otthon használnád így nem gond a külső vinyó..
De egy 64Gb-os SSD-n szerintem el lehet férni .Rendszernek+progiknak elég cirka 30-35-40 Gb. Még ott is marad pár útravaló filmnek hely az SSD-n.Vagy marad a HDD Caddy. I3+SSD az pöpec , mivel ahogyan néztem semmi kirívó használatra nem szánnád.
DE hátha más tud írni 2HDD helyes 17"-os gépet neked 200K alatt USB 3.0-val.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Tomocso #42539 üzenetére
A G770-re a ProBook is jó alternatíva lehet, bár gyengébb a videokártya, viszont több a garancia. Sajnos második HDD-nek ebben sincs hely
Illetve Asusból van még K73 de olyan nem vennék, esetleg N73, de ebben sem tudom, hogy van-e hely második HDD-nek.
(#42541) Pocok256: lesz egy ravasz kérdésem találkozott bárki is már A4-3305M-mel?
-
rgeorge
addikt
válasz Borote #42503 üzenetére
Hú, ezt nem értem. Én azt írtam, hogy a ThinkPad-ekben a beállított töltési séma nem vész el a táp kihúzásakor, sőt, még az sem kizárt, hogy az akksi tárolja a sémát, így másik notebookban is ugyanilyen séma szerint töltődne. A tápkihúzás viszont biztos, nem törli a beállított sémát.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Sischo
tag
Sziasztok. Laptopot szeretnék vásárolni és annyira nem vagyok képben, úgyhogy szeretnék tanácsot kérni:
Elsősorban játékra kéne a laptop, de jövőre gazdaságinformatikát fogok tanulni, úgyhogy programozáshoz és hasonlókhoz is kelleni fog majd. Lehetőség szerint egy időtálló strapabíró gép kéne , márkában nekem nem nagyon van kikötésem. Az ár körülbelül nettó 150-190 ezer forint körül mozogna. Előre is köszönöm a tanácsokat! -
Borote
addikt
válasz rgeorge #42545 üzenetére
Mi az, ami nem érthető? Más a softver: ThinkPad-hez más szoftverek vannak, mint IdeaPad-hez
ThinkPad-nél az is állítható, hogy hánytól hány százalékig töltse az akksit, IdeaPad-nél csak az az egy előre beállított séma van, de ha bekapcsolt állapotban (akár altatva is) kihúzod a tápkábelt, akkor visszaállítja magát arra, hogy teljesen feltöltse.(#42547) Pocok256: Előfordulnak elírások, de most azért odafigyeltem
3305M Mondjuk benchmarkban jobb a 3300M-nél, ami nehezen hihető(#42546) Tomocso: jó gép az is, játékra még alkalmasabb is
(#42548) Sischo: a jó minőségű, strapabíró gépek ennél sajnos drágábban kezdődnek
Ennyiért a jobb minőségű játékra is alkalmas multimédiás gépeket árulják, HP DV6, Lenovo Y570 - ha találsz még valahol jó áron, mert kifutóban van, és azok is drágábbak Esetleg Asus N55, de az is eltűnőben van és a szervize is gyengébb.(#42550) Gergőke88: pontosan mennyi pénzt szánsz rá?
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Egy belepo 15,6 colos notebookot szeretnek. Mit tudtok ajanlani?
A legolcsobb kene, viszont jo lenne ha vilaggaris lenne(Gorogorszagban hasznalnak).
Mi az amit mar meg lehet venni?
Koszonom!
Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest