Hirdetés
Aktív témák
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30749 üzenetére
Sajnos a mai Magyar valóságban a 300.000 Ft-os gépek már a megfizethetetlen kategória! Eltekintve 1-2 kivételtől...
Az pedig, hogy az adott pénzért kapható (jelen esetben 300eFt) gép egy adott gyártónál csúcs e vagy közép, azt a gyártó kínálata határozza meg!
Az Asus-nál a G53-G74 sorozat már bizony csúcs, ellenben ennyi pénzért HP-nál tényleg csak középkategória, az almásnál meg talán belépő.
Na de kár is ezen vitázni.3 dolog határozza meg jellemzően a választható gépeket:
keret
igény
kínálatAkinek szűk 300eFt-ja van és az azért kapható legjobb gamer gépet szeretné, annak hiába ajánlaná itt az ember a HP, Dell üzleti szériás gépeit...
FK8, Valoriani Baby 75
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30751 üzenetére
OK. Javaslom vitából legyen beszélgetés. És akkor erről elmondom a véleményem (minden rosszindulat nélkül).
Az hogy valamit felszorzunk az aktuális árfolyammal, még nem a valós itthoni árat kapjuk meg! (én átszámítva 325eFt-ért (USA import) vettem a G74-et, de 5 hónap használat után el tudtam adni 370eFt-ért - miközben zsír új magyart lehet venni 320-330eFt-ért boltban. Gondolom érthető hogy nem az alap konfig volt az enyém.)
Mondjuk ha erre a 210-220eFt-ra (jelenlegi árfolyam) rászámolom a vámot, környezetvédelmi termékdíjat, egyéb jó magyar finomságokat, akkor lehet nem is ennyi lesz..... (bár nem tudom hogy akkor most a Medion nem Német?)
Mivel ez a típus nem kapható Magyarországon, supportja valószínűleg nincs is.
Teljesítményben pedig: hiába pakolják meg ram-al meg tesznek jó procit, a vga továbbra is 'csak' a GT555M, ami csúnyán elmarad a GTX560M-től.
Tehát ez semmiképpen nem konkurencia lenne (ha kapható lenne a hazai piacon), hanem egy olcsóbb multimédiás alternatíva az inkább hardcore gamer mellett.FK8, Valoriani Baby 75
-
kerekfej
addikt
válasz doser0717 #30754 üzenetére
Aldi-Notebook im Test: Medion Akoya P7812 (MD98770)
215 ezer Ft Németországban
Milyen support-ra gondolsz pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30755 üzenetére
Ha ennyiért árulnák Magyarországon is, akkor valószínűleg több embernek jelentene alternatívát. Én akkor sem venném meg. Nem mondom hogy rossz, csak azt hogy számomra ismeretlen. És persze hardver ügyileg a játékos fronton (vga) továbbra is csak erős középkategória mint belépő hardcore.
De vannak akik bele mernek vágni az ismeretlenbe - belőlük lesznek idővel a hősök!
Én ha német gépet vennék (szerencsére pár évre nekem meg van oldva ), akkor az schenker xmg lenne....FK8, Valoriani Baby 75
-
kerekfej
addikt
válasz doser0717 #30756 üzenetére
Medion Shop az Euro-n belül Vannak itt jó gépek: 346000Ft vagy 347000Ft
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30755 üzenetére
Support:
egy felől senki nem tudja biztosan, hogy hogy is működik a Medion gépek garanciális javítása. (itthon, külföldön, idő, szállítás, stb...)
A másik meg hogy ha én spec. vennék németországban egy Aldiban egy ilyen gépet, de a hazai Aldi nem forgalmazza, csak a német, akkor azt itthon tudnám e garanciáztatni?!?
Gondolom nem, mert a worldwide feliratot sehol nem láttam.
Márpedig ha veszek D-ben egy ilyen gépet, de itthon nem tudom garanciában javíttatni, akkor szvsz nekem erre semmilyen garanciális support nincs! (kivéve ha kiviszem a német Aldiba meg utána érte is megyek...)
Amilyenek meg a Magyar piaci helyzetek, nem valószínű hogy bekerül Mo.-ra ez a változat!
De ha jól tudom a kisebb méretben is gyorsan elfogyott az összes (azt nem tudni mennyi volt).FK8, Valoriani Baby 75
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30757 üzenetére
Tényleg vannak értelmes konfigok.
Az egyetlen baj csak ez: "Warranty: 12 month warranty" - csak 1 év és az sem worldwide! Tehát hiába van ilyen kínálat külföldön, ha Magyarországra nem hozza be hivatalosan ezeket a típusokat....
Amúgy meg, ha óccsón erőset, akkor ez 230.000 Ft-ért (kifutó GTX460M-el, ami még mindig jó kis vga).
Ha meg hardcore gamer gép, akkor ez GTX570M-el meg SSD-vel 350.000 Ft-ért!
De az az 1 év garancia nagyon kevés egy ilyen értékű gépnél!FK8, Valoriani Baby 75
-
kerekfej
addikt
válasz doser0717 #30758 üzenetére
Nekem ugyan nem laptoppal, de volt már dolgom az ALDI-val. Visszavittem a Medion terméket, mert meghibásodott a fő alkatrész 1 éven belül és 3 év garancia volt rá. 2 hét múlva hívtak, hogy mehetek egy újért a helyi ALDI-ba, udvariasan elnézést kértek és átvettem az új terméket. Egyébként több műszaki cikket vettem itt, de azok közül mind jól működik.
International ott van a shopon belül és linkeltem is a magyar kapcsolatfelvevő oldalukat is. Szerintem bármelyik ALDI-ban le lehet adni az itthon vásárolt gépeket garanciális javításra.
Egyébként meg nem véletlenül adnak rájuk 3 év garanciát. Megbíznak az alap minőségben. Acer és Asus hasonló árú gépeik nyomukba se érnek ha a tartósságról van szó.
-
kerekfej
addikt
válasz doser0717 #30759 üzenetére
Nagy valószínűséggel meg lehet vásárolni több garanciával is. A németen például 2 év garanciával indítanak.
A Lenovo felvásárolja a Medion vállalatot, hogy kiterjessze üzleti tevékenységét Nyugat-Európában
Medion Formula 1
[ Szerkesztve ]
-
doser0717
aktív tag
válasz doser0717 #30759 üzenetére
Ezzel szemben itt 360.000 Ft-ért összeraksz egy fasza gépet szintén GTX570M vga-val, 3 év garanciával, vagy 390eFt-ért 4 év garanciával! De ugye ez is csak Németországban garanciáztatható.
Tehát Medion ide vagy oda, én itthon sem venném meg, de ha németországban élnék, akkor is találnék jobb vételt!
Ettől nem bántom azt aki megveszi! Mindenkinek szíve joga a saját pénzét arra költeni, amire akarja! Neked is, nekem is és mindenki másnak.....FK8, Valoriani Baby 75
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30761 üzenetére
Én nem mondom hogy a Medion szar! Én azt mondtam, hogy számomra jelenleg nem a legoptimálisabb megoldás!
Nekem jelenleg úgy is 3-4 évre meg van oldva a laptop ügyem, addigra mire újból esedékes lesz, talán már jobban látható lesz a support, talán bővül a kínálat és nem csak az Aldi által forgalmazott egy specifikáció lesz elérhető.
Akkor majd (feltéve hogy pozitívak lesznek a visszajelzések) lehet nálam is a potenciális jelöltek között lesznek a Medion termékek!
Addig viszont meghagyom az úttörő szerepet másoknak ezen a pályán!FK8, Valoriani Baby 75
-
doser0717
aktív tag
válasz kerekfej #30764 üzenetére
Csak a forgalmazást is ugyanott kellene megoldani! Mert azért az Aldi nem éppen a széles szórakoztató elektronikai kínálatáról híres......
Ha sikerül (és nem szállnak el az árakkal), akkor tényleg jó alternatívája lehet pár éven belül az Acer/Asus és a többi kunzumer gépnek.....
Kíváncsian várjuk!FK8, Valoriani Baby 75
-
kerekfej
addikt
válasz doser0717 #30765 üzenetére
255000Ft-ért ez elég jónak tűnik (ajándékba jár hozzá egy Medion Bluetooth egér is ami 6000Ft). A szállítás mintha ingyen lenne. Paypal-on ennyit kéne fizetni totál: 254,680 HUF most.
MEDION® AKOYA® P7812 (MD 97938)
Intel® Core™ i5-2430M Prozessor, Original Windows® 7 Home Premium, NVIDIA® GeForce® GT555M Grafik, 1.000 GB Festplatte, 8 GB Arbeitsspeicher, Dolby Home Theater® v4, USB 3.0, Bluetooth 3.0, MEDION® FastBoot, non-glare HD Display, 43,9 cm (17,3")
Teszt róla:
Aldi-Notebook im Test: Medion Akoya P7812 (MD98770)[ Szerkesztve ]
-
78zolika
senior tag
válasz kerekfej #30766 üzenetére
Szia ! Sziasztok !
Te valami ALDI menedzser vagy , vagy Medion ?? ? ennyire nyomatod az Aldis gépeket
Nem is halottam erről a markáról , de kicsit utánanéztem [link] nem lehet rossz .[link] De azért ahogy olvasgatom a honlapokat -fórumokat ez sem tökéletesMás : Visszatérve a Fujitsut témára te nem indokoltad meg mért nem ajánlód ???
A Fujitsut Németországban rakják össze ( valahol azt olvastam hogy a Mediont is )ezer köszönet
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan notebook, aminek 8 hónapnál tovább bírja az aksija? -Mert van egy Asus-om, kb 8 hónap után felére csökkent az akku teljesítménye. Ugyanez volt egy Compaq géppel is annó.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Silvestris
tag
Tisztelettel erdeklodnek, hogy mit ajanlana a szakerto kozonseg notebook teren az alabbi parameterek mellett:
Foleg iskolai (office 2010) feladatokra, kis jatekkal, de nem a high end jatekokkal.
Gyors net, de nem filmletoltesek, hanem inkabb youtube meg facebook.
Jol olvashato kepernyo.
Nem kell hogy ultramobil legyen, de azert be lehessen rakni a taskaba idonkent.
Strapabiro (tizeneves lanynak lenne)
Jol birja halozat nelkul is
Magyar billlentyuzet es windows 7
Ar: realis (nem ez a leglenyegesebb szempont, de azert a kisebb koltsegu osszeallitas a jobb)Koszonettel:
Silvestris
PS: mindenkinek bejglimentes post-karacsonyi napokat kivanok, es boldog ujevet
-
GaborGh
őstag
Akkukra és töltőkre általában 1 év garancia szokott lenni, nem véletlenül.
Sajnos ezek még nem olyan tartósak mint a notik, hogy akár 3 év múlva is csak minimális legyen a cellák elhasználódása, persze nagyban befolyásolja az élettartamukat a használatbavételük is, hogyan és hol tároljuk őket, mennyi ciklus van bennük, de azért a 8 hónap az elég soványka.
Hány cellás, milyen teljesítményű akksi van benne és kb. mennyi ciklus? -
GaborGh
őstag
válasz Silvestris #30770 üzenetére
Egy méretet és körülbelüli árat meg kellene adnod, mert így nehéz segíteni...
Kellemes Ünnepeket Nektek is!
-
GaborGh
őstag
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy valaha lesz-e meg Dell Vostro 166 ezerert valamelyik boltban!? az a baj, hogy eddig nem volt ra penz, es most hogy sikerult osszeszednem, mar ugy latom, hogy sehol sincsen... -
GaborGh
őstag
válasz bazsimano #30774 üzenetére
HPAA lesz ebben a kompetens, tőle próbálj puhatolózni...
Ha esetleg Ő sem tud, akkor nagyon jó vétel a
Dell Latitude E5520 ~180e-ért ez sokkal férfiasabb, én a húgomnak vettem Vostro-t, annak nőiesebbek a vonalai és színei, szerintem...
(#30776) PainKiller13
Ezt már Doser is mondta neki...[ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
válasz GaborGh #30775 üzenetére
koszi szepen a gyors valaszt! hat egy kicsit a top nagyon top a 130-140 lett volna de mivel asszonynak nagyon megetszett a dell vostro akkor ugy ereztem, hogy nagyon jo vasar megnezem ezt a 180ast de lehet hogy az mar nagyon meghaldja a keretet...amugy ez a samu is jonak tunik... nezem a fujitsu 531et bar az annyira nem tetszik az asszonynak
amugy amire hasznalva lenne az atlagos hasznalat egy kis videszerkesztes, PS...na meg usb3 is fontos lenne rajta es azt hiszem hjobb lenne a matt szoval meglatjuk es megnezem mindjart ezt a masik dell...csak hogy csurgassam a nyalam
udv
b.
ps: gondolkodtam mennyire legyen offtopic a hozzaszolasom -
runner 125
nagyúr
válasz bazsimano #30779 üzenetére
Ezt aki belsőbb körökben mozog sem tudja megjósolni. Egy felől lehet abban bízni, hogy a boltok Karácsony után is meg akarnak élni - így csökkentik a gépek árát, de más felől az árakat minden esetben a deviza befolyásolja, így ha újra jelentős Ft gyengülés lesz, hiába akarják olcsóbban adni a gépeket, muszáj emelniük.
Noh és ne feledjük a 27%-os ÁFA emelést, ami elenyésző lehet, de egy 200k-s gépnél már 4-5k-s különbség."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
GaborGh
őstag
válasz bazsimano #30779 üzenetére
Az ünnepek után mikor már az emberek elköltötték minden pénzüket és visszaesik a forgalom, akkor biztos lesznek akciók, de szerintem, inkább a megmaradt, kevésbé népszerű termékektől próbálnak szabadulni különböző leárazásokkal és akciókkal...
Az új és népszerű modellek továbbra is drágák/drágábbak lesznek, szerintem...
A HDD gyártás hála az égnek kezd beindulni, úgyhogy remélem, hogy szép lassan, de visszaállnak az özönvíz előtti állapotok...
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz doser0717 #30763 üzenetére
Ne haragudj de szerintem a Medion féle gépeknek nem te vagy a vásárlói célközönsége a jelenlegi választásodból kiindulva... Nem azért mert sz*r lenne a Medion, hanem mert a Precízsönöd árából 3-4db-ot lehet belőle venni ( bár így ha elromlik valamelyik csak váltasz a másikra, így viszont nem is lesz szükséged supportra meg garanciára ).
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Azt, hogy 4 éve szolgálja, azért írtam, mert itt nagyon nemszeretitek az asus-t. Tesómnak 5 éve van, össz-vissz a touchpad ment tönkre, minden más tökéletes. Nem azt mondom, hogy full minőségi gépek, de annyira nem rosszak szerintem mint ahogy beállítjátok őket.
Szóval akkor újra:
Max 150-ért sok garanciás, 15-ös laptopot, basic feladatokra, ez is legalább 4 évig menjen szépen. Lenovo, Hp, Dell ha ebben az árkategóriában van nem consumer gépük.Köszkösz!
-
runner 125
nagyúr
Hjah, akkor lehet én vagyok a rekordtartó, ugyanis egy 2004-ben vásárolt FuSi A1667G-ről írok most is és ezt használom más egyéb célokra is (játszani soha nem játszottam) A dvd író megadta magát a második év után, ezen kívül folyamatos takarítás mellett hiba nélkül érte el idén októberben a 7. évét.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
PainKiller13
őstag
válasz runner 125 #30780 üzenetére
Előre látom az új sztár reklámokat: csak nálunk még az eredeti 25%os áfával veheti meg gépét, és még abból is engedünk, így mindössze a reális ár duplájáért lehet az öné
-
endruboy1
senior tag
válasz runner 125 #30784 üzenetére
Nem te vagy, a családban van egy Dell Latitude C400-as ami talán 2002-es vagy 2003-as . És az akkun kívül más nem volt benne cserélve, sőt takarítva sem volt (mivel szinte passzív a hűtése szerintem nem nagyon szívja a port). Nagyon durva de 512 MB (bővített) RAM van benne és netezésre (mondjuk Flash nélkül, Operával), Officera tökéletesen elég, kis túlzással fürgének is mondható. Nagyon kis pofás és könnyű(!) gép amúgy, irigy is vagyok .
-
Kornel
veterán
válasz PainKiller13 #30787 üzenetére
+1
Magyarország, így szeretlek -
runner 125
nagyúr
válasz GaborGh #30786 üzenetére
Persze, egy szóval nem mondom, h ezek jó gépek voltak, bár tapasztalatom és írások alapján az első, 'Made in Germany' széria kifejezetten megbízható volt - enyém is ilyen, noh és őszintén, 2004-ben alulról súrolta az új ára a 300k-t.
PainKiller13
Hülyeazénemvagyok bolt tipikus példája az efféle marketingnek.
bazsimano
Biztos h van benne 3.0-s USB, csak valamiért a boltok elfelejtik frissíteni, - vagy egyszerűen hibásan írják ki. Gyártó oldalán is fellelhető, h a 4-ből egy 3.0-s.
endruboy1
Hjah, akkor még a DELL is más taktikával volt a piacon.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
spyduck
nagyúr
válasz runner 125 #30784 üzenetére
Amit még 2005-ben én akartam tőled megvenni
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest