Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Játékra keresek monitort, GTX 1060 6GB-os vga hajtja a gépezetet.
Gondolom Full HD-ban kellene gondolkodnom.
Van valami best buy esetleg játékra? -
tothjozsi96
addikt
válasz deja vu #82139 üzenetére
Egy kérdés, ígérem utolsó!
GTX 1060-as kártyával használnám, de ahogy néztem ez a monitor nem G-Sync-es hanem FreeSync-es.
Így van értelme 60-ról 75Hz-re állítani attól?Mindegy hogy mivel kötöm össze, van különbség a HDMI és a Displayport között minőségben vagy bármiben?
-
tothjozsi96
addikt
Nézegettem több bolttól ezt a monitort: LG 24MP59G-P
Azonban van olyan bolt is ahol nincs odaírva a "-P" a végére.
Megnéztem az LG honlapját de nem igazán vettem észre különbséget, valaki tudja hogy mi a difi? -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Nagy különbség van ez LG 24MP59G és ez Asus VG248QE között?
Megéri azt a +40k felárat?Eddig nagyon úgy voltam vele hogy jó az LG, de most nagyon sokat olvasgattam a dolgok után és kicsit azt érzem hogy a G-Sync miatt is jobban megérné, meg amúgy az ASUS-t is jobban preferálom.
A szakik szerint megéri ezt a plusz ráfizetést az ASUS?
Köszi! -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Napok óta folyamatosan töprengek azon hogy mi lenne számomra a legjobb monitor, játékra használnám.
Nagyon sokáig LG 24MP59G-P rá esett a választásom, meg is rendeltem de lemondtam mert nagyon megoszlottak a vélemények.Most jelenleg azon töprengek hogy egy GTX 1060 mellé érdemes 144hz-es monitort venni? Mivel olvastam olyant is hogy 144hz-hez kell fix 144fps mert különben laggosnak fog tűnni a játék.
Ez igaz?Valami best buy gaming monitor kellene nekem, főleg ASUS-ban gondolkodok, vagy BenQ-ban.
Valaki?Ezt is nézegettem, LG 24GM79G-B. De nem tudom hogy ebben mennyivel jobb a panel mint az MP59-ben.
Főleg ezeket nézegettem:
BenQ ZOWIE XL2411
LG 24GM79G-B
Asus VG248QESzerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Anonymus23 #82189 üzenetére
És úgy is ver köröket egy 144hz-es monitor ha nincs mondjuk csak fix 80 fps-em?
A GTX 1060-ast most vettem, de én nem néztem utána hogy mennyi egy G-Synces monitor. Most már tudom...
Annyit meg nem adok érte!Nem igazán tudom eldönteni hogy mi lenne a jó.. Meg hogy ebben az esetben is megéri-e Nekem a 144Hz.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Anonymus23 #82191 üzenetére
Köszönöm ez egy nagyon kielégítő válasz volt!
Szerintem jó döntés lenne akkor ez a 144hz.
LG 24GM79G-B
Asus VG248QEÉs-e kettő közül te, mint egy szaki melyik tartod jobb választásnak?
Ígérem, ez volt az utolsó kérdésem.És köszönöm szépen!
-
tothjozsi96
addikt
válasz Anonymus23 #82195 üzenetére
Köszi a sok segítséget!
Sokat gondolkodtam, és szerintem leteszem a voksom egy ASUS VZ249H.Ezzel nagyon mellé nem tudok fogni ahogy olvastam a fórumot, azon kívül pénzt is spórolok.
Nem látom akkora szükségét a 75 vagy 144 Hz-es világnak.Köszönöm!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Van egy 6 éves monitorom, BenQ G2222HDL típusról van szó.
Mostanában nem nagyon tudtam használni a munkám miatt de most egy hete elég sokat ülök monitor előtt.
Azt vettem észre hogy baromira fárasztja a szemem, azt szeretném kérdezni hogy a mai monitorok azok szemkímélőbbek, esetleg jót tesz a szemnek egy IPS panel aktív használat mellett?Azt tudom hogy ebben TN panel van, illetve van rajta valami senseye 3 felirat, bármit is jelentsen ez..
Még egy kérdésem lenne, esetleg egy nagyobb felbontású IPS panellel szerelt monitor jobb lenne?
Még azt szeretném megkérdezni hogy 60 és 75 Hz között van különbség átlagos felhasználásnál?Köszönöm!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Erősen gondolkodom monitor vásárláson.
Jelenleg egy BenQ G2222HDL-t használok, 6-8 éve.
Már zavar a TN panel, meg egyszerűen nem szép a képe.1440p-s monitort szeretnék, netezésre és játékra.
U2518D ami nagyon megtetszett, érdemes erre a felhasználásra kiadnom ennyit?Jelenleg 1060 van a gépben amit cserélnék 1080-ra, ha kevésnek bizonyul a 1060-as.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
U2518D tulajoktól kérdezném, van aki használja a monitort PS4-el?
Én már megrendeltem, de ma olvastam több bejegyzést hogy vannak problémák ezzel a kombinációval..
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Az egyik boltban elég olcsó lett az LG 24MP59G-P, megér 32 799 Ft-ot?
Egy BenQ G2222HDL-em van, jó ideje nézegetem ezt az LG-t, mégis csak IPS meg flicker-free.
Amúgy a BenQ-val sincs különösebb bajom.
-
tothjozsi96
addikt
válasz AxBattler #99385 üzenetére
Valóban működik vele az adaptive-sync?
Kerestem róla a google-ben de nem találtam semmit.
Viszont ha tényleg működik a dolog akkor veszek gyorsan egy DP kábelt, ahogy olvastam HDMI jár hozzá gyárilag.Még egy kérdésem lenne, 1.2 vagy 1.2a kábel a jó nekem?
"Az 1.2a opcionális funkciója a VESA által fejlesztett Adaptive-Sync, amit az AMD Freesync is használ. Mivel nem mindegyik 1.2a kábel rendelkezik ezzel a kiegészítővel, nem kötelező, hogy a monitornak legyen Adaptive-Sync támogatása."
Tehát nem mindegyik 1.2a kábel képes az adaptive-sync-re?
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz psycroptic #99440 üzenetére
Én most vettem egy LG 24MP59G-P monitort, van rajta HDMI, DP és jack kimenet is, gondolom a PS hangját így kitudnád vezetni egy hangszóróba.
Szerintem felesleges drágább monitort venni ebben a méretben.
Minden megvan benne (szerintem), 24"-os IPS monitor, szép színekkel, olcsón. -
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Építek egy második gépet, ahhoz keresek monitort.
Nekem nagyon bevált az LG 24MP59-G, gondolkodtam azon hogy ilyent veszek ismét.
De, azon is gondolkodom hogy 27" fele megyek el, néztem hogy létezik 27MP59-G is, de nem tudom hogy mennyire tűrhető a Full HD felbontás 27"-on.Nem akarok sokat költeni, így is elég sokba kerül a gép megépítése viszont mégis csak a monitor az amit nézek.
Játszanék is (BF V, COD), de döntő többségben inkább böngészésre használnám.
Maradjak a 24MP59-G-nél, vagy tudtok esetleg valami jobb alternatívát 27"-os kategóriában?Böngészés miatt biztosan jobb volna a nagyobb méret, de 60 ezer forintnál nem szeretnék sokkal többet költeni. Hogyha létezik nagyon jó választás 27"-on ami nagyobb felbontású és minimálisan többe kerül mint 60k (+10-20k), azt is meghallgatom természetesen.
Köszönöm.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Anno vásároltam egy LG 24MP59-G monitort, amihez rendeltem egy DP 1.2 kábelt és szépen megjelent az Nvidia vezérlőpultban a g-sync lehetőség, be is tudom kapcsolni.
Építettem egy második konfigot, szintén LG 24MP59-G monitort vásároltam hozzá.
A videokártya egy MSI 2070 Super Gaming X Trio, ugyan azt a kábelt vettem ehhez a géphez is mint az első konfigomhoz, itt nem jelenik meg a G-sync a vezérlőpultban.Valaki tudna esetleg segíteni?
Eleinte integrált videokártyával használtam a gépet, most újratelepítettem az Nvidia driver-ét, tiszta telepítést csináltam. -
tothjozsi96
addikt
válasz tothjozsi96 #115377 üzenetére
Monitor beállításaiban kellett bekapcsolni, ott volt kikapcsolva a Free-Sync!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Múltkor volt szó itt arról hogy van valamilyen panel ami kevésbé károsítja a szemet.
LG 24MP59-G monitorom van, azt érzem hogy nem a legjobb a szememnek, de lehet placebo.Valakinek van tapasztalata/véleménye ilyesmi téren?
-
tothjozsi96
addikt
válasz KAMELOT #115435 üzenetére
Köszi!
Játszok is a géppel, szóval valamennyire fontos lenne a jó válaszidő is. Az az érdekes hogy ugyan ilyen monitorom van otthon szülőknél, ott ablakkal szemben ülök és teljesen máshogy látom ott a monitort és azzal megvagyok elégedve, ezzel viszont nem. Mondjuk nagyon szürkület idő van mostanában, természetes fény is alig van. Nézegettem 27" monitorokat is, főleg LG-t, nem tudom azokban mennyire jó a panel.
Itt ahol most vagyok lakásban ez egy 40m2-es szoba, két ablak van de alig jön be fény, de mondom kint is tök szürke minden.
Nem tudom hogy például egy ilyen monitorban mennyivel jobb panel van, LG 27GL850-B
-
tothjozsi96
addikt
válasz KAMELOT #115438 üzenetére
Nem azzal van a probléma, nem fárasztja a szemem. Inkább zavar az hogy mintha gyengébb lenne a színhelyessége. Például otthoni monitoromon a PH! felülete nem tűnik ennyire sárgásnak, mint ezen a monitoromon. (Ugyanaz a két monitor típusa)
Például érdekes hogy gyárilag 100%-ra van beállítva a monitor fényereje, ezt mindkét monitoron lejjebb állítottam 70%-ra, viszont itt inkább 50-60% között érzem színhelyesnek a PH! felületét. Most arról beszélek amit itt az üzenetváltások között látok.
-
tothjozsi96
addikt
válasz tothjozsi96 #115450 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, hogy az otthoni monitorom sokkal színhelyesebb és ez a második kijelző pedig teljesen más. Az LG honlapjáról letöltöttem az icc profilt, most ez is tökéletes! Elképesztő mennyivel jobb így, mint icc profil nélkül!
Akinek LG24MP59-G monitorja van annak mindenképp tudom ajánlani az LG honlapján található Windows 10 driver néven futó kis csomagot, abból az ICC profilt kell hozzáadni a Windows-hoz, teljesen más az egész így!
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Túl sokat nem játszom, főleg internetezem de valamiért azt érzem hogy kinőttem a 24" 1080p-t. Most egy 24MP59-G monitorom van, pár hónapja van meg de azt érzem hogy internetezéshez is jobb volna egy nagyobb, min. 1440p felbontású. Ha játszom, de tényleg ritkán, akkor COD Cold War, BF V, egy 2070 Super kártyám van, jó volna hogyha 1440p-ben is tudnék játszogatni.
Igazából amit kinéztem az az LG 27GL850-B, nem tudom hogy mekkora előrelépés lenne. Illetve arra a kérdésemre szeretnék elsősorban választ kapni hogy szerintetek méretben/felbontásban érdemes lehet a váltás? A legnagyobb problémám az az hogy ehhez a képátlóhoz ez a felbontás nekem olyan duci, minden olyan túl nagy, talán kicsinek érzem ezt a felbontást, nem tudom. Most vágtam videókat, ott is a csúszkán alig lehetett elférni, ott is azt éreztem hogy mintha a monitor lenne kicsi és nem férne ki jól minden, amit szeretnék. Nem tudom, létezhet hogy kinőttem a felbontást?
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Nagyon gyors kérdés.
27GN800-B “csak” 8 bit-et tud, a 27GL850-B pedig 10-et, mi a különbség? 123k volt a 27GN800, de adtak ajándékba egy Razer fejhallgatót is. Így inkább ezt vettem, mármint 27GN800-at.Rosszabb lesz a 8bit? Van összefüggés a 144Hz-el?
-
tothjozsi96
addikt
válasz MiniXD55 #118076 üzenetére
Én azt gondolom hogyha az adatlapodon található konfigot használod jelenleg, akkor nem igazán van értelme ilyen monitort vásárolnod. Illetve amit linkeltél az egy 27" 1080p monitor, ekkora képátlóhoz már illik egy nagyobb felbontás.
Én pár napja tettem szert egy LG 27GN800-B monitorra, nálam nagy dilemma volt az anyagi vonzata miatt, de az EMAG ad hozzá ajándékba egy fejhallgatót amit sikerült eladnom, -10 ezer forint, ami azt jelenti hogy olyan 115 ezer forintból megvan, ennél olcsóbban ilyen monitort szerintem nem lehet vásárolni. Én úgy gondolom hogy megérte és mégse került 150 ezer forintba mint a hasonló társai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alienware 500hz
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest