Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Mclovin #101724 üzenetére
azt néztem értelmesebb 60hz 24"@1080p 40e körül van, 144hz aoc 60e - és van hajlított va aki azt szereti, és sík ips opció is -, %-osan sok az 50% különbség, de ft-osítva 20e sztem nem sokat oszt szoroz egy pc teljes árában, aki nagy játékos és gyenge a hw, adott játéknál max 60hz-re teszi a monitort ha nagyon nyiknyiköl' fps terén, de biztos lesz olyan játéka ami vígan megy 60-100 közt vagy fentebb is
szerk:
Ringman
sok monitor már tudja - sztem némileg pH@rasztvakítás, fényerőből levesz, tónust átállít melegre, minél melegebb annál kevesebb lesz a kék -
a fehér ledek igazából nem fehérek a háttérvilágításban, hanem kékek, foszforral állítják be a kívánt színhőmérsékletet, és jellemzően hideg fehérre szokták belőni - abból ugye még lehet keverni meleget, fordítva nem igaz -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dargelot
senior tag
válasz Mclovin #101724 üzenetére
Azt állítom amit több külföldi fórumon is olvastam, avagy itt. Nem vagyok tesztelő, de a tudásom szerint:
Gtg azaz a ms a frissítése a monitornak. 60Hz-nél a korlát 1000/60 azaz ~16ms lesz. Ha ennyi idő alatt megvan a gép által az új kép s ha a monitor is tudja akkor tudni fogja a 60Hz-en való folyamatos képfrissítést a monitor. 16ms elég nagy szám, ezt kb a régebbi IPS monitorokon kívül hozza az összes.
144Hz esetében a határérték 1000/144 azaz 6.9ms lesz.
Ez a szám is nagy hisz 1-5ms-al jelenik meg a legtöbb monitor.A bibi csak az, hogy a képfeldolgozáshoz egyéb folyamatok is járnak, s a gtg a szürkéből szürkébe nem a valós érték, hisz ez a leggyorsabb váltás.
Lehet egy 4ms gtg más színből más színbe már 6-7ms alatt csinálja meg, vagy több. [link] Itt meglesheted bármely monitornál a " Response Time" értéket, nem túl biztatóak egyes modelleknél, hiába 144Hz-re vannak hitelesítve.
[link] Itt már régebben pedzegettem ezt a témát, de nem lett belőle nagy kibeszélés.
[link] Synthwave kolléga egy hasznos hozzászólása a témával kapcsolatban.Ezért írtam, ha van rá lehetősége akkor olyat válasszon ami gtg értéke 1-2ms mert akkor értelemszerűen a véletlenszerű színből való másik színbe való váltás is alacsony érték lesz, s a 144Hz-es élmény közelebb lesz.
@gtamate2
Még szerencse, hogy te itt vagy s kijavítod a hibákat amiket vétünk s leírod a helyes infokat.
Amúgy a fórum nem arról szól hogy van 2-3 öreg guru akik mögött van 30+ év tapasztalat, s tévedhetetlenek ezáltal csak ők ajánlhatnak. Itt mindenki írhat kulturáltan a legjobb tudása, véleménye szerint. Írd le, javíts ki, linkeld be, én elolvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest