Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék monitort venni, s a keret 55k alakulna. Kiszemelt kategória 27" és 1-2ms válaszidő, 75Hz, FullHD. Ezzel a kerettel valaki tudna-e ajálani egy monitort avagy ehhez már keretnövelés kell? Árukeresőn már lehet találni 55ezer alatt ilyen monitort csak nem tudom a belépő monitorok megérik-e, vagy még tegyek rá pár ezer forintot.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dargelot
senior tag
válasz silvercat #84653 üzenetére
Nos onnan kell kezdeni, hogy egy gamernek mi számít:
Válaszidő: 1 max 2 ms legyen.
Frissitési ráta, azaz Hz. 75Hz-es monitorok már 60k tól indulnak gamer szériában ezért a keretedbe belefér egy 144Hz-es monitor is ami 90k-tól kezdődik.
Panel típusa: Sajnos itt nagyon nagy felárat kell fizetni, hogy a TN panelt le tudd váltani, tehát itt nincs választási lehetőséged. Ha lentebb adod a Hz-et akkor lehet szétnézni. A TN hátránya a színvisszaadásuk, látószögük és a kontrasztarányuk. Az IPS panel sokkal szebb színekben, de rosszabb a válaszidejűk ami a játéknál nagyon fontos.
AMD FreeSync ha AMD gépe van.
A monitor moztási lehetőségei. Egy belépő modellnél csak a monior dölését fel le lehet állítani, míg egy prémium kategóriásnál a magasságot is lehet illtve a dölésszöget oldalra is.
Csatlakozók: HDMI, akár lehet, hogy kettő is ideális lehet.Ilyen keret melett te döntesz a végén.
Ilyet választva is eléred az a szintet amit egy gémer kérket. Az általad írt Asus kicsitt meghaladja a keretedet, de cserébe tud pár olyan funkciót amik jól jöhetnek (vagy csak a nevűk hangzik jól) Én nem vagyok biztos benne, hogy megéri a +25e Ft
, de majd jönnek a szakik és írnak. -
dargelot
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék venni új monitort, a keret max 75-80e Ft. Két jelőltem lenne, s megkérdezném szerintetek melyiket lenne érdemes választani?
AOC Q3279VWF ->2560 x 1440, 60Hz, AMD FreeSync, 250 cd/m², 5 msGABA GL-3218QB1 ->1920 x 1080, 144Hz, 300 cd/m², 1 ms
Nos gamerként szerintetek érdemes lehete-e a GABA-t választani ekkora méretben annak ellenére, hogy csak FullHD-t tud. Mekkora előnyt jelenthet a 144Hz és az 1ms egy játékban, vagy a jövőre gondolva megérheti a AOC WQHD monitora jóval kisebb képfrissitéssel és válaszidővel?
Előre is köszönöm a válaszokat és véleményeket.
Üdv, GORO -
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Monitor várárlás előtt állok, s két példány között vacillálok.
Mindkettő ugyan az, csak az egyik IPS panellal van felszerelve, míg a másik MVA panellal rendelkezik.Nem túl nagy árkategóriáról beszélünk, mivel az MVA paneles ára 60k körül mozog, így jön a kérdés. Megéri-e plusz 12k-t kiadni az IPS paneles monitorért? Minden specifikációban ugyan az, válaszidőben is. Kontrasztban persze az MVA jobb, hisz abban a VA panel a nyerő. Nem vagyok benne biztos, hogy 20% ráfizetés után érzékelhető lesz hétköznapi használatnál az IPS előnyei. Nem filmezek, főként netezek és egy keveset játszok. Minden tanácsot szívesen fogadok! Előre is köszönöm!
Üdv, dargelot -
dargelot
senior tag
Ez érdekes szemszög. Kíváncsivál tettél. Tudsz valami cikket linkelni ami ezzel foglalkozik. A VA panelnél csak a kontrasztot tudtam előnynek, s a válaszidőt hátránynak amit mára már teljesen kiküszöböltek. A ghosting effektet nem tudom, hogy mennyire van jelen egy modern VA panelnél 5ms válaszidővel. Ezzel szemben az IPS szépen adja vissza a színt, bár TN panel után gondolom a VA is szép lesz.
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Barátom monitor vásárlás előtt áll, s megfogta nagyon a 144Hz őrület. Ki is nézett két monitort, s a segítségeteket szeretném kérni melyik lenne a jobb választás játékra. MSI Optix AG32CQ illetve AOC AG322QC4 a két kiszemelt.
Az MSI előnye, hogy 1ms a válaszideje, míg az AOC-ban ez az érték 4, de az AOC-ban FreeSync2 van.
Az útószámolások illetve a FreeSync megnöveli a válaszidőt, s ebben a FreeSync 2 sokkal jobban teljesít ha jól tudom. Tud a 4ms válaszidővel rendelkező monitor 144hz valósan frissíteni FreeSync 2 mellett vagy marad a régebbi technológiával rendelkező monitor de 1ms válaszidővel?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, dargelot -
dargelot
senior tag
válasz pokers #96928 üzenetére
FreeSync driver gond is lehet. Nálam és havernál is újabb driverekkel nem megy a FreeSync. Lehet a monitor jó, de ha egyszer a driver valamit elront akkor rossz lesz a végfelhasználói élmény. Próbáld meg régebbi driverrel, s ha megy a windmill rendesen akkor próbálgasd a játékot. Ha a windmill demo is mutatja, hogy nem jó a FreeSync akkor alapból nem fogsz jó képet kapni játék közben.
-
dargelot
senior tag
Hali, 144Hz-es monitorokról egyre több jót hallani. Van Magyarországon olyan hely/üzlet/kiállítás/rendezvény ahol meg lehet nézni működés közben ezt a technológiát? Illetve összehasonlítani a 60/75Hz-es monitorokkal?
Szeretném vásárlás előtt megnézni, hogy dob-e annyit az élményen, hogy megérje megvenni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, dargelot -
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Monitor teszteket olvasok, s itt is írta már koxx fórumtárs, hogy VA, IPS válaszideje nem lehet 1-2, jó esetben 7-10. Másik topikban kifejtették, hogy ez a random színről random színre szól ami kb 100x fontosabb mint szürkéből szürkébe. Ezt az oldalt javasolták, miszerint részletes a teszt.
A kérdésem az, hogy lévén nem túl jó a szakmai angolom, melyik adat ezen az oldalon a random színből random színbe való érték? -
dargelot
senior tag
válasz bobby45 #97467 üzenetére
IPS 144Hz? Ez a kettő már magában nem ellentmondás? Én is monitor vásárlás előtt állok, de ahogy egyre többet olvasok arra jutok, hogy csak TN jó 144Hz-re mert csak azzal lesz meg a 6,9ms alatti random színbe random színbe való válaszidő.
Javítsatok ki ha tévedek, de ha jól értelmezem a teszteket és az adatokat akkor:
1000/144=~6,9
hiába 1ms a gtg, ha a random színbe random színbe való válaszidő 10+, de legjobb esetben is 7+
erre még rájön egy kevés input lag, s a 10ms válaszidő garantált. Így a monitor soha az életben nem fog tudni 144szer frissíteni, csak jó esetben is csak 100szor.Példának okáért kinéztem ezt a monitort. 1ms, de király jó lesz játékra, 144hz.
Na most teszt oldal azt írja, hogy:
80% Response Time: 4.5 ms
100% Response Time: 11.3 ms
Input lag: Black Frame Insertion (BFI): 6.4 msHa a "100% Response Time" veszem alapul akkor soha nem lesz meg a 144szeres képfrissítés.
Hol hibádzik a levezetésem? Lehetséges VA és IPS-es 144Hz-et elérni, vagy csak reklámfogás? -
dargelot
senior tag
válasz RoliHero #101507 üzenetére
Ahogy utána olvastam a garanciáztatásához vissza kell küldeni, a magyar s európai márkaszerviz nem jön szóba. Már ha a banggood-on rendelné meg az ember. Mi Store-ban nincs benne a monitor, lévén nem európai piacra dobják ki.
Ha nem félsz a pixelhibától akkor nagyon jó vételnek néz ki. -
dargelot
senior tag
válasz Chaser #101547 üzenetére
[link] E cikk jól leírja, hogy mire is való a nagyobb Hz frissítés, s kinek éri meg.
Ha van a monitorban FreeSync avagy G-Sync akkor a támogatott alsó határig lemehet az fps. Összehangolja a frissítést és megjelenítést.OFF
Helyedben az 5700-al szemeznék mert kell a 144Hz mellé az erősebb VGA s a FreeSync által nagyobb választást add a monitorok között.
Amúgy meg 1660 Super még meg sem jelent, 1660Ti van csak jelenleg, s a Super kártyákat ismerve bőven drága lesz a kezdő ára.
Igaz, hogy 1660-al a FreeSync működik, de a hivatalosan támogatott lista eléggé szűkös jelenleg. -
dargelot
senior tag
Őszintén szólva egyiket sem választanám, mindenben jók, de egy dologba belekötnék. A 4ms válaszidőbe. (Am kritériumokban nem írtad a 144Hz-et, gondolom annak is ott a helye)
Többen pedzegették ezt a témát a fórumban a napokban tehát itt egy kis leírás:
Ha 60Hz-en dolgozik a monitorod akkor 1000/60 azaz 16ms ideje van frissíteni. A mai monitorok 1-5ms között szoktak lenni, ezért a 60Hz-eseknél ez az érték nem fontos.
Azonban a 144Hz-es típusoknál 1000/144 azaz 6,9ms idő jut csak erre.
Most mondhatnánk, hogy az jó, hisz akkor még a 4ms-os monitor is elegendő erre. Itt jön a bibi, hogy a képfeldolgozás s egyéb folyamatok mint a FreeSync vagy GSync még rátesz egy kicsit-kicsit a értékre, tehát 144Hz mellé én 1 avagy 2ms válaszidős monitort ajánlanék csak.@Kzoli90
Ajánlott méretek:
24"-is FullHD
27"-34" WQHD
32"+ UHD32" el lehet gondolkozni a 4k-n, de személy szerint én ott jól elvoltam a WQHD-vel is. Illetve érdemes arra is figyelni, hogy a 4k alá olyan vas kell hogy csuhaj. Az általad leírt 1080Ti mai napig egyik legerősebb kártya, de pl 4k 144Hz játékhoz kevés. Mint minden másik. [link] Itt olvashatod, hogy még az erősebb kártyák is elhasalnak pl multi lövöldében, mert az átlag fps meg a csatajeleneti fps (ami a fontos, nem a futás közbeni fps) nem ugyan az.
-
dargelot
senior tag
válasz Tommy-1998 #101587 üzenetére
Nem kell ahhoz e-sportolónak lenni, hogy a 144Hz-et kihasználja valaki.
Én csak azt írom, hogy 4ms válaszidős monitorral nem fogja tudni a 144 képfrissítés / másodpercet lealkotni. Ahhoz jobb ms kell. Elvégre azért veszi meg valaki a 144Hz-eset hogy ki is használja. Ha meg legyint rá akkor elég a 60Hz-es is nemde? -
dargelot
senior tag
válasz kiskami #101593 üzenetére
100k+ egy 22"-os monitorért otthoni játékra? Felbontás nem fontos, s nem kell "csúcseszköz"?
Jelzésül mondom, hogy 60k egy közepesen jó AOC, 32" WQHD felbontással, IPS panellel, FreeSync-el.
Ha otthoni játszogatásra veszed akkor a leírt monitorért 100k merőben túlzó keret.@Csápájev
Ilyen monitorom volt, bátyámnak most is ilyen van. IPS verziója 60K+ itt újban hardveraprón. Játékra és netezésre is jó. Van gyermeteg hibája, ghosting a VA panel végett, illetve óriási fényereje van a méretétől fakadóan, tehát este kiégeti a szemed ha nem állítod be jól, ettől függetlenül ár/érték arányban messze egyik legjobb választás.
Pixel hiba mindig előfordulhat, főleg alsóbb kategóriás monitoroknál, de ha leteszteled 3 napon belül s küldenek jót, akkor nem lehet ok a panaszra.[ Szerkesztve ]
-
dargelot
senior tag
válasz Kzoli90 #101663 üzenetére
A 75Hz sokszor csalóka, mert a Sync nem mindig 75Hz támogatott a monitoron. Pl a linkelt AOC 75Hz-es, de ha be van kapcsolva a FreeSync akkor csak 60Hz a max amit tud. Ennek nézz utána. Másik kérdés, hogy milyen játékokra lenne? E-sport címek vagy csak lazulás multiban s single-ben?
A méretet te tudod, hogy mi kell. Nekem kb 7-8 évig volt 24" monitorom, majd tavaly váltottam 32"-re. Nem mennék vissza, s a 27" monitort sem választanám, hisz a 32"-ossal egy árban van.
-
dargelot
senior tag
válasz MZsoltee #101665 üzenetére
D8 IPS panellal van, a sima VA panel. Itthon VA paneles van ebből a típusból. Mindenben jó amire kell, szerintem ebben az ársávban nagyon jó monitor.
Anno amikor vettem megkérdeztem itt PH!-n, s valaki az IPS-re esküdött, valaki a VA-ra.
Személye válogatja.
Veszek ebből a monitorból majd jövőre még egyet úgy néz ki, akkor talán az IPS-nek adok esélyt. Most a VA panelesnél érezhető a ghosting bőngészésnél.
Remélem az IPS glowing-ja nem lesz annyira szembetűnő. -
dargelot
senior tag
válasz millerur #101672 üzenetére
240Hz akkor lenne jó deal ha ki is tudod használni. A kérdés megint az, hogy milyen játékokkal játszol milyen szinten. Ha Bf5 multizol akkor felesleges a 240hz-es monitor. Azonban ha CSGO-t profi szinten űződ akkor jó vétel lehet. Szvsz 144Hz-nél átlag felhasználónak több nemigen kell, lévén a legtöbb játékban a géped úgysem tudja kitermelni a 240Fps-t, másik pedig az, hogy te ebből előnyt láss, ahhoz magas szinten kell űzni a játékot.
Ha nem vagy profi e-sportoló a helyedben elgondolkoznék egy Samsung C27JG50QQU, ami már WQHD-ban tud 144-hz-et, igaz csak 4ms-al, de sokkal időtállóbb s nagyobb élményt nyújt.
Azonban ha e-sportoló vagy akkor marad a 240Hz-es monitor TN panellal ami kb csak játékra célszerű.@junior11
24"-ig ajánlott a FullHD. 27"-nál már beesik a ppi kis szintre ami már látható. -
dargelot
senior tag
válasz mucsácsó #101677 üzenetére
A Dell-t már csak azért sem ajánlanám mert TN paneles.
Az Acer pedig 20k-val kerül többe mint a AOC. El kell gondolkozni, hogy megér-e számodra annyi plusz költséget.
A 2060 Super ultrán a mai modern játékokban nem biztos, hogy tudja hozni a 144 fps-t. Ha nincs még meg a konfig akkor az a 20k-t amit nyersz a monitoron inkább VGA-ra költeném. Pl 5700XT custom az kb egy lépcsővel van a 2060 Super felett árban és erőben is. -
dargelot
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #101684 üzenetére
[link] Itt elég jól le tudod szűkíteni a keresést, nézz szét.
A felbontás amit írtál 34"-hoz az már ultra wide, azaz 21:9.
Érdemes lehet a 16:9 32" monitort is belevenni a számításba, ott nagyobb felület van mint a 34" 21:9 monitornál kb 70cm2-el.
Ha professzionális munkára kell, akkor viszont a 27" WQHD ppi-je a legnagyobb. -
dargelot
senior tag
válasz ftamas0201 #101685 üzenetére
Ez tőled függ. Van aki CSGO championshipen 20 cm-ről nézi a 27" monitort. Nekem kb 80cm-en volt a 32" monitor.
Amit viszont figyelembe kell venni, hogy ilyen nagy váltásnál a 32" fényereje óriási. Ha érzékeny vagy rá akkor nagyon erős lehet az esti órákban mert csak úgy tódul az arcodba a fény relatív közelről.
Ennek ellenére a 32" választanám, mert más téren nagyobb kényelmet, komfortod ad. Pl filmezés, videózás, kalandjátékok. -
dargelot
senior tag
válasz 3psilon #101689 üzenetére
Leírtak alapján teljesen felesleges neked a 144Hz. [link] Itt elolvashatod kinek való. Dióhéjban annak aki e-sport címekkel játszik rendszeresen, kiélezett játékmenet, illetve van hozzá erős hardver.
A 1060 nem mai darab, s pár címen kívül a 144fps nagyon messze van neki.
A backlight bleed gyakori IPS hiba, akárcsak a ghosting a VA-nál. Nekem VA volt, és böngészésnél eléggé szembetűnő volt a szellemkép. Ellenben játéknál nem. Neked kell dönteni melyiket preferálod. Nincs ajánlott panel. VA és IPS mindkettő jó és rossz is. IPS színhűsége jobb. Ha neked ez fontos válaszd azt.@ftamas0201
150K keret már elég bő hogy lehessen válogatni. Az MSI megbízható márka, de ha típus tapasztalatról kérdezel akkor lehet érdemes utána nézni Reddit-en. Nem biztos hogy akinek ilyenje van betoppan ide pár órán belül hogy leírja a tapasztalatát. -
dargelot
senior tag
válasz Baky1987 #101695 üzenetére
Alapból hagynám. Méregdrága és a 144Hz mellé 4ms frissítés ami alapból üti. Ez a keret eget verően magas ár ahhoz képest amire akarod használni. Értem én hogy Ferrarival is el lehet menni tejért kenyérért, de na....
Először is miért szeretnél 144Hz-et amikor az általad sorolt játékoknál nem ad előnyt. Szemernyit sem. [link] Itt elolvashatod kinek s mire való a 144Hz.
Második pont, 144Hz mellé 1-2ms való. 4ms túl sok, nem fogja tudni a 144 frissítést kitolni magából másodpercenként.
Helyedben mérsékeltebb áron keresnék monitort s a maradék pénzből a VGA-t fejleszteném.
150k-ért már elég jó WQHD 27" IPS monitorokat kapni, nem kell a csili vili ROG, Predator és társai gémer szériás monitor az élvezhető játékhoz, főleg nem az említett játékokban. -
dargelot
senior tag
válasz Chaser #101698 üzenetére
Kinek mi, de azt nem szabad elfelejteni, hogy ki veszi hasznát s kinek való. Lehet, hogy 144Hz-esn folyamatosabb a kép, de ha nem veszi hasznát és erős hardver sincs mellé akkor minek?
OFF
Azt azért elolvasnám, hogy fimet nézni rajta miért jobb amikor magába a videó fájlba bele van kódolva a képkocka sebesség.
Egyébként párszor már néztem 60fps filmet és rájöttem, soha többet. Szörnyű... -
dargelot
senior tag
válasz Chaser #101700 üzenetére
Én elolvasnám, ritkán látni olyan cikket ahol nem a játék oldalról közelítik meg a 144Hz-et.
Ha lenne olyan gamer kávézó vagy bolt ahol górcső alá lehetne venni biztos sokan élnének a lehetőséggel. Egyébként tudtok ilyenről? Régebben megkérdeztem, nagy nagyon jött válasz, hogy lenne ilyen.[ Szerkesztve ]
-
dargelot
senior tag
válasz Beckett #101702 üzenetére
Méretekben mi az elképzelés? Mert 150k-ban lehet belépő 34" is avagy méregdrága 24" is.
144Hz fontos avagy nem?
Fontos hogy az Nvidiás Freesync listában benne legyen a monitor vagy nem?
IPS és IPS között is van különbség. Vannak olyan munkára való IPS-ek amik szín hűsége remek, de játékra egyáltalán nem ajánlottak. Ilyen kell vagy általános felhasználású monitor? -
dargelot
senior tag
válasz Beckett #101707 üzenetére
Ugye a FreeSync működik Nvidia alatt is, most már. Ámde nem minden monitor megy zökkenőmentesen Nvidia kártyával.E végett az Nvidia elkezdte hitelesíteni a monitorokat, hogy melyek azok amik biztos 100% hogy mennek majd a kártyáikkal, noha azok FreeSync-re lettek tervezve.
E lista elég szűk még. Lehet, hogy veszel egy monitort ami FreeSync-es s nincs benne a listában, de menni fog gond nélkül. Ámde az is lehet hogy nem fog együttműködni a kártyával vagy anomáliákat generál.Legtöbbször nem szokott gond lenni, de mindig ott lesz a vásárlás előtt a DE, ha nincs benne a listában. Ha csak 10% hogy rossz lesz a párosítás akkor már rizikós, de te döntesz hogy félsz-e ettől s csak listás monitor érdekel, vagy nem gond.
-
dargelot
senior tag
válasz Beckett #101709 üzenetére
Gond az, hogy a listások eléggé drágák, lévén az Nvidia egyenlőre a drága ársávban lévő monitorokat hitelesíti. [link]
Íme a lista, s a G-SYNC Compatible monitorokat nézd. Itt az IPS, mind WQHD-s, min 27" monitorok mind a kereted felett vannak.
(Érdemes lett volna VGA újítás előtt ez átnézni, avagy a pirosak kártyáját venni, pl 5700-at)
Nem listás monitor rengeteg van, 100k alatt is, ami a paramétereidnek megfelel.
Nézz ki párat ami tetszik, s azokkal gyere vissza. Megírjuk azokból melyik lehet jó választás.@polarmaci
4ms sok. Ha van lehetősége akkor 1-2ms-at kell vennie az embernek, hisz a 4ms-al nem fog tudni 144hz alkotni a monitor, főleg ha bekapcsolja a Sync-et.@Chaser
Azzal nem vitatkozok, hogy "fluid" azaz magyarosan folyékonyabb lesz a gépezés, de nem értek azzal egyet, hogy 144hz nélkül rossz a gépezés, avagy már nem is kell 60hz. Akinek a gépe nem tudja, nem játszik olyan címekkel vagy nem olyan szinten annak tök felesleges kiadni plusz tízezreket szerintem erre a tulajdonságra. Bár ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
dargelot
senior tag
válasz Mclovin #101724 üzenetére
Azt állítom amit több külföldi fórumon is olvastam, avagy itt. Nem vagyok tesztelő, de a tudásom szerint:
Gtg azaz a ms a frissítése a monitornak. 60Hz-nél a korlát 1000/60 azaz ~16ms lesz. Ha ennyi idő alatt megvan a gép által az új kép s ha a monitor is tudja akkor tudni fogja a 60Hz-en való folyamatos képfrissítést a monitor. 16ms elég nagy szám, ezt kb a régebbi IPS monitorokon kívül hozza az összes.
144Hz esetében a határérték 1000/144 azaz 6.9ms lesz.
Ez a szám is nagy hisz 1-5ms-al jelenik meg a legtöbb monitor.A bibi csak az, hogy a képfeldolgozáshoz egyéb folyamatok is járnak, s a gtg a szürkéből szürkébe nem a valós érték, hisz ez a leggyorsabb váltás.
Lehet egy 4ms gtg más színből más színbe már 6-7ms alatt csinálja meg, vagy több. [link] Itt meglesheted bármely monitornál a " Response Time" értéket, nem túl biztatóak egyes modelleknél, hiába 144Hz-re vannak hitelesítve.
[link] Itt már régebben pedzegettem ezt a témát, de nem lett belőle nagy kibeszélés.
[link] Synthwave kolléga egy hasznos hozzászólása a témával kapcsolatban.Ezért írtam, ha van rá lehetősége akkor olyat válasszon ami gtg értéke 1-2ms mert akkor értelemszerűen a véletlenszerű színből való másik színbe való váltás is alacsony érték lesz, s a 144Hz-es élmény közelebb lesz.
@gtamate2
Még szerencse, hogy te itt vagy s kijavítod a hibákat amiket vétünk s leírod a helyes infokat.
Amúgy a fórum nem arról szól hogy van 2-3 öreg guru akik mögött van 30+ év tapasztalat, s tévedhetetlenek ezáltal csak ők ajánlhatnak. Itt mindenki írhat kulturáltan a legjobb tudása, véleménye szerint. Írd le, javíts ki, linkeld be, én elolvasom. -
dargelot
senior tag
válasz gtamate2 #101756 üzenetére
Ha a Sync-et bekapcsolja az ember akkor az nem csak a gépben ad plusz folyamatokat, hanem a monitorban is, nemde?
Épp ezért okoz plusz input laggot, e végett a frissítésre szánt idő megnő, így nem fogja tudni 6-7ms alatt megjeleníteni az új képet.
Ergo 144hz-es monitoron, 144fps mellett nem lesz meg a 144/másodperc frissítés.
Ezt a logikai menetet próbáltam levezetni. -
dargelot
senior tag
válasz PiszokAlfréd #101796 üzenetére
Aham, s lévén a gtg csak a szürkéből szürke, a valós színből valós színbe még nagyobb ms.
De az input lag-ot eddig félreértelmeztem, eddig úgy képzeltem, hogy g-sync-nél a beépített elektronika ugyan úgy növeli ezt a ms értéket ha működik, de ezek szerint csak a kattintás -> megjelenítés késleltetést növeli. -
dargelot
senior tag
Sziasztok,
Új monitor vétele előtt állok, s egy AOC Q3279VWFD8-at néztem ki magamnak. Remeknek is néz ki, de egy dologban kétségeim vannak. Mégpedig a FreeSync tartománnyal. A hivatalos honlapja ezt írja:
"Scanning Frequency: VGA/DVI: 30 -99kHz (H) HDMI/DP : 30 -114kHz (H) VGA/DVI : 50 -76 Hz (V) HDMI/DP : 48 -76 Hz (V)"
Illetve a AMD honlapja ezt írja: "RANGE: 48-75 via DisplayPort 48-75 via HDMI"
Ez mind szép és jó, de azért vagyok ezek ellenére is szkeptikus, mert az AOC Q3279VWF-ra is ezeket írják az említett honlapok, miközben a PH! tesztben ez áll: "Az AOC megerősítette, hogy a kijelző 48-60 Hz-es tartományban támogatja a FreeSync technológiát."
Mivel a két típus szinte ugyan az, csak a panel típusa (IPS illetve MVA) a különbség, félek, hogy a FreeSync tartomány is megegyezik. Van-e mitől tartanom, vagy 100%, hogy a 75Hz-et ki tudom használni FreeSync alatt?(Bátyámnak az említett AOC Q3279VWF monitora van, de nem játszik rajta, AMD meg lusta kiadni egy FreeSync ellenőrző progit, hogy letesztelhessük hogy működik-e a FreeSync. A Windmill demo sosem működött jól.)
-
dargelot
senior tag
Ha már monitor és FreeSync, kérdezném, hogy van-e valami hivatalos software amivel le lehet ellenőrizni, hogy a FreeSync működik?
Sajna monitor saját menüje nem méri az aktuális Hz-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest