Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
gt350
csendes tag
válasz vzsryl #32298 üzenetére
Sziasztók!
segítségeteket szeretném kérni mert az utóbbi pár évben kiestem a hardver világában és ti egésztbiztos jobban képbe vagytok ,mint amit én olvastam az elmúlt 1-2 hétben.
Nos amie szeretném a gépet:
munka: Photoshop
aztán ezen fellül nagyon ritkán ha jön ki valami újjáték játszani vele pár órát esetleg.
amúgy filmezés, netezés, zene halgatás de hát a photoshop miatt kel az új gép mert ez már nem bírja, ha egyszer 20 képen dolgozom.igények: közepes c2d vagy belépő c2q tuningolni semmiképp semennyit.
4GB ram jól jönne. ebből se kell tuning ram, nem lesz tuningolva.
sok háttértár 1TB
alaplapból közön nincs hozzá hogy a 15e ftos és 30e Ftos közt mi a különbség sajnos.
VGA: közepes nem kell hiperszuper ritkán játszanék rajta nem gáz, hogy ha nem full fullon fut a játék.Nagyjából ilyesmiről lenne szó. remélem sikerült megkörvonalaznom a dolgokat és még inkább remélem, hogy tudtok nekem valami konfigot összeálíltani.
régi házam igazából jó akkor se volt olcsó meg ahogy néztem mostse kapok 20e ftért jobbat.
DVD írom szintén oké minden más kell amúgythx ph members
-
tipuka
addikt
válasz Miller12 #32299 üzenetére
Elhiszem, sok ember sok jó és sok rossz tapasztalata van sok mindenben
nekem is volt 3 évig pont 2.4-es intel procim
de most jobb ár/érték ajánlatokkal bír mint az intel így azért ajánlja sok mindenki
hidd el megéri kipróbálni, én is féltem tőle de kellemesen csalódtam benne -
őstag
válasz Miller12 #32300 üzenetére
Nem lesz lassabb a VGA.
Nekem meg ugyan ez van az Athlon XP 1600+-szal. Amint lesz elég pénzem tolom is el a mostani E2180-at, mert valahogy nem jött be. Nem rossz, amikor vettem, nagyon jó vétel volt, de mostanra már nem elég. Nem volt annyira időtálló, mint anno az Athlon. És nem is annyira stabil.
Icewolf || kósza ||
-
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
.::: Intel i7 :::.
Gigabyte GA-EX58-UD3R - 35K
Intel Core i7 920 BOX - 48K
Cooler-Master Hyper 212 Plus - 6K
OCZ Gold 3x2GB 1600MHz CL8 TriKiT - 22K
PowerColor HD4890 1GB DDR5 - 42K.::: Összesen: 153K
Ez így korrekt?
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
vzsryl
nagyúr
válasz PH-User #32305 üzenetére
Szia!
Ennyi pénzért nagyon jó vételnek számítanak ezek az alkatrészek, tehát korrekt. A hűtő kisebb feszemeléses tuninghoz jó, de durvábbat ne tervezz vele, mert ahhot már legalább egy Scythe Mugen 2 kellene.
(#32304) mave13: Vinyóból jobb vétel a Hitachi Deskstar 7K1000.B, mivel gyors, halk, nagyon megbízható (24/7) és olcsóbb az összes 1TB-os vinyónál.
(#32308) TcK-BOY* : A Gigabyte oldalán az áll, hogy mehet bele előre egy 12cm-es venti, ami jól jön a jó szellőzéshez és a merevlemezek normális hőmérsékleten tartásához még folytonos igénybevétel esetén is.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Átalakulóban a konfigom,így szeretném leírni,hogy most hol tartok,mit szeretnék.
A véleményeteket várom,hogy hol kéne változtatni,stb,mivel még csak fejben van ez a konfig meg.
DFI LANParty UT P35-T2R
Intel E5200
CM Hyper 212Plus
2×2Gb Kingmax TinyBGA DDR2 800MHz
Sapphire HD4830 512Mb HDMI
CM Elite 335+ két valamilyen venti
FSP 400PNFSzóval jó így vagy változtassak valamin?
TcK-BOY*:Az említett összes házba lehet előre-hátra berakni egy-egy 12-es ventit.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
heromark
csendes tag
Sziasztok!ezt a gép konfigurációt néztem ki. játékra, és HD minőségű filmek lejátszására használnám. Sajnos nem értek a számítógépekhez túlságosan, ezért kérdezlek titeket hogy mi a véleményetek róla:
PC NVIDIA/ LIGHT GAMER ATHLON 64 X2 DUAL CORE 7750+ AM2 + 19"/48CM LCD monitor.
4096 MB DDR2 800MHZ
500GB SATA II HDD
20X dual layer DVD író
NVIDIA GFORCE 9400 1024MB DVI/HDMI Video , 7,1 / 5,1 HD audió
10/100 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB
Fekete ATX kivitel.
ASUS /ASUS VW193 19"/48CM Fekete-ezüst LCD Monitor52 az 1-ben beépített kártyaolvasó
1 év garancia.Az ára : 105 000 HuF
Légyszíves írjátok le, hogy szerintetek megéri-e, valamint hogy ár/érték arányban megfelelő-e. Előre is köszönöm a segítségeket:
Márk
-
woolwich
tag
A kapott tanácsok alapján jelenleg így nézne ki a gépem:
alaplap: Gigabyte MA770-UD3 (sAM2/AM2+)
processzor: AMD Phenom II X3 720 Black Edition CPU (sAM3) BOX
VGA: Sapphire Radeon HD4870 1GB GDDR5 (PCX) Vapor-X
RAM: Kingmax 2GB DDR2 800MHz 2 db
winchester: Western Digital Serial-ATA II 500GB (16MB cache)
Ház: CoolerMaster Elite 341 Black m-ATX torony
tápegység: FSP 400W ATX/EATX , 12cm (ATX-400PNF) OEM
DVD író: LG DVD+/-RW/CD-RW, fekete, OEM (GH22NP20)
(+Adott a régi Samsung 793DF monitorom.)
Összesen:~ 150K ennyi a felső határ, ebből szeretném kihozni a maxot.
Vélemény? Mi nem jó esetleg, vagy mit éri meg még változtatni?
Főleg játékra kellene. Az is jó lenne ha fejleszthető lenne és a későbbiekben nem kellene még 1x ennyi pénzt kiadnom. Emiatt jobb lenne az AM3-as konfig, viszont nem tudom, hogy abból mi jönne ki ennyiért?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz heromark #32313 üzenetére
Szia!
Ez így rossz összeállítás. A két legfontosabb alkatrészt nem is írtad, a tápot és az alaplapot. Amúgy a proci nem túl ár/érték arányban. A VGA teljesen alkalmatlan játékra, és parasztvakítás az 1GB VRAM rajta. Az Asus monitorok nagy része rossz ár/érték-ben, de erről inkább itt érdeklődj: Milyen 19''-os TFT-t?
A kereted 105k? Honnan vennéd az alkatrészeket? Szóba jöhet webshop is? Úgy olcsóbban jönnél ki.(#32316) woolwich: A 17"-os monitorodhoz elég egy HD4730-as is, továbbá nemsokára megjelennek a DX11-es kártyák, ami miatt valszeg lemegy a DX10-1-esek árai, és így nagyot lehet bukni egy 45k-s VGA-n.
A 400PNF-en kevés a csatlakozó, pl nincs 6pines VGA csatlakozó se, így rögtön 4db molex-et kéne felhasználj arra, hogy a HD4870-est vagy HD4730-ast etesd. Ha HD4850-est vennél, akkor annak csak 1db 6pines csatlakozó kell, tehát 2db molex kábellel megoldható a dolog (én is így használom a 400PNF-et a HD4850-el).
VGA-ból inkább HIS HD4850 ICEQ-t javaslok. Tápból pedig Gigabyte SuperB460W-ot vagy FSP Everest 400W-ot.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz woolwich #32316 üzenetére
MicroATX házba a teljes méretü ATX alaplap nem fog beleférni!
Meg ennyi erövel ha ragaszkodsz a MATX házhoz, akkor AsRock A780GMH/128M lapot nézz, ez befér abba a házba, és ebben a lapban kis szerencsével be tudod kapcsolni az X3 720 letiltott negyedik magját..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
woolwich
tag
válasz vzsryl #32317 üzenetére
"valszeg lemegy a DX10-1-esek árai"
vzsryl, ez mikorra várható kb? Mert annyira végülis nem lenne sűrgős új gépet vennem, pár hónapot kibírok még, ha utána olcsóbbak lesznek a cuccok! Meg aztán ha ennyire gyenge a monitorom akkor pár hónap múlva arra is lenne már talán pénzem.
A tápot azért gondoltam, hogy ezt veszem, mert Ti FSP Everestet javasoltatok (tudom, hogy ez nem az), így azt is kerestem, de ahol venném esetleg a gépet, ott nem találtam sem ezt a fajtát sem a Gigabyte-ot! Így azt gondoltam, hogy FSP, FSP, biztos jó ez is... Hát úgy látszik nem. Igazából fogalmam sincs mit jelent a pin vagy a molex fogalma. Sajnos nem vagyok otthon a témában, ezért is kérdezek meg inkább mindent.#32320 elfelejtette: Itt is csak ismételni tudom magam, nem értek hozzá. :S Nem tudtam, hogy mi fér ebbe a házba és mi nem.
Mindkettőtöknek köszönöm a felvilágosítást és a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz woolwich #32321 üzenetére
Kb. 1 hónapon belül várható az árcsökkenés, remélhetőleg.
Az FSP 400PNF az eddig legtöbbet bizonyított tápegységek egyike. Nagyon túl van biztosítva, és az ára is jó, de mivel már régi konstrukció, ezért csatlakozókkal nincs túl jól ellátva.
Nekem a HD4850-esem dobozában volt egy ilyen átalakító: [link]
A fehér a molex, a fekete a 6pines PCIE csatlakozó. Ilyen fehér molex-ekből a régi 400PNF-en 4db volt, de pl az enyémen már 5db van, amiből kettőbe beledugtam az átalakító molex ágait, és a 6pin-est dugtam a kártyába, hogy az rendesen kapjon áramellátást.
Be tudnád linkelni az üzlet árlistáját, ahol vásárolni szeretnél? Akkor tudunk igazán érdemben segíteni.
ATX-es házba belemegy minden lap. Inkább olyat vegyél, mivel azok tágasabbak és jobban szellőznek, pl Cooler Master 331 vagy Gigabyte GZ-X1-X5-ig.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
woolwich
tag
válasz vzsryl #32322 üzenetére
Kösz az infókat!
Igazából még azt sem tudom pontosan, hogy hol is venném illetve rakatnám össze a gépet, de az utóbbi konfigot itt néztem: [link]
Végülis Pest sem lenne messze nekem, úgyhogy ha muszáj lenne akkor ott is tudnék vásárolni.
Viszont ha ilyen rövid időn belül várható az árcsökkenés akkor lehet, hogy várok még vele![ Szerkesztve ]
-
udi24
tag
sziasztok !
kéne a segitség
egy optimális gép kén játékra és video szerkesztésre
AMD-ben gondolkodom mivel az olcsobb mint az intel...
100e a keret
vga
proci
alaplap
ram
sdd(16gb)22" monitorom van (nem full hd)
válaszokat előre is köszönöm
Üdv: udi24
-
őstag
Üdv!
AsRock 770DE+ 14k
Athlon II 240 16k
Geil BlackDragon 4096MB 800 CL4 16k
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 41k 1680*1050-re már ez illik. Vagy, most egy 4730 kompromisszumokkal, és jövőre egy HD58x0
SSD: 20k környéke. Minek?Procit feltéped 3.x Ghz-re, és kész egy remek gép. Én az SSD-t szmély szerint hanyagolnám, és akkor még kijön egy Phenom II 710 is, vagy akár 720BE.
Milyen tápod van?[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
vzsryl
nagyúr
válasz woolwich #32324 üzenetére
Az ipon és pcx olcsóbbak és megbízhatóak. Ha majd sor kerül a vásárlásra, akkor szólj, és összedobunk neked egy ár/érték bajnok gépet.
(#32327) mave13: Kb. 1 hónapja írtam, hogy pár hónapja még HD4850-et ajánlottunk 1680x1050-es felbontásra, és azóta nem jelent meg egy nagyobb gépigényű játék sem, hogy már HD4870-et kelljen ajánlani. Te akkor azt mondtad, hogy talán a Wolfenstein bezavarhat a dolognak. Nekem 1680x1050-en minden maximumra állítva stabil 60fps-t tol az 512MB-os HD4850-el, tehát ez a dolog is kihúzva. ezek után még mindig az a véleményed, hogy 1GB-os HD4870-re van szükség 1680x1050-re?
(#32326) udi24: Szia!
Mave13 kolléga összeállítása jó, de sztem prociból inkább Phenom II 710 legyen, mivel a legtöbb videóvágó program 2-nél több szálon fut, tehát a 3 magos procival gyorsabban menne a dolog. A 22"-os monitorhoz meg elég a HD4850-es is. Esetleg abból vehetnél egy 1GB-os változatott, mivel néhány játékban hoz némi plusz fps-t a nagyobb VRAM.
-
laci984
csendes tag
Sziasztok!
Sok-sok év után most szeretnék végre egy komplett gépet venni, és olvastam, hogy itt elég segítőkész tagok vannak.Három fontosabb hardwerben nem tudok dönteni, két boltos, és egy infós haver is mást mond, én meg nem igazodok ki a neten lévő infós adatokból.
Alaplap: egyik javaslat asus p5q, vagy p5q-e, a másik javaslat gigabyte ep45-ud3lr.
Az utóbbinál a betük (lr végképp nem tudom mit jelent). Ez alapján max 30 ezret szánnék alaplapra és ezek bele is férnek a keretbe. Ha az segít e8400-as procit választottam ki, ddr2-es ram-ot szeretnék, és főleg játékra szánnám a gépet, de azért egy normál költségkeretem van csak rá, így a 30k-t nem lépném túl az alaplapnál. Másik talán hasznos infó, hogy szeretném, ha 4 évig minden működne rajta, utána proci, ram, videokártya cserével újra használható lenne még 4 évig, így az alaplapnak ki kellene bírnia 8 évet. Bár már hallottam, hogy ez hiú ábránd lesz csak.
Mit javasoltok, melyik a jobb, miben különböznek ezek az alaplapok, van-e még olyan amit számításba kéne venni (a sima ud3r az miben más mint az ud3lr)?A második komoly téma a videokártya:
Eddigi javaslatok zotac geforce 9600 gt 1 Gb (20k)
ati 4850 1 gb (30k)-ezekből elég sok fajta van,
ati4850 toxic 512 mb (30k)
Itt is a max limitem 30 ezer lenne. Én úgy gondolkodok, hogy 2-3 év és a játékok 1 Gb-ot fognak igényelni, és hiába van a legjobb (toxic-os) videokártyám, ha 512 mb-os, akkor úgyse fognak működni rajta 2-3 év múlva a legújabb programok. Ezért inkább hajlok egy gyengébb, de 1 Gb-osra.
Mi a véleményetek, melyik lenne a jó választás, más megoldások is szóba kerüljenek-e?Táp: itt egyik azt mondta mindenképp király kategóriát érdemes venni (Enermax 650W-os, 30 ezerért), másik, hogy ő tápra nem áldozna, harmadik szintén ezt mondta és chieftec 450W-ost ajánlott (14k, egy 650W-os 22k). Amit szeretnék, hogy kb 8 éven belül legalább a tápot, házat, hdd-t, alaplapot ne kelljen benne cserélni, ezért a cél az lenne, hogy 8 évig működjön, és elég forrást adjon egy nagyobb videokártyának, ramnak, procinak is ha cserélni kell azokat 4-5 év múlva.
Remélem tudtok segíteni, és mindenkinek előre is köszönöm a segítségét!
Laci -
gabo89
senior tag
válasz laci984 #32329 üzenetére
Szia!
Nos, ha olyan sokáig tervezed a gépedet, akkor intelt nem szabad venni, mert egy hónap múlva jön az új generációja. Azt javaslom, hogy várj még a gépvásárlással még egy kicsit, új hardverek lesznek (intel core i5, directx 11 videókártyák), és az árak is változni fognak. Ha most szeretnéd venni, akkor amd-t lenne érdemes venni, írd le mennyi a kereted, és mely hardverekre van szükséged.[ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
laci984
csendes tag
válasz gabo89 #32330 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget a keret kb 190 ezer, de ebben kell sajnos monitor, billentyű, egér, hangszoró is, ami azt jelenti, hogy gépre csak kb. 160 ezer marad.
Igazából félig ajándék-félig saját pénz lesz, ezért szeretném most megvenni a gépet. Ha olyan ütős érvek vannak, hogy ugyanezt 20-30-cal olcsóbban megkapom egy hónap múlva, akkor még mondjuk lehetne várni.
A többi hardwert illetően 1 TB-s Samsung winchestert néztem ki, egyelőre 2 Gb kingmax ram-ot, szeretnék kártyaolvasót, a házat még nem tudom én kinézetre megyek, de itt is inkább 13-15 ezreseket ajánlottak eddig.
Mit javasolsz?
Köszi
Laci -
vzsryl
nagyúr
Szia!
A keret és a pontos alkatrészek listája tényleg fontos lenne.
Az Intel felejtős fejlesztés szempontjából. Az LGA775-be már nem jön semmilyen komoly processzor, és pár éven belül a mostaniak is eltűnnek a piacról. Az LGA1366 túl drága, a legolcsóbb alaplap is 35-40k, a proci meg 60-70k, és ez marad is így, mivel az LGA1366 megmarad a nehezen beszerezhető felső kategóriának. Nemsokára itt lesznek az LGA1156-os procik, amiket 2010-2011-ben az LGA1155 fog váltani, tehát abba sem éri meg az ilyen hosszútávú befektetés.
Ezek a dolgok miatt ajánljuk mostanában az AMD AM3-as konfigokat, amik nem csak fejleszthetőségben lesznek jobbak, hanem ár/teljesítmény arányban is jobb választások, pl az E8400 árán már egész jó négymagos AMD procit lehet venni, amivel meg van az esélye annak, hogy 4 évig kiszolgáljon.
Videókártyából elfelejtheted a 9600GT-t. Két nagy hátránya van a HD4850-essel szemben. Az egyik az, hogy sokkal gyengébb, és a legújabb játékokat nem tudja magasabb felbontásban normálisan futtatni. A másik hátránya, hogy csak DX10-es támogatással bír, és ezért majd a jövőben érkező DX11-es játékokban még jobban le lesz maradva a HD4850-essel szemben.
A HD4850-esből tényleg megéri az 1GB-os, mivel alig kerül többe, és 4 éves távlatot nézve kell a +512MB. A Toxic-ot felejtsd el, mivel hangos a hűtése, és azt a túlhajtást Te magad is be tudod állítani egy másik HD4850-esen. Meg az a túlhajtás, amit kapott, az nem számít szinte semmit.
A tápokkal kapcsolatban nem kaptál túl okos segítségeket. Nem tudom, hogy pontosan mekkora a kereted és emiatt a leendő konfigod körülbelüli fogyasztását sem, de abban biztos vagyok, hogy egy FSP Everest 400W tökéletesen elegendő lenne számodra. De ha be szeretnéd magad biztosítani, akkor az FSP Everest 500W is nagyon jó választás lenne. Ha 8 évre szeretnél tápot, akkor bizony a következő nagy alkatrészcsere előtt újra kellene kondiztatnod a tápot, mert ez a minőségi tápokra is ráfér 3-4 évente. Sajnos manapság már nem csinálnak olyan elnyűhetetlen tápokat, mint anno az FSP PNF szériája. Esetleg ha majd belefér a keretbe, akkor az Enermax tápok közül választunk egyet, ami még mindig olyan minőséget képvisel, hogy talán karbantartás nélkül is kibír ilyen huzamosabb időt, de azoknak a tápoknak meg kell fizetni az árát.
Az 650W-os Enermax túl sok lenne, ebben biztos vagyok. 650-es Enermax-ot csak húzott Core i7-es proci és felső kategóriás VGA-k CF-e vagy SLI-e mellé szoktunk ajánlani. A Chiftec tápok meg egyszerűen rosszak ár/teljesítmény arányban. A 450-es chifi-nek gyenge a 12V-os ága, max. 6-7k-t érné valójában újonnan, tehát nagyon túl van árazva. Még egy 8k-s FSP 400PNF is sokkal erősebb géppel birkózik meg.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Először is köszi, hogy megtisztelsz minket!
Hosszútávú fejlesztéssel kapcsolatban az előttem szóló már leírta a lényeget: Intel S775-re nem érdemes váltani, mivel kifutó széria, már nem sok minden fog érkezni bele.
Ha Intel vonalon szeretnél gépet építeni, akkor elérhető áron jön majd az i5. Alaplapnak egy P55-ös lapot kell nézni hozzá. Ha viszont most akarsz gépet építeni, akkor megfontolandó az is, hogy az E8400-as 2magos proci árából az AMD 4magos procit is kínál: PhenomII X4 920/940 38/40kHUF (AM2+) és PhenomII X4 810 35kHUF (AM3).
Alaplapot is kapsz hozzá 30k körül: ASROCK A790GXH/128M (21k), MSI KA790GX (23k), GIGABYTE GA-MA790X-UD3P (24k), ASROCK K10N780SLIX3-WiFi (30k). Ezekbe a lapokba beleteheted a közeljövőben érkező többi AM3-as procit is. Ha nagyon hosszú ideig akarod húzni, akkor viszont AM3-as lapot kell venned, abba viszont csak DDR3-as ramokat tudsz rakni, tehát a kezdeti költségek magasabbak lesznek. Pár olcsóbb AM3-as lap: ASROCK M3A770DE (17k), MSI 770-C45 (19k), ASROCK M3A785GXH/128M (22k), ASUS M4A785TD-V EVO (24k).
Vidkarit mikor akarsz fejleszteni? Mert jövő hónapban érkezik az AMD új DX11-es szériája. Addig vehetsz egy 1GB-os HD4850-et. Ezzel el leszel egy darabig, talán 1 évig is, utána viszont cserélni kell, ha a legújabb játékokat akarod tolni, mivel már be van harangozva pár DX11-es játék. NVidia karit semmiképpen nem érdemes mosz venni. Ha spórolni akarsz, akkor átmeneti megoldásnak vehetsz 22k-ért egy 512MB-os HD4730-at.
A tápon nem érdemes spórolni, viszont túl nagyot sem érdemes venni, bár kérdés, hogy mennyire akarsz csúcs procit/VGA-t venni, mert akkor azt is bele kell kalkulálni. Szerintem most a legjobb vétel egy FSP Everest 500W 16k-ért. Ez ráadásul moduláris is, tehát a felesleges kábeleket lecsatolhatod. Ha ennél is több kell, akkor jöhet a 650W-os Chifi, bár az csak akkor kell, ha 2db VGA-t teszel egy sz@rrá húzott proci mellé... Ja és a minőségi tápokat is érdemes 3-4 év használat után átnézetni, hogy nem száradnak-e kifele a kondik benne, nehogy baj történjen. Egy generálozás után (az itteni helyi szakik - stol, Csaba_20_, didyman - megoldják) simán mehet még pár évig a táp.
Most nagyjából ennyi jut az eszembe...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
laci984
csendes tag
válasz vzsryl #32333 üzenetére
Lehet, hogy ezen az oldalon kellett volna akkor kezdenem az egész keresést, most úgy érzem teljesen rossz irányba indultam eddig, de a fő, hogy hamarosan összeálljon a kép (és a gép).
A keretem 190 ezer (de ebbe monitor és apróságoknak is bele kellene férnie), így magára a házas gépre kb. 160-am van.
A mely hardverek kérdés így elsőre nem esik le mire vonatkozik, ha kifejtitek, akkor már arra is tudok válaszolni.
Eddig csak intelben gondolkodtam és azt a rendszer próbáltam kicsit megérteni. Így az AMD szemlélethez még nem értek. Írtad, hogy am3, ez alaplapot jelent ugye, abból is gondolom elég sok fajta van, mit ajánlanátok?
Ugyanez igaz a procira is, és most egy pillanatra ránéztem, de van ahol nem is találtam órajelet. AMD-nál hogy működik ez a rendszer? Korábban olvastam még hogy a játékok egyelőre az órajelet nézik, és ezért még 4 magba nem érdemes beleugrani, igaz lehet ez az állítás?
Én még soha nem gondolkodtam AMD-ben, azon is elmennek a játékok ugyanúgy? Külön problémám, hogy én 6 éve nem játszottam és pár akkor félbehagyott játékot (főleg a Rome:Total War-t) még szeretnék végigvinni. Ezek el fognak indulni amd-n?Lebontva egyébként úgy képzeltem el, hogy
alaplap: 30e
proci: 37-40e
videokártya: 30e
táp: 20-30e
hdd: 19e
ram: 6-8e
dvd író:5e
kártyaolvasó (régi vágyam): 4e
hűtő, ha kell: 1500
ház: 6-15e
szum: 158-188, úgyhogy inkább az alsó kategória mindegyikból, azaz 160-ba beleférve.Köszi
Laci -
gabo89
senior tag
válasz laci984 #32332 üzenetére
Jelenleg ezt a variációt ajánlom:
ASROCK M3A770DE 1 db 17.121 Ft
AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition 1 db 30.160 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 2 db 19.725 Ft
GIGABYTE GV-R485OC-1GH HD4850 1GB PCIE 1 db 31.732 Ft
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2 1 db 19.038 Ft
NEC AD-7243S fekete 1 db 5.375 Ft
COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 1 db 9.575 Ft
FSP Everest 400W 1 db 11.750 Ft
OEM 52 az 1-ben fekete 1 db 1.737 Ft
146.212 FtHa 160.000 Ft-ért vennél gépet, kevés pénz maradna a többi perifériára.
Viszont szerintem min. 1 hónapot érdemes lenne várnod, gyorsan eltelik.indul a sörös aludni
-
laci984
csendes tag
válasz gabo89 #32336 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a gyors és hasznos segítségeket!
Most már sajnos lefekszem, reggel meló van és már minden este éjszakákon át próbáltam okosodni (hiába). De a mai este hasznos volt.
Holnap este újra belevetem magam, megpróbálom kiismerni magam azokon a hardwereken amiket írtatok. Remélem lesz fönt ezen az oldalon valaki közületek a napokban, hogy az esetleges kérdéseimre válaszoljon.Két kérdésem lenne most hírtelen: az egy hónap várás azért éri meg, mert az új hw-ek is elérhető áron lesznek (ha brutál magas áron jön be akkor úgyse tudok vele mit kezdeni), vagy azért mert a jelenlegi összeállítást olcsóbban is meg lehet szerezni?
A másik kérdésem, bár nem ismerem annyira a fórum szabályzatot és nem tudom lehet-e cég nevet és linket említeni, csak kérdésként, hogy Ti milyen oldalról nézitek az árakat?
Én eddig a hardverkert és az ipont találtam olcsónak, bár nincs minden általatok említett alkatrész a fenti két helyen.A zárójeles harmadik kérdést az előbbi hozzászólásomban említettem szerintetek 6 éves játék is elindul ilyen jellegű amd-s gépen? Annyit azért megtaláltam, hogy a Rome atlon 1 Ghz-es gépet igényelt, azaz akkor már ismerték az amd-t.
Jó éjt és mégegyszer köszi a segítségeket!
Laci -
vzsryl
nagyúr
válasz laci984 #32335 üzenetére
alaplap: Gigabyte MA785GT-UD3H 22,900 Ft
proci: AMD Phenom II X4 810 35,138 Ft
memória: Geil Value 2x2GB DDR3 1333MHz CL7 23,875 Ft
ODD: NEC AD-7203A Fekete OEM 5,813 Ft
HDD: Hitachi 1TB SATA2 16MB 18,863 Ft
VGA: Sapphire 4850 1GB DDR3 HDMI 30,775 Ft
ház: Gigabyte GZ-X5 Fekete 10,150 Ft
táp: FSP Everest 400W 11,525 FtÖsszesen: 159,038 Ft, árak pcx.hu-ról vannak.
Ha spórolni kell rajta, akkor VGA-ból a HD4730-ast javaslom, amiből bármelyiket választhatod, mivel mindegyiknek jó a hűtése.
A Phenom II 810 alapon 2,6Ghz-en üzemel, de nyugodtan felhúzhatod 3Ghz-re, mivel alapfeszen tudja is, és a gyári hűtő még annyit biztosan bír. A játékok többsége még 1 és 2 szálon tudnak futni, tehát nem használják ki a négymagos proci előnyét, de mivel a jövő a több magé, ezért egy 4 éves beruházásnál alapvető a 4 mag.
Természetesen minden játék ugyanúgy fut AMD-n, mint Intel-en. A kompatibilitási problémákat maximum az OS okozhatja, pl Vista-n előfordulhat, hogy nem megy olyan régi játék, de az ilyesmi ritkán szokott előfordulni.(#32336) gabo89: A Zalman hűtős giga HD4850-es nagyon hangos, nekem is süvít, mivel nem lehet szabályozni a ventijét, ráadásul a memóriákon nincs süni, tehát a húzás ki is van zárva.
A Samsung F1-es 1TB-os vinyója nem túlzottan ajánlott, mivel nem lehet tudni, hogy hány tányéros példányt fog ki az ember.[ Szerkesztve ]
-
udi24
tag
sziasztok !
a múltkori kérdésemhez köszönöm a válaszokat ..
ismét lenne egy kérdésem (ez a gép már tesómnak lenne) játékra ,videó szerkesztésre használva
keret úgy 270( benne va a ház és a cpu hűtő is)+monitor(22" full hd)proci: phenom II 955 x4
alaplap:asus crosshair III formula
vga: hd 4890 vapor-x
ram: corsair ddr3 16004gb (c9dhx)
táp:corsair 520 hx(késöbbi cf hez elég?)ez az elképzelése ..
szerintetek mit kéne benne cserélni(hogy még optimálisabb legyen)!!!!válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: udi24
-
tipuka
addikt
válasz laci984 #32335 üzenetére
Alaplap GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H 22.741 Ft
Processzor AMD Phenom II 945 AM3 BOX 45.383 Ft
Memória 2DB KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 19.725 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4850 1GB GDDR3 HDMI 31.376 Ft
Merevlemez HITACHI 1TB 16MB SATA2 18.900 Ft
Optikai egység PIONEER DVR-116D OEM Fehér 5.875 Ft
Ház GIGABYTE GZ-X3 Ezüst 9.735 Ft
Táp FSP Everest 400W 11.750 Ft
Kártya olvasó OEM 52 az 1-ben fekete 1.737 Ftez kb 167ezer
-
scream
veterán
Sziasztok i5ös konfigot szeretnék összerakni.a keret max. 115k és kell i5,alaplap,ram.én úgy számoltam h i5 olyan 45-50k között lesz.tehát a lapra + ram ra van 65k-m.miket ajánlotok?én GB lapra gondoltam, viszont ddr3as ramokat egyáltalán nem ismerem...
-
tipuka
addikt
Szia!
270ért monitorral kell eggyüt ugye??
akkor itt van:
Alaplap GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P 39.391 Ft
Processzor AMD Phenom II 955 AM3 BOX Black Edition 45.370 Ft
Memória GEIL Ultra 4096Mb DDR3 1333Mhz CL6 KIT 29.600 Ft
Videókártya SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE 54.522 Ft
Merevlemez HITACHI 750GB 7200rpm 32MB SATA2 14.863 Ft (1TB-s max 19k)
Optikai egység PIONEER DVR-116D OEM Fehér 5.875 Ft
Ház GIGABYTE GZ-X3 Ezüst 9.735 Ft
Táp ENERMAX ECO80+ 620W 31.729 Ft
Monitor SAMSUNG 2233SN 40.625 Ft
CPU hűtő COOLERMASTER Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP 4.787 Ft
Összesen: 276.497 Ft ( 221.198 Ft + áfa )ez a táp elég lesz a későbbi CF-hez, lehe tuningolni is jófajta procihűtöt néztem rá, a ház szellőzése nagyon jó.
ha lehetséges akkor 1TB-set vegyél a hitachiból.
a monitor kérésre FULLHD és 22 colos, -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Monitorból ha Full HD-s kell, akkor az 22"-ra túl nagy, inkább 24"-osat vegyetek. Ebben a topicban érdeklődj: Milyen 23''-24''-es TFT-t?
HD4890-esből meg ne vegyetek semmilyent 2 héttel az első DX11-es kártyák megjelenése előtt. Várhatóan nagyot fog zuhanni az ára.
Ez a helyzet akár még proci téren is fennáll, ha nem túl fontos a jó fejleszthetőség, mivel a Core i5-k is jönnek szeptemberben.
A Corsair 520HX nem elég HD4890 CF-hez. Ilyen CF-hez már illik 600W+-os Enermax-ot venni, vagy esetleg 30k környékén Sapphire FirePSU-t.(#32345) babicsbalu: Ameddig nem tudjuk biztosra az árát, addig hiába érdeklődsz.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz tipuka #32343 üzenetére
Ahhoz a procihoz már lehet, hogy gyenge lesz a TX3... Bár ha nem tervez feszemelős tuningot, akkor esetleg elviszi.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
őstag
válasz vzsryl #32328 üzenetére
Ha nem akarja lecserélni a VGA-t egy darabig, akkor szerintem 4870 még mindig. Van akkora különbség a 2 VGA között, hogy számottevő minőségbeli különbség legyen adott felbontáson.
Meg, attól függ, mennyire akar szűrőket használni. Azért szenvedett unokaöcsi 4850-e FarCry2, Crysis, GTA4, Stalker alatt is. Igaz, nem fullon, de játszható volt minden.Ajánlottam két alternatívát. Ha tartós megoldást akar VGA-ra, akkor 4870 (SSD nélkül belefér az árba még 710-el is), ha beéri kompromisszumokkal is, és esetleg később HD58x0-ra pályázik, akkor elég egy 4730 is. Így, a 4850 kiesett.
Icewolf || kósza ||
Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Instagram közösségi fényképezés
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest