Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
Ármester
válasz bobalazs #43363 üzenetére
Teljesen hulyeseg. Ha a debounce kesest meg kell varni, akkor az azert van, mert szar az implementacio.
Kepzeld csak el a kovetkezo esetet:
Nyitott allapotban van a kapcsolo. Ha nem nyomod le, akkor nem fognak az erintkezok egymason pattogni, igy soha nem fogja azt a billentyuzet lenyomasnak erzekelni.
Amint lenyomod es a jel eloszor megy a bizonyos kapcsolasi fesz fole, azon nyomban ki lehet kuldeni a jelet (nem kell megvarni, hogy vegeterjen a pattogas). Nem kell megvarni, mert akkor egy lenyomas mar tuti lesz. Viszont utana a debounce idejere fixen a "lenyomott" allapotban kell logikailag hagyni azt a billentyut.
Ha megvarod hogy fixen erintkezzen, azzal nem nyersz az egvilagon semmit sem, de legalabb veszites ~5ms-t minden leutesnel.
Szetkapcsolasnal meg meg kell nezni, hogy a legutolso leutes 5ms-en kivul tortent-e, es ha igen, akkor ha 5ms mulva is szetkapcsolva van az adott kapcsolo, akkor logikailag is fel lehet engedni a billentyut. Csak ezt nehezebb implementalni. Jobb firmware-ek viszont igy mukodnek.
A cikk a bena implementaciokon alapul. Lehet ezt jobban is csinalni.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz bobalazs #46381 üzenetére
Ezen a képen úgy látszik, mintha plate mounted Cherry stab klónt használnának a szóköz és a Num0 alatt.
(Eredeti Cherry stab mindig fekete.)Nem kell aggódni amiatt, hogy a szóköz sarkát ütve nem érzékel.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #46434 üzenetére
Ez hogy szinte nehéz lenyomni a gombokat, és müanyagos surlódásos ellenállás van a gombok lenyomása közben ez annak betudható hogy új? Mert ha nem, és végig ilyen szutyok marad akkor inkább nem kell, és mást kell vennem.
Kopik valamennyit, de nem annyit és olyan gyorsan, ahogyan szeretnéd. Megoldás lehet a stem megkenése, de az nem kevés meló.A kérdésem ugyanaz, megkopik ez majd a használatba, könnyebben lenyomhatóak lesznek a gombok, kevesebb ellenállással?
Attól, hogy pirosnak neveznek egy kapcsolót, nem biztos, hogy ugyanolyan erő kell a lenyomásához, mint egy másik gyártó piros kapcsolójánál. Itt nézegess grafikonokat. A reszelősség, ha nem okoz konkrét megszorulás lenyomás közben, akkor a nyomáserőbe nem igazán szól bele, az eltérő rugó ellenben sokat számít.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ringman
nagyúr
válasz bobalazs #49687 üzenetére
Egy mailt meger írni a belga/holland webshopnak, hogy szállítanak-e Magyarországra.
[link] itt 80€ a belga/azerty layout. Én is innen rendeltem, csak volt aki hazahozza.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PROTRON
addikt
válasz bobalazs #86245 üzenetére
Nagyon jó reklámot csináltál mind a billzetnek, mind az Emagnak...nem kaptál állásajánlatot mind a kettő cégtől?
De hogy ontopik is legyek:
A Keychron-nál hogyan megy a rendelés? Csütörtökön rendeltem meg a csomagot, kaptam emailt hogy paypalról kifizetve, de maga a szállítással kapcsolatban semmi info, még a keychron profilomban sem.
Mikor kapok nyomkövetési számot és melyik keresőhöz?Mennyi idő alatt szokott megérkezni?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
bobalazs
nagyúr
válasz bobalazs #86245 üzenetére
Ma bekapcsolás után nem működik a gombok java.
Írtam a havernak így néz ki.
ein ne űködnek a ook
10 perc múlva:
mein nem működnek a ombok
szerintem fél óra múlva már meg tudom írni hogy
"megint nem működnek a gombok."Elállhatnék a billentyűzettől, de jobb lenne a megcsinálnák vagy cserélnék, ennyiért kell nekem.
Szerintetek hogy csináljam? Vissza megy Emaghoz szervizbe, ott meg megállapítják majd hogy jó? -
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #91617 üzenetére
Ez valami szoftveres dolognak tűnik, a belső memória tartalma megsérült (áramtüske és társai), és amiatt produkál ilyen extrém dolgokat. A kézikönyve nem említ semmilyen eeprom reset lehetőséget sajnos, így maradt az, hogy van szoftvere, töltsd le, és nézd meg, ott mi van bekonfigurálva, és ha rossz, akkor állítsd vissza.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz bobalazs #91710 üzenetére
A rövid válasz az, hogy amelyiket nem rideg forraszanyaggal forrasztottak.
Egy bármilyen mechanikusnál legalább meglenne a javíthatóság lehetősége.Ha gyártóra gondolsz, én Varmilot néznék. Akik mellette tették le a voksot, ritkán jönnek vissza a topikba panaszkodni .
M.
-
Mephike
őstag
válasz bobalazs #91714 üzenetére
Szinte minden cégnek van cserélhető switches megoldása. Ugyanakkor azért úgy készülj, hogy az ilyen dolgok azért szépen megemelik a billentyűzet árát. A kérdés csak az, hogy mennyit áldoznál a dologra, milyen kiosztás kell, stb. Szóval kellene az infó, ami az összefoglalóban van.
-
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #91721 üzenetére
Letépheted a hotswap socketet a nyákról kapcsolócsere során (nem olyan ritka dolog), ez forrasztópákával javítható. Kilazulhat a socket idővel (ehhez cserélgetni sem kell kapcsolókat), és kontakthibát produkálhat, ez csipesszel és biztos kézzel javítható. És persze a mechanikus igénybevétel miatt ezeknél ugyanúgy megrepedhet a forrasztás, mint ahogyan forrasztott kapcsolónál, ez forrasztópákával javítható.
Hibabiztos megoldás nincsen, a billentyűzet egésze erős mechanikai igénybevételnek van kitéve, de az kijelenthető, ha nem sétálsz be önként a vendor lock-in csapdájába, akkor mind a hotswap, mind a forrasztott billentyűzetek házilagosan is javíthatóak az esetek túlnyomó többségében (a maradék az, amikor az MCU megy tönkre, de az annyira nem tipikus).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
Ármester
válasz bobalazs #91710 üzenetére
En a kapacitiv elven mukodo billentyuzetekre fogadnek. Ez az egyetlen olyan megoldas (a membranoson kivul), ahol a kapcsolok kozelebe - ami a legnagyobb igenybevetelt kapja egy billentyuzetnel - semmi forrasztott alkatresz nem kell hogy keruljon.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
válasz bobalazs #92017 üzenetére
Hát, őszintén szólva nem sokkal.
Ha szépen ki tudod forrasztani a kapcsolókat, akkor azokat nyomott áron el tudod adni. Én pl. 60 db, még bőven bejáratós (hot swap boardból kiszedett) MX1A RGB-t ~4000-ért tennék fel. Kérdés, hogy neked ennyi meló megér-e pár ezer forintot.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nyunyu
félisten
válasz bobalazs #92017 üzenetére
Szerintem a modern hotswap mechák korában szopjon kapcsoló+RGB LED kiforrasztással+újraforrasztással az, akinek két anyósa van. *
Egy régi billzetből mire kiforrasztasz 105*2 kapcsoló lábat, meg 105*2 vagy 4 LED lábat, az 2-3 óra, vissza is ugyanannyi, aztán vagy jó, vagy nem...
Pár (tíz)ezer Forintért szívjak fél napot?Akko 3098B-n a komplett kapcsolócsere megvolt 1 óra alatt. (kupak le, régi kapcsoló ki, új kapcsoló be, kupak vissza)
*: van itthon darabokban egy Ducky One 2 White, aminek rossz a háttérvilágítása, meg utálom a nagyon kopogós felépítését az MX Brownnal.
De el kéne rá vernem minimum 1 napot, hogy még jobban szétszedjem, belefaragjam a szivacsot a plate+PCB közé, meg beforrasszak 109db hangtompított kapcsolót.Inkább vettem egy új billzetet, amivel kevesebb macera van.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Playstation 5 Pro
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.