Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz Pokskill #143959 üzenetére
Szia!
A 206-os 500k környékétől kezd normális lenni, szóval 300k alatt szépen fényképezett roncstelep.
Astra vagy Stift a nyerő. Mindkettő rohad, sőt ebben a korban szerintem kb. minden, főleg ebben az ársávban. Kell venni egy olyat, amire sok a műszaki, és remélhetőleg egyben marad a következőig is. Mindkettőről van bőven tapasztalatom.
Astra: pro: sokkal kényelmesebb, masszívabb, szvsz. mutatósabb, mint a stift, contra: rohad, többet zabál legalább 1-1,5L-rel azonos felhasználás mellett. Lehetőleg 1.6 8 szelep.
Swift: pro: fürgébb, jobb fogyasztás, a motorja talán még elnyűhetetlenebb, contra: rohad, kényelmetlen, hangos, borzasztóan gyenge bódé. 1.3GLX a tuti.Ez az "úgyis megtöröd" meg egy oltári nagy baromság. Ha értelmes, figyelmes ember vagy, akkor több esély van arra, hogy egy "tapasztalt róka" töri meg a te autód, minthogy te hibázz. Én 25 évesen tanultam meg vezetni, konkrétan a tanulópályán, és első autónak rögtön vettem egy kombit, ráadásul teljesen egyedül használtam, egyedül éltem egy albérletben, és minden nap a város központján át kellett vezetnem a munkahelyemre. Veszélyes helyzet mindig valami barom miatt alakult ki, és egyetlen koccanásocskám' volt. Az is azért, mert egy merőleges parkolóhelyről egy papa rám tolatott, de pár hónapos jogsival is volt bennem annyi, hogy elhúzzam annyira a kormányt, hogy még pont ne durranjak bele a másik oldalon merőlegesen parkoló autókba. Így a papa csak épphogy megsimogatta a kocsimat, és egy aprócska lakkot súrolt ki a bal hátsó ajtómból.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
törölt tag
válasz Pokskill #143966 üzenetére
Nem több, mint a többi márkával, ez inkább állapotfüggő dolog, de 206-ost én se találok olcsón, max ilyen 106-os lenne, de ki tudja milyen állapotú. A jófogáson is lehet Swifteket találni. Pl. 1, 2, de a vételáron felül tartalékolni kell még majd az átírási költségekre, és a vétel utáni karbantartásra is, mint a vezérmű csere, valamint összes szűrő és folyadék csere(motor és váltóolaj, fékolaj, fagyálló esetlege kormányszervo..), és a továbbiakat meg szükség szerint. Egy nagyobb autónál, mint a 626-os is, az egyéb költségek, és a fenntartása is jóval nagyobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tomiii.
aktív tag
válasz Pokskill #145482 üzenetére
Egyik ismerősöm nyáron vett egyet, svájcit. Azzal ingázik melóba. 8 körüli fogyasztást említett, ha jól rémlik, de ő azért vette, mert külsőleg tetszik neki, szóval nem hajtja, csak kellemesen gurulgat vele. Nyár óta nem volt semmi gondja, csak olajat cserélt eddig. Ő is első autónak vette.
(#145484) rbalint88: Tárcsafékes, amcsi extra lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Az 116i BMW t szerintem ne eröltesd. Nem emlekszem pontosan mik a gondok, de az a motor nem egy jo konstrukcio, raadasul minösegben is gyengusz es menetdinamikaban is.
En ilyen idösebb BMW/elsöauto/benzines temakörben e46 320i t neznek, csak azt inkabb 1,5-2M kerettel erdemes nezni. Ha ennyit hozza tudsz tenni, az pl vagány kis verda lenne, sor 6 motorral, hatso kerekkel
-
Jojo5
őstag
Szia,
116i nagyon gyenge, max városba, de inkább oda se, 118d\120d\120i-től felfelé jók
Dízel oldalon láncszakadás elég érintett probléma illetve, benzin oldalon annyira nem vészes a helyzet, de karban kell a kocsit tartani.
Mazda3-ról sok jót hallottam.
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
-
BigBear
senior tag
válasz Pokskill #145540 üzenetére
Az, hogy szériahibás, és 250000 körül meghal a motor konkrétan hülyeség. Viszont valóban lehet probléma a motorral, nem a Toyota büszkesége. Ha nem figyeltek oda rá, ha nem a belevaló olajat kapta, számíthatsz olajfogyasztásra. Ez viszont jellemzően orvosolható, gyűrűzéssel, tömítések, szelepszárszimmeringek cseréjével, ami után már rendben lesz.
A Toyota garanciában jó sokáig cserélte vagy javította ezeket a blokkokat. Nagyjából 2005-ig volt jellemző ez a hiba.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest