Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chuzzlee803
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas kutakodás és csendes olvasgatás után összeállítottam egy konfigot, és le szeretném "láttamoztatni".1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Legelsősorban játék, főleg multiplayer, illetve kíváncsi vagyok az elmúlt 3-5 év AAA singleplayer címeire is. Egy nagyon konkrét dolgot tudok mondani, az pedig a Rust és a Tarkov, ezek pedig ha jól értem, szeretik az "X3D végű" processzorok cacheit, a Unity Engine miatt.
Nem modellezek, nem fejlesztek, nem vágok videót, az MS Office alkalmazásait használom munkára, de ezek talán elfutnak majd.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ez a jelenlegi konfigom, úgy látom, hogy nem nagyon érdemes belőle semmit továbbvinni, esetleg a házat és a hűtőt?
CPU: Ryzen 5 1600X
Cooler: Alpenföhn Ben Nevis
MOBO: MSI B450M PRO-VDH PLUS
Ház: SilentiumPC Signum SG1 SPC229 ATX
Táp: FSP 500W HEXA+
GPU: MSI Radeon RX570 8GB Armor OC
SSD: Adata SU800 256GB
RAM: HyperX Fury 2X8GB 3200Mhz CL16
HDD: 500GB 5400RPM (nem tartózkodom otthon jelenleg, de a lényeg, hogy nem a legpengébb )3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Perifériák megvannak, csak a házra és a tartalmára van szükségem. HDD-re nincs szükségem, illetve SSD-ből egyelőre megelégszem 1 TB-vel.4. Mennyi a kereted rá?
600-650k lenne az irányár, nagyon maximum 700+szállítás.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
ViewSonic 2458-MHD 1080p 144hz, nem tervezek egy jó darabig efölé menni sem felbontásban, sem refresh rate-ben.
Abban biztos vagyok, hogy freesync és HDMI van rajta, g-synchez nem tudom, hogy viszonyul.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Ezt raktam össze a PCX összerakójával:
CPU: Ryzen 7 5800X3D
Hűtő: Be Quiet! Dark Rock 4
GPU: ASRock 6800 XT 16 GB OC
RAM: Kingston Fury Renegade 2x16GB 3600MHz CL16
MOBO: ASUS ROG Strix B550-F Gaming PLUS
SSD: Samsung 970 Evo Plus 1TB
PSU: FSP Hydro G Pro 750W
Ház: Kolink Observatory ARGB
Esztétika nem érdekel, mintsem inkább hogy legyen egy jó airflow benne.
Nem vagyok teljesen biztos benne, de a monitor miatt azt hiszem, AMD GPU-k játszanak főleg, más elköteleződésem nincs.
DDR5 vonalat nem néztem egyáltalán, de nem zárkózom el, ha a keretbe belefér.
CPU-ból az említett játékok miatt ragaszkodnék az 5800X3D-hez (vagy, ha kihozható a DDR5, akkor 7800X3D ).Remélem, sikerült mindenre jól válaszolnom, és előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Chuzzlee803
aktív tag
válasz palfitom #176210 üzenetére
Szia!
Először is, köszönöm a segítséget!
Másodsorban, nem zárkózom el teljesen az NVidiától, ha nem problémás a monitor miatt. Eredetileg a 4070-nel szemeztem, az jó alternatíva lehet?
Illetve játékok szempontjából "megéri" azt a pénzt a DDR5-ös variáció? Mármint, teljesítményen ez hogy tükröződik? Látom, hogy a memória órajelek az egekben a DDR4-hez képest, de a channel latency is. -
Chuzzlee803
aktív tag
válasz MZsoltee #176223 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam, hogy meg lehet-e úszni alaplap csere nélkül, de a mostani azért elég "alsó polcos", félek, hogy kár lenne ekkora upgradet beletenni (legfőképp a VRM kérdéses nekem).
Abban viszont van ráció, hogy ha új lap, akkor már legyen az új technológia. De abban is van, hogy 1080p 144hzen nem fogom érezni a két konfig különbségét. Összevetem majd az árakat, és híradással leszek.
Addig is a kérdés, hogy tényleg belemenne ez a sok minden akár a már meglévő lapba is, vagy mindenképp érdemesebb lenne abból is új?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs