Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
IPON
LAP: ASROCK B85M ~17K
CPU: INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX ~46K
RAM: KINGSTON 8GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/8 ~20K
VGA: GIGABYTE GV-R785OC-2GD HD7850 2GB GDDR5 PCIE ~45K
HDD: WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ~16K
TAP: FSP FSP400 60APN 85 ~10K
HAZ: SHARKOON Vaya ~9K
TFT: LG 22EA53VQ-P ~38KÖ: ~200K SSD már nem fér bele. Házból is kellene egy jobb ~13K. Kábelek kellenek majd a megjelenítőkhöz. ODD sem fért bele, azt később vegyél az SSD-vel együtt! Sajnos a monitor megdobta az árat rendesen, mellesleg egy 12cm venti kell a vaya-ba hátra, xilence vagy arctic, számít a huzat miatt!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
AQUA szerintem drágább. 22EA53VQ-P monitornak most felment az ára, helyette LG 22MP55HQ-P, ez is IPS, de minőségét illetően nem tudok nyilatkozni, monitoros topikban kérdezz rá. Házból: Xigmatek Asgard Pro ~13K vagy COOLERMASTER RC-K280-KKN1 K280 fekete, esetleg LC POWER Gaming 975B (SK-nál kérdezz rá, melyiket ajánlja!).
-
shadow1901
aktív tag
Lehet.
De csak ha nem túl jó hírnevű/minőségű tápod van. Mert akkor abból lehet a 600W is kevés, míg a normálisból kevesebb is elég. A VGA "rendszerkövetelményeit" pedig hülye biztosra találták ki. FSP az egyik legjobb tápgyártó, így nem kell aggódnod.
MAximum 130W-ot eszik a VGA-d, a procid meg 85 körül. Maxra terhelve.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
tranceplanet
addikt
Nem lesz gond, i7-2600K hajtotta a rendszert, teljes gép fogyasztása:
A következő lépcső tápban, amit én ajánlanék: XFX Pro 450W ~14K; FSP Raider 550 ~16K. A 7850 miatt viszont felesleges ekkora teljesítményűt venni, ha fejlesztesz nagyobb kártyára majd esetleg akkor megéri." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
Nincs mit Ahogy előttem írták, amit ajánlottam BOX procit jár hozzá gyári hűtő felpasztázva. Hangja nem sok lesz, viszonylag halk, később vehetsz rá toronyhűtőt, ha zavarna a hangja. Íróból ezek jók: SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM ; ASUS DRW-24F1ST fekete OEM. Pioneer-t már nem szabad venni, mert nem ő gyártja a bélt! LITE-ON is jó még. Samsung tuti jó SH-224DB, bár nem sok lemezt pörköltem vele, de a szakik szerint is jó.
-
csababarca
őstag
-
membrandj
nagyúr
Arra gondolok,hogy az oem verziót tudtommal csak 1 gépre tudod feltenni ( gondolom az alaplap mac címét elmenti). Ha új lapot veszel, akkor már nem fog menni. A box verziónál fel tudod probléma nélkül tenni. Ezért IS drágább az.
Persze elvileg oem-nél is megoldható, ha hibás a lap és az ms-el ezt levívod, akkor resetelik a kulcsot.
Szerk: Amirő te beszélsz, az az ugprade. Az nyilván olcsóbb. Mi most itt arra gondoltunk,hogy xy ma vesz egy gépet és még nem volt neki windows rendszere.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
proci venti es videokartya ventit nezd meg kezdetnek, ha azok nincsenek jo helyre dugva (procinal keress cpu jelet a lapon), lekapcsol az automatikus vedelem. amugy nem ez a te topicod
Amiert viszont en jottem: Ismeros kert meg hogy 300ezerig kellene egy CAD gep. Namarmost en annyira nem vagom hogy mi az optimalis cad-hez, es nem akarok hulyeseget mondani. A monitor is kerdeses hogy fullhd, vagy 300-bol mar erdemes nagyobban gondolkodni? Ez elegge meg tudja mozgatni az árat. A tobbi reszebol foleg a cpu-vga-ram trio erdekelne.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Ármester
Hát, lapból akkor már inkább egy olcsóbb B450 és egy Ryzen 5-ös processzor, úgy sokkal
jobban járnál. pl.: B450 Pro4 / B4502M Pro4-F, MSI B450 Tomahawk, ~27-40k
És mellé egy Ryzen 5 3600, alig drágább a 3300X-nél, de 6 mag és 12 szál.Többi ok.
Ha van keret, akkor a kora miatt én a tápot is lecserélném.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
(#155742) eami
Hát, X470-be még egy generáció jön, aztán kifúj.
Ha nagyon időtállót akarsz, akkor B550 / X570 fog kelleni, ebbe még jön 1-2 procicsalád. a 4. generáció után is.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Paxker315
addikt
Nyugi. Tapos topicban 99% hogy jelenlegi helyzetben a Bitfenixet ajanlanak. Ha megnyugtató, Cwt gyártmányú, mint a Corsair Prémium cuccai (RMx, RM). Nagyon kedvelt típus a Bitfenix Formula és Whisper, MINDEN szakíró által a legjobbak közt jegyzett típusok.
Most ar/érték aranyban kifejezetten ajánlott.
-
eami
veterán
úgy nézem teljesen kifogytak a MSI X470 GAMING PLUS MAX lapok. szóval filózok, hogy esetleg rádobok még egy kicsit és akkor egy:
MSI X570-A PRO + AMD Ryzen 5 3600
ez a lap out of the box viszi a procit vajon? bios updatere tuti nincs lehetőségem összerakás előtt.
(#155771) Paxker315: köszi amit linkeltem arról mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
SP9? Túlárazott, mint kb. minden, ami BQ matricás. Egészséges belépőszint, míg a Formula inkább a prémium szegmens tagja. "Nobrainer".
Az az X570es lap az egyik legrosszabb választás az X570 chipszetes deszkák közül. FELEJTŐS. Akkor már inkább egy épkézláb B450 (MSI B450 A-pro MAX, Tomahawk MAX, Gaming Plus MAX pl.) Az A-pro X570 nem igazán jól sikerült darab.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Ugyanmár! : ) A SystemPower9 amúgy 20ezerért még jó is lenne. De nem értem a BQ obszessziót : )
MSI "régi" x570-es deszkái elég langyikák voltak belépőszinten. Lásd: [link] [link] Bár utóbbinál már törölték a részt, hogy maradj távol az X570 belépő MSI deszkáitól. De az A-pro pont az volt. Más kérdés, hogy 6 mag alá bőségesen sok-elég, de, nem ér többet egy értelmes B450 deszkától! És a "terméktámogatás" is ugyanúgy még 1 generációra (zen3) lesz, tudtommal, az után' következő AMD procik MÁR MÁS foglalattal érkeznek majd, nem Am4-re. Szvl azért felejtős, mert ár:érték arányban elvérzik egy normális B450-es alaplaphoz képest (amikre kaptál is ajánlást)
Röviden: B450MAX széria & Bitfenix Formula
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Nyugodtan mehet a BitFenix Formula, megbízható, ajánlott tápegység!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
SkiDev
senior tag
Nem ennyire fekete és fehér a történet, nem akartam ezzel offolni a topikot. Otthon 2x2 GB Corsair + 1x4GB Kingmax. Albérletben 2x4 GB Kingmax. Eddig így volt. Aztán az otthoni konfig évkezdéskor (~3 hete) megadta magát, nem kapcsolt be. Semmivel nem volt hajlandó bekapcsolni, így beletettem az albérletes ramokat (2x4), elindult. Elkezdődött az egyetem, felhoztam, majd haza és így tovább. Előző hét hétvégén bepattintottam otthon, mire terhelés nélkül (csak videózás) az egér megfagyott és újraindult a gép. Utána már mikor behozta az asztalt, majd amikor már kiírta a profil nevem és töltött befelé. Átpakoltam a másik két slotba, már képet sem adott. Kivettem az egyiket a párosból, a másikat 3 helyen próbáltam, semmi. Majd beletettem a másikat és működik. Azt hoztam magammal vissza fel. Mindez annak ellenére, hogy memtest kétszer futott hiba nélkül a két rammal. Grátiszként a 1150-es lap csak 1 sloton érzékel, ha minden igaz és nem az eddig belepróbált ramok voltak rosszak. Az otthoni 1155-ös pedig már rég olyan, hogy megy, ha kiveszem a ramokat és ugyanúgy visszateszem, már nem indul el, olyankor variálni kell a sorrendet.
Szóval... Már fárasztó. Itt vagyunk a vírus nyakán lassan, bármikor átállhatunk online-ra a mostani hibrid rendszer helyett, nekem atombiztos rendszerre van szükségem. Bocsánat a hosszú offért.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Kupon kunyeráló
- Napelem
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest