Hirdetés
Aktív témák
-
Globusz89
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Annyi lenne kérésem, hogy nézzétek meg a géptervezetemet, amit a közeljövőben remélhetőleg be tudok szerezni. Ha valami nagyon oda nem illőt találtok, vagy valami jobbat tudnátok ajánlani abban az árkategóriában, akkor írjátok meg a véleményeteket.
Alaplap: Gigabyte GA-870A UD3
Proci: AMD Phenom II X4 965 3,4 Ghz
Memória: Geil Value Plus Kit2 DDR3 1333 Mhz 8 GB CL9
HDD: Western Digital 7200 RPM 32 MB SATA III 1 TB
Ház: Gigabyte Luso M1000
Táp: Corsair CX PSU 600 CX 600W
Videókártya: Sapphire Ati Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB GDDR5 PCIE150.000 Ft a végösszeg +- pár ezer forint.
-
Globusz89
csendes tag
válasz Buda76 #28836 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az Intel proci sokkal jobb mint az AMD? Mert minden ajánlásban Intel proci van. Pedig nekem az AMD is elég erősnek tűnt, 4 magos 3,4 GHZ-el. Miben rejlik ez a nagy elzárkózás az AMD-vel szemben? Amúgy a cél egy korszerű gép, ami 2-3 év múlva is korszerű lesz. Monitor egy régi 17"-os Philips, 1280x1024-es felbontás, arra most nem akarok költeni, egyenlőre jó lesz ez, most az alapgépet akarom jól összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
Globusz89
csendes tag
Ha már így belejöttem a kérdezősködésbe. Az Intel prociknál mindenképpen LGA-1155 legyen? Az 1156-osokhoz képest mennyivel jobb, vagy másabb?
-
Globusz89
csendes tag
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX 26.050 Ft
INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 30.287 Ft
INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX 38.954 Ft
INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX 40.846 FtEzek közül melyikre esne a választás? Olyan szempontokat kéne figyelembe venni, hogy kicsit bonyolítsam a döntést, hogy igaz az ár is fontos azért, de egy hosszabb távra, évekre korszerű, filmezés, játék, netezés az elsődleges cél, ezeket zökkenőmentesen lehessen csinálni, ne okozzon gondot ha sok alkalmazás fut egyszerre. Illetve a választott procihoz úgy 20-22.000 Ft körül egy alaplap ajánlás, USB 3-al, SATA 3-al, 4 DDR3 foglalattal, megbízható, minőségi gyártótól származó. 8GB memóriát tervezek bele(Kingmax ddr3 1333mhz KIT, 16.500), ez a fő cél, de ha a végén nagyon szorítanak a költségek, akkor lehet 4 GB lesz belőle, de az tényleg csak végszükség esetén. Sapphire Radeon HD5850 XTreme videókártya lesz benne. Samsung 1TB-os, 7200 RPM-es SATA 3-as winyó van tervben. Coolmaster elite 430-as ház, chieftec ctg 500 500W-os táppal. Monitor 1-2 hónappal később tervezendő beszerezni, egyszerre azzal együtt már sok lenne a költség. Konkrét árkeret nincs, azért is írtam hogy nem az ár az elsődleges szempont, fő hogy egy évekig jól szolgáló, stabil jó minőségű alkatrészekből álló gépet dobjak össze. ODD nem kell, mint írtam most monitor sem. Köszi előre is a válaszokat, bocsi a sok kérdésért, de nem akarok hibás döntést hozni semmiben
-
Globusz89
csendes tag
Sokat gondolkodom ezen, már napok óta, hogy milyen gépet tegyek össze. Próbáljak összegben olcsóbban kijönni, és mondjuk csak i3-as intel proci, 4gb ram, 500gb-os Hdd, olcsóbb videókártya, 25 körül mondjuk, és akkor kijönnék 150 alatt monitorral is. Nem használom extrém dolgokra a gépet, nem hajtom szét, nem futtatok rajta hiperextra grafikus programokat, játszanék azért a legujjabb játékokkal is ha úgy adódik, erre elég lenne talán egy olcsóbb konfig is. De nem vagyok az a fajta, aki folyamat követi a dolgokat, és mindig vesz valamit, akár évente, félévente, mikor hogy jön ki újabb, vagy áraznak le kicsit régebbit, de jobban mint az aktuális. A mostani gépem 8 éve van meg, FIFA 07 nél "durvább" játék nem fut rajta, minden lehetséges sebből vérzik már, 40gb-os winyó van benne, sok mindenre nem elég, de évekig húztam vele. És ha most végre rászánom magam, nagyjából megengedhetem magamnak most anyagilag is hogy újítsak, úgyhogy egyre inkább afelé hajlok, hogy most dobok bele többet inkább, de akkor az megint egy hosszú távra legyen, és ütős konfiguráció legyen. Olyan tételeken meg most fölöslegesnek tartom a spórolást, hogy 8 helyett 4 giga ram most, és később a többi, 7-8 ezer ft különbség, vagy 500gb-os vinyó az 1TB-os helyett, 3-4 ezer különbség, az sem számottevő, és akkor az is meglesz. Az alapdolgoknál meg egy gyengébb proci vagy gyengébb alaplap ugye nem olyan, hogy megveszem, és utána veszek hozzá mondjuk még, ott ha megveszem, és fejleszteni akarok, akkor nagy eséllyel újat kell venni. Most úgy állok, hogy Core i5 2500K 3,3 Ghz-es proci, MSI P67-A C43 alaplap, 8 gb ram, sapphire 5850 xtreme kártya, és 1TB-os vinyó. 160.000 körül jön ki ez a konfig az egyéb kiegészítőkkel együtt, plusz 30 K körül monitor hozzá majd a későbbiekben. Ki hogy vélekedik erről, ki mit választana?
-
Globusz89
csendes tag
Gigabyte Asus MSI Foxconn. Vagy esetleg más? Az érdekelne, hogy melyik gyártó az általatok leginkább ajánlott, szerintetek melyik a leginkább megbízható, stabil, a rajta lévő dolgok melyiken a legjobbak, melyik a legkomplettebb alaplap amit megéri vásárolni? i3 vagy i5 core intel procihoz kéne. SATA 3-at, USB 3-at is figyelembe kéne venni, hogy az mennyire megbízható az adott márkánál.
-
Globusz89
csendes tag
PCI slot milyen funkciót tölt be? Miben használható, vagy mire használható? És ilyen alaplapból, amin PCI slot is van, melyiket ajánlanád?
-
Globusz89
csendes tag
-
Globusz89
csendes tag
válasz horush #29279 üzenetére
http://szamitogepalkatreszbolt.hu/webshop/foxconn-h67m-s-s-1155-intel-h67-atx-alaplap-lga115/
"Foxconn H67M-S S-1155 Intel H67 ATX alaplap LGA1155, Intel H67, Max:1066MHz, Max:16GB, VGA, 1xPCIE16, 1xPCIE1, 1xPCI, 4xSATAII, 8+4xUSB, DVI, HDMI, RAID, 7. 1 channel HDA, Gigabit, ATX, 2xSATA3"
Itt a leírásban max 1066 mhz szerepel. Mert ha kezeli, akkor ezt választom, de mivel a leírásban ezen az oldalon, és egy másikon is 1066-ot írtak, ezért kérdeztem rá másikra.
[ Szerkesztve ]
-
Globusz89
csendes tag
Mint pár hsz-el korábban írtam, ma megrendeltem az hd5850 Xtreme kártyát. A korábban ajánlott Foxconn H67 M-S alaplapot néztem ki, de most nézegettem még, és PCI-E 2.0 csatlakozó van az alaplapon, a hd5850 pedig 2.1-es csatlakozós. Első gondolatra új alaplap után kell néznem. Vagy bele tudom tenni így is? Ebben kérek tanácsot. Ha újat kell keresnem, akkor ajánlanátok valamilyen olyan lapot, amiben USB 3, SATA 3, PCI slot és 2.1-es PCI-E csatlakozó is van? Köszi a válaszokat, remélem nem gáz hogy sokat kérdezek.
-
Globusz89
csendes tag
Ilyen gépet tettem össze a sok tanács alapján. Egy utolsó mustrát kérnék rá.
Videókártya: Sapphire HD5850 Xtreme 32.5K
Alaplap: Foxconn H67M-S 22K
Proci: Intel Core i3 2100 3.1 Ghz 3 Mb 25.5 K
Memória: Kingmax 4Gb DDR3 1333Mhz 8.5K
Ház: Coolmaster Elite 430 Midi Tower 10.5K
Táp: Chieftec A-80 CTG 500 500W 11.5K
HDD: Samsung 1TB 7200 RPM Sata 300 32Mb HD103SJ 12.5KTudom, hogy lehetne olcsóbb alaplapot is bele, de ebben minden van ami kellett nekem.
Összesen: 123K
[ Szerkesztve ]
-
Globusz89
csendes tag
Sapphire HD5850 Xtremehez hasonló képességű videókártyákat szeretném ha írnátok párat. Nem árban, teljesítményben. (Tudom, hogy van videókártya topic, de ez a légkör szimpatikusabb )
-
Globusz89
csendes tag
Csak azért kérdeztem, mert én már megrendeltem ugyan az 5850 xtremet, és most megnéztem a kettőt amit mondtál, és ugyan az az árkategória, mégis az 5850 úgy van kikiáltva, hogy az év vétele, mert mennyire le lett árazva. Azt gondoltam, hogy azért ennyire ajánlott, mert a hozzá hasonló képességűek legalább 10k-val drágábban.
-
Globusz89
csendes tag
Kingmax 4 Gb-os ddr3-as 1333mhz-es memóriát veszek nemsokára, érdekelne hogy mennyire számít hogy 2x2-es dual chanel KIT, vagy egy db 4 gb-os memória? És ha számít valamit az eltérés, akkor melyik ajánlottabb? Ha mindegy, akkor én az 1db 4 gb-ost választanám.
-
Globusz89
csendes tag
HD 1920x1080 -as monitorok közül, 35.000 ft-ig melyik márkát ajánlanátok leginkább? Én a Benq monitorokkal szimpatizálok nagyon, 21,5"-os, LED-es már van ilyen árkategóriában.
-
Globusz89
csendes tag
5850 Xtreme-t már tényleg nem lehet kapni. Szerintem én rendeltem meg az utolsó darabot Jó ez csak vicc volt, de az utolsók egyikét, múlt hét kedden rendeltem, csütörtökön amikor rákerestem, már azon az oldalon is elfogyott ahonnan én rendeltem, és másikokon sem volt. Jól időzítettem.
-
Globusz89
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a kiválasztott konfigurációt érdemes lenne most megrendelni, vagy ha mondjuk 1 hónap múlva rendelem, akkor számítható mondjuk i5 procinál jelentősebb áresés, mert mostaniban i3 proci lenne, de ha esne az i5 ára olyan mértékben, akkor lehet kis ráfizetéssel inkább azt vennék.
-
Globusz89
csendes tag
Ez a gép van összerakva, rendelésre vár. Videókártya holnap már meglesz, a többi még csak tervben van. Az 155k a végösszege, rászántam magam, hogy még 10-15k-t belepumpálnék, ha érdemes lenne és valamiben lényegesebb fejlesztést tudok vele elérni.
Ez a jelenlegi összeállítás:Alaplap: Foxconn H67M-S 19,2k
Proci: Intel core i3 2100 3,1Ghz 3Mb 25,5k
Memória: Kingmax 4gb ddr3 1333mhz dual kit 8,5k
Ház: Coolermaster Elite 430 Midi Tower 10,5k
Táp: Chieftec A-80 ctg 500 11,5k
HDD: Samsung 1TB 7200 RPM Hd 103SJ 12,5k
Monitor: Benq 21,5" G2222HDL DVI LED 32k
Venti: Arctic-Cooling F12 Pro 2db 1,9kVideókártya HD 5850 xtreme (32k), már meg van rendelve, mint írtam korábban holnap még kézben is lesz.
Ez így összesen 155k szállítási költséggel mindennel együtt. Ehhez jönne a 10-15k max, ha valami érdemben lehetne fejleszteni. Mit javasolnátok? Én gondoltam procira, de ahhoz akkor egy jobb hűtő is kéne, azzal meg már kicsúsznék a keretből. Várom az ötleteket.
-
Globusz89
csendes tag
Ez a gép van összerakva, rendelésre vár. Videókártya holnap már meglesz, a többi még csak tervben van. Az 155k a végösszege, rászántam magam, hogy még 10-15k-t belepumpálnék, ha érdemes lenne és valamiben lényegesebb fejlesztést tudok vele elérni.
Ez a jelenlegi összeállítás:Alaplap: Foxconn H67M-S 19,2k
Proci: Intel core i3 2100 3,1Ghz 3Mb 25,5k
Memória: Kingmax 4gb ddr3 1333mhz dual kit 8,5k
Ház: Coolermaster Elite 430 Midi Tower 10,5k
Táp: Chieftec A-80 ctg 500 11,5k
HDD: Samsung 1TB 7200 RPM Hd 103SJ 12,5k
Monitor: Benq 21,5" G2222HDL DVI LED 32k
Venti: Arctic-Cooling F12 Pro 2db 1,9kVideókártya HD 5850 xtreme (32k), már meg van rendelve, mint írtam korábban holnap még kézben is lesz.
Ez így összesen 155k szállítási költséggel mindennel együtt. Ehhez jönne a 10-15k max, ha valami érdemben lehetne fejleszteni. Mit javasolnátok? Én gondoltam procira, de ahhoz akkor egy jobb hűtő is kéne, azzal meg már kicsúsznék a keretből. Várom az ötleteket. Ha sikerül dűlőre jutni, akkor lehet hogy még ma, de legkésőbb holnap meg is rendelném a dolgokat.
-
Globusz89
csendes tag
Köszi mindkettőtök válaszát. Azért ez a lap lesz, mert felszereltségben ez az ami nekem a legjobb, usb 3 sata 3, 4 memóriafoglalat. Akkor szerintem a saját gondolat, és a ti tanácsaitok alapján a proci lesz meghúzva egy kicsit. Néztem a 2300-as, és a 2400-as i5-ös közötti árkülönbséget, 2000-el drágább, de nem hiszem hogy annyival jobb lenne a teljesítménye, hogy azt érdemesebb lenne megvenni, akkor márt tényleg veszek hozzá valami olcsóbb coolert, és akkor teljes lesz a kép.
-
Globusz89
csendes tag
Na megszületett a döntés, minden tiszta, a radeon hd 5850 xtreme már itt van kézben, a többit most rendelem. core i3 helyett i5 2400-as lesz, ez egy jó időre elég lesz, 1-2 tesztet néztem, és azért van különbség a kettő között, és én hosszú távra tervezek az új géppel. Egyenlőre jó lesz rá a gyári hűtő is, úgyis lesz 3 venti a házban, a proci nem gyilkolom halálra.
-
Globusz89
csendes tag
Csütörtökön rendeltem meg az új gép alkatrészeinek nagy részét. Pénteken az alaplap és monitor volt még vissza, este az is sorra került. A Foxconn H67 M-S alaplapot, szállítással együtt 19,2k-ért megkaptam. Ma rákerestem unalmamban, és ugyan abban az áruházban ugyan ez a lap a mai napon már 22,4k szállítás nélkül. Örülök, hogy nem vártam tovább a gép megvételével, elég sokat fogtam ezen a szerencsés időzítésen.
-
Globusz89
csendes tag
Off lesz, előre is bocsi. Megjött az i5 2400-as procim, és a ventilátor procihoz csatlakozó részén van 3 szürke csík, gondolom az a paszta, de gondoltam bebiztosítom magam egy kérdéssel itt felétek. A másik meg hogy ujjbeggyel belenyúltam egy picit az egyik csíkba, ( hogy megnézzem hogy az e a paszta )nem gáz ugye, nem tettem benne semmi kárt, a felületén nagyon halványan látszik csak.
[ Szerkesztve ]
-
Globusz89
csendes tag
Sejtettem hogy valami hiba lesz az új gépem beszerzésénél, és be is jött. A rendelt Foxconn H67M-S alaplap azért volt olyan bitang olcsó, mert rosszul tüntették fel a a típust, és sima S lapot takart az ár. Ma kaptam meg, és így ráfizetéses csere lesz, de így 2500 plusszomba kerül, amennyi a postaköltsége volt, ha ezt előre tudtam volna, és megrendelem a többi alkatrésszel együtt egy helyről, akkor ennyivel beljebb lennék pénzben, plusz már dübörögne a gépem, így meg hétfőig várhatok, mire ideér a lap. Mondjuk a monitor is hétfőn jön meg, de addig azért szívesen összeraktam volna már, és futottam volna vele pár kört még ezzel a régi monitorral. Szóval mindebből a tanulság, hogy ami rohadtul olcsó, azt semmiképp ne vegye meg az ember, mert valami gáz van vele. Mondjuk az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy a pénzt is visszakérhettem volna, szállítási költséggel együtt, és 24.500 helyett 22.200 ért (szállítással együtt) tudtam volna máshonnan rendelni egy ugyan ilyen lapot, de mire a pénzt visszautalták volna, meg mire a másik helyről megjött volna a lap, jövő héten biztos nem tudtam volna használni. De hát ez van, saját hibájából tanul az ember, megfizettem a tanulópénzt, leszűrtem a tanulságokat. Bocsi a hosszú offért, de gondoltam megosztom ezt a kis sztorit.
-
Globusz89
csendes tag
Sziasztok. Egy gyors segítségre lenne szükségem. Egy kicsit elszámítottam magam, nem vettem odd-t az új géphez, gondoltam a régivel feltelepítem a wint és kész. Igen ám csakhoz a régi még IDE csatlakozós, az új lapon meg nem tudom rátenni az ide-t. Az új gép teljesen üres, semmi nincs rajta, és valahogy rá kéne varázsolni a wint, tudom pendriveról is lehetne, csak nincs most kéznél 4 gigás vagy nagyobb pen, mert legalább annyi kéne a winhez. Más ötlet valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
Globusz89
csendes tag
Ide írok, mert sürgős lenne a válasz. Az új gépen nem bootol a win 7, az xp telepítésnél pedig elindul ugyan a telepítő, a kezdeti kék képernyő, aztán amikor elkezdené magát a windows telepítést, bejön a kék halál, és kiírja hogy pci.sys-ben van a hiba. Ezt hogy tudnám megoldani? Mert már semmi ötletem nincs hogy mit csináljak vele. Annyi sejtésem van, hogy a pci-e 16x be csatlakoztatott radeon hd 5850 xtrememel van a baja, gondolom az xp nincs kiképezve a pci-e csatlakozós dolgokra. De ha kiveszem a kártyát, nem látok semmit, mert az alaplapon ugyan van vga csatlakozó, de azt nem veszi be a monitor ha be van dugva, nem érzékeli. Szóval várom a tanácsokat, és előre is nagyon köszönöm a bárminemű segítséget.
-
Globusz89
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdéssel/kéréssel fordulnék hozzátok, hogy húgomnak kellene egy lehető legolcsóbb gépet összedobni. Nem kell, hogy hiper szuper a legmodernebb legyen, csak új cuccokból legyen. Most az én régi gépemet használja, már amikor. 1000 sebből vérzik az, már nem is nagyon akar elindulni, és költeni nem igazán akarok rá. Szóval szeretnék venni neki egy újat de a lehető legolcsóbban. Kellene hozzá, ház, dvd író. Monitor, egér, billentyűzet, hangkártya hangfal van, ezek kivételével minden kellene. Főleg netezésre használja, és egy régi 17"-os Philips monitor van hozzá. Előre is köszi a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest