- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
balfek
tag
Szerintem nem érted.
Az elítélés mikéntje-miértja az, ami nem mindegy.
Nem azt mondtam, h. egyáltalán nem hat, hanem arrapróbáltam rámutatni, h. nem annyira erősen befolyásol, mint azt az előbb leirtad-leírták.
(Az, h. a CS.E. mit nyomott, nem tom - nem is érdekel, mellesleg nem hiszem, h. csak füvet...)
Az, h. az általad felemlegetett tevékenység mennyi vért visz el az agyadból, függ annak méretétől is.
Ha jól tudom, az emésztéshez kicsivel több vér kell, s jópár órával tovább is, mint az általad előcitált magánéleti interaction. - mellesleg a reakcióidőd akkor is tuti lecsökkent - szerintem, bár soha nem mérte senki. ha valaki tud ilyenről, linkeljen!
Az általad tudományos szir-szarnak titulált kitételeknek (lsd. empirikus kutatások, korreláció, stb bonyolult szavakkellene nagyobb teret adni, h. megtudhassuk már végre, h. mi is történik az embererrel - mellesleg több országban elkezdték a (végre) tudományos alapon vizsgálni az egyes drogok hatásait, ill. eredményes kezelések kiválasztásához szükséges kutatásokba is most kezdtek bele.
Erről tartott most hétfőn egy holland prof előadás a Drogfókuszpontban - a barátnőm volt rajta.
Szóval lenne még mit kutatni a témában....
[Szerkesztve] -
balfek
tag
Hááát, mos pontos adatokat nem tudnék eléd tárni, de ha jól tudom, az enmésztéshez vér is kell, nem?
Az pedig az agyadból fog lemenni a gyorocskádba, ha pedig ott fent csökkent a vérellátás, csökken a teljesítmény. Sokan - gondolom te nem, ui unikumként nyilatkozol - el is álmosodnak kaja után. Megváltozott tudatállapot, nemde?
Belassulnak egyesek a túlzott hidegtől, napfénytől, stb.
Ha sportolsz endorfin - ha jól tudom ez a boldogsághormon, de javíts ki, ha tévedek - termelődik a szervezetedben, s mikor pl. heroint(v. kokót?) nyomsz, egy nayon hasonló szer szabadul fel a testedben.
NEM hinném, hogy CSAK ez alapján kellene megítélni azokat az anyagokat, melyek körülvesznek!
V. szedhetsz PROZAC-ot az orvosod felírja, csak éppen megváltozik a személyiséged...
hali -
balfek
tag
Hi
az, h. szerinted nagyban befolyásolja azt a ''képességet'', nem jelent tudományos szempontból semmit
max te is hallomás alapján - esetleg saját tapasztalat -, de amiről én beszélek, az egy empírikus kutatásokon alapuló fejtegetés volt, mely arra hívta fel a figyelmet, h. nem túl erős a korreláció a vezetési képességek romlása és a fű használata között . Persze tudni kellene a viszgálat körülményeit. De még mindig megalapozattabbnak tűnik, mintegy ''szerintem..'' -
dabadab
titán
''Nem bizonyítható???''
Aha, azt hiszem vmi angol kiserlet volt, szimulatorral megneztek, hogy kulonfele dolgok hogyan befolyasljak a vezetest: marihuananal a lelassult reflexeket ellensulyozta a - szinten a marihuananak koszonheto - fokozott ovatossag. Egyebkent az alkohol utan a legdurvabban a faradtsag rontotta az eredmenyeket, azt pedig egyelore nem is tiltjak... -
Integra
titán
nekem van olyan barátom aki fűvel gondolkodik.
nem keveset szívogat, de neki ilyen az életstílusa.
a srác A+ kategóriás világ szabadalom tulajdonosa és feltalálója és nem kevés pénzt csinált eddig vele...
ő ilyen, így működik, ritka kivétel, de nála nagyon másképp hat a zöld, ő erre pörög és gondolkodik, tényleg nem semmi. -
balfek
tag
Hali!
Most jelent meg egy könyv (nem tom a címét de az egy héttel ezelőtti MaNCS-ban írtak róla), mely feldolgozza a FŰ-Marihuána témakörben eddig lefolytatott kutatások, klinikai vizsgálatok eredményeit.
Több érdekes kitétel olvasható ott, de ami idevág:
- nem bizonyítható, h. a fű erőteljesen, nagyban rontaná a vezetési képességeket.
hali -
Genun
tag
Ezt utálom. Miért kell sztereotípikusan gondolkodni más nemzetekről???
Láttam Sat.1-en egy műsort amelyben egy kiállításon embereknek mutogattak épületeket, és párosítaniuk kellett városhoz, de legalább országhoz.
Az egyik düccs a kölni dómot kapta, és azt hitte, hogy a barcelónai dóm.
Minden országban vannak művelt és kevésbé művelt emberek.
Pl sztem ha ugyanezt elsütnénk itt, akkor lennének szép számmal akik megbuknának. Pl a szegedi dómmal ha már a dómoknál vagyunk. És senki sem tudhat mindent, én is jópár triviális dolgot nem tudok sztem. (pl néha komolyan el kell gondolkodnom magyar helységnevek földrajzi elhelyezkedéséről)
És sztem ez a hol van Európa dolog inkább azért áll fenn, mert annak az embernek éppen nincs ezen információra 'szüksége'.
Na, hol van a Kancsendzönga? Van szükséged erre az infóra? Nincs, ha meg megakarod mászni úgyis utánanézel - ha meg úgy érzed, hogy van, akkor az csak jó.
Mindenkinek meg kell találni az arany középutat a között hogy 'mindent tudni akarok', és az 'úgyis tudom melyik könyvben van leírva' filozófia között.
Bocs az offért de ezt kellett. -
Conki
tag
Nem azt mondtam hogy kevesen. Azt mondtam, hogy kevesebben. Nem mindegy, mert egyik nemigaz, másik igen
Nomeg én inkább azt mondom jobb egy betépett ember mint egy részeg.
Bár én már nem fogok többet szívni, előttetek írtam le
Ehh tök hülye vagyok, egyszer azt hiszem itt a világvége, másszor meg mosolygok.
EZ NEM A ZÖLD MIATT VAN!
Hülye nők...
Hülye 3 és fél évek... -
Conki
tag
1) Ha részegen vezet valaki, előfurdulhat ugyanez.
2) Talán még az is megeshet, hogy kevesebben fognak szívni, ha netán legális lesz. Lsd Hollandia. Attól még, hogy nem hírdeti mindenki magáról, hogy él vele, elég sokan szívnak. A legutóbbi felmérések alapján amerikában több diák zöldezik, mint dohányzik. Ez azért már durvaAz én iskolámban ha jól körülnézek, elég sokan tolják. Nagyon is sokan. Kb már az ivással egy szinten van. Így most ebben a helyzetben bárki bármennyit szerezhet. Ha legalizálnák hasonló szabályozással mint ahogy az alkoholnál is látni lehet, úgy gondolom kevesebben használnák. Ha boltban, trafikban lehetne kapni, a dealereknek nem lenne szerepük (max elég kis mértékben), s a boltos (ha betartaná a szabályokat) nem árulná 18 év alatt. Ha belegondolsz, hogy most bárki szerezhet, az még egy kicsit jobb helyzet is
Bár kicsit, de jobb.
-
hcol7
senior tag
meg fogsz lepődni. enyhe csúsztatással mondhatom, hogy nem áll az olyan messze a valóságtól. mármint aza minden 3. - 5. ember (fűről beszélünk még mindig, remélem nem olyan ez mint a tévében hogy fű a téma és mégis vérrel kevert heroinnal teleszívott fecskendőt mutatnak a snittekben, meg liftaknákat)
Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest