Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGee
aktív tag
válasz Oppenheimer #107475 üzenetére
jogos, a BTC lehet 1 millió dollár/db is... igaz akkor kb 19 billió lenne a market cap
(19 000 000 000 000 dollár) de bagatell... Ha jól tudom, kb 19 millió BTC van forgalomban jelenleg
Az S&P 500 cégének a market cap-je jelenleg 36 billió dollárIf you leave me, can I come, too?
-
Joe123
senior tag
válasz Oppenheimer #107477 üzenetére
A nagy bika trendek alatt szokott menni a legnagyobb sopánkodás, hogy jajjaj nagyon túlvett a piac, jajjaj hát hova menjen már ennyi menés után, stb. Mindig csak utólag derül ki, hogy ja hát nem is kellett volna parázni.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #107489 üzenetére
A honlapon bejelentkezve jobb felül a névnél a settingsbe belemenve egy jól eldugott almenüben lehet két oszlopban bepöttyözni melyiket szeretnéd, ott tudod azt is megnézni most milyen.
Vagy: Nézd meg hogy egy kicsi megbízásért mennyi jutalékot ír a megbízás benyújtásakor. Ha 1,25 akkor tieredben vagy, ha 3 akkor fixedben. Ha havi párezer eurot akar max csak betenni az ember akkor a tiered a jobb. Ha valaki egy nagyobb összeget fektet be egyszerre, akkor érdemes átszámolni melyik jön ki jobbra.
Átállítás után 1 nappal változik át. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #107479 üzenetére
Fasza, mára virradóan BTC 36700... Akkor is beleveszek
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #107514 üzenetére
Ne kotyogd ki előre a tuti tippjeidet, mert a nagytőke rámozdul mindig
-
nort_on
senior tag
-
TCr
veterán
válasz Oppenheimer #107527 üzenetére
Mármint 100e Ft-ig?
IBKR-en (ha igen, melyik eszköz?), vagy más platformon?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
atee_13
őstag
"Nekem hodl van 100k-ig,"
Akkor x , bér én utána eladom -
Segal
veterán
válasz Oppenheimer #107531 üzenetére
Nagyon hiszel te ebben a kriptoban.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
addikt
Nagyon hajtasz arra a Revulteo-ra
#107517 eldoble
Nem hazudott a banki ügyintéző. Tényleg nem visszaváltható (soha nem is volt az):Viszont eladható. Nyilván úgy forgatta a szót, mint ha ezek szinonímák lennének és azt hidd, hogy nem tudsz tőle megszabadulni. De igenis eladható. Másodpiaca nem nagyon van most, mert az ÁKK visszavásárolja (nem visszaváltja), de ha nem tenné, akkor is el tudnád adni vmilyen árfolyamon.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
vajon az eth átviszi ma a 2000-t? legutóbb 1100 környékén vettem belőle etn-t, az már nem rossz így
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
gg07
tag
válasz Oppenheimer #107583 üzenetére
Kezdődik a manipuláció szezon
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #107652 üzenetére
Ehhez kis adalék ha már valaki újonnan nyit és az kapásból az írekhez kerül: Nem is fogja megkérdezni regisztrációkor hogy milyet szeretnél, automatikusan margin accot nyit.
Ha jól tudom az Írek már nem jelentenek a magyar KHR-be így egy esetleges lakás vagy egyéb hitel felvételnél nem befolyásolja a hitelképességet, így szerintem nincs hátránya. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #107656 üzenetére
Szerintem maga a regisztráció, az account megmaradt, és ha újra bejelentkezel, akkor tudsz nyitni egy új alszámlát. De az is lehet hogy a marginos verzióra úgy állítanak át, hogy a cash-eset bezárják és már ott vár helyette az új margin.
-
vnorbi
aktív tag
válasz Oppenheimer #107656 üzenetére
IBCE-nél elvileg van olyan, hogy egy türelmi idő után bezárhatják a számlát, ha nincs rajta semmi.
Amikor a havi befektetés után visszautalom a maradék aprót a normál számláról a bankba, akkor mindig figyelmeztet, hogy ezzel a számla bezárását kockáztatom, és javasol egy másik összeget, hogy ne ürítsem le a számlát (legutóbb azt javasolta, hogy mínusz 700 forintot utaljak ki).
Első alkalommal rákérdeztem erre a supportnál, amire az volt a válasz, hogy a TBSZ minimum activity fee miatt van ez a javaslat, de ha lenullázom, akkor sem lesz semmi, mert majd jön figyelmeztetés, ha nem lesz fedezet a díjterheléskor.
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #107726 üzenetére
ha már svájcbn vagy ez lesz a legkisebb gondod, hogy még egy kis extra adót is be kell csengetned
most én is elgondolkodtam, elég csábítóan magas ez a szám, hogy oda toljak még be egy kicsit. én egyedül ebben az eu-s pénz történetben nem hiszek. ez a mondatod akár tavaly év végéről is származhatna. valamiért mindig van valami, ami miatt pont nem "jön" még egy kis jogállamiság, még egy kis baszakodás ukrajnával. és a jövőre megtartandó önkormányzti+eu parlamenti választások sem sok jóval kecsegtetnek. amikor már úgy tűnt, hogy a lengyel választási eredmények miatt be kell majd hajolnunk az eu-nak, akkor hirtelen lett egy másik kretén szövetségesünk fico személyében, így megint azt hihetjök egy darabig, hogy cerkáztathatjuk brüsszelt. szóval meglepődnék, ha csak 6%kot romlana. keressük meg ezeket a hsz-eket jövőre
-
atee_13
őstag
válasz Oppenheimer #107726 üzenetére
"de mivel jovore mar varhatoan tenyleg jon EU forras"
Optimista 50-50 vagy jön vagy nem.
-
atee_13
őstag
válasz Oppenheimer #107731 üzenetére
Gondolod?
Én felvetnék egy másik megközelítést. Egyre kevesebb a pénze az embereknek valamint a reptér megvételéhez igencsak jól jön pocakéknak az erősebb forint. Ha lezárult majd elengedik. Bár nem vagyok bennfentes, de én hírekben semmilyen valid megerősítést nem hallottam arról, hogy hangyafasznyi esély is lenne az EU-s pénzekre. Az ellenkezőjéről viszont vannak hírek.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Oppenheimer #107959 üzenetére
előfordul, hogy néha a te hozzászólásaidra se kíváncsi senki, te is görgethetnél néha, ha ennyit tudsz tanácsolni. köszi!
-
Segal
veterán
válasz Oppenheimer #107959 üzenetére
OFF
Akkor minek van amúgy a kriptó téma?
Csak mert ennyi erővel millió mást is idevehetnénk hogy érdemes e abba rakni a pénzt vagy nem?
ON"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #108107 üzenetére
ez most felreertheto, de ezt ugye csak teoretikusan, erste oldalarol ellenlepesnek erted?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #107660 üzenetére
Sikerult elernem a support chatet, uj accountot kell majd nyitnom.
Hasznalhatom ugyan azt az email cimet?
Nem lesz gond hogy az en idetitasommal mar van naluk egy bezart account?[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
A KBC-nél ha minden igaz emelnek is jövő januártól. Papíronként 10k-ról 0,5%-ra (min 10k, nyilván papíronként).
Lehet mégse kéne túlagyalni a dolgot, azelőtt kéne pucolni az erstétől mielőtt még észbekap a vezetőség. A friss ropogós mai hírdetményben még 5k/papír a díj.
Ha valakinek sikerült erstétől migrálnia, pls ossza meg velünk a tapasztalatait!
-
aujjobba
addikt
válasz Oppenheimer #108118 üzenetére
Azért azt nótázd, hogy fázisolt rollout van, pl. nálam nincs még ott a transzfer opció az IB felületen.
Fene tudja mikor lesz, tudod, majd a következő negyedévben mint mindig[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #108118 üzenetére
A túlagyalás nem neked szólt (vagyis lehet neked is, nem tudom), hanem inkább magamnak. Én elmúlt hetekben elég sokat filóztam azon, felosszam-e IB és Erste között a megtakarításaimat a befeketői védelem kimaxolása érdekében, meg hogy ne egy kosárban legyen minden vagyonom. Érzelmi alapon tök egyértelmű lenne a döntés (az Erstét nagyon sok szempontból utálom, az IBIE esetében pedig szinte minden brókerrel kapcsolatos elvárásom pipa), szóval valszeg túlagyalom a témát, előbb-utóbb úgyis betelne a pohár az erstével és vinném a maradékot is. Csak már lehet drágábban...
Javasolni senkinek nem javasolok semmit, simán van olyan vagyonméret/befektetői igényszint amire az Erste, vagy az Erste + IB megfelelő tud lenni, szóval ez egyéni döntés kérdése. Ha szélesebb lenne az ETF választék, lenne pl. gettex, meg nem lett volna ez az "ügyfélbarát" hozzáállás a pofátlan áremeléssel meg futures izével akkor lehet maradnék én is.
Nagyon valószínűnek tartom az Erste kénytelen lesz árat csökkenteni (mármint az alap szolgáltatásét, nem a transzferét) ha versenyben akar maradni. Szóval aki marad az vegytisztán anyagi értelemben véve valszeg nem jár rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
hukhl
csendes tag
válasz Oppenheimer #108111 üzenetére
Annak van értelme, hogy erste TBSZ-en eladok mindent és szabad pénzegyenleggel teli TBSZ-t transzferálom a IB-hez? Akkor ennek a díja 5k lenne csak? Persze újra kell venni az IB-n a papírokat. De ha valakinek vagy 6-8-10 féle papírja akkor megérheti újra venni a másik helyen.
-
SzGee
aktív tag
válasz Oppenheimer #108156 üzenetére
Hát biztos nem most fogok belevenni
If you leave me, can I come, too?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #108194 üzenetére
Attól függ hogy az adott ETF hozama milyen arányban származik osztalékból és árfolyamnyereségvől. De kb ilyen 10-60 bázispont/év.
-
Shade45
senior tag
Ezt hol látod?
Mert a most életbelépett Nov. 20-ai jegyzékben még az 5000 forintos tétel szerepel. -
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #108286 üzenetére
emeld meg gyors a hitelkártya kereted.
-
Segal
veterán
Nekem még bosszantóbb a szitu, mert decemberben nem csak fizu, hanem év végi bónusz is jön...
Ez van, ne legyünk telhetetlenek"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Elemental
addikt
Szerintem most mindenki kaprgatja a pénzt, hogy még betolja ide
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #108291 üzenetére
komolyan? nekem 3 perc volt a netbankban, szerintem ezt simán tudja otthon is az erste.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #108304 üzenetére
Nem, új TBSZ számlanyitás miatt az ír IB-nél.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #108317 üzenetére
Igen, a megnyitás annyi, de utána a NAV-nak 30 napon belül reportálni kell, mert külföldi szolgáltatónál nyitott TBSZ.
-
TCr
veterán
válasz Oppenheimer #108387 üzenetére
"pl erste netbrokeren elobb lattam 5%-os kamatozasu Erste Bank kotveny"
Ezek (ilyenek) elérhetők IBKR-en is?
A kamata - nem TBSZ-en véve - gondolom 15%-kal adóznak?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz Oppenheimer #108391 üzenetére
Tekintettel az IBKR elég gyatrácska keresőjére, tudnál segíteni kérlek, hogy hogyan lehet ezeket jól leszűrni?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz Oppenheimer #108394 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmem, vagy nem emlékszem, vagy még nem jártam itt akkor.
Mi történt?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
-
BlackV
őstag
válasz Oppenheimer #108493 üzenetére
Én nem csodálkozom. Csak mulatsagosnak tartom, hogy egy kötvényt nem a fundamentumok alapján gondolunk vásárlásra érdemesnek vagy nem érdemesnek, hanem a többi ajanlathoz képest allapitjuk meg az értékét. Elfogadom, csak nekem vicces.
-
BlackV
őstag
válasz Oppenheimer #108499 üzenetére
Bro minden terméknél többi ajánlathoz (piachoz) képesti teljesítmény számít, ez a fundamentuma mindennek.
Ez amit mondasz pont inkább technikai elemzés, mint fundamentális, amikor árfolyammozgásokat, csökkenő/növekvő trendeket, befektetői hangulatokat vizsgálsz. Bro.
Az én megközelítésemmel a fundamentumok (pl. kötvény duráció, országértékelés, közép-hosszútávú inflációs várakozások) semmit sem változtak a 33I tekintetében, egy darab új kötvényajánlattal, tegnapról mára.
Szóval én azt gondolom, hogy ez az ország nem jó gazdasági pályán van és többször lesz még sokkal jobb ajánlat is, amikor majd kifutnak a kényszermegoldások, mint pl. kínai beruházások és beköszönt a valóság. Addig érdemesebb lehet 33I helyett eurót váltani, vagy egyéb eurós befektetéseket keresni.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz Oppenheimer #108757 üzenetére
Hogy vagy tokeattetellel PMAPban?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #89085 üzenetére
115k volt idén év végére a cél. Nyáron jött a pofon a NAV-tól, 6.5 milliót kellett befizetnem. Mondanom sem kell, hogy ez kicsit odavágott a befektetési tervemnek, a likvid számlámon még el is kellett adnom az ETF-emet hogy be tudjam fizetni.
Ennek ellenére közel kerültem az eléréséhez, most épp 109k-n állok és decemberi fizuval betolok még 2000 eurót.
Idén 20%-ot emelkedett a portfólióm amit a nasdaq és kriptó poziknak köszönhetek elsősorban.
Ha a decemberben jön a mikulás rally, összejöhet az év elején kitűzött cél.
Jövőre nem tudok célt kitűzni, mert év második felében már aktívan dolgozunk majd a svájcba költözésen és az költségekkel járhat.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Oppenheimer #108977 üzenetére
Számítasz még visszaesésre a rally előtt/után?
28-án megjött a fizum, kivételesen késlekedés nélkül be is toltam IB-re, de nem volt időm bevásárolni belőle, azóta meg +1.5%-on járunk.
-
.mf
veterán
"Nyáron jött a pofon a NAV-tól, 6.5 milliót kellett befizetnem."
Au...
Viszont a portfóliód szépen teljesített. Nekem ilyen szép kimutatásom nincsen, de messze nem áll ilyen jól. Kiváló időzítéssel 2022 feb elején vásároltam be VWCE-ből lump-sum (pedig akkor még örültem is, hogy még 100 alatt tudtam elcsípni), az esés majd hosszú oldalazás után mostanra kezd végre egyenesbe jönni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
avl
senior tag
-
kadet93
tag
Azt esetleg lehet tudni a NAV pofon mibol eredt? (hatha mi is tanulhatunk belole)
-
buherton
őstag
válasz Oppenheimer #108991 üzenetére
Gratula a cél eléréshez!
Az RSU és ESPP-ben ráadásul amerikai cégnél most már én is érdekelt leszek. Az a tervem, hogy a NAV-tól kérek ebben állásfoglalást elektronikusan. Akkora köd van ezeknek az adózásában, hogy az elképesztő. A cégnél is csak találgatnak az emberek, de biztosra senki nem mer mondani semmit. Egyébként nem hiszem el, hogy a NAV erre ne tudna valamilyen leírást adni, hiszen valami alapján ők is ellenőriznek.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Drizzt
nagyúr
Mi maradt el és milyen időtávon? Nem fizették SZJA-t és SZOCHO-t vestingkor? Esetleg árfolyamnyereség bevallása maradt el? Ez gondolom nem simán elmaradt összeg pótlása, vagy ha igen, akkor elég szép summa RSUd lehetett. Mire és mekkora büntetőkamatot róttak ki?
#108992: A jövő év még izgalmasabb lesz a double taxation avoidance vége miatt.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
JoinR
őstag
Na ebben szerintem sokan érintettek, nagyra értékelném én is, ha megosztanád a részleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest