Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mi lehet a hiba? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) Mészike


Mészike
(aktív tag)

Ezt a hibát találtam event logban:
''AMLI: Az ACPI BIOS nem engedélyezett IO-portcímről (0x71) próbál olvasni, amely a(z) 0x70 - 0x71 védett címtartományba esik. Ez a rendszer instabil működéséhez vezethet. Technikai segítségnyújtásért forduljon a rendszer szállítójához.''
Néha lefagy a gép. Főleg akkor, ha pl a lottoszámokat akarnám megnézni www.szerencsejatek.hu
Asszem.
Nah, ennél lefagy :)

Gép: Abit BE6 II, Celeron 800@1000, 512 sdram, ge4 ti 4200, sblive, 300-as táp, lg cdrom, lg cdiró, bár ez utóbbi kettő gondolom nemszámít :)
Kti 310L hálókártya.
Oprendszer: WinXP Prof.

(#2) Zsolt11Arc válasza Mészike (#1) üzenetére


Zsolt11Arc
(csendes tag)

Hali.
Talán próbáld meg ujratelepiteni a windows-t,vagy esetleg egy bioszfrissités.
Ha ezután is csinálja akkór lehet hogy a memóriával lessz a gond.

(#3) naga válasza Mészike (#1) üzenetére


naga
(aktív tag)

Húzás nélkül próbáltad?

(#4) Mészike


Mészike
(aktív tag)

Köszi!
Nemrég telepítettem újra a rendszert. Semmi felesleges dologgal nem szoktam összeszemetelni, szóval ez nem lehet gond.
Húzás nélkül még nem próbáltam.
Megpróbálkozok még memóriacserevel.

(#5) bogingrol válasza Mészike (#4) üzenetére


bogingrol
(aktív tag)

...memtest,prime95 stb megvolt?csak azert kerdem mert mielott rohannal HW-t venni,esetleg ezzel a par egesszen ingyenes progival megerne teszelgetni egy kicsit...

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#6) mr_ricsi válasza Mészike (#1) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

Véleményem szerint először is biost kell frissítened (alapra vissza vett órajelekkel!!), és ha az sem segít, akkor újra kell telepítened az XP-t, de úgy, hogy az alaplapon előtte letiltod az ACPI-t.

(Szerintem az alaplapod túl régi, hogy az ACPI kifogástalanul működjön.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#7) naga válasza mr_ricsi (#6) üzenetére


naga
(aktív tag)

frissítsen BIOS-t, ez új tőled. :D

(#8) mr_ricsi válasza naga (#7) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

Ha tényleg szükségesnek tűnik, akkor miért ne?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#9) Steven


Steven
(addikt)

Szia valaki meg tudja mondani h. nforce os gigabyte lap miért nem mükszik együtt egy háló kártyával sem ha de fel van telapítve a 3.13 nforce driver
egyszerüen egy kibaszot csomagot sem képes küldeni és fogadni sem.
nem vágom miért?



[Szerkesztve]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#10) Steven


Steven
(addikt)

UP!!

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#11) Steven


Steven
(addikt)

épp lan partyznék
de nem megy a gép mi lehet a hiba.....?

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#12) I_Am válasza Steven (#9) üzenetére


I_Am
(veterán)

Nem lehet, hogy vmit a hálózati tulajdonságokban nem jól vagy egyáltalán nem állítottál be?

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#13) Steven válasza I_Am (#12) üzenetére


Steven
(addikt)

Nem hiszem cisco ra járok ugyhogy szerintem vágom a hálozat beállításokat
most ujra lett telepítve 3 × a winfos és csak akkor mükszik a háló kártya akármelyik
ha nincs fenn az nforce driver?!!!! kajak nem vágom

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#14) Steven válasza Steven (#13) üzenetére


Steven
(addikt)

Azt nem vágom mi ütközhet össze
Egy haverom gépe egyébként és kurvára nemtom mi a faszért szorakozik
minjár össze töröm az egészet....

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mi lehet a hiba? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.