Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Oké, akkor ha más nem akkor én.
Fingod sincs milyen feszeket használ a CPU és a VGA, de olyan elcseszett magabiztosan állítod a hülyeséget, hogy rossz olvasni is.
Itt egy lap teszt Itt a CPU táp csatlakozó
Tudod mi megy bele ? 4 db 12Vs ág plusz 4 föld. Ez CSAK a CPU-t táplálja.
VGAba is tudod mik mennek? 12Vs ágak. Van amibe konkrétan 7-8, vagy egy 480GTX lightningbe 11db 12Vs ág. Vajon akkor miért számít ennyire a 12V ág? Na? Összerakod?
Ja egy kis olvasnivaló De rudi-nak ugye elhiszed. Viszonylag vastag betűvel van kiemelve a lényeg...[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Mondjuk az a piros kábel nemtudom hova megy, remélhetőleg nem a 6 pines csatiba, vagy drága kábel lesz
Elvileg 1 sárga drót 6A-t vihet át max, a 6os molex elvileg 75W-ot enged. Ippeghogy átlépi a határt, amit valszeg még kibír simán, de masszív tuningot azért nem adnék rá, biztos ami biztos.
5850 mellé is 1 molexes átalakítót adnak gyárilag, bár ott a molexből legalább 2 sárga drót megy tovább. Pedsze addig a molex 1 drótos.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz balpis #30742 üzenetére
Az egésszel csak az a gond szerintem, hogy sárga kábel max 6A-t vihet elvileg, vagyis a 3 darab kébelnek kellene tudni 300Wot, mert ugye 8 pinesek, vagyis 8.3A-t. Szóval sehogy sem stimmel a dolog. Az már csak ráadás, hogy miért tud 3sárga+3 fekete 75Wot és 3sárga+5 feket 150Wot Totál hülyeség az egész kábel kiosztás. Gondolom be volt speedezve aki kitalálta.
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz Livius #31081 üzenetére
Nemtudom most milyen tápod van, de a GTX 660 sokkal kevesebbet eszik mint a 280.
Szóval ha mostani márkás akkor felesleges cserélni.Tomix24 10k alatt nemnagyon, CTG 500-ast szokták javasolni mint általános legjobb, de szerintem kiseb is bőven elég neked.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz haxiboy #31297 üzenetére
Attól függ.
2 VGA sokat tud enni. 1 még elmegy, de 2 már bőven eszik 400Wot, + cpu és már bőven nem elég az 500W.
Közép kategóriásból még elmegy, de fölötte már számolgatni kell a Wokat. Plusz ha nagyon ki van használva a táp, akkor halk venti sem mehet bele, mert megfő.
Mennyit szánnál rá?varmi2: ventit kicserélni egyszerű, 2 drótot kell csak elvágni és összeforrasztani.
Kérdés inkább a milyet és a gari.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Árjaharcos88 #31359 üzenetére
1 hónapra visszamenőleg ez a 2 hsze van. 1 kérdés meg ez a nyafogás.
-
Ribi
nagyúr
válasz zolka78 #31363 üzenetére
8 pines csak akkor kell ha tuning is lesz. Alapból bőven elég. Elvileg olyan 125W cpu fogyasztás felett javasolt a 8 pines, de akkor sem kötelező.
dangerzone: ág kiosztások miatt lehet gond.
Mert ha a cpu és a vga is ugyanazt az ágat használja akkor hamar lekapcsol.
De nem tudom pontosan melyik ághoz melyik kábel tartozik.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz dangerzone #31367 üzenetére
Első kérdés, hogy alapból bírja-e.
vga eszik 170Wot, cpu húzva mondjuk 140-150W, akkor már lehet kevés a táp. Eleve az már egy régi jószág, nem csak 12Vre lett tervezve.
Most milyen gépet szolgál ki így a táp? -
Ribi
nagyúr
válasz dangerzone #31369 üzenetére
A gond itt az, hogy nemtudom, hogy a molex melyik ágra van kötve. Ugyanarra mint a cpu, vagy uganarra mint a VGA? Ennek utána kellene nézni. Lehet jobb lenne simán a 4 pinest használni és akkor nem lesz keveredés. És kérdés, hogy i5 tuning alatt mennyit eszik.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz dangerzone #31372 üzenetére
Általában ez szokott lenni a kiosztás.
1-es ág az alaplap + cpu, második talán a vga+többi. De mint mondtam ebben nem vagyok 100% biztos.membrandj: szerintem elég.
-
Ribi
nagyúr
válasz Bluerainbow #31696 üzenetére
Valamiért nem lehet, hogy a vga nem kapcsol maxra?
Táp bőven elég.
CPU-t visszaveszed is ezt csinálja? -
Ribi
nagyúr
válasz Bluerainbow #31700 üzenetére
Uhh, itt szerintem a GPU korlátozza magát a 105 fok miatt.
Mikor ez a kártya?
Lehet valami gáz van a hűtésével. Esetleg egy újrapasztázás megoldja, illetve próbáld ki hogy leszeded a ház oldalát, és fújod valami ventivel is, esetleg estefele rányitod az albkakot. Akkor csinálj megint 1 ilyen tesztet, hogy akkor is felmegy-e 105 fokra.
Milyen a házad hűtése, milyen ventik vannak a gépben?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Bluerainbow #31723 üzenetére
Az a 105 fok biztos hogy nem jó.
A hőmérséklet miatt nem is megy 850Mhz-en, csak 600-on. Emiatt kapsz kevés pontot.
Saját magát védi a kártya a megsülés ellen azzal hogy vissza veszi az órajelent és a feszt.
Teszteld le, hogy ha nyomatod rá a hideget akkor mit reagál a kártya és mindig nézd a hőmérsékletét, hogy milyen gyorsan megy 105 közelébe.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz jaqdraco #31733 üzenetére
De kihajtani, vagy overklokking is bejátszik?
CPU-t mennyin akarod járatni?
VGA-t ahogy nézem csak alig lehet túlhajtani. Furmark és hasonlók alatt lehet gond, de szerintem játékok alatt túlhajtva is simán el kellene hogy vigye. Feltéve, hogy a táp azon ága is bírja.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz jaqdraco #31737 üzenetére
Én talán csak a VGA húzás miatt vagyok kicsit bizonytalan.
CTG 1 ágon 20A-t enged, ami esetlegesen kevés lehet a 6970-hez. Tuning nélkül teszt progival tud többet enni, mint 240W pillanatokra. Ilyenkor lehet a táp közbeszól és lekapcsol.
De ez csak sejtés. Ha nem sürgős akkor szerintem próbáld ki a CTG-vel, ha nem bírja akkor keress valamilyen 1 ágas tápot. -
Ribi
nagyúr
válasz Bluerainbow #31768 üzenetére
Éljen éljen, akkó öröm é bódottá
-
Ribi
nagyúr
válasz Bluerainbow #31770 üzenetére
Hát a vga mizéria tényleg legtöbbször tápra utal, elég ritka az, hogy kiszárad a paszta.
De a legfontosabb tanulság, hogy mindent végig kell monitorozni mielőtt fizikailag történik berhelés. -
Ribi
nagyúr
válasz RevolutioN2 #31802 üzenetére
Itt a dolgoknak nem sok összefüggése van.
Gold tanúsítvány nem ad semmi garanciát a megbízhatóságra és a névvel sem feltétlen jár együtt a minőség. Minden gyártónak vannak rosszabb minőségű tápjai, mivel legtöbben más gyártók szerkezeteit matricázzák, esetleg kicsit átdolgozzák, de időről időre be-becsúszik egy elfuserált széria. Persze márkásaknál ez ritkább.
Csifi CTG szériából leginkább az 500ast szoktuk javasolni és nem igazán volt rá panasz. Szóval az alacsony ára ellenére egy nagyon jó táp. -
Ribi
nagyúr
6850 viszonylag keveset eszik, bár a 930 meg sokat
De a CX400 egész erős jószág. -
Ribi
nagyúr
válasz slycugel2000 #31812 üzenetére
A néma az eléggé relatív.
Ki van bélelve ami számít, de néma nem lesz, csak halk (ezt mint csendmániás mondom)
600-asról nincs semmi infóm. A silent pro sem tűnik mai konstrukciónak, mert a 12V ága nem annyira erős mint PL az Aurumnak. Illetve annak sem nagyon ismerem a hangerejét, szóval én vagy az FSP-t, vagy a Csifit venném. De tényleg nincs sok tapasztalatom, esetleg egy XFX 550 / 650 ? Csak hogy jobban összezavarjalak[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Valószínűleg nem, feltéve, hogy nagyjából ugyanolyan a hatásfoka mint a 600-asnak.
Viszont az adatlapodon lévő géphez nem kicsit durván sok egy 1000-es táp, de még a 600-as is elég sok. XFX 550 bőven sok lenne, inkább valami híresen halk tápot vegyél mint nagyot.
Epsilon lehet hogy nagy, de hatásfoka miatt lehet, hogy gyors venti van benne. -
Ribi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest