Hirdetés

Aktív témák

• Elrood

őstag

válasz Fefefe #97 üzenetére

Sajnos, az ország energiaigényének nagy részét a Paksi Atomerőmű elégíti ki (40%?). Atomenergia rövidtávon tiszta energia, de sajnos a hulladékanyagot speciális tárolókban kell elhelyezni. Magyarországon sajnos még nem áll rendelkezésre túl sok ''környezetkímélő energiaforrás''.
    Vizienergia?
    Nincs nagy esésű folyóink, ezért óriási duzzasztógátakat kéne építeni, ami a környezetben nagy pusztítást okozna, meg már beteltek a lehetőségek (Tisza/Duna).
    Napenergia?
    Rettentő drága a napelem, és sok sok hektárnyi kéne belőle, hogy egy falut ellehessen látni árammal + Mo.-n nincs annyi napsütéses óra.
    Szélenergia?
    Sajnos Mo.-n ritka az olyan hely, ahol gyakran és erősen fújna a szél.
    Fúzió?
    Hidegfúziót most hagyjuk, sok vita van körülötte, és sajnos kellő tudás hiányában nem tudom eldönteni a vitát, és szerintem a legtöpp pro! olvasó sem:). Melegfúzió. Kisérleti stádiumban van. Egy fúzió beinditásához rettentő nagy energia kell.
    (Fúzió lényege: atomreaktoroknál, és az atombombáknál, a hőt a rádióaktív bomlásból nyerik. Tehát egy nagyobból lesz kisebb. Fúzió meg az ellentetje. Hidrogénfúzióhoz kell két proton, és az hogy összeütközzenek. De sajnos két pozitív proton nem szeretik egymást közelségét, ezért jól meg kell ''lökni'' őket, hogy ütközzenek. Hidrogénbombánál ezt egy kisebb atombomba végzi el, de a fúzióreaktornál ezt nem alkalmazhatják. Erre kitalálták, hogy erőtérrel lökik meg őket, ehhez meg sok energia kell. Ma már ott járnak, hogy a rendszer önnfenntartó, tehát annyi energiát ad, amennyit bevisznek. Persze ez nem elég.)
    Nullponti energia és a többiek?
    Hát, sok cikket olvastam, hogy sikerült meg miegymás, de az nem megggyőző nekem, hogy mutatnak egy fémkasznit, és azt vágják rá, hogy energiát fejleszt a semmiből. Bizonyíték kéne:). Persze, ha jól emlékszem a vákumenergia létét bebizonyították.
    Anyag-antianyag?
    ''Megvalósítható'', de a világ antianyag termelése olyan kicsi, hogy nem tudnánk vele mitkezdeni. A termelés növelése fizikai és pénzügyi korlátokba ütközik.
    Földből nyerhető hő?
    Ez már jó lenne, mert Magyarország területén, gyorsan növekszik a hőmérséklet, minnél mélyebbre megyünk. Persze ez is iszonyatosan drága, meg nem valami hatékony, de megvalósítható.

Aktív témák

Hirdetés