- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whisperer
csendes tag
válasz
DragonR+
üzenetére
Köszi az infót DragonR+!
DE sajnos nekem a monitor CD-jén nincs semmi kalibráló szoftver. Ugyan úgy nincs, mint user menu sincs a monitorban! És ColorCard-om sincs.
A kérdés az, hogy azért nincs, mert nem is kell, vagy jobb lenne ha lenne, mert jobban be lehetne lőni a színeket?
Ha az utóbbi a válasz, akkor elküldhetné nekem valaki a szoftvert.
-
Whisperer
csendes tag
Mi az a Colorfic ???

-
Whisperer
csendes tag
Hmm... ez érdekes.
Az én monitoromon nincs sehol FCC ID.
Rover623 által belinkelt dokumentumok nem is az L1730S dokumentumai, ha jól látom, hanem az L1710B
-
Whisperer
csendes tag
Igazad van a menüvel kapcsolatban. Az a legkisebb gond. Nem is érdekel, hogy mi van a menüben. A lényeg, hogy szép legyen a képe, ne legyen rajta pixelhiba stb...
(De! Én vásárlás előtt elolvastam a magyar leírást, ami a doboza oldalába volt téve. És abban olvastam, hogy lehetőség van két saját beállításra. Gondoltam milyen jó, nem kell mindig állítgatni nappal, meg éjszaka, hanem csak 1 gombnyomás és átváltok. Mivel a monitort ott nem próbálhattam ki, ezért csak otthon vettem észre, hogy nincs is ilyen lehetőség, de ha ott kipróbálhattam volna, akkor sem azt ellenőriztem volna le!)
Amúgy amikor bementem a M...O-ba, két monitoron gondolkodtam:
volt ott egy SAMTRON 93V, egy kicsit drágább volt, de az 19''-os. Meg ott volt az LG 1730S.
Na, gondoltam az LG-ről több jót hallottam, és árban is nagyon jó. Igaz, hogy 17''-os, de elvileg 12ms, a SAMTRON pedig csak 25ms-os. Így az LG mellett döntöttem. Azért kérdeztem, hogy nem-e vmi kavarás volt az LG-vel kapcsolatban, mert simán visszavittem volna akkor kicserélni a SAMTRON-ra. -
-
Whisperer
csendes tag
-
Whisperer
csendes tag
Érdekes dolgot fedeztem fel: Kaptam a monitoromhoz egy magyar nyelvű leírást.
Ez a felhasználói kézikönyv a FLATRON L1530S és az L1730S-hez van.
A 17. oldalon olvasom, hogy van egy olyan funkció a menüben, hogy idézem:
''Nyomja meg a LIGHTVIEW (-/+) gombot, ekkor megjelenik a képernyő kijelzéses menürendszer főmenüje.''
Ezen szöveg alatt le is van rajzolva ez a menü. Még azt is írja, hogy 2 testre szabható USER beállítást is megadhatok.
A gond ezzel az, hogy az én monitoromon sem ilyen menü, sem pedig USER beállítási lehetőség nincs. Ha pedig megnyomom a LIGHTVIEW gombot, akkor semmilyen menü nem jön elő, hanem csak előre definiált beállítások között tudok lépkedni (úgy, mint pl.: DAY TEXT, NIGHT PHOTO).
Ez csak el van írva, vagy a monitoromból hiányzik? -
Whisperer
csendes tag
Köszi a segítséget somé!
Egy kicsit erősebben álltam neki, így már sikerült hátrébb dönteni. Tök jó!
Tudsz majd este csinálni egy fekete hátteres fényképet is? Kíváncsi vagyok, hogy neked milyen a fekete. (Bár nem tudom hogy kell olyan fényképet készíteni, ami úgy néz ki, mintha tényleg ott ülnék előtte. Sajna nekem csak a mobilomban van egy gagyi digitális fényképező, így én nem tudok jó képet csinálni.) -
Whisperer
csendes tag
Gratulálok

Neked is világosabb a képernyő alsó része, mint a felső?? Nekem úgy van beállítva a monitor, hogy a szememmel egy vonalban van a monitor teteje.
Lehet hátrébb dönteni a monitort?? Én próbáltam, de nem merem erőltetni, nehogy ''kettétörjem''.
(Ha meg tudod nézni, nézd már meg, hogy a teljesen fekete képernyő hol világosabb, és a teljesen fehér hol fehérebb.) -
Whisperer
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem a minap egy LG L1730S monitort a Metroban 40+Áfa volt.
Meglepetésemre nagyon szép képe van. Ahhoz képest, hogy TN paneles, még a színek sem olyan rosszak.
Pixelhibát nem találtam. Utánhúzás észrevehetetlen.
Játszani nem szoktam, ezért nem tudom milyen játékban, de én AutoCad-et és 3dsMAX-ot használok, arra is tökéletesen megfelel.
DVI sajna nincs rajta, de szerintem nem is ér meg +20 ezer forintot, így is jó a képe, interferenciát sem tapasztalok, pedig mellette néha használom a CRT monitoromat.
Sajnos a TN panel negatívumai jelen vannak, de ezt tudtam a vásárláskor is. Csak teljesen szemből ad szép képet, az alja világosabb, mint a felső része, a fekete nem egyformán fekete mindenhol, és a fehér sem egyfoma fehér. DE! ez a mindennapi használat során elhanyagolható negatívum. A TN paneles TFT-k között is a jobbik helyet foglalja ez a monitor, mert láttam már ennél sokkal rosszabb TN panelest. A 12ms kárpótol!
Ennyi pénzt szerintem mindenképp megér, ha meg jobbat akarok, akkor 1-2 év múlva biztos fogok tudni venni ugyancsak jó árban. Ami most jó TFT, az sajnos még nagyon drága! Semmiképp nem adok ki 100ezer forintot, vagy többet egy mai TFT-ért! Annyira még nem kiforrott technológia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest