Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
lakástakarékot szeretnék nyitni, az OTP termékét néztem ki, mivel most 0.25%-os szerződési díjért lehet akciósan nyitni náluk.
20000 Ft-os havi befizetéssel tervezek, és a 46 havi konstrukció érdekelne.
Ami érdekes, hogy előállhat olyan eset, hogy nem pont 4 év múlva használjuk fel, lehet, hogy 2-3 év múlva találunk egy megfelelő lakást, ebben az esetben megvárjuk a futamidő végét, és betörlesszük majd a hitelbe az árát. Viszont, ha nem használjuk fel, akkor lehet azt csinálni, hogy tovább fizetem, és azután is megkapom az állami támogatást? Vagy csak nem fizetem tovább, de mondjuk csak 1-2 év múlva utaltatom ki az állami támogatással együtt?Beszéltem egy OTP-s ügyintézővel, viszont ő mindenképpen a hosszabb időtartamú konstrukciók felé terelt volna, viszont nekem nem igazán volt egyértelmű, hogy ezen én mit nyerek - 10 évre nem szeretném elkötelezni magam, azért ekkora időtávon elég sok minden történhet, valahogy a 4 éveset komfortosabbnak érzem.
Szerintetek van bármi előnye annak, ha 4 évnél hosszabbat köt az ember?
Én úgy látom, hogy az állami támogatást ugyanúgy megkaphatom több rövidebb futamidejű szerződésre, viszont ezen felül a kamatozása kb. a vicc kategória, de ha esetleg az elkövetkezendő pár évben jobb kamatkörnyezet alakul ki az országban, akkor gondolom egy 10 éves szerződéssel továbbra is hozzá vagyok kötve ehhez a kamatozáshoz, még egyéb esetben kereshetek jobb befektetési lehetőséget is. -
adalbert1
veterán
Köszi az információkat.
Hát, a kölcsönrészen gondolkoztam, de 4 éves futamidőnél kb. a vicc kategória a felvehető összeg (a jelenlegi ingatlanárak mellett), hosszabb futamidőre meg nem szívesen köteleződöm el (persze annyiból érdekes lenne, ha időközben változik a kamatkörnyezet, és itt a kölcsönt megkapom a kötésnél lévő kamatra, akkor akár jól is ki lehetne jönni belőle).
Hitelt amúgy vennénk fel, de egyelőre elég homályos, hogy merre fog menni az ingatlanpiac, illetve milyen kamatkörnyezet lesz mondjuk 2-5 év múlva.
Az mondjuk érdekes, hogy a 0.1%-os kamatozású Start 4 U termékcsaládon kívül a többiről említést sem találok sehol, semmilyen kalkulátorban sincsenek benne, egyedül az ASZF-ben találhatóak meg, ezek egyáltalán még élő termékek (mondjuk az vicces, hogy az EBKM szinte majdnem mindnél negatív, ha 1%-os szerződéskötési díjjal számol az ember, ez alapján nem igazán éri meg a jelenlegi kamatok mellett a kamatra játszani, túl sokat nem lehet nyerni rajta)?Brave_86: köszi, szoktam olvasni az oldalt, illetve a kommenteket is, de most inkább több kérdés merült fel a kommentekben, mint megoldás, ezért is gondoltam arra, hogy itt a PH!-n is érdeklődjek.
Fr3eWar: axioma-nak igaza van, az OTP ÁSZF-éből kiderül, hogy lehetőség van szerződés módozatának a módosítására, illetve a hirdetményből az is kiderül, hogy ez 2000 Ft-ba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs