Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16844 üzenetére
Aztán szerencsétlen kutya infarktust kap, ha felkel.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
capulet75
addikt
válasz canniball #16846 üzenetére
"És nem fogja érteni, hogy aktuálisan miért engeded vagy nem."
Ez egy nagyon fura magyarázat, ez a "nem fogja érteni", jó pár kutyás fejébe belopta már magát ez a butaság.
Pontosan érti hogy adott alkalommal (mikor én hívom) akkor jöhet, mert én megengedem és amikor nem lehet akkor neki esze ágában sincs ellenszegülni a falkavezér akaratának. Normális kutya, miért is tenné? Nem gondolkozik azon hogy most miért nem lehet máskor meg miért igen, egyszerűen alkalmazkodik a helyzethez.
Megáll az ágy mellett, az egyik mancsát felrakja az ágy szélére, tehát kérdezi tőlem hogy lehet? Én vagy szólok hogy gyere, vagy mondom neki hogy menj a helyedre. Nem fog megsértődni hogy most nem alhat az ágyban. Sokan felruházzák az kutyájukat emberi tulajdonságokkal, ami nagyon cuki, de attól ő még egy kutya.A falkaérzetet erősítő cselekmények (pl az együttalvás) lehet alkalmankénti. Azok a cselekedetek amik a dominanciára törést erősítik, (pl a felugrálás) azt nem szabad alkalmanként sem engedni.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
addikt
válasz canniball #16846 üzenetére
Higiéniai okokból. Illetve szerintem "lelkileg" sem egészséges,
Meglehetősen nagy badarságnak tartom ezt a kijelentést.
Nyilván egy hoszúszőrű, pláne udvar-lakás mozgásterű kutya nem alszik /allhat/ ágyban, de pld az enyém rövidszőrű, csak lakásban van séta után lábmosás és teljes áttörlés.Közben szoktam mondogatni viccesen, hogy ágyban fekvő kutyának tisztának kell lenni.
"Aki ad,az nyer"
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16889 üzenetére
Még általánosban emiatt a film miatt kaptam agyrázkódást. Reklám közben szaladtam zuhanyozni, majd elcsúsztam, hanyatt vágódtam, végigcsúsztam a fürdőszobapadlón, aztán film helyett a kórházban töltöttük az estét.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16891 üzenetére
Nekem annyira nem tetszett.
(#16892) Lauda: Hogyne, persze. D
-
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #16949 üzenetére
Nálunk ennyire nem elvetemültek, a pulit nem nagyon izgatja a gyümölcs, a biglinek meg nem kell magát megerőltetni, mert olyan sok szilvánk szokott lenni, hogy mindig földig érnek a szilvafa ágai.
-
ro_bert17
őstag
válasz canniball #16985 üzenetére
Nálunk az utolsó 4 kutya hangosabban horkol(t) mint egy átlagos ember.
Az előszoba közvetlen a nappali mellett van, és estére, éjszakára annyira belemerülnek az objektum őrzésébe, hogy be kell hajtani a nappali ajtaját, mert nem lehet hallani a televiziót annak üvöltetése nélkül...(#16987) Lauda:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
ro_bert17
őstag
válasz canniball #16998 üzenetére
A tenyésztőtől azért vásároltuk meg, mert ő már nem akarta tenyészteni a kicsit egyenesebb csánkja, meg két picit összekócolódott elől lévő alsó fogai miatt.
Ezek meg ugye a "rejtett hibái", amire nem hívták fel a figyelmünket....
Ha neten rendeljük, nyóc napon belül kűdtem vóna vissza, mint a szél!(#16999) Napfénysüti: majd megnézem, hátha van rajta valahol kis cimke...
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17191 üzenetére
Nem, inkább csak zavarbagyüttem, de aztán jött a főnök és szólt, hogy kicsit vegyen vissza, mert nem lesznek így jóban.
(#17192) Lauda: Pff, nem.
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17195 üzenetére
Te is.
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17222 üzenetére
Mi váltja ki belőlük?
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17227 üzenetére
Ennél azért komolyabb dologra gondoltam, amit meg is válaszoltak.
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17257 üzenetére
megértem és elfogadom.
mondjuk azért ez nem igazi állatkínzás.
Én a macskákra nem vagyok annyira érzékeny, meg a galambokat ki kéne írtani.
amugy szintén harapok minden ilyesmire.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
capulet75
addikt
válasz canniball #17358 üzenetére
Egyébként ha őrzésre kell meg társaságnak, akkor jobb egy kinti-benti kutya. Ha bent van akkor nem tudják megmérgezni (vagy csak nehezen), ect... Ha meg csak őrzésre akkor meg kb tökmindegy h fajtatiszta vagy sem, német juhászban meg főleg nem gondolkoznék. Van egy csomó faja kutya, amint az emberek kiszakadnak a német juhász,vizsla, labrador,blablabla... standard kutyákból. A ritkább fajták közül ráadásul nagyobb eséllyel találni egészséges vérvonalakat mint a sz@rrátenyésztett fajták közt.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
monti0222w
addikt
-
monti0222w
addikt
válasz canniball #17398 üzenetére
A fekete orosz terrier viszonylag könyen tanítható,engedelmes kutya, viszont a kaj-al tényleg probléma lenne.
Amugy meg arra reagálltam amit apukád kijelentett, többet oroszt nem. Hidd el, sok jó orosz fajta van, nem kell a kemény mag felé fordulni ott vannak a lajkák különböző tipusai, szibériai husky stb -
monti0222w
addikt
válasz canniball #17400 üzenetére
Hát nem semmi, de minden fajtát,kutyát a helyén kell kezelni, igy az orosz fajtákat is, nagy bennük a tér utáni vágy a szabadon való mozgás futás öröme stb. Én is a bullomal 5 éves koráig kb.: rendszeresen jártunk le a szunyog szigetre 3-4 órát eltöltöttünk a kis erdőben a dunán jókat csavarogtunk és mikor haza mentünk, hidd el nem sok mindenhez volt már kedve.
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17456 üzenetére
Gondolom az árát azért elkérték rendesen.
-
Kidus
őstag
En mar abszolut nem veszek kotelet mert konkretan 5 perc alatt vege, imadja ragni. Es ennek tetejeben draga is. Meg amugy sem tamogatom a kotelhuzos jatekokat vele, mert azt erositi benne hogy kuzdok erte, es nehezebben ad oda barmit utana.
Kicsit nehezen tanult meg jatszani, foleg azt hogy oda is kene adni es nem csak korbeugralni vele.
Gondolom ez is annak koszonheto hogy 6 honapos koraig nem nagyon kommunikalt emberekkel.
Jatekbol csak labda es az nincs nala mikor nem jatszunk.
Erdekes egyebkent, hogy csak a sajat labdajat hozza vissza, pedig neha dobalnak neki a kutyaparkban jofej emberek de teljesen erdektelen. Talan jopofibol utana megy, megszagolja aztan ott hagyja.
Sajatjaert viszont atussza a tavatAssuming Control
-
TazLeacher
nagyúr
A kötél nálunk is gyorsan fogy, de már vettem neki többször. Odaadom neki, elnyammog rajta egy kicsit, majd elveszem, és pár nap múlva megint megkapja egy kicsit. Én a legegyszerűbb 800 Ft-os rúd formájú fonottat vettem az FN-ban. Most is van kötelünk, de ez alkalmi játék. Előveszem, húzakodunk, majd elrakom.
A Kongból én az Extreme-et vettem, az konrétan 1 hónapja napi használatban van, és úgy néz ki mint első nap.
A komoly gondjaim a plüss játékokkal vannak...azt imádja a legjobban rágni, tépni. Konkrétan 1 játék 1 alkalom. Most akarok kipróbálni ilyen speciálisan erősített játékokat "különösan ellenálló anyagból, erős kutyáknak", kíváncsi leszek. 3x-os fedett varrás, speciális tökömtudja milyen bevonat. De imádja. Imádja rágni, meg hozzábújni...úgyhogy kell.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz canniball #17466 üzenetére
Ezek ilyen fonott kötelek. Barna és világos színből volt összefonva (de van belőle színes is). Olyan, mint ami ezen a képen is van, csak ebből van fonva egy "rúd". Kb. 5 cm átérőjű, és kb. 15-20 cm hosszú.
Nem, nem a kötélből, a sima harang kong-ból. Most akarom beszerezni a csont-frizbi-labda-guikerék kombinációt is. Zooplus-on néztem, ott frizbi eleve nincs, olyat meg még nem sikerült elkapnom, hogy a másik 3 egy időben legyen raktáron. Most épp a labda hiánycikk...
Imádja a plüsst. Még kölyök korában kapott egy párat, és ez a szokása azóta is megmaradt. Nagyon imádja őket "rázni", mint a rongyot, meg cipeli, meg ugyan úgy csócsálja, mint a kötelet.
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17471 üzenetére
En imadom a havat, sajnos eddig csak egybol olvados latyak jutott foleg, ugyhogy kifejezetten nagy boldogsag van, hoban henterges a kutyaval ( evek ota nem lattam ennyi havat, mar azt hittem nem is fogok ) es raadasul minden zarva, most jott az sms a fonoktol, hogy ma nincs melo
Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz canniball #17473 üzenetére
Itt sulik is zarva, meg a legtobb bolt is, egyreszt nem eri meg kinyitni mert senki nem megy sehova, masreszt meg ekkora honal idobe telik amig mindenhonnan eltakaritjak, es nem biztonsagos kozlekedni, ugyhogy mindenkit arra szoktak kerni, maradjon otthon.
Biztonsag mindenek folott, nameg ugye miutan suli sincs, valakinek otthon kell lenni a gyerkocokkel amugy is, sokkal nehezebb a legtobb helyen megoldani hogy legyen valaki aki be tud menni, mint azt mondani, hogy 1-2 napra bezarunk.
Gondolom nagyobb varosokban jo tomegkozlekedessel mashogy megy, de itt a hegyekben inkabb epitunk par ho-muremeketAssuming Control
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #17511 üzenetére
lásd => lsd.
rövidítés level over 9000
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17589 üzenetére
az én eddigi tapasztalataim alapján jó lenne ha hivatásokhoz tartozó emberek ennyire feketén és fehéren kategorizálhatók lennének.
De vadászok között is van ócska fos szar alak meg jó ember is.
szerintem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz canniball #17609 üzenetére
én meg láttam a másik oldalát. én aktívan fegyverezek ( ill most már nem annyira de még mindig van közöm meg itthon ez az. ) az hogy az alkohol meg a lőfegyver mixelődik sajnos bizonyos körökben teljesen normális dolog. de ez ide nagyon off.
Kovy:
de a pórázon sétában mitől fog elfáradni?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
válasz canniball #18105 üzenetére
Még mindig másnapos a lelkem.
-
föccer
nagyúr
válasz canniball #18122 üzenetére
Mit tehetek én róla, ha állatorvos az illető.
Egyébként meg ő mondta, hogy vigyek egy kutyát, mert a ma délutáni programja az, hogy melózik, ahelyett, hogy találkoznánk.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest